Idag har vi starta dagen med en promenad i det soliga vårvädret - snön kan fortsätta hålla sig borta och komma tillbaks i november igen.

Nu till helgen har vi inte bokat in något speciellt eftersom att jag har stängning fredag-söndag och Jonas är fortfarande lite krasslig, förhoppningsvis är han frisk tills nästa vecka. Innan jag börjar senare ikväll ska jag hinna städa, lägga ut lite möbler till försäljningen - och baka blåbärsmuffins med vaniljkräm och crunch. Men första blir det en vända till ICA MAXI STORMARKNAD så att vi kan laga lite lunch!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var det min enda lediga dag den här veckan så jag och Jonas passade på att åka till Babyproffsen för att klämma och känna på några barnvagnar. För tillfället håller vi på att jämföra Emmaljunga Super Viking - och Britax Go Big, två vagnar som vi verkligen har fastnat för. Båda barnvagnarna har det vi eftersträvar: fjädring, två svängbara framhjul och två fasta bak, luft - eller punkteringsfria hjul, möjlighet att ha barnet bakåtvänt, smidig ihopfällning och babyskyddet kan fästas direkt på chassit. Vi vill även att liggdelen ska ha en hög placering, inte bara för en fördel ergonomiskt, utan för att komma barnet nära. Dock så har vi bestämt att vi inte ska ha bråttom med att beställa en barnvagn för att vi vill verkligen göra en bra invenstering, sedan har jag även en förmåga att ändra mig väldigt fort också. UPPDATERING NÄRMARE BESTÄLLNING ANGÅENDE BARNVAGN KOMMER!

Likes

Comments

Barnet: Barnet är cirka 27 cm långt mellan huvud - och fot och väger under veckans gång cirka 465-550 g. Hörseln har förbättras och barnet kan från och med nu uppfatta ljud från både insidan och utsidan av magen och kommer även att känna igen våra röster på både tonläge - och rymt när den föds.

Mamman: Allt under det att magen växer påverkas matsmältningen och du kan uppleva t.ex. förstoppningsproblem och halsbränna. Ligamentet som håller upp livmodern töjer sig i takt med att den, samt barnet växer, vilket ibland orsaka obehag i sidan av magen.

Tankar: Barnet rör - och trycker väldigt mycket, enligt mig, vilket känns mest när jag är stilla. Hon är som mest aktiv på kvällarna när jag har kommit ner i varv efter dagen, ofta är det mysigt, men ibland när jag verkligen behöver vila kan det kännas ansträngande.

Jonas har fortfarande sina särskilda samtal med henne om dagarna och vill utöver det ALLTID var med och känna när hon rör sig, uppskattar verkligen hur delaktig han är.

Halsbrännan har slagit till och att inte kunna äta det jag vill utan att lida är ledsamt, men i och med att det nästan är det enda negativa jag har upplevt hittills i graviditeten så ska jag inte klaga.

Magen är fortfarande ganska liten, skulle utan tvekan kunna dölja min graviditet, däremot inget som stör mig. Allting får ta den tiden det tar!

Likes

Comments

Ålder? 20 år

Vilket datum är bebisen beräknad? 21/7-17

Är du förstföderska? Ja, det här blir mitt första barn.

Blir det en pojke eller flicka? En flicka.

Hur fick du beskedet om att du var gravid? Jag gjorde ett graviditetstest pga. att min mens var försenad.

Vilken vecka var du i då? 5+

Hur reagerade du när graviditetstestet var positivt? Jag visste inte om jag skulle skratta - eller gråta, men jag var faktiskt väldigt säker på att jag gravid innan jag gjorde graviditetstestet trots att jag inte hade känt av någon form av gravidsymtom. Berättade till och med för sambon innan, så säker var jag!

Hur lång tid tog det innan in bestämde er för att behålla? Några dagar skulle jag faktiskt säga, men det var inte så att vi tvekade för att vi inte trodde att vi skulle klara av det - eller för att vi inte ville ha barn utan för att vi nyligen hade bokat en utomlandsresa till Thailand i två veckor. Jag hade aldrig flugit så långt innan - eller varit borta så länge och var rädd att det skulle hända något när vi vara där nere, hade aldrig varit gravid innan och visste inte riktigt vad det innebar. Men det gick väldigt bra och förstår inte nu i efterhand varför vi ens funderade? VI ÄR SUPER LYCKLIGA!

Hur gick ni ut med det officiellt? Vi berättade för familj, släkt - och arbetskollegor först, några månader senare efter att vi hade varit på RUL gick vi ut med det på sociala medier. Det kändes säkrast ifall det skulle hända något på vägen.

Hur har närstående reagerat? Jag tycker att dom har reagerat väldigt bra - och är glada för våran skull. Än så länge är det i alla fall ingen som har tagit avstånd eller liknade och förhoppningsvis fortsätter det så!

När hade du tänkt att du skulle få barn? Förhoppningarna var att jag skulle bli gravid efter våran Thailands-resa, dvs. efter februarimånad. Vi trodde att det skulle ta längre tid för oss att lyckas eftersom att jag hade slutat med mina mini-piller bara ett par månader innan, men vi är enormt tacksamma att vi får den här chansen och tar vara på varje stund.

Bästa med att vara gravid? Att få känna sitt eget barn röra sig för första gången - och alla den kärlek som man får känna till någon trots att man aldrig har träffats, en sån otroligt fin gåva.

Sämsta med att vara gravid? Jag har nästan inte upplevt något negativt med att vara gravid, njuter verkligen. Men det är väl i såna fall allt illamående, trötthet och oron jag ibland kan känna kring barnet, t.ex. missfall eller att barnet inte mår bra.

Cravings? Faktiskt inget särskilt om jag frågar mig själv, dock handlar jag mer än gärna vaniljmunkar.

Avsmak? Tacos och köttfärssås, vilket är sååå hemskt! Älskade det innan.

Illamående? Inte mer än under dom första veckorna av graviditeten, tycker att jag mår väldigt bra om man jämför med hur andra har mått.

Bristningarna? Än så länge har jag inte upptäckt några, peppar peppar ta i trä.

Har ni planerat några barn? Vi har några namnförslag som vi tycker om, men vi har valt att inte fästa oss (åtminstone försöka) vid något utan får se vad som känns rätt när hon kommer ut.

Likes

Comments