Livet är ett lyckorus just nu bortsett från min förkylning. Massa spännande saker som kommer hända, stora förändringar och oändligt med möjligheter. Mer än så säger jag inte nu, men kan lova att det kommer bli betydligt mer intressantare läsning här om inte annat! Hoppas ni vill hänga med på det här!

Laxen har känts riktigt fin nu de senaste dagarna, men vi väljer ändå att checka upp honom både med EQ och veterinär för att vara på den säkra sidan. Hellre en gång för mycket än för lite! Förhoppningsvis kan det bara ha varit rejäl träningsvärk efter vårt sadelbyte på honom. Den nya sadeln flexar åt alla håll och kanter för att han ska få utrymme att röra sig fritt med rygg och bogar, både på marken och på hinder. Vilket gör att han förhoppningsvis ska få möjlighet att arbeta med muskulaturen ännu bättre än tidigare. Bett, sadlar och foder.. Det kan verkligen göra så att man ligger vaken på nätterna.

Jive lever livet med sommarlov. Dock har hon tröttnat på det och står och hängeŕ vid grinden så fort man kommer. Kollar avundsjukt på Laxen när han blir sadlad.  Kul att ha en häst som är så positiv till träning och vill vara med! Älskar den inställningen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det blev en riktigt lyckad midsommar igår, förutom att jag lyckats dra på mig en rejäl förkylning. Jag och Erik hämtade hem hans nya vattenskoter i torsdags från Stockholm, gissar på att allt åkande kan vara anledningen till mitt nuvarande tillstånd.

Annars har det varit otroligt skönt att vara ute i sommarstugan och bara gjort det man känt för. Det här stället är verkligen ett andrum för mig i mitt annars väldigt hektiska liv. Tror alla behöver ha en sån plats där alla måsten försvinner, där man kan vila upp både kropp och knopp samt få alla tankar på plats. Förutom stugan är mockning också en helt utmärkt terapi för sånt 😉
Men idag ska vi åka hem till Borlänge och hästarna. Laxen ska motioneras och klippas .Jive måste bada och alla träns måste smörjas. Sen lite pappersarbete men det tar jag imorgon!

Ha det gott!

Likes

Comments

Semester i nästan 2 veckor! Hur underbart?!
Känner att efter det här året är det mer välbehövligt än någonsin!

Jag började med ett ridpass på min fina häst igår. Han kändes riktigt fin och jämn, men vi kommer ändå åka och kolla upp honom om 2 veckor för att vara på säkra sidan. Då han varken är halt, eller har till synes ont så anser jag att det är bra att han rör på sig, men med lite mindre intensitet än vanligt.

Just nu är jag och Erik i min sommarstuga och njuter av den svenska sommaren. Lyxigt att ha egen brygga och strandtomt dagar som dessa! Lugnet innan stormen, snart kommer hela tjocka släkten kommer för midsommarfirande!

Likes

Comments

Igår var det äntligen min lilla lillebrors tur att springa ut ur skolan och in i vuxen livet! Så stolt över honom!
Blev en lyckad dag med fint väder och fantastisk mottagning! Tänk att båda min och hans student kunde bli så!
Stipendium fick han också för sin höga ambitionsnivå i skolan, men fram för allt med crossen. Kul att sånt uppmärksammas i skolan! Han om någon har mer än väl förtjänat stipendium och utmärkelser för sin satsning i crossen. Känner ingen som är så hängiven att träna som han!

Jontes skjuts hem till mottagningen

Likes

Comments

Wips så insåg man hur sjukt sårbar man är som ryttare med "enbart" en tävlingshäst. Tyckte inte Laxen gick helt rent igår när jag longerade honom, inte halt, men inte helt rent och var mer markbunden och mindre påskjut med bakbenen än vad han brukar ha. Väldigt lite, men ni vet när man får en magkänsla att något inte stämmer. Sen kan jag koppla ihop det med att han släpper ett framben i hoppningen. Något som vi trott varit en styrkefråga.

Aja, ska ut och longera honom nu igen.. Stryker mig från helgens tävlingar och även tävlingen i Storbyn och 1,5 vecka. Planen är att försöka få en snabb tid hos Mälarkliniken eller Ultuna så ska vi gå igenom honom. Förhoppningsvis bara en streckning, men eftersom jag varken hitter ömhet, svullnad, sår eller värme någonstans är det svårt. Lika bra att låta proffsen få göra det de är bäst på!

Likes

Comments

Ja ni läste rätt.. Jag och Laxen ska debutera på dressyrbanan. Vet inte riktigt vad jag har gett mig in på.. men det kan säkert bli kul. Ska rida en LB:1 och delta i ett div 3 lag. Mitt mål är att Laxen inte ska hoppa över dressyrstaketet.. Låter det vettigt? Vår debut blir uppe i rättvik på lördag. På söndag åker vi till Gagnef och hoppar antagligen 1m och 120 cm eller bara 120 cm.. inte bestämt mig riktigt ännu.

Ska bli lite kul att rida dressyr ändå.. i hoppsadel, hoppschabrak, soft up stigbyglar och hoppgjord angöra dressyrbanan. Äsch, det får går lite som det går. Laxen kan sprattla rätt fint med benen och gå i stadig form, jag kan nog sitta rätt rakt så lite hyggliga poäng borde vi väl kunna skrapa ihop. Hoppas jag.. Håll tummarna!

Likes

Comments

Divan fick idag kläder som matchar hennes personlighet..
Mamma är nog till och med ännu lite nöjdare än vad lilla prinsessan på ärten är.. De gillar verkligen att jäklas med mig tror jag..

Rosa är som sagt inte någon favorit...

Likes

Comments

Usch, har varit några riktigt tråkiga dagar.. grå och regn. Gör lätt att motivationen svackar lite.
Men, som man säger.. efter regn kommer solsken. För min del innebär det bland annat att Laxen börjar bli riktigt fin att rida på marken, känns som vi snart är över vår tröskel vi jobbat med i 1 månads tid nu. Hade även en riktigt fin eftermiddag/kväll i goda vänners lag. Först med studentmottagning för Felicia och sedan utgång med mina barndomsvänner. Galet roligt, men känner mig helt slut nu!

Förutom det så har jag fått förlängd anställning på skolan som jag jobbar på nu till hösten. 60%, ganska lagomt. Kul att få förtroendet att jobba kvar på ett ställe som man verkligen trivs på! Har även kommit in på Strömsholm för att läsa förberedande för hästskötarexamen.. ett steg för att få min C-tränarlegitimation i hoppning.

Likes

Comments

Känns som att det var igår som jag fick ta på mig den vita mössan och springa ut ur skolan. Frihet efter då 13 år i skolan. Friheten att göra va fan man ville! Nu har det gått 2 år sedan de där bilderna togs, en av de bästa dagarna i livet. 2 år äldre, och förhoppningsvis lite klokare på livet än vad jag var då. Nu gjort klart mitt 15 år i skolbänken.

I år är det min lillebror, kusins och några av mina vänner/bekantas tur att på riktigt få ta sig an världen och vad allt det innebär. Vill bara hälsa er alla ett stort lycka till, ha kul och njut varje minut. Ta till vara på dessa kommande dagar, de är fantastiskt roliga! Och när festen väl är slut, var inte oroliga. ALLT kommer att lösa sig, på ett eller annat vis!
Somliga har en plan, ett mål och kommer jobba stenhårt för att nå dem.
Vissa har olika förslag, men ännu inte bestämt sig
Andra har ingen jäkla aning om vad man ska göra.

Och vet ni, det gör faktiskt ingenting! Man behöver inte veta hur livet ska se ut som 19 åring, även fast jag var en sådan som gärna ville det. Men tro mig, livet tar in en på oväntade vägar och öppnar nya dörrar som man inte trodde fanns. Det är tjusningen med livet, och framför allt tjusningen med att vara ung. Det är en tid för fest, det är en tid för eftertanke, det är en tid att testa på nya saker och det är en tid för att göra fel. Bättre att ta varje chans man får och vända ifall det inte blev som man tänkt sig istället för att inte testa alls.
Det är okej att vara rädd och nervös, kanske konstigt om man inte känner dessa känslor. För framtiden kan vara lite skrämmande ibland, men tro på er själva så kan ni lyckas med vad ni vill i livet!

Stort lycka till alla blivande studenter!

Likes

Comments