Ganska vanlig skoldag, rätt så chill att sluta 14:30 endån. vid lunch hade jag två timmars håla så jag passade på att åka in till Vipan ( ett gymnasium i lund) och hängde där med världens bästa Elliot haha <3333 Sen åkte jag tillbax till polhem och skulle gå till samhällslektionen men då insåg jag att jag hade tappat mina nycklar någon stans... det var bara att gå tillbaka och leta hahah (Dom låg under en bänk utanför matsalen FYI) Nu ska jag träffa kompis, kan försöka övertala honom att kulla på filmen vi inte såg klart, om vi inte har för mycket läxor att göra såklart. Det var min update för dagen

Puss och kram ha de bra 

från: yours truly, Matilda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sov i stort sätt hela gårdagen och har inte städat på hela veckan så det passade jag på att göra på kvällen. Mitt rum va kaos och jag kände att jag behövde rensa och organisera lite. Jag rensade 90% av rummet innan min födelsedag för att få den där omstarts känslan. Bara älskar när allt känns helt fräscht. Jag insåg att det som stökade upp allra mest var smink och skönhetsprodukter som låg ööver allt. Så den uppenbara lösningen är att rensa smink helt enkelt. Jag gav allt jag inte använde, nästan var slut eller hade två av till min lillasyster <3 hon blev hur glad som helst när jag kom in med en hel låda smink och borstar <3 <3 hon är världens sötaste.

Jag började med att tömma alla sminklådor och lägga ut allt på min säng i kategorier så jag kunde å en bättre överblick av allt.... gud så mycket saker jag inte använder för att jag har fått samma produkt fast bättre version haha.

Sen tvättade jag alla mina borstar, slängde tomma lådor och sen var det bara att lägga tillbaka det i lådorna igen. Snabbt, enkelt och tillfredsställande.

Det var allt för nu, puss och kram från Matilda <3 <3 

Likes

Comments

Asså det var ju faan att det skulle bli såhär. Skolan har börjat gå bra, jag har börjat snacka med några gamla och nya kompisar och livet går för omväxlingsskull toppen. Minus det där med halsfluss då... men kunde varit värre, kunde varit körtelfeber ;) Har livnärt mig på endast o'boy sedan igår eftermiddag för allt annat gör för ont att svälja. Får se vad jag hittar på idag, måste få ihop lite pengar till för att ha råd med en ny telefon då den jag har nu långsamt slutar fungera. Vet fortfarande ej vilken mobil men mitt största krav är bra kamera. Dels för att jag älskar att fota men definitivt inte har råd med en kamera och dels för att kunna göra bättre uppdateringar. Har några jobb på gång men får se hur det blir helt enkelt!

Puss och kram

Från Matilda Eliasson

(förlåt att jag svär mamma ;))

Likes

Comments

Jag vill såå gärna att den här bloggen ska ha fokus på mode och skönhet för det är mitt stora intresse. Jag vet dock inte var jag ska börja. Jag känner just nu att det är hur tråkigt som helst att bara få uppdateringar om hur min dag har varit osv..  Jag vill även lägga upp fler bilder men då krävs det att det är bra bilder ( kvalité mässigt då). Annars är det ju inge roligt att kolla på. Vad tycker ni? Själv har jag ingen aning. 

Det jag älskar mest med modern media och trender är att se hur det påverkar oss eller hur vi påverkar det. Det är just på grund av intresset för kultur och människor som jag valde samhällslinjen. Jag vill gärna lära mig mer om hur vi beter oss och hur mode  och skönhet påverkar samhället eller kanske tvärt om. Jag bara älskar sånt men känner just nu att jag vet för lite om ämnet. Jag har mycket att lära mig om det mesta hahaha. Jag är mer än villig att lära mig nya tips och annat för att kunna bli bättre på utseende messiga saker. 

berätta gärna vad ni tycker så återkommer jag med fler ideer imorgon! 

Det var dagens tanke, puss och kram 

från Matilda the one Eliasson hahaha

Likes

Comments

Jätte bra dag med massa gratulationer och skratt. Det började med lyxig frukost på sängen och lite paket, jag var så sjukt exalterad på presenterna för det var en sak jag verkligen önskade mig (men det är endån faktiskt tanken som räknas, inte det materiella)...efter det en ganska vanlig dag i skolan, rätt så intressanta grejer man lär sig endån haha. Vi pratade om diktaturer i världen och olika sätt att se historien. Älskar att min klass och jag tänker väldigt lika fast från olika perspektiv och med olika bredd. Man inser så sjukt många grejer som man inte ens lagt en tanke på tidigare. Det är det jag gillar med skolan! Att lära sig bredare tankar och inte bara att nöta in information som vilken robot som helst. Efter skolan hade jag uppsamlingskrivning vilket är ungefär det tråkigaste i hela världen. (uppsamlingskrivning är när många elever från olika klasser samtidigt gör ett moment som de missat, t.ex ett läsförståelse prov.) Men sen! Då började min fritid. Bästa dagen, saknade bara en kompis som hade träning :/ men vi får ta det en annan dag helt enkelt. Mamma handlade thailändsk snabbmat som vi åt hemma med familjen och två kompisar till mig, världens sötaste är dom! <3 <3 <3 Puss på er Tove och Sara, ni gjorde min dag,

Puss och kram och grattis till alla andra som fyller år mellan 1 januari till 31 december.

Ha de brra //Matilda the one and lonely.

Likes

Comments

Söndag, söndag. Det kommer med ångest och läxor. Allt det man skjutit upp under veckan måste göras idag.

Klockan är tio över elva och jag vaknade nyss. Att sova är underskattat tycker jag, folk gör det för lite. Idag har jag massvis att göra. Öva italienska till imorgon, gå på spex, tvätta håret, rensa rummet, göra lite mer skolarbete, planera blogginlägg, ta ut pengar och skriva meddelanden bland annat. Jag har sjukt mycket att göra och jag ångrar ju nu att jag skjutit upp allt så fasligt mycket. Saken är den att jag vill ha inget att göra när morgondagen kommer för då är det inget mindre än min födelsedag! Måste säga att jag är ganska exalterad hahaha. 

En mindre positiv sak är att jag nyss läste på v-klass att jag är tvungen att stanna i skolan i ytterligare 1,5 timmar på grund av att jag har varit sjuk en hel del de senaste veckorna så jag måste göra en uppsamlingsskrivning i svenska för att jag missade en diagnos där... kuuuuul. Skrivningen är från 15- 17 och jag slutar 14:20 så jag måste vänta där och göra ingenting i 40 minuter innan jag ens får komma in i salen. Jippieee. Är s taggad. Men hey, det kunde säkerligen varit värre. Nu tänkte jag avsluta här så jag faktiskt kan göra allt det jag har planerat inför dagen så puss å kram ha de bra

//Matildas sista söndag som 15 åring. 

Likes

Comments

Jag kom att tänka på en sak igår när jag satt på bussen... varför reagerar kroppen som den gör till olika känslor? och varför kan ett uttryck betyda flera saker? Det är så konstigt för mig, helt förvirrande och jag vill veta varför, är det så enkelt att det bara är för att det inte finns fler sätt att uttrycka saker på eller är det för att när man känner två olika känslor så aktiveras samma del av hjärnan eller släpps ut samma sorts hormoner eller enzymer eller vad det nu kan kallas. (Jag är varken doktor, läkare eller professor så jag vet inte vad det kallas... kommentera om ni vet : ) ) några exempel är :

Gråt- glädje, sorg, ilska

Darra- rädsla, ilska, panik eller att man fryser men det kanske inte är en specifik känsla...

Skrik- rädsla, ilska, exalterad

Le- ondska, glädje

Hyperventilera- rädsla, panik, ångest

Hoppa- ilska, glädje

Ja, ni fattar. Det gör mig förvirrad. Anledningen till att jag tänker på det är för att jag som sagt satt på bussen igår och då vid ett tillfälle ser jag mitt ex hoppa av samma buss som jag satt på. Honom har jag blandade känslor om och har inte sett över huvud taget på flera månader så det var minst ut sagt ganska annorlunda. Min reaktion var då att inombords blev jag både exalterad och ledsen och om jag inte hade suttit på en buss och hejdat mig finns det en stor risk att jag hade skrikit eller kanske till och med skrattat rakt ut utan anledning. Just den känslan, när man inte vet, är så obehaglig. Ett annat exempel är en gång när jag vaknade mitt i natten och kände mig så obeskrivligt glad att jag bara inte kunde hålla det inom mig så jag trodde att jag skulle skratta rakt ut men när jag börjar reagera så överraskar jag mig själv genom att börja storböla så sjukt mycket, jag grät floder och var otroligt ledsen utan att veta varför. Jag hade ju nyss vaknat så inget hade hänt som jag kunde vara lessen över.... konstigt konstigt. Är det bara mig det händer eller är det typ en tonnårsgrej? Jag får fråga mamma eller googla!

Aja, på återseende!

kramis och puss

// Matilda med troligtvis galna hormoner

Likes

Comments

Tänkte att jag kanske skulle lägga upp två bilder för omväxlings skull. Så här får ni en puss från mig och en simpel outfit bild för sånt är kul. 

Puss puss // Maaatildur 

Likes

Comments

Tandläkaren på morgonen så missade första lektionen vilket resulterade i att min nästa lektion inte började förrän 13:10, så jävla skönt! Pappa skjutsade därför hem mig igen så jag har bara chillat hemma hela dagen men nu vid halv ett ska jag ta bussen in till Lund så jag hinner i tid till min historia lektion. Jag har gjort pannkakor till lunch vilket var inte så gott.. jag suger på att göra pannkakor så det blir bara en halvstekt röra, plus att jag har fluor lack nu efter tandläkaren så inget smakar särskilt gott egentligen. För att göra dagen ännu värre så har jag 45 glosor, tre verb former och typ sju fraser att lära mig till italienskan senare idag... jag kan glosorna ganska bra och nästan en verb form men hon kan inte förvänta sig att vi ska klara hela den läxan till idag (ons) om vi fick den i måndags? Det är ju sjukt. Vi som går gymnasiet har redan mycket läxor vi behöver göra och arbeten som ska va klara så jag förstår inte hur hon tänker.... Jag försökte mitt bästa i alla fall.

Nu ser jag att klockan typ är tio över så jag måste springa till bussen, hinner inte läsa igenom så hoppas detta blir bra.

Puss och krammmmmm

//Matilda Eliasson

Likes

Comments

Okej, igår var en helt vanlig tisdag och skoldagen rullade på som vanligt antar jag. Jag vet inte om jag skrivit det tidigare men jag har i alla fall nyss börjat gymnasiet och med det kommer så klart en helt  ny klass. Så, första dagen i skolan, 2017-08-17 så fick vi träffa den nya klassen. Verkade som en bra och normal klass med lite fler tjejer än killar. Jag kollade inte så jätte mycket extra på någon då första dagen utom den där tjejen. Det var nämligen en tjej som va hur söt som helst hahaha. Hon va dock tyvärr inte singel... 

Men så igår innan Svenskan när jag och några andra tjejer i klassen satt vid ett bord och väntade så hade vi inget att prata om så jag brister ut i "Hej, jag heter Matilda och är bicurious men heterosexuell". Jag sa så bara för att alla satt helt stelt och sa inget så jag tänkte att de va nåt att prata om i alla fall. Jag sa det och folk började skratta (inte åt mig utan med mig).  Sedan vet jag inte riktigt vad som hände men jag hade tydligen sagt till en av tjejerna i klassen att jag tyckte en annan tjej va söt så hon bad mig säga det. Ingen fattade vad vi snackade om så alla började tjata och ville veta. Inte på ett taskigt sätt då, bara lite som att om du säger A så får du säga B. Det slutade i alla fall med att jag sa till henne och typ hälften av tjejerna i min klass att jag tyckte hon va söt. Jag blev helt röd och skämdes så fucking mycket men jag tror hon tog det som en komplimang vilket är tur. Sen när både hon och jag hade suttit och varit röda ett tag så råkar jag säga "Jaha, någon annan som är kär i någon?" FY FAAN, jag skulle fråga om någon annan tyckte nån där va SÖT. Jag orkar inte med mig själv! Nu tror alla säkert att jag är kär i henne... Jag är inte det, tycker bara hon är söt och snäll. Det hade inte varit fel även om jag var kär i en tjej, det är bara det att själv tycker jag att det känns lite konstigt när nån man inte är i ett förhållande bara brister ut i ett "jag är kär i dig". Så jaa, det var gårdagen det. 


Jag har en liten uppdatering att göra om vad som har hänt/ händer idag men skriver nog det separat för vill inte göra den här texten hur lång som helst. :)

Pussi pussi och krami  ( Ja, jag vet vad det första ordet låter som men det är ett internt skämt) 

// Matilda Eliasson, aka: röd som en tomat 

Likes

Comments