Header

God fredagskväll på er, fantastiska människor! Jag hoppas att ni är pigga och glada, kanske har lite ledighet att se fram emot, men framförallt spetsade öron! För här kommer lite hård men sann information om vår värld.

Vi väljer inte vilket land vi föds i. Vi väljer inte våra föräldrar och vi väljer inte vår omgivning i tidig ålder. Vi vet inte vad pengar är, men de som inte har det, känner det. Känner det i huvudet, i magen och i kroppen. Känner sig okoncentrerad, kanske lite deprimerad, magont och skör i kroppen. Den känner hunger. Har du någon gång känt det? Alltså jag menar på riktigt. Har du någon gång varit så hungrig att du har riktigt ont i magen men inte kan äta, för du har ingen mat och du vet inte när du kommer få det nästa gång? Jag har inte. Jag skulle aldrig vilja känna det. Jag skulle heller aldrig vilja att min familj känner det, mina nära medmänniskor, mina barn när de kommer, jag vill inte att DU ska känna det. Jag tror inte att någon vill det, men gör du någon skillnad?

Jag tänker inte prägla på er massa fakta denna gången. Det finns att läsa massor på Google. Men ska siffror göra skillnad egentligen? För mig kvittar det om 1 barn dör av undernäring eller om 10 000 gör, det är lika hemskt i mitt hjärta. Det sjukaste är egentligen att det är så ofattbart i våra svensson-liv att vi inte riktigt fattar. Vi förstår inte att människor DÖR av näringsbrist. Ta en minut, blunda och tänk dig in i deras situation. Seriöst. Gör det! Detta är viktigt. Du kan vända ryggen till om du vill, men det löser inga problem. Du kan faktiskt rädda liv här!

Från och med 25 Januari startar min ADR. Min donation, min månadsprenumeration, till NTC för att ge barn mat i en hel månad och för att skapa arbetstillfälle. VitaMeal är en grötblandning som innehåller de allra viktigaste näringsämnena för ett barns utveckling och överlevnad. Maten produceras i Malawi vilket skapar arbetstillfälle. Den delas ut på skolor och elevhem vilket ger flickorna anledning att gå dig och får utbildning på köpet! De samlar också pengar för att bygga vattenbrunnar till byarna. Gör det för barnen, för att känna dig som en bättre medmänniska, för att bidra till en jämställd värld, av vilken anledning som än står dig närmst om hjärtat. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans gör vi världen till en bättre levnadsmiljö!

Det finns VÄLDIGT många hjälporganisationer och du ska välja den som passar dig bäst. Jag har valt NTC med omsorg. Vill du veta mer om just den organisationen: Vad går pengarna till? hur donerar jag? etc. Kontakta mig! Jag kommer ta emot er med en stor, öppen famn! Trevlig helg!
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God förmiddag på er underbara människor!

Vi tog sovmorgon idag för att vila ut lite extra, jag har bytt ut min sömn lite väl många dagar känner jag. Åt varma mackor till frukost tillsammans med en kopp kaffe och kosttillskott (vitaminer, mineraler och omega 3). Klockan 13 befinner jag mig vid gröningen i Helsingborg, hemma hos Cassandra för lite lunch och catch up. Kvällen bjuder på körlektion och handbollsträning, woho!

Ha en fantastisk dag!


Likes

Comments

Woho vilken helg!! Fantastiska människor, förebilder, inspiration, tips och glädje. Mina kollegor är verkligen världens bästa kollegor, alltid positiva och glada. Fast vi har våra egna företag så stöttar vi och höjer alltid varandra.

Vi anlände till Göteborg, Gothia Towers, klockan 11 ungefär. Checkade in, åt lunch och fixade till oss. Kick offen började klockan 13:00 och slutade vid 19:30. Promenerade till Holy Cow för lite kvällsmat och sedan gick vi tillbaka för Socials på hotellet. Snackade med väldigt mycket människor och fick höra på deras historier. Somnade vid midnatt och satt vid hotellfrukosten 7:30. Supergott! De hade till och med grädde till pannkakorna! (gräddälskare)

Sedan väntade en fartfylld dag med otroligt mycket energi! Just nu känner jag att ingenting är omöjligt. Hela mitt liv har jag drömt men känt att saker är omöjligt. Så som att resa när jag vill, hur mycket jag vill, bo var jag vill, kunna finnas med under hela mina barns uppväxt när de kommer osv. Jag har gått och funderat vad jag ska plugga vidare till och vad det kommer ge mig: studieskulder och en massa måsten som jag inte väljer själv. 5 veckors semester om året där jag kan resa. 7-16 jobb är verkligen inte för mig. Att vara anställd är inte mitt mål. Självklart är det en del av min resa tills jag byggt upp mitt företag, men jag vill vara fri. Därför väljer jag network marketing.

Du som läser detta känner förhoppningsvis att detta är för bra för att vara sant, att du också vill göra precis detta, och det kan du! Annars kanske du är en av de som trivs med att ha en chef som säger till dig när du ska arbeta och vad du ska göra, och det är helt okej. Att vara sin egna chef är svårt och ansträngande! Det är alltid lättare att göra något när du blir tillsagd att göra det. Du kanske är en av de som tycker detta är riktigt korkat och tycker att jag är dum som gör det, att jag har blivit lurad, och det är också helt okej. Jag tvingar inte dig att göra det.
Jag lägger väldigt gärna min tid på att hjälpa dig, prata med dig och stötta dig. Men jag tänker inte lägga någon tid på att övertala dig eller försvara mig. Jag kommer jobba hårt för att nå min dröm, för att hjälpa dig nå din, för att kunna ligga på dödsbädden och känna att jag gjort allt jag vill och att jag tog alla chanser jag fick. Jag kan acceptera om du inte gör detsamma, men jag kommer aldrig att förstå det. 

Likes

Comments

Det är lätt att prata i ovetande. Lätt att prata utan kunskap. Men vad är ett pyramidföretag egentligen? Ett pyramidspel är ett numera förbjudet sätt att jobba på där en person startar en organisation, rekryterar ex. 3 nya till att börja jobba med hen. De 3 måste betala en viss avgift till personen, köpa in produkter och/eller rekrytera vars 3 nya som betalar avgiften. Företaget har en extremt kort livslängd och efter en stund kollapsar det. Då sitter alla rekryterade individer med värdelösa produkter som inte går att sälja och den enda som egentligen har tjänat på detta är människan som startade företaget.

Jag jobbar med ett företag inom network marketing, och jag får jämt höra "öh det är ett sånt pyramidföretag". NEJ, det är inte något pyramidföretag. Jag har blivit erbjuden att jobba med ett tiotal olika network marketing företag, jag har läst om de flesta, granskat och läst på om vad just pyramidföretag är och hur jag kan känna igen dem. Jag är fullt medveten om att några av dessa nwm-företag har byggt sin verksamhet ur ett pyramid-perspektiv men har gjort om de lite för att göra det lagligt. Dessa företag ska ni passa er för! Däremot är jag också fullt medveten om att de företaget jag jobbar med INTE är pyramidspel. Det är en otroligt viktig punkt. Jag behöver inte betala en avgift för att vara med. Jag behöver inte köpa in produkter för att sälja de vidare. Jag behöver inte rekrytera personer för att få tillbaka några pengar jag investerat, för jag har ju inte investerat några pengar? Jag har absolut inga krav. Tjänar personen som rekryterade mig pengar på det jag gör? Ja, 5% enligt vår kompensationsplan. Är du anställd idag? Tror du inte att personen över dig tjänar pengar på det du gör? Klart den gör! Skillnaden på det jag gör och det en anställd gör är att om jag jobbar smartare än den som rekryterade mig, då kommer jag väldigt fort att tjäna mer än den personen. Den anställda kommer däremot inte att tjäna mer pengar än sin chef oavsett kategori.

Jag har valt att jobba med företaget för deras kompensationsplan, för deras forskares höga status (75 forskare i ett företaget är extremt unikt och sällsynt) och för att produkterna levererar! De är inte ekologiska, de är bättre granskat än ekologiskt. Ja, ni läste rätt. BÄTTRE än ekologiskt. Inga utfyllnadsprodukter, varje ingrediens har ett syfte, annars skulle den inte varit där. Bara i vår tandkräm finns 7 patent.

Efter 30 år av forskande kring genetik har de ännu ett patent gällande age-LOC, vilket är hur coolt som helst. Jag har alltid stått för vetenskap, enligt mig bevisas ingenting bättre än genom vetenskap. Därför har jag också valt ett företag som inte levererar någonting annat än vetenskap.

Har ni någonsin hört talas om ett företag som ger dig 100% av pengarna tillbaka om ditt kosttillskott inte fungerar? Tror du att du kan gå till ex. MM Sports, gymgrossisten, etc. och begära pengarna tillbaka om inte kosttillskotten fungerar? Vet du ens om dina kosttillskott fungerar? Nej, misstänkte det. Men jag VET att mina fungerar. Jag har skannat mitt karotenoidvärde (mina cellers förmåga att ta upp näring och försvara sig mot fria radikaler) vilket var väldigt bra efter som jag lever relativt hälsosamt. Ändå kände jag mig trött, snuvig etc. och valde att börja äta kosttillskotten (vitaminer, mineraler och omega 3) och efter 90-100 dagen skannar jag mig igen. Har mitt värde inte ökad, då får jag alla pengar tillbaka. Men om det har ökat, då har de ju lyckats extremt bra! Finns absolut ingen annan på marknaden som erbjuder garanti som vårt företag gör. Om jag får tillägga en känsla så har jag aldrig mått bättre, känt mig piggare eller starkare.

Till den sista, omtalade, frågan: testas produkterna på djur? Nej, absolut inte! Forskarna testar produkterna på varandra. Så säkra är de på sin sak. Vilket är guld värt!

Likes

Comments

En fantastisk tisdag som denna är jag otroligt nog ledig! Träningskläderna snurrar runt i tvättmaskinen och jag konsumerar clementiner framför datorn. Tog en paus i mitt bucketlist skrivande och kände för att skriva något annat, varför inte ett blogginlägg som inte är 7 mil långt?

Är så exalterad över 2018 att jag knappt kan sitta still! Jag vill hjälpa så många människor som möjligt med hälsan nästa år, det är mitt mål! Det spelar absolut ingen roll vem du är, om du tränar eller inte, jag vill hjälpa DIG att bli den absolut bästa DU. Och det ska jag så länge du låter mig, med garanti!

Eftersom att jag är så uppspelt och önskar att alla mådde lika bra som jag i skrivande stund så vill jag passa på att påminna dig om att le, skratta, tänk positivt och sätt mål! 2018 är DITT år. Jag och alla andra runt om kring dig är här för att stötta dig till 100%. NJUT! Livet är för kort för att ligga på fel sida av livsnjutarskalan. Kan ni tänka er att det är julafton nästa vecka?! Ja så kort är livet.

Ha en fortsatt fantastisk dag!

Likes

Comments

Jag skrev att jag vill vara lycklig. Så vad är lycka egentligen? Det kan jag inte ge dig ett enkelt recept på. Det som avgör hur lyckliga vi är bestäms av en mängd olika faktorer som samverkar. De större faktorerna är att ha bra vänner, en kärleksrelation, ett fantastiskt jobb och en aktiv fritid. Det läskigaste är att du faktiskt helt själv kan styra dessa faktorer. De andra faktorerna, som är lite svårare att påverka, är vilken typ av samhälle du lever i och/eller vilken personlighetstyp du är. Det kanske finns ett recept på lycka, men enkelt är det inte. Däremot insåg jag väldigt snabbt att jag inte kan ändra någon annans inställning, men alltid min egen. Genom att hela tiden tänka positivt, se lösningar istället för problem, sluta uppmärksamma saker att det hen har på sig är inte snyggt eller jag tycker inte att hen är snygg, och istället uppmärksamma saker som “jävlar vad fin den tröjan är” eller “shit vad snygg hen är”. När du kommer till stadiet där du är på väg att dömma negativt; TÄNK TILL! Varför är det så? Kan det ha hänt något som påverkar personens handlingar? Ja, troligtvis är det så. Var inte så otroligt snabb med dömandet och nedvärderingarna. Fördomar säger mer om dig är personen i fråga. OCH om du nu skulle få för dig att nedvärdera, se då till att du själv är perfekt.

Använd ett trevligt språk mot din omgivning. Vill du ha hjälp med något så fråga väldigt snällt och visa din tacksamhet för personen. En person som känner sig uppskattad kommer alltid att göra mer än du ber om. Dessutom kommer du att må så mycket bättre genom att inte förvänta dig saker av andra eftersom du slipper besvikelsen när det inte blev som du tänkte dig. Det inte lyckliga människor som är tacksamma, det är tacksamma människor som är lyckliga.

Se till att ta hand om dig själv! Uppmärksamma dig själv. Unna dig tid och omtanke. Jag var en expert på att unna andra tid och omtanke, hjälpa andra lättare än vad jag hjälpte mig själv. Men jag insåg snabbt att om inte jag mår bra, hur ska jag då få den andra att må bra? Jag brukar gå en powerwalk med hörlurar, dunkmusik och upptäcka naturen. Smörja in kroppen, göra ansiktsmask, skriva, läsa en bok och/eller gymma. Saker som jag gärna gör helt själv, som jag känner att det ger mig något. Då kan jag andas ut, slappna av; då känner jag mig lycklig. Det kan vara så att du får ro när du kollar på netflix eller spelar wow, underbart (!), du måste hitta din grej. Däremot tycker jag att du borde lägga lite energi på omsorg av din kropp eftersom det är egentligen det de enda du fick gratis i livet, men du ska inte ta den för givet.

Så lycka är egentligen inte att ha allt, att vara känd eller att vara expert på något. Lycka är att vara nöjd med det du har, oavsett vad det är. Att göra mer av det som gör dig glad! Jag har stora drömmar, stora visioner och stora mål, men jag är ändå lycklig just i denna stund. Lycklig över att jag är frisk, jag har det som behövs för att leva, fantastiska människor omkring mig, två jobb som jag trivs med och jag kan träna. Mitt liv idag är inte mitt drömliv, men det kommer ta mig dit jag vill. Och som du kan se på bilden nedan handlar det kanske inte om det lyckliga slutet, utan om historien. Därför säger jag ännu en gång, gör inte livsviktiga beslut om du tycker det verkar tråkigt, bara för du tror att slutet är bra. "Hen ser så himla lycklig och framgångsrik ut, det vill jag också vara." Självklart ska du vara det! Men du måste ju inte välja samma område. Om personen i fråga nu är mästerkock och jag avskyr att laga mat, inte ska väl jag laga mat varje dag, in och ut, bara för jag vill bli som hen. Du har redan allt som krävs för att lyckas inom dig, du ska bara hitta din grej. Du lär dig så extremt mycket lättare om du tycker det är roligt, det vet alla som har gått i exempelvis grundskolan, du hade lättare för vissa ämnen än andra. Då troligtvis för du tyckte att vissa ämnen var väldigt mycket roligare än andra.

En människa är oftast lycklig när den får bestämma helt själv vad den ska göra, och när den ska göra det. Frihet helt enkelt. Sedan anpassar vi friheten efter olika faktorer så som jobb och familj, men egentligen är det BARA du som sätter gränserna för din frihet.

Så sätt dig ner och fundera. Vad tycker jag är roligt? Kan jag tjäna pengar på det? Tänk lite längre än näsan räcker. "Jag tycker det är kul att kolla netflix, det kan jag inte tjäna pengar på." Nej, troligtvis inte, men gillar du filmer mest av allt så kanske du borde fundera på filmproducent, manusförfattare eller skådespelare (etc)? Kolla området, inte sakspecifikt. Du fattar grejen, kör!

(Och glöm inte bort att ha riktigt jävla roligt!)


Likes

Comments

Jag vill börja med att ställa dig frågan: Lever du för jobbet eller jobbar du för att leva? Vaknar du upp vilken dag som helst i veckan och känner att du är pigg, glad och lycklig eller lever du för helgen? Hela 15% av den vakna tiden (ungefär) ägnar du åt betalt arbete. Då tycker i alla fall jag att det är himla viktigt att älska det jag gör. Visst kanske du tjänar bra med pengar, men vad gör det för nytta om du inte är lycklig medan du gör det? Om någon frågar mig vad jag vill uppnå med livet, så skulle jag svara "lycka" utan att ens tveka. De är det jag och förmodligen resten av jordklotet vill. Hur du och jag uppnår lycka är troligtvis inte alls på samma sätt vilket är väldig tur, för om alla skulle jobba på samma jobb, träna på samma gym, äta samma mat och umgås med samma människor så förstår nog du som jag att det verkligen inte skulle fungera. Men ändå vill alla människor samma sak, att vara lycklig, vilket är fullt möjligt. (Jag har i alla fall aldrig stött på någon som vaknar upp och önskar att de var mindre lyckliga). Det är du som sätter gränserna. Du bestämmer vad och vem som påverkar dig. Nu kanske du tänker att "jag har ju utomstående faktorer som familj och jobb som hindrar mig". Nej, absolut inte. De hindrar inte dig om du inte vill att det ska hindra dig. Självklart behöver du en inkomst för att överleva, jag menar inte att du ska säga upp dig från jobbet och åka till Spanien och bo på hotell för att det är de du verkligen vill. Jag menar att vi alla behöver en inkomst, men se till att ha roligt medan du tjänar ihop inkomsten. Om du inte gillar var du är i livet så flytta dig, du är inget träd.

Du kommer inte att kunna bygga ditt drömliv på en dag, men du kan börja idag. Sluta säga imorgon, eller "nästa år" som jag redan har hört många säga. Börja nu, successivt, utnyttja dina bekanta för hjälp. Se till att du omger dig med positiva, utåtriktade människor. Det kommer vara en dans på rosor, med en hel del taggar. Livet är fortfarande som yin och yang, det kräver en balans. Om du bygger ditt drömliv så hoppas jag att det inte är en dröm precis varje dag, det måste vara jobbigt ibland. Känner du inte lidande så känner du heller inte lycka tillslut, för då har du ju glömt bort hur det känns. Din hjärna vill ha utmaningar, den älskar utmaningar även om du inte märker av det. Så gör saker du tycker är läskigt, gå utanför din linje, din gräns. Hade du stängt in dig i ditt hus i ett par år och sedan bokat en frisörtid så skulle din hjärna lägga så mycket tid på tankar kring att gå till frisören så det tillslut skulle bli läskigt. Hjärnan älskar utmaningar.

"Fake it til you make it" hade jag en högstadielärare som ständigt sa, och när jag nu, 4 år senare börjat följa hennes råd på riktigt inser jag vilken kraft det har. Om du har självsäkerheten att du troligtvis kommer klara det, då kommer du klara det så mycket bättre än om du skulle gå in med inställningen "jag kan nog inte" eller "detta kommer gå åt helvete". Använd ditt mod, gör verkligen det. Våga. Ta kalkylerade risker. Planera. Alla som någon gång har lyckats vet att ett misstag ligger så sjukt nära målet. Du lär dig så galet mycket av ett misstag, men ärligt, det känns riktigt kasst att misslyckas och vi pratar helst inte om det. MEN, tänk nu om du inte ens skulle försökt. Hur skulle de kännas? Misstag ÄR alltså inte pinsamt, det är en läxa. Lär dig av det och försök igen. Och igen, igen och igen. För du kommer lyckas förr eller senare. Jobba inte hårdare, jobba smartare. OCH våga misslyckas. För tar du bara bort "miss" i ordet så har du ju faktiskt lyckats. Så vad var det du missade?

Så mitt tips till dig är nu att du tar fram papper och penna. Sätt dig ner i ett rofyllt rum och skriv ner 101 saker du vill göra innan du dör. De första 10 kommer förmodligen rinna ner som vatten på pappret, sen blir det svårare. Hoppa ur din box, din trygghetszon. Stäng ute alla normer och trender. Tänk inte på din familj eller vänner, tänk på DIG. Sväva bland molnen och bara flyg med dina tankar och idéer. Lev. Det är ditt liv, det är faktiskt bara du som lever det, så se till att göra ditt absolut yttersta för att inte ångra en sekund.Likes

Comments

Anställd i onsdags och idag börjar jag jobba! Ska bli väldigt intressant detta. Ser verkligen fram emot att börja jobba. Hoppas att det är lika exiting som jag hoppats på. Jag tror att McDonalds är ett väldigt bra förstajobb!

Igår gymmade jag som vanligt på morgonen. Duschade och cyklade till skolan där jag satt och väntade 2,5h på min första lektion. När jag kommer dit så blev den inställd så jag, Hanna och Victoria åkte till Ikea för att köpa grejer till kårrummet. Vi lämnade först tillbaka hyllor som var för långa för väggen. Hittade inga nya men vi köpte lådor och förlängningssladdar.
Victoria åkte hem efter rundan och jag och Hanna fortsatte till Biltema, Rusta och sedan Ö&B. Vi lämnade tillbaka lite grejer och köpte bl.a. En micro. Sen åkte jag hem.

Lagade mat samtidigt som jag försökte städa och förbereda. Bjöd hem alla RIG-tjejer och en före detta NIU. Vi hade en jättemysig och rolig kväll tillsammans!

Nu ska jag äta frukost och sen cykla till jobbet. Är väldigt taggad!

Likes

Comments

Wow vilken intressant veckostart!! Glömde ta med BH till gymmet så när jag skulle byta om och gå till skolan fick jag låna en som är 2 storlekar för liten av en kompis, som inte ens är hennes(😂), lyckades ta med vita byxor och neonrosa underkläder som tur nog lyckades bli dolda av min kofta. Slog mig på omklädningsrumsbänken 3 gånger och tappade allt jag tog upp ur väskan. Let the week begin!!

I vilket fall som helst klarade jag mitt vertikalhopps-krav imorse vilket betyder att jag är inne i nästa program. Från speed and coordination till speed, wiho! Målet är att klara speed-kravet innan jul men vi får se när jag har chans att testa det.

Kryssningen i helgen var FANTASTISK. God mat i enorma mängder, livemusik, dans, bad i en jättemysig pool (tills alla barnen kom), härlig utsikt och lugnt och ro. Helt klart lyckat enligt mig. Tackar min underbara pojkvän för detta! Han är bäst.

Solen har redan gått ner tråkigt nog. Ska cykla hem från skolan om några minuter och vila upp mig lite hemma. Hoppas att er start på en ny vecka har varit bra och att den bara blir bättre!

Likes

Comments

Trillade med cykeln på väg hem från skolan. Heja mig! Tur var så hände ingen allvarligt. Blev mest rädd och lite skakig i kroppen! Tipps från coachen: sväng inte för hastigt på is!

Hade bara en lektion idag, svenska. Vi håller just nu på med en talanalys på ett högtidstal. Riktigt tråkigt må jag säga (hoppas inte att min lärare läser detta hehe). Man kan inte relatera till vissa delar av talet vilket förändrar helhetsbilden. Saker som sägs är saker som hänt innan jag föddes. Hon pratar i alla fall energirikt och med olika tonläge vilket gör det spännande. Känner att jag snart har skrivit analysen här istället för i dokumentet haha.

Imorse var det träning som gick sådär. Förvånade mig själv med att köra 10 reps på 100kg raka marklyft. Alla övningar som krävde explosivitet gick inge vidare. Börjar känna mig sjuk igen, wiho! Hade sprint-träning utomhus igår och precis som jag visste blommade bakterien/eller vad det nu är, ut igen. Täppt, snorig, halsont och min panna väger 500g extra känns det som. Det är inte så illa än, hoppas bara att det inte blir värre!

Nöjd ligger jag nu i sängen med marabou salta mandlar. Det är ju trots allt fredag. Ska dammsuga och damma lite om en stund. Packa lite och chilla galet. Imorgon åker jag och Mohammed på kryssning!! Kommer bli så roligt och skönt. Bada, äta god mat, kareoke, shoppa osv. Längtar så in i bomben!

Igår var vi, jag och Mohammed på elevskyddsombudsutbildning. Den var givande och gick mycket fortare än förväntat. Jag var ganska trött så höll mig till mer lyssna och mindre prata hehe. Sen kom vi hem, åt, tvättade, vek in all tvätt, gick i ungefär 1,5h och sen slocknade vi.

Ha en underbar helg allesammans!

Likes

Comments