Hallå!

Här har det varit dött ett tag men hade helt glömt bort att jag har en blogg. Livet flyter på och vi mår toppen. Majli är nog världens snällaste bebis. På åtta veckor har vi haft 4 lite jobbiga nätter och då har oftast jag och tommy varit jättetrötta. Det är säkert ett samband.

Jag har börjat förstå mer och mer att hon kommer stanna, det är inte bara något tillfälligt. Kärleken är verkligen obeskrivlig, helt sjukt vad man kan älska! 💗

Vi har flugit flygplan till skellefteå och varit där en vecka. Snö och frisk luft, mer kan man inte begära! Flygningen gick jättebra, tydligen får inte bebisar lock för öronen förrän de är cirka 6månader! Vi åker upp om en och en halv vecka igen för att fira jul, hoppas snön ligger kvar!

Kram💗

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallå!

Tiden rullar på och vi var på bvc besök i tisdags. Sköterskan vägde och mätte sedan kollade läkaren hjärta,lungor och klämde lite, ja han kollade det som skulle och allt såg bra ut! Så skönt. Vikten ligger nu på 3600gram och 52cm lång är hon!

Majlis förkylning har äntligen börjat lägga sig. Hon har sovit väldigt mycket senaste dagarna vilket jag tror har hjälpt! Hon låter inte längre som en gris när hon ska sova, haha! Däremot hade vi en krigarkväll igår, hon ville inte sova. Jag tror vi försökte med allt men ingenting hjälpte. Det slutade med att jag stod upp och gungade henne, jag prövade sätta mig i soffan men då blev det liv i luckan så jag fick stå. Har hört att ett bad kan hjälpa, vi får testa det om det fortsätter!

Annars då? Jag mår bra, vi tog sovmorgon till 10 imorse och har inga planer för dagen. Ska se serier och bara ta det lugnt! Jag tycker det är så skönt att Majli börjar bli piggare. Det tar verkligen ont i mammahjärtat att se henne trött och ledsen. Det spänner i brösten och jag får verkligen ont i kroppen. Det är en speciell känsla och den känslan har man inte känt innan man fått barn kan jag lova. Spännande att se om kroppen har några fler överraskningar! Kram🌸

Likes

Comments

Idag är det en månad sedan våran älskade tjej kom till oss. En månad!! Hur fort har inte tiden gått? Helt sjukt. Så mycket som hänt med lillan men även med mig och tommy. Vi har blivit föräldrar, en sjuk omställning ändå, vi har liksom ansvar över en människa, en bebis, vår bebis! Bästa som någonsin har hänt oss💗

🌸du är nu 52cm lång och väger 3600gram.

🌸 du får till ett urgulliga leende ibland. Iallafall en gång per dag.

🌸du har börjat skrika.

🌸du har långa vakna stunder. Har vi besök vill du gärna vara vaken under hela tiden, du är verkligen intresserad.

🌸du vill ha mycket närhet.

🌸du har börjat kunna ha storlek 56 på kläderna, de är dock liite för stora fortfarande, men du drunknar inte i dom.Likes

Comments

Hallå!

Söndag och farsdag idag. Det innebar scones till frukost, dock inte på sängen eftersom Tommy var vaken långt innan mig och Majli, men han fick det serverat framför tvn istället. Ingen farsdags-present blev det heller, det har vi Majli att skylla på, för sena nätter vilket har resulterat i en för trött mamma.. inatt däremot var en bra natt så ska inte klaga allt för mycket!

Idag har vi varit på 5års kalas, Iris var det som fyller år! Majli fick använda sina nya kläder som vi köpte för några dagar sedan. Måste säga att jag älskar kappahl och märket Newbie, det är bara därifrån jag handlar nytt. Lindex har också bra bebiskläder men tycker Newbie är som pricken över i:et!

Både Tommy och Majli är förkylda. Tommy har däremot en mycket värre förkylning såklart, men han klarar sig. Majli är man däremot mer orolig för, hoppas det inte blir värre och hoppas hon inte får feber.. hon sover iallafall nu så ska passa på jag med, man vet aldrig hur mycket sömn det blir inatt! Godnatt💗

Likes

Comments

Hallå!

Fredag idag och absolut bästa dagen på hela veckan-Tommy får helg. Längtar nästan mer till helgerna nu när jag är mammaledig än under tiden jag själv jobbade! Veckan har rullat på, jag har haft saker att göra varje dag, umgåtts med vänner, handlat, besök på bvc mm.

På bvc i onsdags vägde hon Majli som gått upp till 3470gram, så skönt ! Onsdagen innan vägde hon 3280gram så hon hade ökat med nästan 200, vilket var jättebra! För mig försvann klumpen och stressen i magen. Jag slipper väcka henne på nätterna. Under dagarna har det inte varit några problem, hon vill ha mat varannan eller var tredje timma. Ibland även varje timma. Men på nätterna går det mellan fyra till tre timmar så då har jag varit tvungne att väcka henne. Men nu slipper jag oroa mig över det och hon får sova sina fyra timmar på nätterna. Även jag, vilket resulterar till att jag är världens piggaste mamma, haha! 👏🏻

Kram🌸

Likes

Comments

Godmorgon säger översta bilden ganska tydligt väl? Eller ja, det skulle lika gärna kunna vara en skrikande bebis. Men detta var ifrån imorse på en nyvaken tre veckors Majli!

Tänk att tiden kan gå så fort. Tre veckor sedan förlossningen, tre veckor sedan jag inte var gravid längre, tre veckor sedan jag blev mamma, tre veckor sedan du kom till oss och vi fick hålla dig för första gången. I tre veckor har du varit hos oss och så mycket har hänt. Sån obeskrivlig kärlek i kroppen, sån glädje och så mycket känslor.

På slutet av min graviditet kändes tre veckor hellre som tre långa år. Så häftigt ändå, att det är så stor skillnad när det är samma tid som gått! 

Majli har blivit så stor, på så kort tid. Hon är vaken mycket mer än i början, hon gör ansiktsuttryck, hon använder händer och kroppen, hon har blivit mycket starkare i nacken och det är inte långt ifrån att hon ler. Så mycket kärlek till denna tjej💗

Likes

Comments

Läs förlossningsberättelse Del 1 och del två

Ja, somsagt, vi kom 10minuter sent till igångsättningen. Typiskt oss. Men det var inga problem, jag trodde typ vi skulle bli av med platsen men inte alls. Jag fick välja rum, om jag ville ha dusch eller badkar i förlossningsrummet. Valde dusch, glad att jag valde det för den användes väl! Jag fick direkt lägga mig i sängen och de kopplade på CTG som var normalt. De hämtade en läkare som skulle bestämma vilken igångsättning som skulle köras med beroende på hur mogen livmodertappen var. Hon kände och hon kände på lillans huvud, sa att det kändes som hon hade lite hår,haha vilket inte stämde men.. jag var då öppen 2cm och hin bestämde cytotec som är en tablett man tar varannan timma. Första kuren fick jag klockan 20, läkaren sa att oftast måste man ta alla 8kurer, vilket är 16timmar, innan värkarna börjar komma. Så nu började väntan, väntan på värkarna som inte ville komma. Vi låg och tittade på torpederna under tiden.

Klockan 21 var det byte av personal och de testade temp, hade ingen feber men förhöjd temp, fick alvedon.

Klockan 22:20 och har då sammandragningar med cirka 10minuter mellanrum. Får även cytotec dos 2. Tiden går och jag har nu med värmedyna på ryggen hela tiden(tips ta med, fanns där men den vi har är elektronisk). Får mer och mer värkar och börjar äntligen känna lite hopp.

Klockan 00:24 kollar barnmorskan och ser att modertappen är mjuk, öppen 3cm. Får inte cytotec nu utan avvaktar med den.

Jag har väldigt ont just nu, duschar i cirka 40minuter. Jag minns helt ärligt inte så mycket nu. Såg klart torpederna, vilade lite, vilket inte gick så bra, gick runt i rummet och försökte fördröja tiden.

Klockan 01:46 kopplar de på oxytocin (värkstimulerande dropp) eftersom det stannat av lite med igångsättningen. Kan säga att nu började det hända saker. Jag började gråta till tommy för jag hade så jävla ont. Sa att jag kommer aldrig klara det, värkarna var helt sjuka.

Klockan 02:35 fick jag lustgas, säger bara wow!! Bästa som kunde hända just då. Jag kände värkarna men dom tog inte ont, så sjuk känsla! Barnmorskan kommer in lite senare och säger att hon tycker jag ska ta epidiral också.

Klockan 03:50 får jag epidural och så jävla skönt! Hade hört att det skulle ta ont men inte alls. Inte vad jag tyckte då iallafall, tyckte bara det var skönt. Klockan 04 somnade jag, tommy med. Sov cirka en timma.

05:13 gör de vu och då är jag öppen 5cm och har tunns kanter, huvudet på tjejen är längre ner.

05:53 får jag lustgas igen. Minns att jag kände mig proffs på lustgasen.

06:27 gör de vu igen, öppen 10cm(öppnat mig 5cm på cirka en timma) tunna mjuka kanter, bra tryck i värk, könner starkt tryck nedåt. Minns att jag frågade hur jag skulle veta att det vad dax. Undersköterkan sa”när du behöver bajsa”.

07:05 byte av personal

07:10 sänker oxytocindroppet, har täta värkar.

07:43 krystvärkar. Börjar krysta oforcerat när barnet skymtar

07:54 läkare kommer in pga låga flj. Barnet står i genomskärning. Är kvar under födseln.

07:57 kom skruttan. Föds fram försiktigt i värk och i värkpaus. Kroppen följer på samma värk, skriker direkt. Jag får upp lillan på bröstet, fattar inte att det är sant. Tog en bild på snapchat och skickade till några vänner. (Bilden nedan)

08:15 dax för moderkakan att komma ut MEN när barnmorskan drar lite i navelsträngen går den av. Det kommer mycket blod. De ber mig ta lustgas, hon försöker få ut den men det går inte. Undersötersksn hämtar en annan barnmorska och hon säger sug in sedan könns de som hon tömmer hela mig. De får inte ut moderkakan så jag måste opereras. Jag har då tappat 1,5liter blod.

Som sagt minns jag väldigt suddigt men minns att barnmorskan blir stressad, undersötersksn och jag var väldigt lugna. Tommy får lillan och jag blir skjutsad till operationssalen. Där var det väldigt många läkare och sjuksköterskor. Det var säkert 10stycken, jag trodde jag skulle dö. Även fast jag var helt borta så trodde jag det. Jag blir nersövd och drömmer sjuka drömmar. När jag vaknar cirka 10 är det två stycken sköterskor där och jag börjar gråta. Dom tar mig i handen och jag frågar om dom lever, så hemskt.. Sedan kom tommy, majli och undersökterkan och vi får åka tillbaka till vårat rum. Jag ammade direkt och fick gosa med vår lilla tjej.

Måste säga att trots operationen tycker jag förlossningen gick jättebra. Alla var så duktiga och jag är så imponerad över jobbet de utför, alltså wow!

Likes

Comments

Hallå fredag! Just nu ligger jag och Majli i soffan och tittar på tv, eller jag tittar på tv och hon har precis somnat. Tommy är och äter lunch med sitt jobb så det är första gången vi blir själva så här länge, ska mysa med lillskruttan 1000% till han kommer hem!

Annars då? Jag har varit sååå trött senaste tiden, sover cirka 12 timmar varje natt, däremot amning tre till fyra gånger under dessa 12 timmar. Men det kan ju inte vara normalt eller? Jag började om med järntabletterna i onsdag så vi får se om det vänder, känner mig så hjälplös, vill orka med hur mycket som helst och vara en supermamma på samma gång men känner mig inget annat än trött.. Jag ska jag gå till mvc på måndag om det inte vänder under helgen och se vad mitt järnvärde ligger på. När jag åkte hem från sjukhuset låg det på 98 och det ska ligga på cirka 120 om jag minns rätt..blev ju som sagt av med 1.5liter blod under förlossningen så det kanske inte är så konstigt att jag känner såhär.. Aja nu ska jag gosa med min fina tjej. Kramar💗

Likes

Comments

Förlossningsberättelse del 2-den eviga väntan

HÄR hittar ni förlossningsberättelse del 1 om när vattnet gick.

När vi åkte hem från förlossningen hade klockan passerat 00 så det var alltså fredag den 13. Vi sa till varandra att såklart kommer hon komma idag, när det är fredag den 13. Vi packade in väskorna i lägenheten igen och jag åt två alvedon som barnmorskan tyckte, så jah skulle kunna sova lite. Jag vaknade varannan timma den natten och steg upp klockan 7. Hade inte känt några tecken alls på att det skulle komma igång.

Jag satt och slötittade i en facebookgrupp som jag är med i och då var det en tjej som la upp ett inlägg om att alla sjukhus i Stockholm var fulla så hon hade fått åka till Nyköping för att föda. Det är cirka en och en halv timma tid. Inte direkt det man ville se, tänk om värkarna skulle börja i rusningstrafiken? Då kan det ta hur lång tid som helst att ta sig dit. Men det fanns inte så mycket att göra, blev bara ett till stressmoment.

Jag och Tommy åt frukost sedan åkte vi till sös för vi hade inbokat tillväxtultraljud och barnmorskan vi träffade på natten tyckte att vi skulle åka även fast vattnet gått. Det blev ett snabbt besök, allt såg bra ut så vi åkte hem. Såg en film sedan slötittade vi på tv.
Jag kan lova er att man blir väldigt rastlös av att bara gå runt hemma och vänta, vänta på att känna någonting. Vi hade tänkt gå på Älvsjömässan, det var både underbara barn och husmässan den helgen, men vi tänkte att det är bättre att vi är pigga så vi struntade i det.. Jag fick några enstaka värkar under dagen men inte alls i närheten av hur det ska vara. Vi tog en sväng med bilen och tittade på lite hus i brist på annat, sedan beställde vi mat och såg idol. Jag slocknade klockan 21 och sov ända till 07:00.

Nu var det lördag den 14/10 och vi skulle ringa in till förlossningen klockan 11, om ingenting hänt innan, för att få tid för igångsättning. Efter 48 timmar vill de sätta igång förlossningen för annars finns det risk för infektion osv. Jag tänkte såklart att hon redan skulle vara ute vid den tiden men icket. Så jag ringde in. Sa”hej mitt namn är Matilda Carlsson..” sedan hann jag inte säga något mer utan hon visste exakt vem jag var och sa”jaa du var ju här i torsdags, vi ska sätts igång dig, du är välkommen klockan 18!” Blev så förvånad och glad att hon hade full koll och jag slapp berätta och förklara. Jag gick ut från rummet och sa till tommy ”klockan sex ska vi föda barn tommy”. Så skönt att vi dels fick en tid och att vi fick plats på sös.

Men, vad skulle vi göra ända fram till 18? Vi började tvätta, städa, göra snyggt. Nu visste vi ju att vi kommer inte hem utan en bebis. Vi åt pasta till lunch och till middag för att samla på oss energi. Vi åkte en sväng och köpte någonting till Tommys högtalare sedan såg jag några avsnitt av ”torpederna”. Klockan blev 17:30 och jag var så taggad, vi skulle åka och föda barn. Tiden rann iväg och vips var klockan 17:50, fick panik och skrek till tommy att vi skulle missa tiden. Vi kastade sakerna in i bilen och började åka mot Södersjukhuset.. fortsättning följer

Likes

Comments