Precis som jag skrev efter helgens tävling så har jag fått ett bra kvitto på vad jag behöver lägga extra fokus på både hos hästarna och mig själv. Så glad över att jag har tränare, mamma och en bästa vän nere i tyskland som kritiskt granskar mina ritter. Plockar fram både de bra sakerna och de saker jag behöver utveckla. Det är mer sällan än ofta som de där helt klockrena och perfekta rundorna sitter, alltid finns det något att finslipa på för att bli ännu lite bättre. Vilket är tjusningen i den här sporten. Sen ska man självklart inte stirra sig blind på det mindre bra.. utan försöka göra mer av det som man redan gör bra.. inte tänka "inte göra så.."


Utvecklingspunkter - Matilda
* Bli kvickare med mina hjälper.. Som Daniel sa till mig "Landa-organisera-få hästen framför dig-håll rytmen-mjukna" jag gör det där.. men oftast försent vilket blir att mina hjälper antingen blir för mycket eller förlite.

* Få bättre självförtroende och rutin på större hinder och banor

* Komma tillbaka mer med mina axlar.. får en mer nyanserad ridning som Viktor uttryckte sig


Utvecklingspunkter - Laxen
* Bli lydigare för mindre hjälper.. få honom mer för sitsen än handen.. kommer lösa de flesta "problem"

* Träna massa styrka och stärka överlinjen mer


Utvecklingspunkter - Davy
* Få mer rutin på större banor

* Hoppa mer bredare oxrar för att länga/öppna upp sig mer.. kände i 130 cm att när det blir så stort och brett att han inte riktigt räckte över.

* Få han mer gymnastiserad

* Träna på att gå i en högre växel utan att bli flack och springig

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Måndag och vaknar upp till SNÖ!! Jäkla aprilväder, blir tokig när det inte blir någon ordning och reda. Aja, bara gilla läget.. Jag sitter i alla fall och förbereder veckan samt sistaminuten pluggar det sista inför kommande tenta om 1,5 h. Känner att den kan gå lite hur som helst...

Ganska mycket jobb och plugg denna vecka. Har i alla fall 2 rapporter med deadline den här veckan. Så veckan kommer i största drag vara äta-plugga-jobba-rida, nonstop. Studentlivet i sitt esse!
Utöver att jag är överöst i plugg så snurrar tankarna åt olika håll. Att ha Davy på försäljning är det tuffaste och jobbigaste jag någonsin gjort. Kan låta banalt i vissa öron, men han är min ögonsten. Snart 3 år av blod, svett och tårar.. så fick vi äntligen starta 130 cm som har varit ett stort delmål med honom var viktigt för mig. Men nu har man fått lite blodad tand, jag vill göra det bättre, jag vill ha våra nollor där med, mer självförtroende och bättre ridning från min sida. Jag vill "smaka på kakan som jag länge hållit på med".. samtidigt som mitt logiska jag säger att försäljning nu när han är finare än någonsin är det vettigaste att göra om man ser det på långsikt. Har haft en inre konflikt med mig själv den senaste månaden. Det är så mycket enklare att lämna bort /sälja en häst som man känner sig "klar" med eller som man inte har någon relation till. Nu är det så svårt! Men framtiden lär väl visa hur det kommer bli.

Likes

Comments

Hemma efter en lång dag på tävling med pojkarna i Falun! Helt slut, men nu är det sistaminuten-tentaplugg som gäller hela kvällen! 3 klasser han vi med att göra idag, 120 cm på båda och debut i 130 cm för både mig och Davy!

Tänker inte gå in nå djupare på dagens klasser. De var helt okej resultatmässigt och kändes ganska bra stundvis ridmässigt. Laxen var mer vild än tam, vilket resulterade i lite av och på ridning.. kunde inte mjukna mot hindrena för då rusade han fram. Med andra ord inte lydig för sitshjälperna och för mycket i handen. Men det är ju det vi verkligen jobbar på just nu. 4 fel, ett skitpet men placerade. Var nog bland av det svåraste han har gått i sitt liv hittills. Davy testade jag lägga upp tempot ett snäpp i 120 cm.. fick gott inse att jag måste träna på det, fick 3 superfina språng och valde att gå ut och spara honom till 130 klassen. Väl i 130 klassen så tycker jag att Davy hoppade fantastiskt bra, han gjorde det med gott självförtroende.. jag däremot var supernervös och väldigt passiv i min ridning de 4 första hindrena.. insåg efter det att det inte var så svårt som jag trodde, slappnade av vilket resulterade i bättre språng och mer konsekvent ridning = HAN VAR FELFRI EFTER DET ;)

Så inte alls så tokigt egentligen, inte som förra helgen där allt satt perfekt, men ett bra försök i alla fall! Delar med mig av rundan från 130 cm samt Laxens 120 cm runda! :) Nu blir det några veckor med MASSA träning, fått ett bra kvitto på vad pojkarna behöver för någonting för att komma vidare i utvecklingen. (och även jag)


Likes

Comments

Det händer inte ofta ska jag tala om, sovmorgon och en ledig fredag. Dock ingen sovmorgon för min del.. ringt runt till både hovslagare och veterinärer hela morgonen. Alla är ganska eniga om att det med största sannolikhet är en hovböld som Jive drabbats av. Så ska slänga i mig lite frukost och åka ut och lägga ett våtvärmande omslag kring aktuell hov för att påskynda processen lite och hoppas på att någon kan komma ut och kolla henne. Ingen lugn och ro med den damen.

Annars så ska pojkarna ridas idag, ska hämta spån som jag vann under Jens Clinicen, plugga och putsa inför söndagens tävling i Falun. Som det ser ut nu ska debuterar jag och Davy 130cm i avd B efter lite överläggande med min tränare. Riktigt kul! Så med andra ord så är nog min lediga fredag allt annat än ledig, bäst att sätta igång!


Likes

Comments

Har bokstavligen krachlandat hemma i soffan tillsammans med mitt tentaplugg. En konstig blandning av känslor av att vara nöjd, lättnad att vara hemma, trött och helt förvirrad av allt som snurrar i ens huvud med allt (jobb, plugg, tävling, försäljning av häst, framtid och Jive, främst jive). Känner att jag behöver sätta mig ner och få lite rätsida på saker, göra en prioriteringslista eller nått sånt så inget glöms bort i mina förvirrade tankar, lätt gjort, tro mig.

Laxen har fått hoppa lågt idag, typ 50 cm och evighetsbana. Mycket jobbigt och svårt tyckte han. Skulle han få välja hade han hoppat en bana på 130 cm alla dagar i veckan framför det här jobbet. Vilket visar ännu mer hur viktigt just lydnadshoppningen på små hinder är för honom. Davy visades för en intressent och Jive är halt och har en konstig svullnad i ett bakben. Veterinären imorgon. Min ständiga otursfågel. Such a day! Prio ett är i alla fall att vi kan reda ut felet med Jive.

Nej nu blir det en god natts sömn och hoppas på att jag hr blivit lite klokare över natten samt att Jive blir bättre!

​Min älskade lilla prinsessa <3

Likes

Comments

Lite vårsnyggt från Equiline, Equipage, Mountain Horse och Kingsland!


Likes

Comments

Davys felfria 120 cm runda. Så lätt han gör det för mig! Blev lite stort sista språng, men men.. idag var bommen på vår sida och låg kvar, tack och lov! Supernöjd med min fina kille!

Som han hoppar, det är helt galet! Älskar den här hästen så mycket! Helt galet vilken skillnad det har blivit på honom under det halvåret vi har haft honom.

Likes

Comments

Första filmen är från 115 cm rundan som vi kom 2:a i jag och Davy. Haha han svängde som en ponny i omhoppningen. Kanske att han stod och stampade lite, skulle vilja att han vann lite mer mark, men men det kommer med mer rutin! Annars är jag rätt nöjd över rundan, hade riktigt kul inne på banan!

Davys 120 cm runda igår. Tyckte han hoppade fantastiskt fint, jag red konsekvent.. på alla hinder förutom det sista.. tänk att det ska vara så svårt ibland. Men är helt klart supernöjd med rundan, egentligen tycker jag det var den bästa med honom under helgen!

Här är Laxis 115 cm runda, felfritt och helt klart godkänd. Tyckte han lyssnade bra tillbaka för mina hjälper och var på plats. Känner att jag borde ha mjuknat lite mer inför hindren, tycker jag tjuvhåller honom lite för att jag inte riktigt litar på att han ska stanna kvar och inte flaxa iväg. Dumt nu i efterhand haha! Tycker Laxi gör det barnsligt enkelt för mig som ryttare, man kan inget annat än att le efter man har ridit en runda med honom!

Likes

Comments

En fantastisk tävlingshelg hos Högbo RK är till ända och VILKEN HELG!!

Sammanlagt har jag ridit 5 klasser, och lyckades vara felfri och placerad i 4 av dessa. Davy gick 115 cm samt två st 120 cm klasser. Laxen en 115 cm samt en 120 cm klass. Davy är ÄNTLIGEN kvalad till 130 cm och Laxen satte sitt första kval till 130 cm idag.

Överlag måste jag säga att vi har fått till riktigt bra rundor. Jag har satt upp en plan och hållit den. Vilket jag är riktigt nöjd över mig själv att jag har gjort. Jag har en ful ovana att antingen inte ha en riktig plan alternativt utgå från den. Men i alla fem klasser har jag haft en tydlig och bestämd plan på hur jag ska rida, hur många galoppsprång, hur det ska kännas ect.. Funkade verkligen super! Tänk att det kan vara så svårt ibland! Hästarna har hoppat helt fantastiskt och varit med på noterna hela tiden. Davy blev nästan som en b-ponny när vi red mot klockan och kom 2:a i gårdagens 115 cm. Snacka speedhäst det där kommer bli med lite mer rutin. Glömmer ofta av att han enbart är 8 år. Red han på hackamore under samtliga klasser och det var som en helt ny häst. Han verkar supernöjd med det. Laxen har hoppat AMAZING! Allt börjar falla på plats, han var lydig för mina sitshjälper och börjar verkligen hoppa. Och vilket hopp han besitter, får gåshud! Självklart kan vi utveckla mycket fortfarande, men det grundläggande börjar sätta sig!


Två rosettisar knep de var. Jag är nästan barnsligt överlycklig över dessa rosetter. Egentligen inte rosetten i sig, utan mer på att de är ett fint kvitto på allt slit och all träning faktiskt börjar ge resultat! Det här betydde sååå mycket för mig, framför allt vårt sista kval till 130 cm med Davy. Skam den som ger sig!

Filmer kommer senare!

Likes

Comments

Ibland blir jag lite nykär i honom, efter snart 3 år tillsammans. Bytte till hackamore idag och huxflux hoppade han igenom sig på ett helt annat sätt. Vet att jag har haft samma effekt av det tidigare när jag har provat. Så ska bli en test på tävlingsbanan imorgon och se vad han gör. Tror han gillar att han tror att han bestämmer lite haha.. gäller att lura de små liven ibland ;-)

Nu de kommande veckorna ska vi back to basic och jobba massor med gymnastik och lydnadshoppning med både killarna. Kommer även ha det som fokusområde på mina träningar. Ser fram emot det!

Hoppade även Laxen igår. Genrep inför helgens tävling. Han var å ansra sidan lite mer på och övertaggad.. hade lite svårt att acceptera att jag skulle bestämma tempo och antal galoppsprång.. men men Fick han tillslut att jobba med mig så nöjde mig där med honom. Ibland blir inte allt perfekt, men fick några bra språng som jag tar med mig. Känner att vi måste tillbaka till att jobba med att han ska bli lydigare och jag måste bli mer konsekvent med mina sitshjälper. Men har varit bra att nu i nån vecka tränat på lite större språng och banhoppning. Det behövs ibland det med.

Likes

Comments