Helgen har bjudit på en heldel!

Jag och Erik började helgen med att gå på bio i fredags och sedan gjorde vi en liten pubrunda i stan tillsammans med Eriks kompis. Vi har fått flera nya restauranger/pubar i Borlänge som vi behövde prova!
Trevligt att göra lite normala saker tillsammans då och då, det är det bästa med senhösten och början av vintern.

Här även hunnit träffa två av mina bästa vänner.. flera veckor sedan (eller månad/er) sist.. igen... så typiskt mitt liv. Hinner knappt med att äta,sova,jobba,plugga och fixa hästarna, så tyvärr blir mina vänner lite lidande av det. Som tur är så har de vant sig med att jag alltid flackar och far. Men det var kul att träffa dem igen och bara snacka ikapp

Annars så har pojkarna hopptränat. Linda red Davy för första gången samtidigt som hon tränade mig och Laxen. Första träningen inomhus och de båda hoppade jättebra! Davy fick väldigt mycket beröm av Linda för att han är så välriden och känslig för hjälperna. För mig som utbildat honom kan man inte få finare kommentarer om sin häst! Stoltare än tuppen är jag! Även Laxen gör hela tiden stora framsteg och börjar bli mer stadig samt mer ridbar. Han fick hoppa några lite större språng bara för vi båda ska få smaka på det! Det är SÅÅÅÅ kul att se hästarna utvecklas, nu ska jag bara utvecklas med min sitts så jag hänger med när Laxen hoppar så stort. För närvarande så hoppar han mig ur sadeln nästan i varje språng haha!

Men nu är det inget annat än plugg som gäller för min del. Har tenta på tisdag i företagsekonomi som jag känner att jag behöver få lite mer kläm på. Speciellt alla termer hahah! Egentligen bör jag kunna allt det här... aja, skam den som ger sig!

Vilket dreamteam det är med mina pojkar, plus min lilla prinsessa. Får njuta så länge som den här tiden varar! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Jag kan tacksamt presentera min nya sponsor, Marias Hov och Häst!
Är så oerhört glad och tacksam att hon tror på mig och min satsning och vill vara en del av den!

Så letar ni efter en duktig hovslagare, ta kontakt med Maria!

Likes

Comments

​Han var ju inte direkt vacker, den långbenta kalven.. men redan då som 2-3 åring hade han vårt hjärta!
Lilla Laxflax!

Likes

Comments

​Gick i genom mitt instagramkonto under kvällen och inser hur glad jag är att jag uppdaterar relativt ofta. För hur kul är det inte att se tillbaka på allt man gjort, alla fina hästar jag fått möjligheten att lära känna. Så många fina minnen. Allt från min juniortid med Zandy, till att jag började som elev hos Linda och fick den fantastiska möjligheten att rida alla hennes hästar, till att vi köpte Davy, att jag red in Laxen och tävlade Lindas svårklasshäst Sixten.  Att min gamla tävlingsponny fick ett föl, min och Davys första placerng till att jag köpte min andra häst Jive, gick från UF-företag till att ha ett helt eget, att jag fick tillbaka Laxen.. .. ja var bild har sin historia, men det de har gemensamt är att de speglar det absolut viktigaste i mitt liv.

Likes

Comments

Hej på er!
Det var ett tag sedan nu, men har haft lite paus i mitt hästliv i ungefär 1 vecka efter att jag blev sparkad på knäet för en vecka sedan. Har haltat runt sen dess och enbart varit förmögen att skritta/longera. Har haft hjälp med Davy av snälla Sanna som motionerat honom de senaste dagarna.

Idag var vi ändå på tävling på Falu RS! Mitt trasiga knä lyckades hålla ihop under alla de 3 klasser jag red idag. Gick egentligen så bra som man kan förvänta sig efter en dessa förutsättningar. Laxen gick 110 cm och 120 cm. Felfri och placerad i avd B i 110 cm, i 120 cm märktes det att han var trött, fick inget flyt och hans valpighet lyste igenom. Trots detta så kämpar han på, men valde att tacka för mig. Nu blir det nog bara en tävling till för honom där han får hoppa en 110 cm eller nått bara för att vi ska avsluta året på ett enkelt sätt.

På Davy lyste den lugnare veckan igenom. Han tyckte det var lite för roligt och ville helst köra sitt race. Kommunikationen mellan oss var inte den bästa vilket resulterade i två nedslag. Inte den bästa rundan vi gjort men långt ifrån vår sämsta. Han gör det egentligen så enkelt och jag krånglar till det som vanligt.

Pojkarna i 120 cm klassen, så himla kul för mig som ryttare att få tävla två fina hästar på samma nivå. Har varit otroligt utvecklande!

Laxenfax samlar på sig lite rosefettisar, duktig bäbishäst!


Nu hoppas jag på att jag kan gå imorgon så jag kan börja rida ordentligt igen

Likes

Comments

Jivsan växer sakta men säkert in i rollen som ridhäst. Så himla klok och snäll! Idag satt jag på henne igen och kunde skritta runt hela ridbanan på henne med mamma som ledare! Sååå häftigt, blir helt överväldigad varje gång!

Idag visade hon dock på att även hon har lite attityd, råkade komma åt lite för mycket med skänkeln så hon flög i luften. Men hon lugnade ner sig direkt som tur var. Insåg då att jag hade glömt att sätta på henne en halsring...

Inte den mest charmerande vinkeln, men Jive är söt ändå!

Likes

Comments

Jag är verkligen inte någon expert när det kommer till unghäst utbildning, tar många år innan man blir det, men jag älskar verkligen att utbilda yngre hästar och se dem utvecklas. Det är nog det absolut roligaste jag vet inom ridningen och någonting som jag verkligen vill bli expert på!

Jag har haft förmånen att nästan fått alla mina ponnys och hästar i unga åldrar, antingen bara inridna/grundridna eller så har jag behövt skola om dem. Många kanske inte skulle kalla det förmån, inte jag heller alla dagar, men jag har lärt mig så otroligt mycket genom det. Varje dag lär man sig nya saker när det kommer till unghästar, och hästar överlag. både genom misstag och framgångar. En viktig sak att poängtera är att man måste komma ihåg är att man får göra misstag, så länge som man lär sig något i från dem! Genom sina misstag och framgångar får man tillslut en uppfattning om vad som fungerar och inte fungerar!

Med andra ord så har man snappat upp en del genom åren i alla fall. Både genom mina egna misstag/framgångar men också väldigt mycket kunskap som jag fått från duktiga hästmänniskor som kan sin sak. I det här försöker jag lägga grunden för ett system eller ett tänk är ett bättre uttryck för hur jag utbildar hästar.

* Jobba med en sak i taget! Precis som barn har unghästar svårt att ta in allting på samma gång. Därför så när vi ska lära hästen någonting nytt eller något som är svårt, exempelvis flytta för skänkeln så lägger jag bara fokus på det tills det är befäst. När hästen börjar känna sig trygg i sin nya kunskap så kan man börja sätta ihop olika rörelser och moment.

* Rid korta pass med kvalité och inte långa pass för kvantitet! Det är är någonting som jag jobbar med alla mina hästar. Speciellt med teknikträning, är det konditionsträning så kan självklar kvantiteten vara det man vill åt.

* Avsluta när det går som bäst!

* Var aldrig rädd att ta hjälp! Vare sig om hjälpen är från marken eller om någon annan rider. Det finns alltid människor som kan mer saker än du själv. Att vara ödmjuk till andras kunskap är viktigt. Att själv ha en läromästare i form av en annan ryttare eller tränare som är duktig på sitt område tror jag är nyckeln till att bli en skicklig ryttare och på det viset få fram bra hästar!

* Alla hästar är individer! Ingen häst är den andra lik precis som vi människor, därför måste utbildningen anpassas efter hästen. Vissa hästar behöver längre tid på sig att växa klart eller att mogna på sig medans andra behöver sysselsättas och utmanas i stort sätt hela tiden. Att se individen och lyssna på den är viktigt tror jag!

* Vara konsekvent! Både i hantering och ridning.


Ser fram emot att rida in och vidareutbilda Jive och även framtida hästar. Det är någon speciell känsla när man gjort allt jobb själv. Det blir liksom lite mer på riktigt! Keep on working... and learning!
Likes

Comments

​Dessa plagg skulle inte vara helt fel att ha i höstens garderob.  Hur snyggt skulle det inte vara tillsammans med ett par svarta ridbyxor?!

Likes

Comments

Att få högskolestudier, jobb, hästar, företag och vardag att flyta ihop är ett enda stort pussel.
Egentligen ska jag vara på föreläsningar idag, men hinner inte då jag sitter med en sammanfattning som inte är på långa vägar klar och ska vara inskickad imorgon kl 12. Spännande! och seminarium på det på onsdag! Ännu en konsekvens av att jag inte följde min tänkta planering.

Ska försöka skriva klart hälften fram till lunch ungefär, sen kommer mamma och vi ska pyssla en heldel. Ska stolpas, köpas spån, foder och andra grejor. Laxen ska trimmas, Davy longeras och Jive ska vi sitta på igen! Jive ska få ett eget litet inlägg snart så ni vet hur det går med henne! Utvecklas fort gör hon, och växer...
Förutom det här så har jag precis gjort klart lite bokföring för mitt företag, håller på att lägga upp den här veckans planering... inte lätt det här heller. Flera som vill komma och provrida, ska planera in det ojj ojj... snurrigt värre! Känner att jag verkligen kommer behöva en semester snart haha!

Men älskar mitt liv, även fast det är ett gigantiskt pussel.. så nu åter till sammanfattningen, hörs sen!

Likes

Comments

​Världens bästa guldklimp!

Likes

Comments