-Alessia Cara

Jag har faktiskt inte skuldkänslor över att jag inte uppdaterade på hela höstlovet för ingen är perfekt.

Det här med att ingen är perfekt har folk säkert hört tusen miljoner gånger men det är ju mer eller mindre sant.... Jag har tänkt väldigt länge på att det finns två sorters människor i världen, sådana som tycker som Hannah Montana i "Nobodys´ perfect" eller de som håller med Selena Gomez i "Who Says"

Jag har en teori om att de allra flesta håller med Hannah Montana om att ingen är perfekt så det gör inget om man gör fel... med all rätt så tyck hur du vill men ibland så kan det kännas som att om jag intalar mig själv det för många gånger så kommer jag börja använda det som något att skylla på när jag gör något jag inte borde göra. Jag vet inte vad ni tror men jag tror att alla försöker vara perfekta i någons ögon, oavsett om det är ens föräldrar, kompisar, syskon, Gud eller sina följare på instagram. Jag vill iallafall att min mamma och en viss kille ska tycka att jag är perfekt, men saken är den att de två är nog de enda i världen som redan tycker att jag är just perfekt (inte för att skryta för jag tror att det finns många föräldrar som håller med om att just deras barn är perfekta).... Jag antar att jag måste ändra den tanken, alla kanske inte vill va perfekta, vissa kanske bara vill hålla charaden uppe och undvika att göra den/de speciella personerna besvikna. Sådan är jag nog i såna fall med tanke på att jag tänker att i princip allt jag gör är för deras skull.. Jag röker inte, inte för min skull utan för jag vet att mamma och pappa hade blivit besvikna, jag försöker alltid mitt bästa i skolan för att få bra betyg så att mamma och pappa inte ska skämmas. (de säger ju självklart att det är för min egen skull och att de är glada så länge jag försöker men det känns endån som att jag gör det för dom.) Och så är det det här med mitt utseende, beteende och min sociala förmåga, den försöker jag hålla uppe och konstant förbättra för att den där killen inte ska tycka annorlunda om mig (jag vet självklart att han inte tycker att jag är dålig på något sätt men samtidigt vill jag va perfekt för honom om ni förstår hur jag menar? Jag känner ju att han är bäst för jag är kär och jag vill ju matcha det.) 

De tankarna leder i sin tur till att jag skäms över hur jag egentligen är, att jag inte är så smart som mamma och pappa tror, jag är inte så perfekt som min lillasyster tror och jag klarar inte så mycket som världen lägger på mina axlar. Ibland mår jag piss., jag kan få panikångest, jag kan gråta mycket och länge över saker som inte spelar så stor roll och jag vill egentligen inte visa det för mamma, pappa eller killen men jag tror att det är något man kommer och borde lära sig. det borde inte kännas pinsamt att visa känslor eller be om hjälp. För trotts allt så är allt jag behöver i dom stunderna antingen att bli lämnad ifred av mina föräldrar eller bara bli kramad så hårt av den killen att man känner sig hel igen och det är ju inte så pinsamt i sig...


Jag vet inte riktigt vad jag tänker, jag bara skriver allt som pågår i mitt huvud.. hoppas ni förstår.

puss och kram

//Matilllllldaaaaa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förlåt att jag inte skrivit på super super länge, jag har helt enkelt inte haft så mycket att göra :p. Jag har varit sjuk från skolan och inte mått så bra på ett tag så jag har mest behövt sova.

Varje dag går upp och ner. Folk kallar mig saker på snapchat så går de långt ner åt helvete... pratar med min bästa kompis så blir det ok igen. Sånt är livet I guess. Tycker dock det är konstigt att jag inte blev förvånad när jag sa emot en kille och han kallade mig för en efterbliven hora.. ledsen blev jag ju självklart, speciellt med tanke på att personen inte ens känner mig. Det roliga är att jag försökte ju verka oberörd och när han förstod att det var möjligt att jag skulle få reda på hans identitet så är det han som blockar mig. Sånt är udda men det var nog endån bäst så, mobbning, kalla nån för ord, våld. Inte ok någon stans.

Hej svejs och puss med lite kramar
//Matilda Eliasson

Likes

Comments

Nu blir det en liten kort rolig berättelse om min barndom. Den består av tre minnen egentligen men alla leder till samma sak.

Den första händelsen inträffade på en lekplats när jag var väldigt liten, pappa skulle passa mig och allt verkade gå bra.... tills jag bestämde mig för att klättra upp på en ställning och åka ned för rutschkanan med huvudet före. Eftersom att pappa tyckte det var en bra idé att bara kolla på medans jag for ner så resulterade det i att jag slog den ena framtanden i marken så hårt att den bokstavligt talat blev grå och dog. Den tanden förblev grå tills jag tappade den och fick de tänder jag har nu.

Minne nummer två är från när vi flyttade till hus från lägenhet. Min pappa hade bott i lägenheter i hela sitt liv så han var såklart överdrivet exalterad över att få ha en egen trädgård. En av de första dagarna i det nya huset var jag och pappa utomhus och skulle kolla på lite grejer. Då bestämmer sig pappa för att leka lite med vattenslangen (han älskade den slangen så mycket för han hade aldrig haft någon innan) han ställer in munstycket i änden av slangen på en rak stråle med det högsta trycket och skjuter mig rakt i pannan så hårt att lilla jag trillar baklänges och springer gråtandes in till mamma. ( kan säga att han är pricksäker i alla fall ;) )

Det tredje och sista minnet är från när jag var cirka fem år och hade hicka. Ni vet hur föräldrar sa att hicka försvinner om man blir rädd när man var liten? Ja, så var det i alla fall för mig. Just den här gången hade jag extra lång hicka och den vägrade ta slut! Jag kommer ihåg att jag var på väg någon stans så jag skulle byta om innan jag stack. Jag ställde mig framför min garderob med båda dörrarna vid öppna så att hela garderoben blockerade min sikt och började byta om. Då tycker min kära pappa att det är en bra idé att smyga fram till dörren och skrämma livet ur mig. Fram tills denna dagen kan jag med säkerhet säga att jag aldrig någonsin blivit så rädd i hela mitt liv. Och för andra gången i den här texten springer jag gråtandes in till mamma ( den här gången i bara underkläder) och pratar inte med pappa på en vecka!

Nu ska jag inte få det att låta som att det endast är pappas fel för det ör det definitivt inte, han är den bästa pappan i hela världen! Men några andra incidenter som också gett mig tillits problem är när någon erbjudit mig en kaka och det visar sig vara russin i den istället för choklad. Eller när det var gömda frön i bullarna på fritids.... eller när faster hävdade att broccoli är gott och man blir stark av att äta det.

Jaha, det var min lilla intressanta historia :p älskar dig pappa!!!!

Puss och kramis
Från Matilda Eliasson

Likes

Comments

I'm all for love, de är skit kul att vara kär ju, speciellt om personen i fråga är kär tillbaks. Av någon anledning så kopplar jag kärlek till när man var liten, man hade så lätt för att bli kär i alla tjejer eller killar i klassen och så var det bara att fråga chans så vips var hade man en pojkvän/flickvän. Det funkar inte riktigt lika dant när man är äldre, nu tar det låång tid att bli kär för de flesta och när man väl är kär så är det de pinsammaste man kan tänka sig att erkänna det för någon. Jag har även tänkt på det här med att man beter sig som ett barn när man är tillsammans med någon eller gillar någon lite extra. Man vill bygga fort, kolla på film hela natten, äta godis, kanske till och med gå till en lekplats. Det är just då man vet att man kan va sig själv, när man fortfarande kan bete sig som ett barn för att det är sån man är. 

Hur lång tid brukar folk ta på sig att bli kär eller älska någon? Innebär båda ens samma sak? Jag älskar min kompis Sara mer än hela världen men jag är inte kär i henne. Däremot känner jag kärlek ​till ​henne om det är logiskt. 

Jag tror sällan på kärlek vid första ögonkastet för enligt mig så är det ganska självklart att man verkligen måste känna personen för att bli kär och älska den. Vissa fall är undantag, som exempelvis när man blir förälder ( kan jag tänka mig utifrån mamma och pappas beskrivning.) Eller när man får ett syskon. Men när det gäller en partner så är jag otroligt tveksam. 

 Vad tycker ni? Har ni blivit kära?  I wanna know.

Puss och kram Från Matilda på engelska lektionen.

Likes

Comments

Amanda, min lillasyster. Hon betyder allt för mig fast att hon är jobbig ibland. Jag tycker att pucko är en bra beskrivning. (Ta det lugnt mamma, det är en metafor, inte en förolämpning :))  

Lite jobbig ibland men när man väl har skakat om den så är den älskvärd. Alla borde ge pucko en chans för alla kommer älska det direkt, det vet jag. Vissa tål det inte men det är ytterst ovanligt. Chokladmjölken likväl Amanda är brun året om och alltid lika söt. Man vill alltid ha dem med sig, perfekt i alla lägen. Alla runt omkring blir avundsjuka när de ser dem. 

Man kan även kalla dem motsatser. Pucko är oftast kall medans min syster alltid är hur varm som helst. Det är även så att pucko nog inte kan spela några instrument... min syster kan spela 7. Haha sucker, utklassad på den. Jag tror även att vilken flaska chokladmjölk som helst har på sig strumpor oftare än Amanda om jag ska vara ärlig. 

Amanda är bättre än en flaska chokladmjölk.

Amanda är bättre än två flaskor chokladmjölk

Det är svårt att tävla mot tre flaskor chokladmjölk men mamma kommer bli sur om jag skriver att tre flaskor chokladmjölk är bättre än min lillasyster så därför skriver jag:

Amanda är bättre än tre flaskor chokladmjölk. 

Och om det inte beskriver min kärlek för min syster och chokladmjölk så vet jag inte vad som gör.

Puss och kram // Matilda

Likes

Comments

Ganska vanlig skoldag, rätt så chill att sluta 14:30 endån. vid lunch hade jag två timmars håla så jag passade på att åka in till Vipan ( ett gymnasium i lund) och hängde där med världens bästa Elliot haha <3333 Sen åkte jag tillbax till polhem och skulle gå till samhällslektionen men då insåg jag att jag hade tappat mina nycklar någon stans... det var bara att gå tillbaka och leta hahah (Dom låg under en bänk utanför matsalen FYI) Nu ska jag träffa kompis, kan försöka övertala honom att kulla på filmen vi inte såg klart, om vi inte har för mycket läxor att göra såklart. Det var min update för dagen

Puss och kram ha de bra 

från: yours truly, Matilda

Likes

Comments

Sov i stort sätt hela gårdagen och har inte städat på hela veckan så det passade jag på att göra på kvällen. Mitt rum va kaos och jag kände att jag behövde rensa och organisera lite. Jag rensade 90% av rummet innan min födelsedag för att få den där omstarts känslan. Bara älskar när allt känns helt fräscht. Jag insåg att det som stökade upp allra mest var smink och skönhetsprodukter som låg ööver allt. Så den uppenbara lösningen är att rensa smink helt enkelt. Jag gav allt jag inte använde, nästan var slut eller hade två av till min lillasyster <3 hon blev hur glad som helst när jag kom in med en hel låda smink och borstar <3 <3 hon är världens sötaste.

Jag började med att tömma alla sminklådor och lägga ut allt på min säng i kategorier så jag kunde å en bättre överblick av allt.... gud så mycket saker jag inte använder för att jag har fått samma produkt fast bättre version haha.

Sen tvättade jag alla mina borstar, slängde tomma lådor och sen var det bara att lägga tillbaka det i lådorna igen. Snabbt, enkelt och tillfredsställande.

Det var allt för nu, puss och kram från Matilda <3 <3 

Likes

Comments

Asså det var ju faan att det skulle bli såhär. Skolan har börjat gå bra, jag har börjat snacka med några gamla och nya kompisar och livet går för omväxlingsskull toppen. Minus det där med halsfluss då... men kunde varit värre, kunde varit körtelfeber ;) Har livnärt mig på endast o'boy sedan igår eftermiddag för allt annat gör för ont att svälja. Får se vad jag hittar på idag, måste få ihop lite pengar till för att ha råd med en ny telefon då den jag har nu långsamt slutar fungera. Vet fortfarande ej vilken mobil men mitt största krav är bra kamera. Dels för att jag älskar att fota men definitivt inte har råd med en kamera och dels för att kunna göra bättre uppdateringar. Har några jobb på gång men får se hur det blir helt enkelt!

Puss och kram

Från Matilda Eliasson

(förlåt att jag svär mamma ;))

Likes

Comments

Jag vill såå gärna att den här bloggen ska ha fokus på mode och skönhet för det är mitt stora intresse. Jag vet dock inte var jag ska börja. Jag känner just nu att det är hur tråkigt som helst att bara få uppdateringar om hur min dag har varit osv..  Jag vill även lägga upp fler bilder men då krävs det att det är bra bilder ( kvalité mässigt då). Annars är det ju inge roligt att kolla på. Vad tycker ni? Själv har jag ingen aning. 

Det jag älskar mest med modern media och trender är att se hur det påverkar oss eller hur vi påverkar det. Det är just på grund av intresset för kultur och människor som jag valde samhällslinjen. Jag vill gärna lära mig mer om hur vi beter oss och hur mode  och skönhet påverkar samhället eller kanske tvärt om. Jag bara älskar sånt men känner just nu att jag vet för lite om ämnet. Jag har mycket att lära mig om det mesta hahaha. Jag är mer än villig att lära mig nya tips och annat för att kunna bli bättre på utseende messiga saker. 

berätta gärna vad ni tycker så återkommer jag med fler ideer imorgon! 

Det var dagens tanke, puss och kram 

från Matilda the one Eliasson hahaha

Likes

Comments

Jätte bra dag med massa gratulationer och skratt. Det började med lyxig frukost på sängen och lite paket, jag var så sjukt exalterad på presenterna för det var en sak jag verkligen önskade mig (men det är endån faktiskt tanken som räknas, inte det materiella)...efter det en ganska vanlig dag i skolan, rätt så intressanta grejer man lär sig endån haha. Vi pratade om diktaturer i världen och olika sätt att se historien. Älskar att min klass och jag tänker väldigt lika fast från olika perspektiv och med olika bredd. Man inser så sjukt många grejer som man inte ens lagt en tanke på tidigare. Det är det jag gillar med skolan! Att lära sig bredare tankar och inte bara att nöta in information som vilken robot som helst. Efter skolan hade jag uppsamlingskrivning vilket är ungefär det tråkigaste i hela världen. (uppsamlingskrivning är när många elever från olika klasser samtidigt gör ett moment som de missat, t.ex ett läsförståelse prov.) Men sen! Då började min fritid. Bästa dagen, saknade bara en kompis som hade träning :/ men vi får ta det en annan dag helt enkelt. Mamma handlade thailändsk snabbmat som vi åt hemma med familjen och två kompisar till mig, världens sötaste är dom! <3 <3 <3 Puss på er Tove och Sara, ni gjorde min dag,

Puss och kram och grattis till alla andra som fyller år mellan 1 januari till 31 december.

Ha de brra //Matilda the one and lonely.

Likes

Comments