Header

​En vinbar, livemusik och bästis. Kan man önska sig något bättre? Tror inte det va.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Current situation...

God dag på er alla finisar! Solen skiner som bara den utanför vår lägenhet och jag har inte varit ute på hela dagen och knappt i går heller. Har inte varit i skolan sedan i tisdags nämligen så har pluggat non-stop i två dagar här hemma, vilket innebär att jag är klar med hemtentorna som ska in på söndag! Otroligt skönt verkligen. Ska nämligen till Växjö imorgon när Tobias slutat jobbet, första gången sedan jag flyttade. Har liite hemlängtan nu efter två månader hehe, men inte så mycket som jag trodde att jag skulle ha. Trivs så bra här i Jönköping med skolan, lägenheten och alla fina vänner! Ångrar inte att jag uppgav jobb för att börja plugga, inte för fem öre. Börja plugga folk! ;-) ​Jag tycker det är rena lyxen att varje dag få göra något man älskar. Än så länge har jag faktiskt inte upplevt att det är superjobbigt, det är mer roligt än jobbigt so far! Tips tips.

Nu ska jag njuta av att titta på Youtube och äta lite mellis innan jag beger mig ut på en liten pw. Hoppas ni har en bra torsdag och att ni får en underbar helg! <3


Likes

Comments

Speciella tilfällen, Tips

Hörrni, vårt första avsnitt av podden är släppt! Vi planerar att släppa podden varannan fredag framöver och jag ska blir duktigare på att lägga ut nya avsnitt direkt här på bloggen, så att ni inte missar något! Vi pratar om vilka vi är, eftersom vi inte känner varandra sedan tidigare utan lärde känna varandra för några veckor sedan. Felicia och Isabel är verkligen så himla bra, så glad att jag fått lära känna dem!

I nästa poddavsnitt ska vi ha med en gäst vilket kommer bli såå spännande! Hoppas ni vill in och lyssna på vårt samtal och att ni tar med er något efter det. Vi vill främst ge inspiration och peppa er lyssnare genom varje avsnitt, det är huvudtanken med podden, så hoppas det når fram! <3

Jag slänger in podden här nedanför, annars går det lika bra att söka efter "Våra drömmars podd" i Mixcloud.com. Kram kram!

Likes

Comments

Kände mig hemma här från första sekund jag satte min fot innanför dörren. Vi kommer aldrig någonsin ha en finare lägenhet än denna. 67 kvm med inglasad balkong på åttonde våningen.

Nu ska jag käka lite sen frulle och sedan cykla i solen till skolan för att klippa poddavsnittet som vi planerar att släppa idag. Ha en underbar fredag <3

Likes

Comments

Kläder

Innehåller annonslänkar från Nelly.com, NA-KD och Ginatricot


1 - HÄR / 2 - HÄR / 3 - HÄR / 4 - HÄR / 5 - HÄR / 6 - HÄR

​Jag är nog inte ensam om att älska höstmode. Inte för kallt, inte för varmt liksom. Vad jag älskar mest med höstmodet som är återkommande i min garderob är: skinn- och mockaboots och snygga kappor. Är en sådan sucker för kappor, till exempel den här ovan. Hur vacker? Såg förresten att Nelly.com hade minst 50% på alla jackor – så passa på! *Är en fattig student där det inte ens räcker med 50 % rabatt för att en ska vilja lägga pengar på en dyr kappa :(*


Likes

Comments

... Tillsammans med de här pinglorna! Kan ni tänka er något trevligare? Vi kickstartade vårt första avsnitt med den här underbara brunchen. Så otroligt trevligt att göra någonting av en vanlig söndag. Så på fredag om allt går som planerat, kommer vi släppa vårt första avsnitt. Pirrigt värre haha! Men så jäkla kul att starta en podd. Podden kommer heta "Våra drömmars podd" och det säger väl sig själv vad den kommer handla om – drömmar! Stora som små, nära som långt borta. Vi vill belysa ämnet Drömmar och att vi människor på denna planet måste våga drömma så stort vi bara kan, att aldrig ge upp. Vi kommer diskutera hur vi gjort för att uppfylla drömmar vi haft, vad vi har för drömmar för vår framtid och hur man når sin dröm. Det här kommer bli toppen! Hoppas ni är med oss, kommer såklart länka podden när den är släppt på fredag.

Lägg Våra drömmars podd med Matilda, Felicia och Isabel på minnet! Så hörs vi snart, i ett annat format :) Spännande!


Likes

Comments

Skriverier

Och jag trivs så bra här. Jag bor med Tobias nu och dagarna går så fort att jag inte vet var tiden tog vägen. Att jag gått 1,5 månad på högskolan redan? Och att ingen uppgift vi fått än så länge varit tråkig? (Kan ju bero på att jag jämför allt med matte 3, men ändå!) Så länge jag får skriva är jag så pass nöjd med min vardag att jag inte längtar efter något annat. Att det till och med kan vara kul att skriva en nyhetsnotis av en rapport av Finansinspektionens syn på den svenska bolånemarknaden, är lite sjukt ändå. Nu ska jag göra i ordning kvällsté och ta fram kanelbullar till mig och min favoritperson i hela världen. Tänk att jag bor med honom nu. Vad livet kan vara underbart hörrni. Puss på er!

Förresten, jag blev mörkhårig i går igen som ni ser. Saknat det.


Likes

Comments

Skriverier, Speciella tilfällen

Går hem till någon som jag inte pratat med innan en helt vanlig onsdag en helt vanlig vecka, några fler kommer över och det poppas bubbel medan viktiga samtalsämnen rörs vid. Feminism, känslan av att aldrig känna sig tillräckligt duktig i skolan, vilken ångest ett 8-17 jobb kan ge och sjuka grejer som händer på olika insparksveckor på högskolor och universitet runtom i vårt avlånga land. Kvällen blir till natt och kramar avslutas med léenden. "Det känns som att vi har känt varandra jättelänge!" fastän det var första gången vi alla sågs.


Likes

Comments

Skriverier, Speciella tilfällen

Goddag vänner! Mycket har hänt på senaste, därav har jag inte haft någon tid att lägga här på bloggen. Jag har bland annat sagt hejdå till Växjö, välkomnats oerhört mycket av Jönköping och fått nyckeln till min (och Tobias, yes vi ska bli sambos!) lägenhet! Häng med!!


I fredags för 1,5 vecka sedan jobbade jag min sista dag på jobbet i Växjö där jag jobbat sedan nyår. Drömde faktiskt att jag var tillbaka inatt, så konstigt att inte befinna sig på ett ställe som man gjort i princip varje dag i åtta månader.

Till höger ser ni en Matilda som är hungrig på både livet och på sin pastarätt från Panefresco. Var nämligen i Stockholm med Tobias helgen innan jag flyttade. Ett tips till er om ni tänkte äta här: ÄT SCAMPI-PASTAN! Seriöst bland det godaste jag ätit i mitt liv. Nu vet ni det.


Och så var det dags. Adjö Växjö, adjö allt som vad trygghet innebär. Heej Jönköping!!!! Längtat efter den här flytten så satans länge verkligen. Ser ni vad fint det är på mitt vardagsrumsbord förresten? Klong-vasen som jag velat ha flera år känns det som, är äntligen på plats. Lägenheten är dessutom goals, kommer såklart visa mer av den!


För er som missat så flyttade jag hit för att plugga på Jönköping University. Jag kommer läsa Medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning på medieproduktion. Verkar vara typ det roligaste jag någonsin hört, är så tacksam över att jag kom in på denna utbildningen. Den som kämpar belönas, hörni! Här ovan ser ni mig och Elin som ska läsa Internationellt Arbete, alltså en helt annan utbildning – men vi är i samma insparksgrupp eftersom vi båda tillhör högskolan för lärande och kommunikation. Visst har vi fina overaller? Haha nu har vi haft på oss dessa i väldigt många dagar så känns konstigt att bära något annat.

Lite uppdatering kring mitt liv just nu i alla fall! Kan meddela att jag trivs jättebra här, känner mig verkligen genuint lycklig. Tror verkligen att dessa tre år kommer bli bland de bästa i mitt liv. Och såå lärorika. Bästa beslutet jag gjort hittills, att börja plugga. Allt vad det innebär. Insparken har jag tyvärr missat lite grann eftersom jag just nu är ganska sjuk så jag hoppas på att kunna vara med på slutsittningen på onsdag i alla fall <3.

Vi hörs snart igen! Ta hand om er!


Likes

Comments

Instagram@mdanielssons