Idag var jag i stallet näst inpå hela dagen. Började med en promenad med Spenser på 3km och sen tvättade jag hans borstar, ryktlåda och benskydd. Sen hade jag tänkt ta in Civil eller Elegance men ingen av dom ville komma in så jag mockade hagen ist, mycket kvar men jag kom en bra bit! Sen fick jag in Civil men han inte rida då så både Civil och Elegance fick nöja sig med och springa lite på lina och det uppskattades! Imorgon blir det ridtur för dom stora killarna och lilleman får sig en promenad igen.
Lilleman låg ner innan så var ju bara tvungen att gosa lite med honom, min fina lilla ponny!

Lilleman har fått lite muskler iaf men det är mycket kvar! Han lär iaf ha muskler tills augusti när han ska på utställning!😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej! Igår var det fyra hästar att rida, först i skolan, och sen tre hemma, först ut då var Civilen, han fick sig ett dressyrpass i paddocken, han var väldigt fin men väldigt pigg och busig så det blev lite sparkar i galoppen men annars var han jätte fin!
Sen var det Spensers tur och där blev det bara lite skritt trav och galopp och i traven skulle han stanna hela tiden men annars var han jätte fin!
Elegance fick sig en liten tur i skogen och han var så fin!
Idag tror jag inte det går och va i paddocken då den inte är fixad än, den ska harvas nästa helg! Men går det va lite där idag så blir det ett dressyrpass med Elegance annars får han ridas ut idag med. Civilen ska ridas ut och Spenser ska få sig en promenad!
Bild från tredje gången när jag satt på Spenser!

Likes

Comments

Hej, blev ingen uppdate igår då jag kom hem sent från stallet och då var det bara äta och dusha och sen somnade jag. Men igår när jag kom till stallet så var tydligen elen avstängd så Spenser hade smitit igen, tur han är så snäll, kommer så fort han ser än😊 han fick sin promenad tbk till stallet sen red jag Civilen på hacket och han var så fin, världens bästa!❤  Han var värkligen en dröm igår och så glad att ha hacket igen vilket han älskar!
Sen testade jag hacket på Elegance också och han var också jätte fin bara man var väldigt mjuk i handen och inte för korta tyglar, då sökte han sig värkligen neråt och började jobba bra!😊 Idag har alla tre vilat så mamma var i stallet på förmiddagen och gav dom maten då jag slutade sent idag.
Imorgon åker jag ut efter skolan, slutar vid 11.35, då ska förmodligen alla tre ridas, eller jag får se hur der blir med Spenser men Civil och Elegance ska ridas!

Likes

Comments

tävla och det inte går så bra/prestera bra på träning

köpa utbildad häst/köpa en häst och utbilda själv

sto/valack/hingst

kallblodstravare/varmblodstravare

welsh/shettis

isabell/fux

stövlar/chaps

ardenner/arab

stort stall/litet stall

voltige/körning

russ/islandshäst

hoppning/dressyr

ponny/häst

schabrak/vojlock

pigg häst/seg häst

hoppa högt/hoppa lågt

sporrar/spö

väst/utan väst

tävla/träna

hv polo/john whitaker

lindor/benskydd

stegra/bocka

skritt/trav/galopp

islandshäst/halvblod

ardenner/new forest

skimmel/brun

tunn och lång svans/tjock och kort svans

lång man/kortman

sadel/barbacka

seg häst som gör precis vad den ska/busighäst

Likes

Comments

Spenser:

Bli klar med inridningen för att sen kunna börja utbildningen lite smått.

Han ska kunna stå still i gången utan att hans kompisar är med.

Han ska få bra poäng på utställning i höst.

Hoppas även det kommer några ston till honom!

Civil:

Starta lokal 80cm.

Hoppa 90cm på p&j/lokalt.

Hoppa ett hinder på 1.10.

Elegance:

Bli felfria i 80 och 90cm p&j/lokalt.

Starta vår första 1m p&j/lokalt.

Hoppa ett hinder på 1.20.

Detta är mina mål med hästarna detta året och jag hoppas vi kan nå dom målen!

Likes

Comments

igår red jag Spenser igen, sjunde gången med ryttare och han sköter sig som vanligt! igår galopperade han för första gången med ryttare också! Världens bästa ponny, vad jag älskar honom!
red ut med Civil och Elegance igår också, först efter Spenser var det Civilen och vi red först till sommar hagen och hoppade över stocken som ligger på vägen in till sommarhagen och sen red vi runt lite där och sen hoppade vi över den ut så red vi en liten bit på vägen och vände sen så hoppade vi några gånger över stocken igen och han skötte sig min prins!
lika dant med Elegance och han skötte sig också som alltid!

Idag vilar alla tre men imorgon ska Civil och Elegance ridas och Spenser promeneras!

Nu är Civilen anmäld till årets första p&j och hans andra den 1 maj i bankeryd. denna gången blir det 60 och 70cm.

Likes

Comments

här är bilder från pay&jumpen i söndags och jag är helt kär i bilderna och i honom, han är så j*vla vacker och hoppar så fint!

Likes

Comments

hej, i lördags red jag Spenser för fjärde gången och första gången själva och han skötte sig så bra, travade runt flera varv och lyssnade precis på mig😃 Jag är så stolt över honom!
vi var ju och tittade stall i lördags med och det är ett jätte fint nybyggt stall så på lördag flyttar hästarna!😃

igår var jag på p&j med Elegance och vi hoppade 80 och 90 cm och det blev två ner i båda klasserna men det var helt och hållet mitt fel, jag red lite mer som jag får göra på Civilen och då kom han för nära två hinder och hoppade lite konstigt så jag tar på mig det helt och hållet!
i maj är det Civilens tur och han får hoppa 50 och 60 eller 60 och 70 men vi tar lågt nu i början eftersom han är lite konstig ibland!

Likes

Comments

hej! idag blev det först en tur med vagnen med Spenser, sen tömkörde jag Civilen och han var jätte duktig! Och sen red jag Elegance en runda i skigen och när jag nästan var tbk i stallet så märkte jag att jag tappat mobilen så då var det bara och vända och rida hela rundan igen, som tur var hittade jag den tillslut!
Jag fick typ panik när jag uppmtäckte att den var borta!

Nu har det bara blivit fix i stallet och nu är nästan allt packat inför söndag då jag inte hinner imorgon då vi ska iväg och kolla på ett stall och så ska tre hästar ridas och stallet ska fixas, fylla en massa hö och borsta Elegance ordentligt mm.

Civil och Spenser har blivit bästa kompisar, dom är med varandra hela tiden, äter ur samma hö hög, springer runt och leker och står och kliar varandra😃😍💕
skönt att allt går så bra nu!😃

Likes

Comments

idag hade jag tänkt köra markarbete och samma övning som jag gjorde med Elegance igår men problemet med Civilen är att han är livrädd för kombinationer😂 och han var jätte pigg. jag lyckades bara få över honom över första hindret några gånger och sen bara svänger han undan hur mycket jag än försöker ta i tygeln och driva, tog sen bort första hindret men det var ju lika farligt ändå. efter att han stannat sista gången så åkte jag av och sen gav jag upp, jag vet att man inte ska låta hästen vinna men Civilen blev riktigt tjurig sen och när han är tjurig då är det ingen idé och bråka med honom för då blir det bara värre, och även om man låter honom vinna en dag när han är på det humöret brukar det bara bli bättre dagen efter. Imorgon blir det skogen för honom och då blir han nog jätte glad! Elegance ska longeras och Spenser står.
Efter passet med Civil red jag ut med Elegance och han var så duktig som vanligt!😊

På lördag ska vi iväg och kolla stall!😊

Det är iaf tur han är söt!

Likes

Comments