Godmorgon!
sitter för tillfället ute i hagen och håller på att fylla på med vatten till hästarna. Ska snart gå på första jobbpasset av 11 st.. i för sig ska vi räkna med skola så är det första av 18.. weei eller nått sånt! Jag trivs superbra på alla mina jobb men att inte vara ledig på 18 dagar känns väl lite sådär måste jag väl säga!  Men men, efter det drar jag till Grekland en vecka så har ju något att se fram emot i alla fall!

Dagens plan, förutom jobb på Norells hela dagen så ska jag även ha träning här hemma på gården ikväll för 2 elever. Laxen ska ridas, tar vår nya favvorunda runt sjön tror jag. Och Jive ska tömköras! Med andra ord en hästigdag, precis som jag vill ha det!

Förhoppningsvis kommer min sadelkammare bli helt klar innan helgen, längtar tills ni ska få se bilder på den! 😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag var vi till veterinären på återbesök med hästarna (Davy och Rikki), både ris och ros tyvärr. Den glada nyheten är att Laxen har svarat bra på shockvågsbehandlingen som han har fått 2 gånger nu under ca 1 månads tid. Så imorgon kan vi börja trava honom. Han har ju skrittat hela tiden och inte vilat så det var bara att köra på!
Så under ca 3 veckor rider vi på rakt spår i alla gångarter och ökar intensiteten succesivt. Sen ska han ridas normalt på marken i ca 2 veckor innan vi kan börja hoppa och tävla. Wiihoo!!

Likes

Comments

Det är så mysigt att sitta här, i mitt egna stall. ❤ Min katt Lilly springer runt och myser lika mycket som jag. Regnet öser ner ute , pre -höst känns det som!

Idag ska Laxen och Jive skrittas ut med mig och mamma efter att jag har jobbat några timmar på Norells. Annars är väl planen att bara gå runt här hemma och fixa lite inne och i stallet. Vi borde även åka till lägenheten och göra den fin så de kan komma ut på försäljning fort! Letar ni efter boende i Borlänge så kommer det strax ut en fin 3:a med balkong i ett lugnt område med trevliga grannar i området mellan Östermalm och Gylle!

Likes

Comments

sakta men säkert börjar Jive söka sig nedåt och ta ett stöd på bettet i skritt och trav. Galoppen jobbar vi vidare med, än så länge har vi fullt upp med att hålla den. Men hon tar galoppskänkel fint. Jag försöker bara få henne att tänka framåt till ett mjukt stöd . Hon är så duktig och vilken härlig galopp hon Har! Tänk när hon börjar arbeta i mer rätt form. Härligt tryck!

Nu ska vi fokusera på att enbart rida ut henne för att träna på den egna framåtbjudningen!

Likes

Comments

Litet urplock av allt vi gjort hittills! Mer före och efterbilder utlovas! kommer fler på mina Instagram, så håll utkik.

Likes

Comments

I och med gården kommer jag kunna erbjuda följande tjänster. Har F-skattsedel och är momspliktig!

* Klippning av hästar

* Hästhotell, låt din häst bo i våra stora uteboxar med tillhörande mindre hage. Mockning och skötsel ingår. Perfekt om du ska bort eller på semester.  Betalning per dygn.

* Tillridning, vidareutbildning, tävling och försäljning av hästar och ponnyer.

* Träning i hoppning och markarbete på vår bana eller hos er.

* Helinakodering för konvalescent hästar

Nästa år planerar vi för att bygga lösdrift för unghästar samt uppställning för framför allt tävlingshästar.  Mer om det kommer senare! :)

Ni kan läsa mer på här om priser mm. Tveka inte att höra av er för mer info !

Likes

Comments

Behöver lägga upp en bild på min fina häst! Förstår ni vilket ögongodis hon kommer bli med lite mer muskler 😍
Min blivande stjärna! Inte en dag har jag ångrat att jag köpte henne!

Likes

Comments

Det är en härlig känsla att vakna och kunna ta med sig en tekopp ut och ge hästarna frukost, ett stenkast från sin egna säng.  Då gör det ingenting att just denna måndag är grå och kall.
Idag ska Laxen och Jive ridas nu på morgonen . Stallet ska fixas innan jag ska iväg och jobba kl 12!

Annars ska en del möbler packas upp .. ska städa bort lite material utanförbstallet också!
Vi hörs! 😙

Likes

Comments

Det blev såååå fint! det ska upp lite panel närmast taket och i lite foder i karmen men annars så! Även sadelkammaren är snart klar, men det tar nog nån dag till innan  det kommer upp några bilder!

Måste bara tacka hela min familj för att ni hjälpt oss att ställa i ordning stallet så fort och fått sådant fint resultat! Är enormt tacksam!

Hästarna verkar trivas tillslut efter lite halvkaos med boxplaceringen. Högljudda protester från Rikki för att knåda och Jive inte stod bredvid varandra. Hästar kan vara sådana divor i bland ;)

aja nu är det tack och godnatt för mig!

Likes

Comments

Det börjar ta sig, hela stallet har nu skurats till fingrarna blödde.. det här även blivit grundmålat på väggarna. Utöver det har jag även gått loss på dörrarna in till sadelkammaren och in till ladugården så de fick samma färg som stalldörrarna. 

Även boxfronterna har fått en ny look i grafitgrå. Blev bra mycket bättre måste jag säga.. egentligen skulle jag vilja ha dem i mörkt trä.. men det får kanske bli i framtiden. Ljust och fint blir det i alla fall ! Förhoppningsvis så kan hästarna börja bo inne på söndag!

såhär såg det ut innan! tänk vad lite färg kan göra!

Likes

Comments