Better Blogging Nouw
Presentation picture
matildabjorklund
Matilda, 23 år, Gävle
Hej! Jag heter Matilda & är 23 år. Har precis flyttat till Gävle, där jag studerar till hälsopedagog. På fritiden träffar jag vänner, tränar och blir en hel del studentliv nu med. Mitt i allt detta har jag precis börjat en resa genom livet där jag ska gå ner i vikt och ändra min livsstil. I min blogg får ni läsa mycket om min resa till en ny livsstil, studentlivet i gävle och ja lite vad som är jag. " jag är en fashionista som gillar fitness"

Kram

 

Instagram: tildabjorklund

2014

Beskriv 2014 med tre ord: underbart, framgång och kul.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? jag åkte på fotbollsresa utomlands, flyttade hemifrån, började studera på högskola och dansade poledance.

Vad är din störta framgång 2014? Att jag tog tag i mitt liv & flyttade 50 mil hemifrån och började studera till hälsopedagog.

Hur har ditt 2014 varit? Både upp och ner gångar men helt fantastiskt!

Blev du kär i år? nej.

Vilket datum från 2014 kommer du aldrig glömma? oj, svårt. Men 30-31e maj, 7e juni, 19e augusti.

Bästa köpet? Mina primeboots.

Vad spenderade du mest pengar på? Mat tror ja :)

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jo absolut, alla fina människor man har omkring sig, att jag fick följa min dröm, höra att man är bra på de man gör och omtyckt mm.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? Pistol, Du kan gå din egen väg, LA LA, All of me och Born to rage.

Vem har du umgåtts med mest? Helly, Nathalie, Helena, familjen och mina klasskamrater i gävle.

Platser du besökte för första gången 2014? Gävle, Norge, Tyskland, Luxembourg.

Har du haft ett förhållande under 2014? nej.

Vart reste du under 2014? Norge, Tyskland, Luxembourg, Danmark, Stockholm, Skåne.

Är det något du saknar under 2014 som du vill ha under 2015? Nej, vill fortsätta i samma bana. Mer motivation och kärlek kan man ju önska sig iallafall :)

Vad gjorde du på din födelsedag? jobbade, sen var släkten här på middag.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? jag har haft ett bra år, men isåfall mindre tjaffs och mer kärlek istället. Men saker händer och de finns nog alltid en mening med det med.

Vem saknade du? mormor.

De bästa nya människorna du träffade? Dom underbara studenterna man träffat uppe i gävle.

Favoritdrink under 2014? Capten morgan & Cola

Favoritmat under 2014? Sushi lätt! :D

Vad vill du säga till dig själv inför 2015? Kör hårt och ge aldrig upp!


 

Nu lämnar man gävle för detta året!

Då var man på tåget igen, påväg hem till föreldrarna. Eller ja vem vet, man kanske hamnar någon annanstans, Maldiverna hade ju inte varit fel ;)

Flyger hem denna gången så får strosa runt på Arlanda lite, det är ju aldrig fel.

Känns konstigt att det är jul om 5 dagar & att man inte kommer tillbaka till Gävle på 3,5 vecka men det ska nog bli bra endå, har mycket planerat :)

 

tunntömning

I helgen var de tunntömning på kåren och i går fortsatte vi festandet med en utgång i gävle på hb och slick. En helt fantastisk helg och all in gick vi också. Sista helgen med utgång i gävle innan alla drar hem över julen, så varför inte passa på. Kårkvällar är verkligen hur bra som helst så testa på de någon gång :)

Nu laddar jag för en ny vecka i skolan med intensivt plugg av våran uppsats, så den kan bli klar innan man åker hem. Bara 5 dagar kvar tills man åker hem känns sjukt endå, men nice att komma hem lite :) 

där kom domen..

Som jag pratade om förra veckan hade jag ju precis börjat med fitcamp, men nu får jag tyvärr hoppa av, då jag har skadat mig. Var hos en sjukgymnast idag och ja de blev dessvärre 1 vecka helt utan träning och 3 veckor utan träning på vänster arm/axel. Så då blir rutinerna med min träning inte som de sätt ut hittills.... Det jag gjort är att jag har överansträngt en muskel och även stäckt den så jag har fått en inflammation i fästet till biceps. Så de blir vila för mig ett tag och sen ta de lungt. De suger verkligen men hoppas väl att de blir bättre. :)


 

fitcamp & fystest..

För någon månad sen anmälde jag och några tjejer från klassen oss till fitcamp, som startade förra söndagen. Det är gratis träning under 4 veckor, där man får göra en livsstilanalys, kroppsmätning och fystest. Efter några möten så när ja väl tänkte efter var de inte alls som ja tänkt mig och hade verkligen ingen motivation till att gå dit, men jag och carolina bestämde oss för att gå dit & testa iallafall och se hur träningarna var. & ja de är ja glad över att ja gjorde för de var roligare än ja trodde. Enligt deras koncept tycker de att man ska köra på en shake som är en måltidsersättning som mat, men jag kommer inte att göra detta, då jag vill köra på riktig mat och inte dricka min mat. De kanske har funkat för vissa, men jag ser de inte som hållbart. Men jag kommer iallafall vara med på deras träningar och göra fitcampen men äta riktig kost, och de får man.

När jag var där i tisdags så skulle jag göra ett fystest som man gör i början, först tänkte jag inte göra de eftersom jag bara skulle testa, men samtidigt kunde de vara kul att se. I detta fystestet så skulle man springa idioten 10 m på 2 min, göra så många squats man kunde på 2 min och så många armhävningar man kunde utan att pausa, ej på tid. Jag var helt slut innan jag gjorde detta, men jag är stolt över mina prestationer endå, de var väl inte superbra men de gick bättre än ja hade trott. på idioten blev de 22 längder, squats blev 72 st och armhävningar blev 20, ja trodde inte jag kunde göra 1 armhävning, men de kunde ja visst :) om 3 veckor ska man göra om fystestet och då ska de vara bättre.

Missade 2 träningar denna veckan men på tisdag är de dags igen, och denna gången ser ja framemot de, träningen man kör är tabata och de ska vara en bra träning sägs de, så vi får väl se.

 

träningen ger resultat.

Denna veckan har verkligen varit på topp för mig, hunnit med hela 7 pass på gymmet samt 1 danspass på poledancingen. Och inte nog med det, i fredags när jag vägde och mätte mig så såg jag äntligen resultat, plus att jag har märkt att många kläder blivit förstora, men de är bara stora + för mig, det är de ja vill. Resultaten var inte så mycket men har stått still ett tag så - 8cm runt magen och -1,5 kg på vågen sen jag började med ny kost är inte fy skam, totalt - 3,5 kg på 5 veckor kanske. Imon är de ny vecka med nya möjligheter & jag är så peppad!! 

 

Hösten är tråkig men..

jag har en del att se framemot nu i höst så känns som den kommer bli extra bra!
På måndag den 27e oktober börjar jag på poledancing med carolina, vi testade i söndags och de var så kul att vi bestämde oss för att börja, har lite blåmärken överallt men de var de värt :)

Sen flyttar jag ju i mitten på november som blir mer eget.

Och den 23 nov börjar jag och några vänner på fitcamp, 4 veckors intensivträning.

Så ja ska verkligen bli kul och om 1,5 vecka är de ju halloween med :):)

 

pluggdag...

Sitter just nu och pluggar, har en inlämningsuppgift som ska in på fredag, men hoppas jag snart blir klar. Vetenskap är verkligen inte min grej. :/
Min morgon startade jag med en pw på 5 km innan frukost, underbart att starta dagen så, ska om en stund käka lite lunch innan jag ska iväg till gymmet och köra ett pass med Julia :)
Sen händer väl inte så mycket mer än att ja ska försöka bli klar med uppgiften och förbereda mig lite för seminariet vi har imon.


 

autumn

+ mysiga tröjor
- regn
+ varma drycker
- trött
+ fina löv
+ nytt kostschema
+ träningen ger resultat