Header

Årets svenska thanksgiving är över. Det amerikanska med kalkon, pumpapaj, marshmallowfluff, cornbread etc etc etc hängde med och fick sällskap av snapsvisor och pepparkakor med ädelost. Detta tillsammans med 30 fantastiska personer. En tradition som inte går att vara utan längre! Hur tacksam blir en inte över alla vänner som bott i USA och tar med sig såna härligheter hem?!

Påsk - Check
Midsommar - Check
Halloween - Check
Thanksgiving - Check

DÄRFÖR KAN VI TA FRAM JULPYNTET NU!!!! FRAM MED STAKAR, GRANAR, BOCKAR OCH STJÄRNOR! KÖR IGÅNG "christmas." PÅ SPOTIFY OCH LACKA KLAPPAR! DET ÄR NU DET BÖRJAR GOTT FOLK!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

New York 2017, Resor

Från Miami flög vi till New York. Min favoritstad - alla kategorier!

Fyra fantastiska höstdagar fick vi ihop och kärleken till den staden växer sig bara starkare. Även nu när vi kommit hem.


Likes

Comments

Mat

De här två tycker jag mycket om! Vi har samma intressen (äta) och det underlättar ju hänget en del.

I fredags var vi i Köpenhamn för hygge hos ett par andra kompisar och innan dess fyllde vi magarna till bredden på Papirøn! Det är på riktigt det trevligaste stället någonsin. En stor foodcourt i dansk anda*.

*hög ljudvolym, mycket öl, mycket mat och härlig stämning.

1. Falafel som hamnar på andra plats på topp tre bästa falaflar i världen (Paris behåller förstaplatsen). 2. Pulled Duck-burgare. 3. Marockansk brödgrej med kyckling och tzatziki.

De ska snart stänga ner men frukta inte! De öppnar upp lite längre bort strax därefter.

Likes

Comments

Resor, Florida

Det är inte utan att låta som en jäkla i-landsdramaqueen som jag skriver detta.

Om mindre än en månad är tanken att jag och Glenn ska semestra i Florida. Hyra bil och köra runt. Många timmar har spenderats framför datorn för att planera denna resa. Men nu... efter Irma... så känns det inte lika kul längre.

Jag håller mig ajour på diverse hemsidor och det ser inte ljust ut. Key West beskrivs som "Kentucky i november" - avklätt och brunt istället för grönskande. !!Egovarning utfärdas!! Jag vill se det VACKRA Key West och äta Key Lime Pie i värmen. Inte ha stövlar på och traska runt i lera. Oklart om hotellen vi bokat i Keysen ens står kvar.

Jag vill egentligen ruska om mig själv och skrika TÄNK PÅ DE STACKARS FAMILJERNA SOM FÖRLORAT BÅDE HEM, DJUR OCH INKOMST DIN MOPSUNGE!

Hade jag varit lite mer skrockfull hade jag trott att jag orsakade orkanen. När jag berättade om resan vi bokat för mina kollegor sa jag "det är orkansäsong när vi ska dit, men det är det sex månader om året så inget lär ju hända just då". Eh. Jinx much?

Fortsättning följer. I truly hope Everything will be fine och att inga nya komplikationer tillstöter.


Likes

Comments

(ångest på det egentligen)
(bara stått i köket)
(och ätit)

ingen jantelag för mig idag för fy tusan vad jag kan laga mat och baka! Alla behöver en Matilda i sitt liv.

Likes

Comments

SVENSKA ÄPPLEN OCH SATSUMAS! Behöver jag ens berätta hur lycklig jag är? Det kan vara en stor bidragande faktor till varför jag älskar hösten.

Likes

Comments

Ungefär i samma sekund som semestern tog slut entrade hösten. Den riktiga hösten med regn, blåst och kyla. Den riktiga hösten som är så där fasansfullt mysig om man gör rätt! Det är inte hur man har det utan hur man tar det nämligen. 

Man kan välja att vara ledsen över att solen inte värmer som förut och att den allt som oftast gömmer sig. Det är lätt att sura över vattenpölar som utgör hinderbana på väg till jobb. Man kan välja att tjura över motvind och att havet inte lockar längre.. ELLER så kan man njuta av mysiga kvällar med tända ljus och varma soppor. Man kan glädjas åt snygga gummistövlar och fina höstkappor. Och vem älskar inte kalla sovrum med varma täcken?! Försök känna lyckan som kroppen känner av att ha rutiner igen. 

Det är en ynnest att bo i en del av världen där man får uppleva årets alla tider. Njut!

Likes

Comments

Gotland, Resor

Gotlandsoskulden VÄCK! Alltså jisses amalia vad Gotland är vackert! Och VISBY! Jag vill lägga Visby på en sammetsfilt i en Hermes-låda och ta med hem.

Tyskar, danskar, pirater.. kalkputs, marktorn och levande begravda jungfrur. Visbys historia är svår att få nog av för en historie-älskare (drömmare?) som jag.

Tur jag har en bildskön fästman. Han får hjälpa till att förmedla känslan på alla fantastiska platser vi besökt!

Likes

Comments

Vardag

Semestern är över och första arbetsveckan avklarad. Vi här hemma är väl i och för sig inte kända för att göra någon större skillnad på semester och vardag (hur man nu kan undvika det) så här lunkas det fram i fortsatt semstermode. Ömsom fläng och ömsom tupplurar.

Likes

Comments