Header

Mat

De här två tycker jag mycket om! Vi har samma intressen (äta) och det underlättar ju hänget en del.

I fredags var vi i Köpenhamn för hygge hos ett par andra kompisar och innan dess fyllde vi magarna till bredden på Papirøn! Det är på riktigt det trevligaste stället någonsin. En stor foodcourt i dansk anda*.

*hög ljudvolym, mycket öl, mycket mat och härlig stämning.

1. Falafel som hamnar på andra plats på topp tre bästa falaflar i världen (Paris behåller förstaplatsen). 2. Pulled Duck-burgare. 3. Marockansk brödgrej med kyckling och tzatziki.

De ska snart stänga ner men frukta inte! De öppnar upp lite längre bort strax därefter.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Resor, Florida

Det är inte utan att låta som en jäkla i-landsdramaqueen som jag skriver detta.

Om mindre än en månad är tanken att jag och Glenn ska semestra i Florida. Hyra bil och köra runt. Många timmar har spenderats framför datorn för att planera denna resa. Men nu... efter Irma... så känns det inte lika kul längre.

Jag håller mig ajour på diverse hemsidor och det ser inte ljust ut. Key West beskrivs som "Kentucky i november" - avklätt och brunt istället för grönskande. !!Egovarning utfärdas!! Jag vill se det VACKRA Key West och äta Key Lime Pie i värmen. Inte ha stövlar på och traska runt i lera. Oklart om hotellen vi bokat i Keysen ens står kvar.

Jag vill egentligen ruska om mig själv och skrika TÄNK PÅ DE STACKARS FAMILJERNA SOM FÖRLORAT BÅDE HEM, DJUR OCH INKOMST DIN MOPSUNGE!

Hade jag varit lite mer skrockfull hade jag trott att jag orsakade orkanen. När jag berättade om resan vi bokat för mina kollegor sa jag "det är orkansäsong när vi ska dit, men det är det sex månader om året så inget lär ju hända just då". Eh. Jinx much?

Fortsättning följer. I truly hope Everything will be fine och att inga nya komplikationer tillstöter.


Likes

Comments

(ångest på det egentligen)
(bara stått i köket)
(och ätit)

ingen jantelag för mig idag för fy tusan vad jag kan laga mat och baka! Alla behöver en Matilda i sitt liv.

Likes

Comments

SVENSKA ÄPPLEN OCH SATSUMAS! Behöver jag ens berätta hur lycklig jag är? Det kan vara en stor bidragande faktor till varför jag älskar hösten.

Likes

Comments

Ungefär i samma sekund som semestern tog slut entrade hösten. Den riktiga hösten med regn, blåst och kyla. Den riktiga hösten som är så där fasansfullt mysig om man gör rätt! Det är inte hur man har det utan hur man tar det nämligen. 

Man kan välja att vara ledsen över att solen inte värmer som förut och att den allt som oftast gömmer sig. Det är lätt att sura över vattenpölar som utgör hinderbana på väg till jobb. Man kan välja att tjura över motvind och att havet inte lockar längre.. ELLER så kan man njuta av mysiga kvällar med tända ljus och varma soppor. Man kan glädjas åt snygga gummistövlar och fina höstkappor. Och vem älskar inte kalla sovrum med varma täcken?! Försök känna lyckan som kroppen känner av att ha rutiner igen. 

Det är en ynnest att bo i en del av världen där man får uppleva årets alla tider. Njut!

Likes

Comments

Gotland, Resor

Gotlandsoskulden VÄCK! Alltså jisses amalia vad Gotland är vackert! Och VISBY! Jag vill lägga Visby på en sammetsfilt i en Hermes-låda och ta med hem.

Tyskar, danskar, pirater.. kalkputs, marktorn och levande begravda jungfrur. Visbys historia är svår att få nog av för en historie-älskare (drömmare?) som jag.

Tur jag har en bildskön fästman. Han får hjälpa till att förmedla känslan på alla fantastiska platser vi besökt!

Likes

Comments

Vardag

Semestern är över och första arbetsveckan avklarad. Vi här hemma är väl i och för sig inte kända för att göra någon större skillnad på semester och vardag (hur man nu kan undvika det) så här lunkas det fram i fortsatt semstermode. Ömsom fläng och ömsom tupplurar.

Likes

Comments

Vardag

De som, precis som jag, börjat sin semester alldeles nu och som bor i södra Sverige, precis som jag, sitter förmodligen med världens smile, precis som jag. VILKET VÄDER VI HAFT! Jackan har inte behövt följa med på en enda utflykt och vi har kunnat ta kvälls- och morgondopp utan att ha åskan dundrande över oss.

Morgonkaffet har insörplats i solen x 7 och när smakade skånerost senaste som en sådan DRÖM?

Det går inte ett år utan att vi utflyktar sönder Skåne. Fast grejen är att Skåne inte GÅR att utflykta sönder. Skåne är bestående. Hur många gånger vi än besöker samma gamla gräsmattor med samma gamla får (önsketänk) och samma gamla hotell och cafén så blir det liksom aldrig gammalt. Alltid en annan glans och alltid något nytt.

Bara 1,5 timmes cykelväg söderut finns den här oasen! Landskapet är vackrare, hortensiorna större, havet och himlen är blåare, grillen har bättre glöd och människorna är trevligare. ALLTSÅ SCORE!

Fast i havet finns järnrör som lämnar spår om man inte är försiktig.

Likes

Comments

Vardag

God middag från en som hostar sönder lungorna och tittar på rönnbären som står i full blom i regnet utanför fönstret. Som vilken augustidag som helst! En fin sak som hänt så här på äldre dar är att jag funnit glädjen i att läsa. Alltså va? Hur gick det till? Därför känns det lite NYTTIGT att vara sjuk plötsligt. Istället för att skrämma bort hjärnceller genom att se på real housewives av valfritt county får de nu motion till väl valda ord av Vilhelm Moberg. Bra tycker jag!

För någon timme sedan läste jag klart Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Pga avsaknaden av barn och med väldigt mycket tid till det mesta kan jag mest TÄNKA mig att igenkänningsfaktorn är skyhög. Utöver det älskar jag hennes återkommande budskap om att försöka strunta i "yta och blaj" och att leva i verkligheten. Fint som snus i en sån här värld.


När jag är sjuk får jag för mig att jag borde GÖRA en massa saker i hemmet. Är inte det konstigt så säg? Jag är ju hemma för att jag måste vila! Nu har jag funderat på om jag inte borde ha bokat en tvättid "när jag ändå är hemma" och igår fick jag dåligt samvete när Glenn kom hem från jobb för att jag inte hade städat. Alltså.. jag hade frossa och sög på färsk ingefära tills jag nästan kräkte pga äcklig smak. Nej... det borde vara lättare i själen att inte göra någonting.

Likes

Comments

Hälsa, Träning

Nåväl.. lite ordning har det blivit på torpet efter förra inläggets avkräkning. Om det är svårt att hitta motivation i det du gör - byt fokus! (OBS! Ingen vetenskaplig grund, knappt beprövad erfarenhet och icke utvärderad taktik). Jag har varit fokuserad på att löpträning är det som gäller och när jag väl varit ute och sprungit har jag kämpat mig genom milen. Inte helt oväntat kan det bli tråkigt och svårt att hitta motivation till. Nu bytte jag fokus till gymträning och till att stärka den här långa, skrangliga och skadedrabbade kroppen. Kanske något man som fysioterapeut borde vara medveten om vikten av och göra on a daily basis. Bättre sent än aldrig, saar vi, och kul var det!

Från en vacker kvällspromenad på tiden då det begav sig.

Likes

Comments