Idag gjorde jag någonting som jag redan ångrar.. la ut Davy på annons... Men har kommit att inse att 3 hästar kanske är liiiiite mycket. Usch! Även fast jag visste när vi köpte Davy att han en dag antagligen skulle säljas så hade jag inte i min vildaste fantasi kunna föreställa mig hur hemskt det är. Att sälja sin bästa vän. Har funderat på det fram och tillbaka under en lång tid nu, försökt vänja mig vid tanken. Lagt ut en annons.. tagit tillbaka den lika fort..

Nackdelen med att man förmänskligar sina hästar I guess.. Det gör det inte enklare att han är finare nu än någonsin!
Önskar jag kunde ha kvar dem alla, för alltid!


Min älskade älskade Davy! Önskar det fanns ett annat sätt!

Likes

Comments

Hej!

Tänk att man alltid blir sjuk de veckor man minst har tid med det.. Är fortfarande soffläge för mig, men känner mig något piggare än igår. Så hoppas jag kan jobba imorgon. Helst av allt hoppas jag på att jag får tillräckligt med ork att rida i alla fall en häst ikväll. Så om någon känner sig manad att vilja hjälpa rida en så hör gärna av er!

Hade planerat den här veckan så bra med mycket jobb och ridning så blev det så här! Typiskt!

Tanken är att veckan kommer se ut som följande

Tisdag: sjuk, ev ridning/longering i någon form. Plugg
Onsdag: Jobb, ridhuset med Davy och Jive samt Kerstin träning för Laxen på kvällen
Torsdag: Jobb, ridning, plugg
Fredag: Hoppa Davy, dressyr med Laxen. Jobb, plugg
Lördag: Jobb, ridning, jobb
Söndag: Hoppträna Laxen, jobb, kondisträna Davy, plugg

Likes

Comments

Sitter och funderar på foder hit och dit. Har precis köpt nytt hö och kommer behöva göra om hästarnas foderstater. Har tidigare använt mig av KRAFFT men har valt att sluta använda mig av dem (förutom deras lusern) mycket på grund av att jag inte sympatiserar med hur deras foder är framtaget.. utgått från vad jag har hört.. men men. Vill att mina hästar ska äta foder som är bra för dem som och som de kan ta upp. Min tanke är just nu att de ska äta hö som bas. Sedan lusern, havre, olja, B-vit samt miniraler från AME och ett protein tillskott från Trikem.

Mina hästar behöver extra protein då mitt hö inte innehåller tillräckligt.. 

Har funderat fram och tillbaka om att prova St Hippolyt som vi säljer på jobbet.. humm.. ska fortsätta fundera på det ett tag till. Ska bara räkna ut hur mycket de behöver beroende på vilket foder jag väljer.. samt hur mycket det kommer kosta.. när man har 3 st hästar så är den ekonomiska faktorn också något man behöver väga in.


Vad har ni för erfarenheter? Vilket foder använder ni er av?

Likes

Comments

Inne på sista dagen av vår minisemester! Denna dag tillbringas i Lindvallen med strålande sol! Tyvärr har jag dragit på mig en rejäl förkylning och feber. Så typiskt när man är ledig för en gångs skull. Men ska försöka traggla igenom dagen och även ut och röra på hästarna när jag kommer hem ikväll. Hade önskat att ha ett ridhus på gården en dag som denna så man kan tömköra/longera.

Mer uppdatering senare! Ha det bra!

Likes

Comments

Liten filmsnutt från gårdagens snart i 110 cm. Ser fram emot att utveckla honom vidare, min fina häst!

Likes

Comments

Nu är vi påväg hem efter en riktig bra start på  tävlingsåret! Laxen fick mjukstarta året med 1m och 110 cm där fokuset låg på allt mellan  hindren. Felfri och pris i första klassen och ett sketans slarvfel i andra klassen, men annars en kanon runda!

Han har utvecklats så mycket sedan i höstas! Är en helt annan ridbarhet i honom nu! Så himla kul! Han känns redo för att gå upp i 120 cm igen, så förhoppningsvis blir det så nästa tävling!

Likes

Comments

Precis hemkommen från en arbetsrättstenta.. känner att mitt huvud är helt mosigt efter alla lagar och regler hit och dit. Bara hemma en snabbis för lite lunch och ombyte av kläder, sen bär det iväg till stallet. Davy ska till ridhuset och trimmas med lite galoppbommar och sedan är det kvällstävling på Strömsholm med Laxen!
Hemma rätt sent skulle jag tro men ska försöka få in lite tid till att skriva på mitt arbete som ska skickas in på fredag.. samt packa till helgens sälen tripp..

På det börjar jag även känna att jag inte är riktigt kry.. ont i halsen och kroppen.. Har verkligen inte tid med det just nu!
Ska försöka uppdatera er mer under eftermiddagen/kvällen 🙂🖒

Likes

Comments

Hej på er!
Sitter hemma och lunchar samt gör lite småfix. Har hittills varit i stallet hela morgonen som startade med utsläpp, ridhuset för att hoppa Laxen inför onsdagens tävling och sedan även varit och ridit en till häst. Första gången jag rider den, men han och hans ägare har tränat för mig tidigare! Super fin liten pålle! Även Larriflax var ganska fin, fick ett bra kvitto på vad vi behöver fortsätta träna på - Banhoppning. Haft så otroligt mycket fokus på uppbyggnad nu, men nu är den en hel del banhoppning vi behöver få in i kroppen igen!

Ska fortsätta snurra iväg och 20 min. Tandläkaren för min del, ev en fika med mormor och sedan ska jag åka och hämta hö hos en ny höbonde. Efter allt det så ska även Davy få ta och motioneras lite samt att jag ska plugga i massor!


Börjar allvarligt att fundera på att testa schemalägga min vardag som typ ett schema i skolan.. typ med raster osv.. Är sådan sjuk tidsoptimist ibland och "glömmer" ofta av att äta lunch eller liknande för att jag inte hinner. Undra om det kan vara ett koncept för att få mer rutiner och mindre stress? Värt att prova i alla fall!

Likes

Comments

Kaos.. behöver inte säga så mycket mer. Det är ungefär vad den här helgen har bjudit på! Men den avslutades superbra med ett riktigt bra dressyrpass på Larriflax (namnet som Laxen just nu går under) och Davy som var på P&J och var felfri i 110 cm och så rev matte ett hinder i 120 cm. Han är så häftig, bara att lägga i en peng och åka med typ. Bästa Davybus! Så nu efter en heldag utomhus så var det rätt skönt att komma hem!

Nu ska mat lagas och intas innan dusch och plugg! Livet! </3

Vill bara ha sommar och värme nu! Längtar till alla utomhus tävlingar!

Likes

Comments

Hej på er!
21 år blev jag idag! Galet vad de sista åren har gått fort! Känns som man har slutat att fylla år nu, men trots det så har min fina familj varit här och uppvaktat ! Fått superfina presenter ❤ Känner mig så lyckligt lottad över att ha en sådan trygg och varm familj, ni är bäst!

Likes

Comments