Äntligen har vi gjort det sista stora projektet för iår, nämligen att tömma vår höskulle från minst 15 år gammalt hö och annat bråte. Vet inte hur många ton som vi har skyfflat ut och bränt igår, men det känns i kroppen i alla fall. Nu ska den bara saneras från damm samt att vi ska tabort lite gamla fläktar ect .. sen så kan nästa lass med hö komma och vi kan ha det där.

Erik och morfar ska sedan ge sig på att bygga en ordentlig trapp ner till stallet/ladugården som kommer vara inbyggd så inte värmen försvinner upp där. Tror det kommer bli super bra!

Stort tack till hela min fantastiska familj och även Joel som var här hela dagen och kämpade på! Vad skulle jag göra utan er?!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu ska vi göra det sista på ridbanan för iår.. nämligen att fixa belysning till den. Tänkte höra med er vad ni kan rekommendera för lysen, hur många man behöver ha ect..

Vår ridbana är ungefär 20x60 m. Våra stolpar till belysningen sitter på en långsida, två stycken. Jag vill få ett bra ljus som man ialla fall kan rida bommar med fast det är mörkt. Vi vill att de helst inte ska dra så mycket, dvs så behöver vi LED-lampor skulle jag tro.


Likes

Comments

Idag var Elin här och drillade oss ordentligt. Vet inte vem av mig och Laxen som var tröttast haha! Verkligen nöjd med passet, även fast det är korta sekvenser som är riktigt bra så får jag fler och fler verktyg till att få honom dit vi vill. Lägstanivån höjd för varje gång, detsamma gäller högstanivån. Så glad i min fina häst, och otroligt tacksam för den fina hjälp och engagemang vi får från Elin!


Vi fortsatte att jobba med att han ska gå fram ärligt för skänkeln och inte böja halsen, eller slå sig fri i övergångarna. Vända för yttertygeln, bli kvickare i både trav och galopp, ta mina halvhalter mm... Som sagt vi har en hel del att arbeta på.. Men fick lite smakprov på hur fin han kan bli. Jäklar vilka gångarter och hur rund och fin han blir. Men han är inte riktigt stark ännu och jag måste jobba på min tajming samt kvickhet för att få fram det där. Klurigt minst sagt. Men vem har sagt att det ska vara enkelt?

Jobbade med en ny övning idag, Diamanten. Hur bra övning som helst verkligen! Man rider som på en diamant, eller romb kanske är bättre. Fyra ganska spetsiga hörn där hästen ska vända för yttertygeln. Man kan försvåra den genom att lägga in övergångar, tempoväxlingar, bakdelsvändingar, piruetter mm.. Vi hade fullt upp med att få Laxen att bära sig i en lite kvickare galopp, där vi skulle vända för yttertygeln utan att hamna på innerbogen eller slå sig fri i övergångarna.

​Elin hade tagit den här bilden på oss. Han är lite ihopkurrad och hög i nacken, vill få fram hans nos lite mer... En sekundbild beskriver ju inte hela träningen.. han var på plats och riktigt fin under flera stunder under träningen.. men han tycker det är lite jobbigt än, och blir gärna då lite hög eller lite låg. Däremot ser man hur mycket han har kommit ihop sig i hans stora kropp. Det tar sig sakta men säkert!

Likes

Comments

Skrev tidigare på instagram hur tragiskt det är att denna hashtaggen finns, men det är så extremt viktigt att den gör det! I alla tider har kvinnor och flickor blivit sedda som en ägodel eller en sak från många mäns perspektiv. Denna vidriga syn på kvinnor lever fortfarande kvar idag. Det är långt ifrån alla killar som är så, men allt för många som tar egna intiativ att röra, förnedra och förolämpa kvinnor. Gör saker utan tillåtelse. Allt annat än ett aktivt JA är ett stort NEJ!
Jag förstår inte hur svårt det kan vara?

Jag, med många andra har blivit utsatt för att främmande män och killar taffsar på en när man är ute på krogen, säger helt oacceptabla saker och är inte villiga att acceptera ett nej. Jag har tidigare varit i ett förhållande som var långt ifrån bra på många sätt. Jag har haft killkompisar som tagit sig friheten att smälla till en på rumpan när de haft chansen. Jag har mött killar som kallat mig både för det ena och det andra för att jag stått upp för mig själv och andra. Det är ALDRIG okej! Även fast vissa saker kan verka oskyldiga! Sånna här saker sätter spår. Sånt här skapar ett manshat. För det är fakta, det är främst män som gör sånna saker, varför? Bra fråga!

Jag arbetar med många unga tjejer i båda mina yrken, både som tränare och lärare. Jag vill lära dem att det är aldrig rätt att någon gör eller säger någonting åt dem som de inte vill. Det är aldrig deras fel. Det spelar ingen roll om man som tjej vill gå i kortkort eller med en stor uringning. Man skulle i teorin kunna gå helt naken utan att någon ens ska lägga ett finger på en. Jag vill vara en förebild och sätta ner foten! Många fler med mig! Nu är det nog!
Min kropp är min kropp, ingen annans!!

Så grabbar, nu är det er tur! stå upp för era flickvänner, kompisar, kollegor, systrar, döttrar och mödrar! Jag vågar nästa säga att alla kvinnor någon gång i sitt liv blivit utsatt för trakasserier av något slag just enbart för att hon är av kvinnligt kön! Det är så fel på alla sätt och vis!

Med den här texten sätter jag ner foten för mig och alla andra kvinnor!

Over and out!

Likes

Comments

Behöver köpa nya ridbyxor. Både ett par att ha hemma och träna i samt ett par nya vita ridbyxor. Har mina favorit märken Pikeur, Spooks och nu också Montar. Har varit väldigt nöjd med kvalitén från alla dessa märken och även passformen. Har suttit och kollat in Montars hemsida.. och wow.. beslutsångest delux. Skulle kunna köpa allihopa om jag hade råd!

Så snygga färger och detaljer!

Förstår ni varför jag har beslutsångest?

Likes

Comments

När man inte har tid.. ja då blir man sjuk. Nerbäddad i soffan med förkylning och feber. Självklart händer det när man egentligen har fullt upp. Men men, nu ligger jag här och får väl bara gilla läget gissar jag på. Kan ju börja fundera på julklappar.. börjar ju bli dags för sånt snart, gillar att vara klar i tid! Värsta som finns är att stressa typ dagen före med alla klappar.

Fick upp den här bilden i mitt flöde på FB. Tänk att för 3 år sedan höll Laxen på att ridas in, tänk vad mycket som har hänt sedan dess. Mitt livs häst och världens bästa vän! Älskar honom till månen och tillbaka!

Over and out!

Likes

Comments

Gårdagens tävling var verkligen lyckad! Som sagt startade jag enbart en 110 cm, hans tredje runda i avd A. Och jodå, han går in och levererar en riktigt bra runda på 0+0 fel som räckte till en 5:e plats av 32 startande. Inte illa pinkat för att vara 6 år och hans andra tävling på några månader. Det som är så härligt är att han är så ridbar nu mellan hindren. Han är med mig hela tiden, är försiktig och kvick! Visst kom vi lite nära på nått enstaka, och lite stort på det sista i omhoppningen. Men i dagens utbildningsläge ser jag hellre att han kommer nära än för stort.. och det i omhoppningen var mycket på ren orutin, men han fixar det snyggt ändå! Han har ett ganska stort register i kroppen! Sen så tycker han ju det är löjligt lågt.. Han är en sån häst som hoppar bättre ju högre hindren blir. Så det blir nog bra att han får åka och hoppa 120 cm nästa helg!

Är så otroligt stolt över min vackra häst, det är en fröjd att rida honom! Efter en sådan här runda är han förlåten för alla hyss han hittar på här hemma, han är en riktig Emil i Lönneberga! <3

Likes

Comments

Imorgon är det tävling för Laxen. Vi rider enbart en klass, 110 cm i avd A. Första inomhus på ett tag så tyckte det kändes schyst mot honom att göra något enklare. Han har inte allt för mycket rutin än. Sen är det ju som sagt inte höjden med honom som är problemet, utan ridbarheten där i mellan. Han skötte sig exemplariskt förra tävlingen, och han kändes fin idag när jag trimmade. Nästa helg däremot, då kör vi 120 cm igen, då i Avesta! Mitt mål är att försöka sätta mitt sista kval med honom till 130 cm under året, sen får han vänta med att gå upp i 130 cm tills nästa år.

Likes

Comments

Hästarna nattade, jag har ätit.. nu sova!

Lång dag idag som avslutades med två härliga hopplektioner på Svärdsjö Ridklubb. Så roligt att träna ambitiösa elever, ger mig en sådan energikick! Det är inte förens jag kommer hem som jag inser hur trött jag faktiskt är. De fick jobba med lite gymnastik/teknik/styrkehoppning idag. Något som alltid brukar uppskattas av ryttarna.. hästarna däremot.. njaa de tycker det är lite jobbigt. Men vilket fint resultat det ger!

Laxen skrittade ut barbacka idag på långa tyglar. Han hade det ganska jobbigt igår, så han var välvärd att bara ta det lugnt idag. Imorgon däremot kommer bästa Maria och skor pållarna, och sedan kommer Jonna och rider ut med mig. Kondisträning står på schemat! Fullspäckad dag imorgon igen minst sagt!

Nu godnatt med er!

​Idag var en sån där dag jag saknar honom lite extra mycket, älskade lilla Davy <3

Likes

Comments

Nyss hemkommen från en väldigt nyttig träning för Linda! Känner mig helt slut efter det och en lång dag på jobbet!

Dagens övningar var riktigt riktigt bra! Det plockade fram alla mina och Laxens svagheter som vi har just nu. Det vill säga travhoppning (något som Laxen hatar mer än allt, och visar det med hela kroppen) bommar framför hindren, massa avbrott trav-galopp i övningarna mm.. Supernyttigt, men en utmaning för oss båda. Vilket resulterade att känslan inte var på topp hela tiden, men tror vi gjorde så bra vi kunde i det läge vi är i just nu. Han vill gärna göra lite för lite och jag lite för mycket. Förut har han krävt väldigt mycket av mig hela tiden, men i och med att han har blivit starkare och mer ridbar så passar det i 8 av 10 fall bättre att jag sitter ganska still och bara är ett stöd, fram för allt när det blir banor.

Vi avslutade med en ganska bra runda där vi fick till det ganska bra. Långt i från perfekt men det är åt det hållet vi jobbar på! Är nöjd med Laxens insats och jag ska försöka klura lite med mig själv hur man gör så lite som möjligt utan att bli passiv.. Som sagt, ridning är svårt men banne mig vad kul det är! Som rubriken lyder är det egentligen de träningar som går mindre bra, där man får fram sina svagheter när sin tränare är med, som är de bästa. Det är på så vis man utvecklas!


Jive fick följa med även den här gången, men hoppade inget idag. Vi nöjde oss med att träna på att slappna av och trava genom hela kroppen. Vi travade över lite bommar som hon gjorde helt okej. Blir bara bättre och bättre! Dock så har hennes stoiga sida börjat visa sig mer och mer. "Kan själv" är ett begrepp hon gärna använder när tillfälle ges och inte ges. Men som tur är så är hon en liten mamgris som vill vara till lags.

Är så glad över mina fina hästar! Känner mig bortskämd att ha så snälla unghästar som ändå sköter sig så bra en hel kväll! Älskar dem mer än allt! <3

​Nu fortsätter vi att jobba vidare!

Godnatt på er!

Likes

Comments