Header

Jag funderar hela tiden på vad jag behöver för att må bättre. Jag behöver en förändring på jobbet, och i det här fallet tror jag faktiskt att byta tillbaka till mina gamla tider skulle kunna göra en del, för jag vill inte behöva byta jobb. Vad mer? Vad har jag för intressen? Jag har en del intressen som jag kunde sitta med i timmar för några år sedan. Men av någon anledning så har jag sakta men säkert slutat med det, och jag kan inte tala om varför, för jag vet inte. Jag fotade väldigt mycket för några år sedan. Tog med mig kameran typ överallt och fotade för fullt. Kunde bara ta med kameran på en promenad i skogen eller ut i trädgården. Sedan in och rensa ur bilderna och redigera. Jag har alltid haft ett stort estetiskt intresse. Spelade lite gitarr och piano ett tag, dock ett intresse som jag inte känner att jag vill ta upp igen. I åttan och nian gick jag på en skola med estetisk inriktning. Där fick vi filma, fota, spela musik och jag älskade det! Att gå ut och fota och redigera bilder, att filma och redigera videos. Det var det bästa med skolan då. Där har vi en till grej. Att filma och redigera. Har under en längre period haft funderingar på att börja filma. Vad som helst egentligen. Sminkvideos där jag kan kombinera två intressen, smink och film. Vloggar. Vad som helst egentligen. Och i mitt fall handlar det inte om att jag vill bli youtuber, (även om det inte hade varit helt fel haha ;)) utan för att ta upp ett intresse och göra något jag tycker är kul. För att må bra.


Vad har jag mer för intressen? Hästar!!! Och hur ska jag göra där då? Jag känner att om jag ska hålla på med hästar vill jag helst ha egen häst. Men just nu är jag i ett skede där jag måste prioritera. Som jag nämnt tidigare vill jag både köpa häst och köpa lägenhet. Som det ser ut nu kommer jag få vänta med båda dom köpen. Jag har inte riktigt så mycket pengar jag behöver för en kontantinsats till en tvåa på ett hyfsat bra område i Västerås, men jag har precis på gränsen till lagom mycket pengar för att kunna köpa en hyfsat bra häst som passar mina behov och mitt intresse. Dessutom tar häst fruktansvärt mycket tid och jag skulle inte ha så mycket tid över för dessa övriga intressen. Hästar är ju det jag vill hålla på med, men just nu får jag helt enkelt ta en paus och försöka hitta mig själv och må bra innan jag tar det steget. Så som det ser ut nu kommer en lägenhet få vara prio ett.


Mer då? Bloggen. När jag var yngre var jag så intresserad av att blogga. Jag bloggade flera gånger om dagen varje dag och bara älskade det. Det gör jag fortfarande. Tycker det är skönt att få skriva av mig, som nu till exempel, och att få utlopp för min kreativitet. Men av någon anledning har även det intresset runnit ut i sanden på något vis. Jag bloggar ibland, men orkar oftast inte, eller glömmer, eller gör det inte av någon annan anledning som jag inte kan förklara. Och jag vet inte varför det blivit så heller. När jag ser på alla dom här intressena jag har så förstår jag inte varför jag någonsin slutat med dom. Jag älskar att fota. Jag älskar att filma. Jag älskar att blogga. Så nu i mitt försök att må bättre ska jag försöka ta upp dessa intressen igen. Kanske bara sätta mig i bilen någon dag och åka någonstans och fota. Eller filma. Blogga om det.


Träningen är något jag också skulle vilja komma igång med igen, men det får bli nästa steg.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ligger hemma hos Robin nu och kollar på tv. Det är Keeping up with the Kardashians som firar tio år. Älskar dom, så jävla underbar familj! Robin sitter och spelar och är osocial så jag försöker roa mig själv haha. Imorgon ska jag försöka ta mig till jobbet, har varit hemma några dagar för att jag inte mått så bra, som ni vet. Ska iaf ha ett möte med min chef imorgon eller på måndag beroende på om jag tar mig till jobbet imorgon eller inte. Men jag har smsat lite med min chef och vi ska försöka komma på en lösning för att jag ska må bättre, ska kolla lite på att eventuellt byta tider (igen) och så. Så just nu känns det rätt hoppfullt måste jag säga. Skönt!

Likes

Comments

Kolla in Liljas dubbelhaka! 😂


Nu har jag som sagt kommit igång och börjat jobba igen. Första 1-2 dagarna kändes ändå helt okej, men nu är det likadant som innan. Jag kämpar mig igenom varje dag och gör allt för att klara av arbetsdagarna. Jag är verkligen i ett sånt skede i livet att jag känner att jag måste ändra något, men står liksom i en återvändsgränd och vet inte hur jag ska bära mig åt. Jag letar nytt jobb och jag behöver någon typ av framtidsplan. Vad vill jag bli, vad vill jag göra? Jag känner ju att hästar vill jag hålla på med, men exakt vad inom hästar är oklart. Helst skulle jag vilja leva på att träna, tävla och utbilda hästar, men det är väldigt svårt. Då kan man ju fundera på hovslagare, equiterapeut etc som det finns en marknad för på ett annat sätt. Men det är svårt. Det är väldigt svårt.

Kram!

Likes

Comments

Jag är en sommarmänniska rakt igenom, men jag kan ändå erkänna att hösten är rätt mysig. Att få glida runt i stickade tröjor och varma sockor. Mörkare färger och mer mys 🍁🍂

Alla bilderna är lånade från Pinterest.

Likes

Comments

Hejsan! Hoppas allt är bra med er! Själv jobbade jag för första gången på ca två veckor igår. I måndags kväll och igår morse var jag extremt nere och ville inte alls. Deppade ihop och började nästan gråta. Men sen under dagen igår lyckades jag ändå bli på lite bättre humör och när jag väl tog mig iväg till jobbet så kändes det ändå rätt bra. Ingen ångest alls under min arbetsdag faktiskt. Jag vill inte säga att allt är bra nu, för imorgon kanske jag sitter på toaletten och gråter igen, men jag känner mig ändå hoppfull. Jag försöker också vara så positiv jag bara kan även fast det ibland är väldigt svårt.

Nu ligger jag i sängen och försöker ladda upp för en arbetsdag. Passar även på att fortsätta i mina funderingar kring livet som jag nämnt tidigare. Även hur jag ska göra med mitt jobb osv. Jag önskar att jag vågade ta ett beslut och bara "nej nu säger jag upp mig" eller "nu vill jag ut och resa" eller flytta till en annan stad, eller ett annat land, eller vad som helst. Men jag stannar kvar här, for now.

Likes

Comments

Den här texten skrev jag i lördags men det blev aldrig av att jag la ut den förrän nu.

Den 20 september blev jag sjukskriven. Jag har under en längre period mått väldigt dåligt. Jag trivs inte alls lika bra på mitt jobb längre, jag har ingen ork att göra något, inte ens dom små grejerna. Jag har ingen energi, jag är alltid trött. Jag får ångest av tanken att på till jobbet. Jag får ångest av tanken att inte gå till jobbet. Jag vill inte vara på jobbet, men jag får ångest om jag stannar hemma. Jag gråter mer än vad en frisk människa gör. Jag har en historia av att må dåligt så jag känner igen depression när jag ser det. Jag gick till läkaren och fick en sjukskrivning som skulle vara i 10 dagar. Första dagen mådde jag likadant som innan. Sen bestämde jag mig för att göra det bästa av situationen, försöka få rutin, bli av med saker som hängde över mig för att lätta lite på tyngden. Försöka må bra. Jag fick order av läkaren att motionera och röra på mig minst 30 minuter om dagen. Jag började gymma lite smått igen, något som jag inte orkat när jag mått dåligt, och tagit promenader. Det har känts rätt bra och jag har känt lite hopp. Men nu står jag här igen. I torsdags fick jag en dipp och blev fruktansvärt ledsen. Igår var det lite bättre men absolut inte bra. Nu känner jag bara att det kommer tillbaka. Det som jag hoppades kunna bli av med under den här sjukskrivningen kommer nu krypandes tillbaka. Vissa dagar är jag stark nog att trycka bort det, men andra dagar går det inte. I vintras opererade jag bort sköldkörteln på ena sidan. Ett ingrepp som nu i efterhand har väldigt mycket makt över mitt välmående. Jag äter medicin som jag kommer få äta resten av livet pga detta och efter ett blodprov vid läkarbesöket visade det sig att jag har hög ämnesomsättning och fick en högre dos av medicinen. Det kan vara en orsak till att jag mår som jag mår, men än så länge märker jag ingen skillnad av medicinen. Det är så svårt. Tanken är att jag ska börja jobba på tisdag, och jag har telefontid med min läkare på måndag. Men vad ska jag säga? Vad ska vi göra nu? Vad är nästa steg? Ska jag börja jobba igen och allt blir som vanligt igen? Är det jobbet som gör att jag mår såhär? Är det något annat? Jag har ingen aning.


Och nu är allt kaos känns det som. Jag har funderat ett bra tag på om jag ska ta och skaffa häst igen. Skulle väldigt gärna vilja jobba med hästar i ett eget företag i framtiden, så att ha en häst nu att tävla osv känns rätt rimligt kan jag tycka. Har kollat runt väldigt mycket och har till och med hittat ett stall där jag vill ha hästen den dagen som jag skaffar en häst. Men nu har jag även börjat gå i tankar att flytta. Jag vill inte bo här längre. Har velat flytta en tag då jag inte alls trivs här längre. Det finns tre anledningar till att jag vill flytta. 1. Jag vill inte hyra lägenhet utan jag vill köpa en helt egen. 2. Just nu bor jag i en etta och jag vill ha en större lägenhet. 3. Jag vill inte bo mitt inne i centrum som jag gör nu. Jag behöver mitt space och känner inte att jag får det här. Jag är galet tacksam över lägenheten jag har och älskade att bo här i början, mest för att det tar två minuter att gå till krogen. Men nu går jag aldrig ut längre. Jag vill bara bo någonstans där jag trivs bra. Där jag inte hela tiden känner att jag bara bor tillfälligt. Jag vill bo någonstans som är mer permanent, även fast jag inte kommer spendera resten av mitt liv där. Jag vill ha ett hem där jag får plats. Min lägenhet jag har nu är på 26 kvadrat. Det är inte mycket. Jag har en kokvrå med två plattor och en liten kyl med frysfack. Jag har själv köpt en separat frys för att få plats med allt. Det här känns så tillfälligt som det bara kan bli. Men jag måste komma på en plan för hur allt ska funka. Om jag köper en häst kommer jag inte kunna köp lägenhet, om jag köper lägenhet kommer jag inte kunna köpa häst. Om jag köper lägenhet kan jag kolla på foderhästar, men oddsen att jag hittar en foderhäst som uppfyller mina krav är ytterst små. Vi hade fruktansvärd tur en gång med Keramik, vad säger att jag får den turen igen? Nu ska jag inte vara negativ, men chansen är liten. Men om jag däremot skulle hitta den perfekta foderhästen så är ju det kanon. Då kan jag försöka fokusera på att spara till en lägenhet. Men då dyker nästa problem upp. Om jag har en häst att betala stallhyra och allt sånt för så har jag ännu mindre pengar över varje månad att lägga undan till en lägenhet. Ibland vill jag bara flytta hem till mamma igen och fokusera på att spara pengar, men jag vet också att mitt psyke inte kommer klara att bo där igen. Dessutom känns det så dumt att ge upp det jag ändå har, även fast jag inte trivs. Det är otroligt mycket att tänka på och jag försöker klura ut någon typ av plan, men varje gång jag försöker så känns det extremt rörigt och jag får bara huvudvärk.

Likes

Comments

Som sagt, jag typ bor i Robins fotbollströja när han är borta.


Hallå! Hoppas allt är bra med er idag! Själv mår jag relativt bra idag. Har varit iväg till min syster och kollat igenom alla hästgrejer. Slutade med att vi ska sälja två Horseware täcken, en fårskinnspadd, ett pessoa-sele, ett par Back-on-track skydd och en sadelfjord typ. Sedan fick jag med mig fyra ikeakassar hem fulla med grejer, haha. Men jag vill ju ha häst igen, förhoppningsvis om inte allt för lång tid, och då är det bra att slippa börja om från början med allt liksom. Nu sitter jag här med ett fruktfat och funderar lite kring livet. Jag behöver sätta upp en ordentlig plan för ekonomin, livet osv. Jag har två grejer jag väldigt gärna vill göra just nu men det blir väldigt svårt att göra båda samtidigt. För mig med mina förutsättningar för tillfället blir det helt omöjligt. Jag vill skaffa häst igen, och jag och jag vill köpa lägenhet. Kan berätta lite mer om det i ett senare inlägg.

Ha en fortsatt bra dag!
Kram!

Likes

Comments

Hallå! Nyss hemkommen från födelsedagsfirande hos Amanda och Fredrik. Det var trevligt och bjöds på god tacopaj och kakor till efterrätt (även tårta men jag avskyr tårta) 🤔. Planer för helgen är: rensa ur hästgrejerna från när vi hade Keramik. That's it. Men ska försöka fylla ut helgen med något skoj. Blir förmodligen mer städning.. Som jag har hållit på med typ hela min sjukskrivning... 🙄

Och idag åkte min kära Robin till London med två kompisar för att kolla fotboll och amerikansk fotboll. Han är borta över helgen och är hemma igen på måndag. Så nu ligger jag här i sängen med hans tröja som jag fick "ta hand om" (läs ligga och lukta på och drömma om att han är här) medan han är borta. Är dödstrött och ska ta och släcka lampan.

Godnatt!

Likes

Comments

Dagen igår började med att jag klev upp vid sex och skjutsade Robin till jobbet. Sedan hem, trycka i mig lite frukost och sedan till gymmet när maten hunnit smälta lite. Körde lite rygg och mage och sedan kondition. Måste ha lyckats med något när jag tränade ryggen då jag nu efteråt får "anfall" där det bara hugger i ryggen och jag knappt kan röra mig. Men jag körde precis som jag brukar och kände inget speciellt när jag tränade.

Efter det gjorde jag mig iordning och åkte iväg till Erikslund för att köpa lampor till bilen och sen lite grejer på Ikea. Det spårade dock ur och jag shoppade liiiite mer än vad det var tänkt hehe.... 😁 Till shoppingrundan hade jag på mig svarta molly-jeans från Gina Tricot, en grå kabelstickas tröja från H&M, bomberjacka från Nelly.com, sneakers från Skopunkten samt en väska som jag köpte i Ullared för några år sedan. Halsbandet köpte jag på rea för någon månad sedan, om jag inte minns fel så är det från Åhléns. 😊

Detta fick jag med mig hem, två par nya Molly-jeans från Gina Tricot. Kostar 299kr/st.

Två par skor från skopunkten. Stövlarna kostade 499kr och bootsen kostade 299kr. På skopunkten har dom alltid erbjudandet "köp två par och få det billigaste paret för halva priset". Fick även med mig en impregneringsspray.

Och sist men inte minst köpte jag trosor på Lindex, köp 3 betala för 2, dessa har jag inte koll på priset på. Och strumporna köpte jag på H&M, 5-pack för 79.90kr.

Likes

Comments

Hej, kom för en stund sedan hem till Robin, har typ bott hos honom senaste dagarna eftersom dom har målat om mina fönster i lägenheten och eftersom att jag jobbar kväll så skulle jag vara hemma när dom är där och målar. Idag var jag dock hem och såg att dom är klara med målningen. Igår var jag till läkaren och är nu sjukskriven under ungefär två veckor. Jag kan skriva mer om det en annan gång. Idag har jag inte alls gjort mycket, skulle gymma men när jag kom dit insåg jag att jag glömt hälften av träningskläderna hemma, så jag gick hem och orkade inte gå tillbaka. Ska ta en promenad med Robin senare idag istället.

Ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments