Att se sig själv bli utnyttjad på tv av någon jag faktiskt fattade tycke för där inne är inte alls roligt att kolla på. Jag känner samtidigt att jag är mer sårad av det här idag än vad jag var där och då. Men det var känslor som har växt fram inom mig starkare under tiden.
Jag är godtrogen och när jag tycker om någon då tycker jag fan om den personen. Det är ingenting du någonsin behöver tvivla på.

Det som sårar mig så mycket idag är kort och gott att jag trodde på den här människans ord. Jag vet att det var ett spel jag var med i. Men man spelar inte på känslor. Inte i min värld. Så jag kommer aldrig bli arg på mig själv för att jag är godtrogen. Det är en egenskap jag har som jag är stolt över och som jag också tror jag kommer vinna på i längden. Jag lär mig och får mer erfarenheter och någon dag kommer det vara rätt människa jag tror så förbannat gott om.

Det är det här som är det läskiga med tv-program. Man får faktiskt se när det väl sänds vad personer säger och gör när du inte är där. Jag är stark av mig, jag hade ganska bra uppfattning om vilken position jag hade där inne, vad folk tyckte om mig men jag hade fel med en person. Det gör ont.
Jag önskar någonstans att hela livet hade blivit inspelat så man hade kunnat sortera bort dom som inte är dig uppriktiga. Men ibland är det helt enkelt försent, när skadan redan är skedd.

Jag försökte spela ganska cool utåt men jag fick en större och större klump i magen för varje dag som gick där inne och det är lätt att återuppleva allting såhär i efterhand när jag får se det på tv och att det faktiskt var värre än vad jag trodde.

Sen vill jag även nämna att jag skriver det här för att det känns viktigt för mig. Jag behöver lätta på hjärtat och få det ur mitt system. Punkt.

Likes

Comments

Igår åkte jag till min kära Saga i Klippan. Vi tog det lugnt en stund på dagen men senare mötte vi upp Sagas vän Emmy som fyllde år, så underbar tjej. Vi åt och drack och skrattade så vi fick ont i magen.

Jag åt först en tryffelrisotto och sedan fick det bli scampi och vitlöksbröd.

Ikväll ska vi fira Emmy mer ordentligt och ska hem till henne senare och fira!

Likes

Comments

I tidig ålder blev jag retad för att ha en stor näsa, också kallad "kebabnäsa", "turknäsa" och även en "häxnäsa" och för det första. Människor? Vad är ärligt talat felet på dom? Vi är ju faktiskt en vidrig art ibland. Som känner behovet av att trycka ner andra människor och att vara genuint elaka. Fyfan rent ut sagt.
Med tanke på att jag fick höra detta i väldigt ung ålder så började jag ta åt mig oerhört mycket och det har suttit kvar fram till kanske två år tillbaka men innan dess har det varit ett stort komplex hos mig. Varför jag slutade bry mig var för att min mamma sade till mig att det sitter så jäkla mycket personlighet i en näsa. Skulle jag förminska den och ja, göra en stor operation för att den överhuvudtaget inte skulle se ut som min näsa så skulle så stor del av mitt ansikte bli förändrat. Jag började helt enkelt acceptera hur jag såg ut och jag kan inte hjälpa att min mamma och pappas gener gav mig en lite för stor näsa för vårt samhälle att acceptera.

Men sedan upptäckte jag fillers! Så fantastiskt! Jag kommer aldrig operera min näsa mindre men min stora osäkerhet med min näsa var faktiskt egentligen bara en knöl jag haft på näsryggen. Jag kan ta att den är "stor" men jag ville ha min näsa rak och att det går så enkelt att fixa med fillers är grymt.

Den jag har gått till är Dr. Nina som fått lov att röra mitt ansikte. Så professionell och mån om sina kunder. Kände direkt att jag var i trygga händer när jag kom dit. Gjorde dessutom inte ett dugg ont (och då måste jag lägga in att jag är väldigt känslig) så jag är supernöjd.
Jag kommer fortsätta att gå till Nina och hon kommer bland annat få ta ut mina fillers i läpparna, spännande va? Så stay tuned! Hon arbetar på QUI i Göteborg och hennes Instagram är @articine och ni kan boka på deras hemsida www.qui.nu.

Här har ni före och efter bilderna. Sådan skillnad! Är så imponerad.

Likes

Comments

Oj, hur hamnade jag där egentligen? Ja.. Jag minns att jag och min kära vän Saga Scott började följa varandra på Twitter och vi hade bytt några ord på Facebook också. När Förspelet skulle dra igång och skulle vara i Göteborg så skrev vi också med varann och Saga tyckte jag borde komma dit för hon tyckte jag verkade skön av mina tweets att läsa bland annat. Samt en till lustig grej, hon hade hört killar prata illa om mig för att jag varit med dom men inte inlett något mer med dom. Hon blev igång-triggad att pusha mig ännu mer och att se till att det skulle gå bra för mig, vilket jag har uppskattat SÅ mycket. Så många tjejer som inte vill lyfta andra tjejer men det vill jag säga är en av Sagas absolut finaste egenskaper. Hon är så duktig på att stärka andra och se igenom folk som snackar skit. Me like! Och efter allt med Förspelet så började vår fina vänskapsrelation. Vi funkar så bra tillsammans. She's my girl.

Efter att Hampus som var med i förra säsongen utav PH vann Förspelet så sa de i produktionen att vi andra som kom till finalen skulle hålla koll på våra mobiltelefoner den kommande veckan för det fortfarande fanns chans att få åka till Mexiko. Och som det var sagt, dom ringde den veckan och det var djupintervjuer bland annat som skulle göras. Blev även frågad om min mor kunde tänka sig att vara med och nu i efterhand har jag förstått vad det innebar haha. Men sen skulle jag också så småningom vaccineras och då började jag nog förstå att jag skulle åka iväg trots att jag inte riktigt fått ett konkret "ja."
Men jag var även väldigt fundersam då jag visste att Hampus åkte tidigt i mars och jag skulle åka den sista mars 2016. Då började tankarna snurra om vi ens skulle vara med i samma säsong för det hade stått inspelningsdatumen på mina papper så det var helt omöjligt att vi skulle vara med i samma. Så redan då förstod jag att det var något skumt, eller att det kanske skulle uppstå en twist. I vilket fall som helst så fick jag klartecken när Aina ringde mig ungefär en vecka innan jag skulle åka. Så det blev snabbt och lustigt. Jag var dessutom i extrem chocktillstånd. Konstig känsla det där. Men fan så spännande!

Så på den vägen var det! Alltså ett år sen ungefär som det här spelades in. Väntan har varit helt olidlig och fruktansvärd men nu äntligen slipper jag hålla det hemligt.

Glöm inte att följa denna heta säsong.
Måndagar och tisdagar kl 22:00 på TV3 och Viafree.
Alla avsnitt finns även på Viafree och jag gör entré i avsnitt 5 om någon undrar.

Puss och kram!

Likes

Comments

Generaliserad ångestsyndrom. Jag kan hantera dig bättre idag. Jag kommer aldrig dö av dig. Du är inte farlig. Men ibland, ibland förstår jag mig bara inte på dig.

Varför kommer du smygandes på mig? Varför blir du så påtaglig när jag ändå inte kan sätta finger på varför ångesten blir så stark?
Jag vet att jag bara ska andas. Djupt och långsamt. Som även en psykolog sa en gång "andas i en fyrkant" och ja, det kan hjälpa. Jag vet att det som hjälper är att fokusera på något annat. Och framförallt fokusera på sin andning. För jag kommer ju faktiskt inte dö.
Ibland känns det så dock. Ibland vill jag bara bokstavligen sjunka genom marken. Jag vill bara försvinna det ögonblicket. Gömma mig. Nästan så jag också ibland kan tro att jag kan gömma mig genom att kolla ner i marken, prata tystare i min telefon så ingen runt omkring ska lägga märke till mig.
Jag hatar när ångesten gör det där mot mig. När den får mig att bli liten igen. Och det är en ständig kamp mellan lilla jag och stora jag. Det är som en brottningsmatch i mitt huvud. Den ena vill bara ge upp och oftast bara få en kram. En sådan där lång kram så man känner att man lever igen. Medan den stora jag oftast ger den där kramen och tar upp den ena delen av mig igen, så jag blir stark igen. Men ibland är jag ynklig och besvärad. 

Det är idag en minoritet i jämförelse hur bra jag oftast mår och hur jag alltid står upp mig själv och tydligt vet vem jag är men min ångest ifrågasätter ofta min självbild och ibland blir jag osäker. Ibland mår jag bara inte bra. Ibland vill min ångest äta upp mig. Men samtidigt vet jag inte vem jag är utan min ångest.

Likes

Comments

Mina naglar är ju så sjukt balla nu. I love them!

Jag har även ett grymt erbjudande till er hos grymma Julia som gör mina naglar. Alla nya kunder får 30 % rabatt på alla behandlingar som hon gör. Hon sitter på QUI, antagligen världens finaste lokal som ligger i Vasastan i Göteborg.

Så använd gärna min rabattkod i meddelanden när du bokar på www.qui.nu och den är "Matilda30"

Ni kan även följa henne på Instagram: juliapetersson.qui

Likes

Comments

Var hos läkaren tidigare som sagt och jag misstänkte att det var illa men kanske inte helt såhär illa. Han sade att jag hade gått runt med magkatarr alldeles för länge, att den utvecklats och spritt sig till tjocktarmen så att det utvecklats till ett sår. Min hosta jag har är för att magmunnen är såpass irriterad så det blir medicin för mig i 6 veckor med ingen alkohol, ingen kolsyra, inga starka kryddor och inget kaffe. Jag som älskar det också.. Men har faktiskt ingen ångest över det. Har massa roligt framför mig då jag vet att alkohol kommer att bjudas på men jag har faktiskt inga problem att dricka alkoholfritt. Jag ser det snarare som ganska skönt att få vila kroppen istället för massa skit som gör min kropp och hälsa illa.

Nu siktar vi mot bättre tider!

Likes

Comments

Hoppas ni haft en fin morgon allesammans. Sitter och dricker lite smoothie och planerar min vecka lite mer noggrant för tillfället.
Senare idag ska jag äntligen till läkaren. Sen några veckor tillbaka har min kropp sagt ifrån väldigt mycket. Tror den varit inställd på att jag skulle sluta mitt jobb och få ta det lugnt för såhär illa har jag nog aldrig känt mig. Så förhoppningsvis blir det att bli skickad på en hälsokontroll. Det hade varit så skönt att bara sedan kunna utesluta en massa. Det kan stilla min inre stress lite.

Likes

Comments

Sorry för sent inlägg men ville ändå uppdatera om min dag.

På dagen så var jag på ett möte och efter det träffade jag upp lite vänner. Vi satte oss ner och åt samt bara pratade i flera timmar. Supermysigt. Sådana kvällar som inte är så ansträngande men som är så välbehövliga och som ger en så mycket.

Likes

Comments