Header

Vardag

De som, precis som jag, börjat sin semester alldeles nu och som bor i södra Sverige, precis som jag, sitter förmodligen med världens smile, precis som jag. VILKET VÄDER VI HAFT! Jackan har inte behövt följa med på en enda utflykt och vi har kunnat ta kvälls- och morgondopp utan att ha åskan dundrande över oss.

Morgonkaffet har insörplats i solen x 7 och när smakade skånerost senaste som en sådan DRÖM?

Det går inte ett år utan att vi utflyktar sönder Skåne. Fast grejen är att Skåne inte GÅR att utflykta sönder. Skåne är bestående. Hur många gånger vi än besöker samma gamla gräsmattor med samma gamla får (önsketänk) och samma gamla hotell och cafén så blir det liksom aldrig gammalt. Alltid en annan glans och alltid något nytt.

Bara 1,5 timmes cykelväg söderut finns den här oasen! Landskapet är vackrare, hortensiorna större, havet och himlen är blåare, grillen har bättre glöd och människorna är trevligare. ALLTSÅ SCORE!

Fast i havet finns järnrör som lämnar spår om man inte är försiktig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

God middag från en som hostar sönder lungorna och tittar på rönnbären som står i full blom i regnet utanför fönstret. Som vilken augustidag som helst! En fin sak som hänt så här på äldre dar är att jag funnit glädjen i att läsa. Alltså va? Hur gick det till? Därför känns det lite NYTTIGT att vara sjuk plötsligt. Istället för att skrämma bort hjärnceller genom att se på real housewives av valfritt county får de nu motion till väl valda ord av Vilhelm Moberg. Bra tycker jag!

För någon timme sedan läste jag klart Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Pga avsaknaden av barn och med väldigt mycket tid till det mesta kan jag mest TÄNKA mig att igenkänningsfaktorn är skyhög. Utöver det älskar jag hennes återkommande budskap om att försöka strunta i "yta och blaj" och att leva i verkligheten. Fint som snus i en sån här värld.


När jag är sjuk får jag för mig att jag borde GÖRA en massa saker i hemmet. Är inte det konstigt så säg? Jag är ju hemma för att jag måste vila! Nu har jag funderat på om jag inte borde ha bokat en tvättid "när jag ändå är hemma" och igår fick jag dåligt samvete när Glenn kom hem från jobb för att jag inte hade städat. Alltså.. jag hade frossa och sög på färsk ingefära tills jag nästan kräkte pga äcklig smak. Nej... det borde vara lättare i själen att inte göra någonting.

Likes

Comments

Hälsa, Träning

Nåväl.. lite ordning har det blivit på torpet efter förra inläggets avkräkning. Om det är svårt att hitta motivation i det du gör - byt fokus! (OBS! Ingen vetenskaplig grund, knappt beprövad erfarenhet och icke utvärderad taktik). Jag har varit fokuserad på att löpträning är det som gäller och när jag väl varit ute och sprungit har jag kämpat mig genom milen. Inte helt oväntat kan det bli tråkigt och svårt att hitta motivation till. Nu bytte jag fokus till gymträning och till att stärka den här långa, skrangliga och skadedrabbade kroppen. Kanske något man som fysioterapeut borde vara medveten om vikten av och göra on a daily basis. Bättre sent än aldrig, saar vi, och kul var det!

Från en vacker kvällspromenad på tiden då det begav sig.

Likes

Comments

matilda, Vardag, Hälsa

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv, som Winnerbäck hade sagt. Den där motivationen till att leva healthy as fuck is nowhere to be found. Om 2017 års Matilda får bestämma så ska timmar spenderas i soffan med en bunke godis och Seinfeld, eller filmer jag redan sett, på tv. Hade 2016 års Matilda fått bestämma.. eller ännu värre.. 2014 års Matilda fått bestämma så hade det räknats kalorier, tränats på gym och promenerats i mängder. Jag är inte van vid att jag är riktigt omotiverad. Brukar ändå gå på rutin det mesta.

Hur ska vi vända detta då? Tips mottages gärna.
Till dess väntar jag ivrigt in semestern och hoppas att jag även detta år jagas ikapp av känslan som lägligt brukar infinna sig mot slutet. Längtan efter rutiner, höst och träning. Den känslan längtar jag efter!


Livet - enligt 2017 års Matilda

Likes

Comments

matilda, instagram

Halli hallå! Jäklar i havet vad sällan det skrivs här. För att inte verka helt försvunnen drar jag till med ett "instagram i maj"-inlägg. Fancy!

Håll till godo för en vet inte när nästa inlägg blir.

Likes

Comments

Vardag

Om någon mot förmodan uppmärksammade hålet i väggen i inlägget nedan så är det ungefär så mycket vi prioriterat garderobsbygget sedan sist. Inte alls. Det är alltså fortfarande fri passage för samtliga klädsugna malar och pälsängrar.

Likes

Comments

Vardag, matilda

Detta nedan är jag i fredags. I fredags innan frisören frågade "går det bra att jag låter det vara lite längre än på bilden (som jag visade) med tanke på hur tjockt hår du har" varpå jag svarade "självklart! Mycket hellre för långt än för kort".

Detta nedan är jag i fredags. I fredags efter att frisören gick loss på mitt hår och kvar blev Lotta på Bråkmakargatan 5 år. Eller på en lockig dag Sue Ellen 45 år.

Likes

Comments

Vardag

hallelujah! Mikaela Åkerman har gillat min bild på Instagram. Alltså Malin Åkermans ursnygga och begåvade lillasyster som kah följt forever pga är just ursnygg och begåvad.


Coolt.

Likes

Comments

Vardag

För TVÅ dagar sedan gick jag omkring i dunjacka med mössa och vantar (jag är förvisso norra Europas mest frusna människa) men idag KAVLAR JAG UPP MINA JOBBAKLÄDER SOM BARA JOBBKLÄDER GÅR ATT KAVLA UPP! Inte nog med det så planerar jag och Glenn årets första dopp till ikväll. Jag har en idé om hur utfallet kommer bli med jag är förhoppningsfull ändå!

Sköna, härliga, gosiga, väldoftande maj.
Dofterna där ute just nu väcker en känsla av förväntan och pirr inom mig. Precis som vid denna tiden under hela uppväxten. Skolavslutningen närmade sig och allt var kul. Alltså LIVET!

Likes

Comments