Det är svårt att förklara hur livet är här. Igår mötte jag mina roomies för första gången och imorgon ska de åka vidare. Det är som små korta intensiva romanser som dör lika fort som lågan tändes. Kanske därför det alltid känns så bra.

Jag fick ett sånt otroligt välkomnande och fick genast komma med in i gemenskapen. Allt från att hänga med till stranden och leka idiotiska lekar, till festande och matlagning. Och jag checkade in igår eftermiddag... Förhoppningsvis är det något som håller i sig till kommande roomies....

Efter gårdagens lite väl festliga bravader blev det en lugn dag på stranden och en kväll med monopol. Under middagen var det även en eldshow som var sjukt mäktig faktiskt!

Imorgon blir det shopping (jaa, Leah shoppingen är helt amazing) och fira ytterligare en födelsedag under kvällen!

Klapp och kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag är det 14 dagar sedan jag stod på flygplatsen och grät. Och grät. Och grät. Idag, 14 dagar senare, ligger jag på en stand och känner solens strålar bränna mot min rygg. Och hittills är det mitt största problem. Det är nästan omöjligt att smörja in ryggen helt själv.

Jag ligger på en strand där valar och delfiner simmar förbi stup i kvarten. Där hundar springer lösa och kommer fram och vill att man ska kasta boll. Där surfare går förbi med sina brädor och ska fånga den perfekta vågen. Där barn bygger sandslott med sina föräldrar. Jag saknar Chester. Jag saknar att bygga sandslott med pappa. När man tänker på det hade jag troligen inte saknat att bygga sandslott med pappa i Sverige för vad jag har förstått det som så är det inte riktigt sandslottsväder hemma i Sverige.

Min kropp är lite förvirrad tror jag. Jag har fortfarande inte fått kläm på vänstertrafiken och min taktik där är att försöka hänga på andra när de korsar vägen - oavsett om jag behöver eller ej - och att titta åt båda hållen och sen fästa blicken långt på andra sidan gatan och hoppas på det bästa. Även språket är lite förvirrande. Svenskan försvinner mer för varje dag samtidigt som engelskan inte heller känns helt 100. Blandar språken när jag drömmer och allt känns bara helt sjukt oklart.

Fråga mig inte om mina planer för det har jag inga. Även om jag inte vet vart jag ska bo efter nästa tisdag så är det helt underbart att ta varje dag som den kommer. Inga krav. Inga måste.

Nu ska jag gå och köpa lite sushi på stranden. Sushi och vattenmelon är väldigt billigt här, så det är typ det mitt näringsintag består av. Kan ha hänt att jag redan blivit av med bulken jag gjorde innan jag åkte. Vem behöver melanotan (barbiedrogen) när man likaväl kan backpacka?

Likes

Comments

Jag har legat i en stor säng, kollat på tv, gått på en egen toa, duschat i en egen dusch, kunnat tvätta, dricka mjölk, laga mat. Säga vad man vill om backpackerlivet - det är asmäktigt, du träffar fler människor än du någonsin kunnat tro och du är aldrig ensam - inte ens på toa. Oftast underbart men efter två intensiva veckor valde jag att ta två dagars paus och just nu är det precis det jag behöver.

Vädret är lite halvdant, riktigt blåsigt och molnigt men också riktigt varmt - perfekt väder för att torka kläder på men tog beslutet att ligga och kolla på skräptv hela dagen. Ikväll väntas ett stort åskoväder. Spännande!

Imorgon blir det tillbaka till backpackerlivet igen och ska ta in på ett hostel som verkar riktigt najs.

Kärlek ✌🏻️

Likes

Comments

Touchdown Byron Bay.

Pappan med den lilla dottern och minibrädan kan ha varit det sötaste. Har idag även stött på väldens största ödla - i alla fall av ödlorna jag har sett. Fick även äntligen se de älskade valarna plus lite delfiner. Även min hand som är helt förstörd efter surfingen. Gör mer ont än det ser ut. Huskurer mormor eller Cissi?

Nu kanske det blir lite poolhäng med det australiensiska fotbollslaget.

Mycket kärlek

  • 36 readers

Likes

Comments

Så var det dags att ta på sig ryggsäcken igen och åka vidare.

Det känns riktigt tråkigt då man äntligen börjar komma in under och lära känna alla. Imorse var det varmt i både luften och vattnet, vindstilla och helt perfekta vågor. Surfandet idag gick bra och det var riktigt kul! Har även fått stora blåsor på händerna från brädan - mindre kul. Nu känner jag mig också ganska slut, mycket intryck och mycket träning under fem dagar så planen nu är nog att ta in i ett rum med lite färre människor och få en chans att vila upp sig lite.

Har även ibland haft en liten olustig känsla som jag tror kallas hemlängtan. Det slår till lite hastigt ibland och då känns det kanske inte så bra som det borde kännas. En natt i min säng och lite riktig mat hade inte suttit fel.

Samtidigt möts jag ofta av den mäktiga känslan att jag är på andra sidan jorden, men massor av människor och upplevelser jag inte stött på än och att det faktiskt är rätt bra här. Inte behöva gå till jobbet. Vakna upp och känna att allt är piss. Ångest är heller inte något jag riktigt stött på än. Allt är coolt.

Likes

Comments

Blogga är svårt när internet är oerhört begränsat. Tiden går oerhört fort här men ändå har jag bara varit här i sju dagar.

Idag är sista heldagen här och imorgon eftermiddag åker jag till Byron Bay. Känns lite jobbigt eftersom jag faktiskt trivs riktigt bra här. Vi är fem tjejer i rummet och hänger med några från rummet bredvid - 2 ubergay killar som är helt sinnessjukt roliga, en kille från Kanada, ett par från England och en holländare.

Sen har vi surfcrewt. Känns nästan som att de behöver ett helt eget inlägg men ska försöka hålla mig kort.Jag har försökt komma på hur jag ska förklara surfcrewet men haft svårt att sätta fingret på det, men nu vet jag! Ni vet de där prepubertala tonårskillarna som startat ett boyband. När de står på scen och blir helt överväldiga, har så mycket energi att hela kroppen vibrerar och skriker ut lite random ord bara för att. Precis så. Men sätter man dem i vatten möter du helt plötsligt världens coolaste, mest lugna och smarta killar. Vet inte om jag hatar det eller älskar det än. Tror jag älskar det men jag lovat att återkomma med ett mer exakt svar.

Vi har 2x2h lektion varje dag. I början älskade jag surfandet men tyvärr har vädret inte riktigt levererat så man har mestadels gått runt och frusit och surfandet gick 98% ut på att hoppa över vågor och hoppas att man inte åker allt för långt tillbaka. Men ändå rätt härligt, få 4h hårdträning utan att man är medveten om det. Min kropp gör rätt ont såhär in på fjärde dagen.

Jag har bränt mina händer och fötter men annars har jag klarat mig riktigt bra! Tror jag börjar få en lite mer levande färg i mitt ansikte nu än vad jag hade när jag lämnade Sverige.

Jag saknar fortfarande svensk mat. Däremot har jag börjat gilla jordnötssmör sån tur är, så nu består min frukost av jordnötssmör och syltsmörgåsar istället för bara rent bröd. Ost och skinka finns inte här - och skulle det förekomma är det till lunch i rivet format.

Jag tycker fortfarande inte om att bo i en ryggsäck. Jag hatar det.

Kan också tillägga att det i nuläget inte verkar som att jag kommer lämna detta land. Typ någonsin. Nästan så att jag med fasa räknar ner dagarna tills jag ska åka.

Ta hand om er! Har bytt nummer till ett australiensiskt nummer, så vill man ha det är det bara att fråga.

  • 45 readers

Likes

Comments

Jag var nog i behov av en blogg trots allt..

Idag är jag inne på min fjärde hela dag här i Sydney. Känns sjukt för på nått sätt känns det som jag varit här brutalt mycket längre. Kanske för att min kropp går runt och är sjukt förvirrad på grund av jetlagen, eftermiddag som borde vara morgon och morgon som som borde vara natt. Men kanske för att engelska känns mer naturlig än min svenska och drömmer numera på engelska...

Idag lämnar jag Lousie och tar in på hostel över natten då jag tidigt imorgon åker iväg och ska försöka lära mig att surfa. Hos Lousie har jag levt lyx med ett eget rum, en egen säng och möjlighet till hjälp 24/7, men nu börjar verkligheten. Lite spänd. Väldigt nervös. Sjukt jäkla taggad. Dock är det här med att leva i en ryggsäck inte riktigt min grej. Här har jag kunnat sprida ut mina påsar över golvet och på något sätt ha koll på vart jag har allt, men på hostel kommer det verkligen inte funka så. Min ryggsäck är efter min bikini- och tjocktröjeshopping lite fullpackad och nu hade jag behövt ha min pappa här som kunde hjälpa mig med logistiken. Hittills har "trycka tills allt får plats"taktiken fått gå. Ska bli väldigt spännande när jag kommer behöva typ nya byxor som ligger längst ner....

Allt är väldigt likt men väldigt annorlunda här. Liknande mat men med nån konstig dov smak i bakgrunden. Nått som inte riktigt går att sätta fingret på men nått som gör att det inte är som hemma. Jag saknar mammas mat.
Vattnet går att dricka men smakar skumt oavsett om det är renat, köpte på flaska eller ur kranen. Jag saknar svenskt vatten.
Sängen här är skön och stor men tidigt på morgonen vaknar alla jävla fåglar och jag tror på riktigt det är antingen turkeyn eller en av papegojorna som kör en runda runt huset samma tid varje morgon och skriker huvudet av sig. Tänk er en korsning mellan en dinosaurie och skriket från en människa som sett en dinosaurie. Tror fågeln föddes med avsaknad av en kromosom eller tre. Jag saknar mer att vakna av pappas skrik när han försöker väcka Ellie än att vakna av fågeln.

Jag saknar inte kylan. Mörkret. Långrandigheten. Vanorna. Söndagsångest. Måndagsångest. Fredagsångest. Jobbångest.


  • 67 readers

Likes

Comments