Jönköping Scandinavian horseshow dag ett, träffat Malin, lisen och Peder och roffe, henrik Maria gretser och såg vi Anna staaf i en monter men Jag var för feg för att hälsa😂 tittat på Malin, roffe, Peder och Alexander när dom hoppade och vart på klinik för roffe! Vi har fått en jävla massa gratis saker, bland annat två schabrak från charlies. Köpte ett par Stigbyglar och ett pannband bara, på lördag ska vi dit igen och då ska jag köpa en hjälm!
Nu är jag jätte trött så ska sova, vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

elegance måste ha nya skydd då hans börjar gå sönder. funderar på antingen protektor eller lamicell, tycker båda är sjukt snygga, men lutar nog åt protektor faktiskt, då jag tycker dom är typ lika snygga, och sen är dom lite billigare.
ni som har erfaren het av dessa skydd, vad säger ni? protektor eller lamicell?

ska kolla lite på skydd på elmia, är där både onsdag och lördag tänkte hålla koll där om jag hittar några, annars får vi åka till ekohallen någon dag.

Likes

Comments

nu har vi äntligen kommit så långt så vi kunde börja hoppa igen jag och elegance, som jag längtat! idag hade jag honom på hoppträningen ist för c, första hoppningen på nästan en månad för elegance, han var jätte fin hela tiden! vi travhoppade tom 110 och han var såå duktig, han hoppade även grind för första gången, älskade häst!
anledningen till att jag valde och ta elegance idag ist för civil som var meningen först var för att civil hade lite föör mycket energi igår och så var han inte på humör så han ville absolut inte lyssna på mig igår och elegance var jätte fin igår, börjar kunna bära sig i alla gångarter nu också och sen när han inte hoppat på nästan en månad och det är det bästa han vet så då kände jag att då tar jag elegance så lät jag civil springa av sig lite energi löst idag.
jag kommer ha elegance några gånger nu tyckte claes, han sa att det dröjer nog inte länge förens vi är redo för lite högre höjde☺ jag var den ända som fick hoppa "högt" så det känns ju faktiskt lite kul! åh vad jag älskar den hästen alltså!

när vi kom hem lasttränade vi även civil, denna gången tog det kanske 10min så det var bättre!
första gången vi hade vart där tog det 2 timmar, förra veckan tog det 20min när vi skulle dit och typ en kvart när vi skulle hem, han fick även stå lite i transporten sen, han tycker inte om att stå i transporten när den är still, så det var bra träning, efter en liten stund stog han helt stilla där inne!
han har alltid vart jätte lätt att lasta innan men helt plötsligt efter första hopöträningen så fick han för sig att han inte skulle in.
elegance gick rätt in både när vi skulle dit och hem☺

Likes

Comments

råkade bli en paus igen, men nu är jag tbk!
elegance har börkat bli en typ helt annam häst, mjuk och väldigt lätt för att bära sig i skritten, och det börjar komma i traven med nu☺ testade micklemet på honom och wow vilken skillnad, har nu skickat iväg det för byte mot ett svart. märkte ingen skillnad på civil därför köper jag ett annat brunt träns till honom, har hittat ett pullar som jag ska köpa☺
imorgon ska jag börja köra in rasmus (mats ena russ), vi ska iaf lägga på selen så han får vänja sig lite och sen gå med honom med selen, sen hämtar mamma mig och kör mig till vårat stall så blir det och mocka och rida mm innan det är dax och ta in dom.

idag red vi ut i skolan, jag red först nelly och andra rundan red jag polly, mina favoriter i skolan😍 efter skolan åkte jag till mats som vanligt. mamma kom.vid 18.30 så åkte vi och tog in hästarna. nu ska jag snart gå och lägga mig! godnatt!

Likes

Comments

hej! vi började typ om lite från början med elegance för en vecka sen typ och det börjar faktiskt ge resultat i skritten, idag red jag honom lite och han var jätte mjuk och fin i skritten och det ser man även i longeringen, han börjar även bli lite mjukare i traven uppsuttet, han behöver stödet från tygeln hela tiden i traven för att han ska slappna av mer och börja söka sig neråt. skritten funkar iaf, men har ju bara haft halsförlängare och det än, men han har alltid gått imot den innan så det är ju positivt iaf att han inte gör det nu. jag ska göra som jag gör just nu denna veckan med, sen nästa vecka får vi se! skönt iaf att det blir resultat!

hittade denna gamla bilden😍

idag hade vi trav och jag och denise (en kompis i klassen) körde kristian. är väldigt kul med trav, man får lixom en skön känsla när hästen travar framför vagnen, nu vet jag ju inte hur det är i riktig travartrav, det var lixom andra gången vi fick trava. men himla kul och köra, har typ alltid gillat och köra men har ju aldrig haft möjliget så efter poppy.

inte bästa bilden men han är fett söt kristian!😍

Likes

Comments

hej! civil skötte sig jätte bra hela tiden på hoppträningen tills det kom till lastningen när vi skulle hem... första gången han bråkade vid lastningen, två timmar tog det, vi försökte med allt men han vägrade, tillslut etfer två timmar lyckades vi typ putta in honom och då började han nog tröttna lite också. men han var jätte duktig, dock var han väldigt tittig på hindrena, ham var mycket tittigare än vanligt, men han var jätte duktig sen, hoppade jätte fint! han blev rätt trött i slutet med och började krångla men annars så gick det bra!
nu kommer vi satsa mer på lägre hinder så vi värkligen blir "ett" lite mer i hoppningen men claes (hopptränaren) trodde det skulle gå rätt fort☺

nu har jag även köpt ett vintertäcke till, ett med hals, hade nog kunnat vänta lite men kände att det är ju bättre att det får ligga än att han får frysa sen, man vet ju lixom aldrig när det blir så kallt så jag måste ha det.

imorgon blir det lite longering inspänd för elegance igen så kanske jag sitter upp sen. civilen får vi se hur jag gör med, om han får vila eller om jag ska rida lite lungt.
vi hörs!

min snygging😍

Likes

Comments

hej på er! var hos mats till 14 idag,då kom mamma och hämtade mig och körde mig till stallet, han longera elegance innan hon kom som skulle klippa civil. civil skötte sig gätte bra, lite skeptisk mot ljudet först men sen var det inget mer med det, jätte duktig ända tills hon skulle klippa bakom öronen, det tyckte han inte om. jag tror han har varit med om något innan hos henne som hade honom på foder innan mig, att det är därför han är så rädd om öronen, han gick knappt tränsa eller ta på grimman när jag fick honom.
men han var iaf jätte duktig, min lille fjant häst var en cool häst idag för typ... första gången😂
när hon var färdig så red jag och han var jätte fin men jätte pigg, lite för pigg i mellan åt, han blev rädd för något också och jag var inte med på det så jag åkte av😂 jag har kass balans med, men jag lovar, den har blivit mycket bättre!
efter att jag ridit civil så tog jag på honom täcke så fick dom gå ut en timma innan dom skulle in igen, under tiden passade jag på att putsa vilket var behövligt!
nu har jag hittat ett täcke till civilen också med hals☺

Likes

Comments

hej, nuäntligen helg! slutade tidigt idag 11.45, åkte då till mats och jobbade, kom hem vid 20 typ så han inte med hästarna... ska dit imorgon med några timmar och sen kommer mamma och hämtar mig och kör ut mig till stallet så ska civil klippas, jag valde att inte klippa honom själv eftersom jag har bara klippt en gång och aldrig gjort linjena och det är första gången civil klipps. maskin hade inte vart svårt och fixa men nu är det så iaf, ist kommer det en tjej imorgon och klipper honom☺
på söndag är det ju hoppträning☺
tränset har jag inte fått än men det kommer nog på måndag☺

bild från p&j med civil😍

Likes

Comments

nu är hela den bruna outfiten komplet, bara tränset som fattas, men jag hoppas det kommer imorgon! fick ett panmband också med brunt läder av mamma, samt två par bruna tyglar, sen måste jag köpa ett par bruna deltor med till pellhamet, just nu har jag svarta deltor eller två tyglar men vill ju ha bruna deltor!
civil är helt otrolig nu, gud vad jag älskar min häst, hoppade några små skutt idag och så han får skutta något innan hoppträningen på söndag så han inte blir helt galen😂 han var jätte fin prinsen! han blir ju dock väldigt svettig nu men han ska ju klippas på lördag (om jag hittar en maskin), imorgon får han vila. elegance longeras och ibland avslutar jag med och sitta upp.  idag longerade mamma honom medans jag red civil.

kattungarna i stallet😍 visst är dom söta😍

Likes

Comments

hej, nu är jag tbk igen, vi har haft det jätte bra på öland!

men jag vet inte om jag nämt att jag sålt min ena sadel (civils) så igår provade jag en ny sadel på civil och den satt som djuten på honom, idag red jag i den också och den sitter jätte bra på honom och jag trivs i den, jag gillar lite äldre sadlar så jag köpte en stuben av min pappas kusin, den är brun, läder fick jag med. idag bestälde jag ett brunt micklem också, jag har värkligen viljat ha micklem hur länge som helst och nu fick jag det tom av mamma! trodde aldrig jag skulle få det av henne. nu fattas bara bruna tyglar, fick med en brun martingal också, inte fatt civil behöver det men kan ändå vara bra och ha och om elegance får låna civils bruna utrustning någon gång så.
längtar värkligen tills tränset kommer!
alltså hur snyggt är det inte?😍

på lördag ska civil klippas och på söndag ska vi på hoppträning för första gången, hade först tänkt ta elegance men måste fokusera på annat med honom nu och inte hoppa så mycket heller... menmen, det löser sig och jag kan ju fotfarande rida honom lite lätt också har jag ju fotfarande civil och hoppa!☺

han var så duktig idag civilen, han gick så fint hela tiden, är så stolt över honom, men han måste värkligen klippas, han är jätte lurvig nu och svettas jätte mycket.

förästen så fick stallkatten bäbisar idag, 6 stycken små bäbisar blev det☺

Likes

Comments