Header

(vet att detta är ett väldigt känsligt ämne men detta är vad jag tror skulle leda till bäst resultat för alla)

Jag tror inte att någon vid det här laget har missat #metoo hashtagen som har gått viral över världen. Från att ursprungligen ha växt till liv 1997 har nu en skådespelerska här i Los Angeles gjort att den fått ny fart. Detta har skapat en enorm debatt med chefer som sagts upp till en manifestation nu på söndag i Stockholm. Denna trend har blivit ett nytt sätt att belysa ett samhällsproblem som existerat sedan urminnes tider.

Från att ha börjat på Twitter, förts vidare till Instagram, Facebook och nu överallt i våra nyhetsflöden visar de makten av sociala medier idag. Makten som både kan vara det bästa som hänt oss men som också kan förstöra (t.ex. att Putin lyckades ändra resultatet av USAs presidentval och ISIS framgångsrika tillväxt).

Jag väljer att inte dela med mig av vad jag har varit utsatt för sexuellt. Vilket jag tror alla kvinnor har varit med om, i olika grader. Jag vill istället belysa hur viktigt det är att arbeta med detta på bästa möjliga sätt. Det är grymt att så många kvinnor där ute har bidragit med sin historia utan det hade vi inte varit där vi är idag. Vad som är så viktigt är att det inte bara slutar där, med en story.

Jag menar att vi tillsammans måste komma på hur vi kan få fallen att minska och konsekvenserna att hårdna. Hur vi kan påverka utövares sinne så att de nästa gång de står inför en chans att sexuellt ofreda istället tänker om. Hur vi kan skapa ett lättare system för att anmäla sexuella ofredanden. Som jag av egen erfarenhet vet att många kvinnor idag drar sig för att göra. Att man tex ska kunna välja att förbli anonym utan att medier skriver om vad som skett. Allt som gör att det blir lättare för folk att anmäla sina fall och gå till botten med dem. Vi ska inte bara posta hashtagen, vi måste se bristerna i vårt system för vad de är och som vi så länge levt med, till att skapa något nytt.

Det är viktigt att inse att det är vi folket, som styr Sverige. Det är vi som påverkar vilka lagar som blir skrivna. Det är vi som bestämmer vår regering. Det är vi som just nu har makten att förändra så att så få personer som möjligt ska behöva gå igenom vad så många kvinnor går igenom idag.

hashtagen är det bästa som hänt för att belysa problemet- nu gäller det vad vi gör av det

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag utan det är min fina fina systers födelsedag! Älskar henne så mycket och är så lycklig över att ha henne i mitt liv. Känner mig så lyckligt lottad över att kunna se henne växa upp från det söta trollet hon var som bebis till idag och resten av livet. Hon är världens bästa vän som jag värderar otroligt högt. Äntligen 14 år och jag kommer gå med henne genom allt i vått och torrt. Och lära henne allt jag kan 👭

Är så taggad på att bara få träffa henne igen och krama om henne. Till när du läser det här Ellen: du är bäst, tveka inte en sekund på vem du är och fortsätt vara den underbara och omtänksamma personen du är idag. Finns ingen bättre än du. Snart kommer jag hem och kramar om dig igen ❤️💗

Likes

Comments

Idag blev det upp och hoppa ur sängen, som vanligt in i bilen och sen körde vi iväg till Costco för att fylla på med lite mat. Dessa var kläderna jag slängde på mig i all hast. En kepa från Ralph Lauren och min strandklänning ifrån Calzedonia.

På bilderna kan ni också se mina nya skor jag köpte när vi var på outleten i helgen. Det blev ett par rosa sneakers ifrån Steve Madden.

Blir lite orolig av vad vi äter när jag kollar på vår varukorg haha! Men just nu är det ju torsdag (i alla fall här) och torsdag= Lill lördag här i USA. Så vi slängde ner en flaska vin och Danny fick med sig lite öl till ikväll då vi ska träffa lite vänner. Ser fram emot det! Snart måste jag börja byta om och göra mig redo. Puss!

Likes

Comments

Vi började dagen med att sätta oss i bilen och köra iväg till In&Out för att köpa frukost! Det känns som att det var längesen vi åt där och det var riktigt gott! In&Out har en secret menu med saker som inte finns med på menyn. Idag köpte jag en ”protein style cheeseburger” från den. Vilket är en hamburgare inlindad i lettuce istället för hamburgarebröd. Lite nyttigare alltså!

(la till ett litet Halloween tema på bilderna hehe)

Ja, jag ser trött ut och mitt smink har nästan helt ramlat av på grund av en lång dag. Just nu är klockan två på natten här och jag måste gå och lägga mig. Men det här var i alla fall vad jag hade på mig idag. En av mina FAVORIT magtröjor ifrån Brandy Melville (finns fortfarande att köpa på hemsidan) samt mina FAVORIT jeans!

De kommer ifrån Wrangler och jag tycker att de är så snygga! Vet dock inte om de finns kvar i butik. Jag köpte dom (eller mamma köpte dom åt mig haha) på jeansaffären som ligger precis vid Stureplan i början av Kungsgatan, minns inte vad den heter just nu. Men när jag hittade dem var de på nedsatt pris redan..

⭐️ Godnatt på er! ⭐️

Likes

Comments

I veckan skickade jag in min ansökan till olika universitet i Sverige. Ska ju åka hem till Sverige nu om bara några veckor, 10 november går planet hem. Har väldigt blandade känslor inför att åka hem. Det ska bli jättekul att träffa mina vänner och familj när jag kommer hem och jag ser verkligen fram emot det. Men det är också jobbigt då jag känner mig så hemma här nu. Det är ju här jag bor, här jag spenderar alla mina dagar och nätter. Det är sjukt hur snabbt en plats kan börja kännas som ditt hem. Jag har bott i Stockholm i 19 år och ändå känns det fel att åka härifrån nu.

Jag minns förra året när jag gick på college i Santa Barbara. Ibland så "I freaked out" (jobbigt att blanda engelska och svenska tillsammans men det är så jag vill uttrycka mig haha). I alla fall, jag fick freak-outs för jag inte längre visste vart jag hörde hemma. Jag spenderade 10 månader i Isla Vista, hade alla mina nya vänner där och min pojkvän. Ändå så visste man deep down att fast man hängde med amerikanare 24/7 så var man fortfarande den där "international girl" som inte var som alla andra.

Som i denna bild mina tjejkompisar Maggie (Santa Cruz), Sophia (Wisconsin), Kaylin (LA), Camille (Davis), Tiffany (LA), Alyssa (LA), Rachel (LA), Jag (Stockholm) och Jessica (Texas). Man kände sig alltid lite annorlunda för att man inte kunde språket till 100% och man kom ifrån en annan kultur på andra sidan jorden. Det påverkar ens personlighet och sätt att se och tolka situationer mer än man inser.

Under alla högtider som Thanksgiving och Christmas så åkte alla hem till sina familjer runt om i USA och studentkorridoren jag bodde i låg helt tom och dödstyst. Jag minns verkligen den där tystnaden, mörkret och hur kusligt det var att gå runt i alla korridorer som annars alltid var fyllda med folk och skratt, matsalen som låg öde och poolen som ingen bada i. Jag minns att jag började träna mitt i mitten av gräsplanen, gjorde sit-ups och squats, ingen annan var ju ändå där så ingen kunde se mig. Så fast jag kände mig så hemma där, och det var mitt liv, så var det aldrig helt 100%. Man kände sig alltid lite annorlunda.

Och för att man inte varit hemma i Stockholm på så länge så kändes det som ett helt annat liv och värld som hade hänt för typ 100 år sedan. Mina föräldrar gav även bort mitt sovrum till min lillasyster, så jag hade inget sovrum hemma längre, vilket gjorde att jag inte ens kände mig som hemma där. Jag hade liksom inte ens mitt gamla rum att komma tillbaka till. Och alla mina saker låg nedpackade i lådor staplade i källaren. Ett nedpackat, undanstoppat liv. Vart på jorden hör jag hemma?

Det hela blir ju mycket mer komplicerat då jag har min pojkvän här i LA. Han är min andra halva och bästa vän och jag vill inget annat än att vara med honom. ...Samtidigt som att jag har resten av mitt liv i Stockholm. Känner mig tudelad och jag vet inte vart jag vill eller var jag hör hemma. Detta kanske inte låter så jobbigt men ibland blir jag så förvirrad över mig själv och vem jag är. Jag tror att många andra också känner såhär ibland.

Det bästa man kan göra är att lägga ner tid på att lära känna sig själv på djupet, alltså djupet. När man har gjort det kommer det inte spela någon roll vart man är. Ifall man är säker på sig själv inser man att vart man än är på jorden så har man bara sig själv och sig själv att finna lycka och ro i. Man ska inte basera sin lycka på någon annan- man måste hitta den inuti. Man måste lära sig själv att bli sin egen bästa vän, vilket är mycket lättare sagt en gjort. Jag håller fortfarande på att jobbar på det. Men jag inser att sätta mig själv i offerrollen kommer inte ta mig någonstans. Jag måste helt enkelt bara acceptera det jag inte är bekväm med, komma över känslorna och pusha mig själv till att göra det bästa med situationen.

Det så mycket skönare att skylla på annat, att det inte fanns tid, jag hade inte resurserna osv, men key är att inse att allt handlar om din egen prestation och vilja och göra bättre ifrån sig nästa gång.

Så jag har insett att jag måste komma över att tycka synd om mig själv över de jobbiga tudelade känslorna, göra det bästa av vart jag är och försöka hitta lycka no matter what. ⭐️

Likes

Comments

Var med och hjälpte till med ett avsnitt för Nellys TV-serie Filter. Kommer synas i TV-rutan i lite andra saker i höst också, men kan inte berätta en vad:) Här är avsnittet om ni inte sett serien, kolla på den! :-)

Det var så fint där vi spelade in i Vasastan. Skulle lätt ha velat bo där, det var en dröm<3 Och blev mycket mer positivt inställt till Nellys kläder. Puss!

Likes

Comments

Godmorgon! Idag har på mig en jättesöt jumpsuit jag hittade i en liten butik här. Känner mig som en brud när jag har på mig den! Är så glad att jag hittade den för det var sista exet kvar och som tur var den också i min storlek🙏🏼

Hur har er dag varit? Jag har haft en bra men lång dag. Jag startade dagen med en morning jogg+gym. Sedan har jag fikat ute i solen och så kom elsubbarna tillslut och fixade så att vi får tillbaka elen i huset och så att TVn fungerar. Riktigt skönt! Nu ska jag iväg och träffa min komps Vivi. Hoppas ni får en bra dag<3

Likes

Comments

@matildaericssons