Hej och godmorgon på er!
Efter en sömnlös natt med mycket vridningar å vändningar i sängen i väntan på att somna tog jag mig i kragen och åkte till stallet, jag var där ca 05:30 och har tagit den tid som behövdes, alltid mysigt att bara "vara" i stallet.
Nu är klockan 08:30 och jag kom precis hem, nu väntar en dusch och jobb samt en nocco så att jag kan hålla mig vaken;)
Efter jobbet bär det av in mot kungsmässan för att bara strosa runt och fördriva lite tid så jag kan vända tillbaks dygnet lite, Hahah....
annars då, hur är det med er??
Kram<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er!
Nu har jag äntligen landat hemma igen efter stallet och sitter nu och äter mat.
Vi körde ett lite lugnare hopp pass på honom idag för att få bort lite av överskottsenergin, Han var riktigt fin och lyssnade rätt så bra på mina hjälper.
Min kompis Lovisa fick även några fina bilder på oss, men även några failbilder och det är ju alltid roliga att se haha.

Vaaaa, ska jag hoppa nu??

Mina ansiktsuttryck är nog de finaste jag sett...

Wiihaa!!!
Tack snälla Lovisa för bilderna<3
Tänkte även att ni skulle kunna skriva lite tips på inlägg jag kan göra i kommentarerna, ha de bra!

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Idag kom jag äntligen upp i tid efter att jag vaknat ca 11 de senaste dagarna... sa någon tonåring?? Haha nädå;) nu sitter jag å ska få i mig lite frukost och så får vi se vad det blir av av denna dagen!
Kram<3

Likes

Comments

Hej på er!
Nu har jag precis ätit upp min lunch och ska strax dra mig till stallet och göra allting plus att jag ska putsa upp vissa grejer så det är rent, sen kan nog Chameur förvänta sig en dusch;) det gäller att passa på när det är fint väder ute, och man kan ju inte vara skitig när han kommer upp till sina kompisar på skaftö...vilket han ändå kommer bli på några timmar;).
Alltså väntar en lång och mysig dag i stallet innan det är dags för mig att åka hem igen, då väntar mitt rum på att bli städat samt kläder på att bli tvättade, medan jag väntar till 00:00 så jag kan se om jag har blivit antagen till gymnasiet jag har valt, spännande!
Men nu tar jag mig i kragen och måste åka till stallet!
Kram<3
PS. Bjuder på några bilder från Kroatien :))))

Likes

Comments

hej på er! nu är äntligen tillbaka igen efter en hektisk och stressig tid innan sommarlovet började och jag har nu tid att blogga och lägga ner energi på bloggandet, alltid kul att få välarbetade blogginlägg!

som sagt är skolan slut och jag har äntligen gått ur grundskolan och nya äventyr väntar, även om det var tråkigt att lämna klassen känns det väldigt bra, ännu bättre kändes det även eftersom att jag gick ut mer relativt bra betyg. Nu är det ett långt och härligt sommarlov som väntar innan gymnasiet drar igång, Det kommer bli ett mycket händelserikt sommarlov med mycket häst, Men även med jobb och annat kul.

nu den närmsta veckan handlar det bara om att packa och iordning allt inför skaftöresan på söndag, eftersom att jag ska vara borta i 6 veckor behövs en hel del grejer packas ner, Jag ska även putsa iordning all utrustning så att det är fint och frächt när vi kommer upp, så veckan kommer bestå av förberedninginför resan.

Dock är det en till sak jag ska göra, Nämnligen gå på min systersons Aarons dop, helt klart en av de gulligaste ungarna som finns! Så ni kan förvänta er mycket bilder på en söt liten grabb<3

Men NU måste kag sova så stt jag överhuvudtaget kommer upp imorgon bitti;) godnatt!

En go bild från skolavslutningen med underbara vänner!!

Likes

Comments

Vi alla hästmänniskor har hört samma nedtryckande mening om och om igen, vi alla har också någon gång besvarat den men många olika sorters argument som personer aldrig tycker dig förstå. Så vad är det för mening?
-Ni sitter ju bara där och det är ju hästen som gör jobbet.

Jo visst,hästen kan absolut gallopera,även trava och skritta, men tror du att de gör det alldeles gratis? Eller tror du att det är vi ryttare som påverkar så att hästarna gör detta? Jag vågar påstå att vi ryttare uträttar lika mycket träning som en vanligt tonårskille som springer efter sin boll och lägger ett mål.

Hästarna kan inte lära sig göra piaff och passage utan att någon lär dem göra det, och denna någon är just vi ryttare, vi som bara sitter där.
Vi som handskas med 500 kg tunga djur som kan hitta på vad som helst,när som helst,vi som ej accepteras som idrottare eller vi som kan bli avslängda om och om igen men aldrig backar för det.

Ridsporten är en väldigt bred sport jämfört med tex fotboll och hockey, ändå är de mer accepterade.
Ridsporten har hela åtta grenar.
Det är sju fler än vad de flesta sporter har.
Det är även åtta farliga och krävande grenar med mycket skador som förekommer.

I en artikel på ridsport.se finns väldigt mycket intressant fakta.t.ex.-
• 895 klubbar 2016.
• En av de största sporterna för personer med funktionsnedsättning.
• ca 5 miljoner ridtimmar runt om på ridskolor varje år! (2014)
• 19 ridsports distrikt landet över.
(Gå in själva och läs,riktigt intressant,länkar under)

All denna faktan tyder på att ridsporten är en gren med mycket gemenskap,kärlek och förståelse med träning på alla olika nivåer, både fysiskt och mentalt.

Att ridsporten (genom olika källor) har diskuterats stt tas bort från OS är heeelt sjukt!! Att vi inte ska bli accepterade och kunna tävla i det största man kan, är en skandal, särskilt eftersom ridsporten är så otroligt stor.

Eller när Peder fredricsson vann järringpriset, en skandal även där. Att vuxna människor ställer sig och anser att det är fel att han vinner pga att det inte är han som gjort jobbet, Men återigen, Vi ryttare gör otroligt mer än vad många tror.

Med detta inlägg vill jag bara visa att ridsporten är lika mycket sport som en klubba och en puck kan vara, även att det är en sport som måste bli mer accepterad i samhället, samt att det är något man kan ska kunna tävla i, Ända upp i de högsta klasserna och så även OS!

Så, vad tycker nI? Är det en sport eller ej?

Likes

Comments

Att tävla ska vara en rolig grej att se fram emot, vilket det även är, men långt inne i mitt huvud vet jag att det inte kommer ge mig något, jag vet redan att jag kommer komma sist på dåliga %... inte så kul.
Att åka till en tävling med dessa hjärnspöken gör ju inte något bättre, det är som om man redan då laddar upp för att inte bli helt förkrossad.
Men igår brast det.
Efter min ritt kunde jag verkligen inte hålla tårarna tillbaka, även om jag har världens bästa häst som jag älskar högt ovan molnen, Är han otroligt svår.
Det är som han bara dör inne på banan och allt jag fokuserar på att att han ska gå fram, vilket resulterar till att jag glömmer bort att göra allt annat och jag spänner mig mer och mer, vilket blir en dålig matchning för en redan spänd häst.
Det här har spelat upp sig om och om igen på nästan alla tävlingar jag vart på, sedan 2014...
EN enda gång på dessa åren har jag fått betalt för mitt jobb, EN gång som jag känt att jag var duktig och fick till det..
även om man inte bara ska jaga placeringar hit och dit är det jobbigt att inte få betalt för det man gör, samtidigt tycker jag det är så himla kul och jag älskar det!
Det är därför jag fortsätter med detta, för jag vet att det någon gång kommer löna sig, hur lång tid det än tar...
Så en sak är säker, denna sporten är inte lätt.

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Hur mår ni? Själv mår jag alldeles utmärkt!
Idag väntar mycket roliga saker, bla Träffa några kompisar och se på Eurovision song contest, alltid roligt att se på det med kompisar<3.
Nu ska jag iallafall bort till Onsala arabians för att se om vi ska stalla in Chameur där i en vecka när vi ska till Kroatien då han behöver motioneras dagligen med fasta rutiner, vi kan även välja precis vad han ska göra där (skrittmaskin,simma,vibrationsgolv osv) vilket känns väldigt bra och tryggt!
Sen blir det till stallet och träna för Emma och sedan knoppa & putsa inför morgondagens tävling med laget.
Ni får ha det bäst!<3

Från förra omgången av div 1 me laget!

Likes

Comments

Hej på er!
Nu är äntligen alla nationella över och jag kan äntligen pusta ut!
Även om denna perioden har varit kämpig och rent mentalt nedbrytande har livet flutit på som normalt.
Jag kan även säga att jag nu kommer ha tid att blogga!!! Det känns otroligt skönt då jag saknat det riktigt mycket, men jag var tvungen att prioritera,surt.. men nu e jag på g igen!
Detta fick bli en liten kort update så får ni mer imorgon, och jag kan även hinta med att jag har ett riktigt smaskigt inlägg som kommer upp snart;)
Ha de!<3

Likes

Comments

Hej på er!
Så varför har jag vart frånvarande? Jo, skolstressen kom ivägen...
just nu är det extremt mycket i skolan vilket gör mig väldigt stressad och pressad då jag vill leva upp till mina förväntningar i skolan samt hinna med livet utanför skolan, men det är svårt.
Denna veckan har jag liksom 2 NP prov i biologi, ett musikprov, en mattediagnos plus en redovisning i svenska, och som om det inte var nog kommer vi få våra preliminära svar på gymnasieintagningen den sjätte. Så ja ni förstår, många bollar i luften om man säger så.
Men man måste lära sig prioritera & prioritera rätt, därför får man ta en ofrivillig paus ibland.

Jag kan iallafall säga att efter denna veckan så kommer jag försöka att uppdatera som vanligt igen, hoppas ni har förståelse för detta!
Kram<3

En fin bild på mig och min underbara Hembys Jupiter när vi var iväg på en pay n ride i söndags, vilket resulterade i 74,8% i LB:1<3 älskade ponny<3

Likes

Comments