Hej!!

Jag börjar inlägget med att förklara varför det inte kommit upp några inlägg under en lång period och det är för att jag har varit på Gotland och där hade jag inget wi-fi. Men jag kom hem igår så nu ska jag försöka skriva om allt jag gjort under sommarlovet. Jag gör så att jag delar in det i två eller tre inlägg, nu först det här som kommer handla lite allmänt om sommaren, sen det andra kommer handla om en ridlektion, och beroende på hur långt det inlägget blir så ska jag skriva ett till eller så blir det samma inlägg.

Jag har varit på Gotland hela sommarlovet fram tills nu, jag har ridit 5 gånger, men har tyvärr glömt vad vi gjorde på dom två första lektionerna men kommer iallafall ihåg att jag hade Gabbi första lektionen, och då gick det inte jätte bra hon blev väldigt stark och lyssnade inte över huvud taget på minna halv halter och hjälper, den lektionen hade vi iallafall dressyr. Sen bästa lektion så var det markarbete och jag kommer ihåg att lektionen innan hjälpte mycket för det var lite grundläggande. Den lektionen hade jag iallafall Linus det var första gången jag red han och jag fastna Såå mycket för han, han va så bra att rida gjorde allt man bad han men man han hade endå glimten i ögat. Han va så fin. Dom som känner mig väl, vet att Simon en liten welshmountain ponny på ridskolan jag går på har vart min favorit ponny i över 2 år. Men Linus va farktiskt bättre. Det enda tråkiga me det är att jag bara kommer kunna rida bra träffa han på sommaren😔😔

Nu är jag klar med detta inlägget och ska börja på del två asså dom andra 2 lektionerna som jag ska lägga upp senast den 8 augusti för då ska jag på ridläger😻😻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hej!

Nu har jag börjat komma i kapp med inläggen och så ligger bara några dagar efter och sen så ska jag göra ett ganska långt inlägg om en sak som förhoppningsvis kommer upp denna vecka men kan int lova något.

Till lektionen, jag hade Hortensia och jag är jätte glad över det för normalt brukar man int få ha en häst så många gånger jag har haft henne. Men jag kanske får henne också för att hon fortfarande är brunstig och typ ingen vill rida henne, men hon måste ut och röra på sig m.m. Men lektionen va jätte rolig det var hoppning och jag älskar att hoppa. Är int så bra en så hoppar int mer än 60-65 men endå. På lektionen tränade vi på att "svänga" och då menar ja int det man lär sig precis när man börjar utan mer korta vägar mot och efter hindret.

Vi värmde upp som vanligt och så o då var hortensia ok antar ja. Hon hade inte alls det draget hon brukar ha mot hindrena vilket va lite synd för jag gillar hästar som e som hon va, men hon blev bättre ju längre in på lektionen vi kom. Vilket va skönt o då fick jag en jätte bra känsla. 

Så övningen vi höll på med var med fyra hinder som var uppställda i en rektangel/kvadrat. Hortensia var duktig under övningen förutom det att när jag hoppade hindret på långsida så drog Hortensia lite för efter det skulle man trav hoppa ett hinder men det ville inte hon. Hon fick för sig att hon skulle få gallopera hella långsidan så det var lite svårt att lungna henne. så vissa gånger fick jag inte ner henne i trav.

JAg är lite ledsen för det här var sista lektionen på Gunnorp (kommer fortfarande skriva om Rappestad lektionerna) så det blir nog lite färre inlägg nu och hela sommaren kommer jag va utan internet men ska försöka att endå lägga upp några inlägg och ska rida några gånger så det kommer det nog upp några inlägg om det.

Hejdå!!!!!!!!

Likes

Comments

Hej!!

Så jag hade chilli en B-ponny som inte vart på min ridskola jätte länge bara kanske ett halvår och i min grupp är det typ bara en tjej som ridit honom.

Men vi hade vikarie för vår ridlärare var på sjukhuset. Ridläraren är inte en av mina favoriter. Men till lektionen så gick det sådär. Det var ju första gången som jag hade chilli så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig riktigt av honom. Han är ganska fart glad så i gallopen var det svårt att korta hans gallop. När man försökte hålla om honom med handen saktade han av i hörnen, och la jag på skänkeln så spurtade han iväg. Det var lite irriterande och jag vet int vad man ska höra för att få det bättre. Men jag e nöjd och man kan ju inte alltid förvänta sig att allt går bra.

Det här blev ett väldigt kort inlägg men är sjuk så orkar int skriva mer. Hejdå!!😉😉

Likes

Comments

Hej!

Så jag e sjuk idag så därför ska jag försöka komma ikap med mina inlägg så ni kan förbereda er på ett par nya inlägg idag och i veckan. Så nu ska jag först skriva om när jag red på Gunnorp. jag red igen för att jag kunde inte komma på den vanliga torsdags lektionen.

På torsdagen innan så sa vår (dumma) ridlärare att vi skulle hoppa, sen när vi kom dit så skulle vi vist ha markarbete. Men gissa vad.. vi hoppade inte över en enda bom! Men vi gjorde en rolig grej, vi red utan stigbyglar. Vi övade på att få en bättre sits. Så vi började med lite olika övningar det gick sådär för Hortensia är "lite" brunstig. Hon var faktiskt riktigt riktigt jobbig. I början av lektionen var hon trög och vägrade gå framåt. Sen i mitten va hon endå ok. Men i slutet av lektionen så blev hon som hon va i början vilket va lite jobbigt. O i gallopen vägrade hon fatta vänster gallop o det var bara lite jobbigt, men jag älskar henne endå❣️❣️.

Så skritten ock traven gick bra eftersom Hortensia inte har så jätte skumpig trav kunde jag sitta bra. Men eftersom hon va som hona va så tog jag stigbyglarna innan gallopen, men jag gjorde de också för att hon tar ett ganska roligt första steg i gallopen så hade jag inte tagit stigbyglarna hade jag nog ramlat av ett antal gånger😹

Och här är en bild på världens bästa och finaste Hortensia!!

Jag tänker att jag avslutar det här inlägget nu så det inte blir för långt😄 Jag har en fråga skulle ni vilja ha längre eller kortare inlägg. Eller gillar ni längden jag brukar ha??

Hejdå!!

Likes

Comments

Hej!!

Så en fråga varför börjar jag altid mina inlägg med hej??? Jag har börjat störa mig på det men vad annars kan man skriva egentligen?? Så som sagt så ligger jag efter idag e det den 28 Maj. Kan vara så jag glömt lite o så, men men ska försöka skriva ett inlägg endå.

Så till lektionen jag hade världens bästa Hortensia, o vi hade markarbete. Själva dagen var super varm så va lite jobbigt att rida o eftersom vi rider ute så blir det riktigt varmt. Men Hortensia var riktigt duktig endå blev lite trött i slutet men de blev ju alla på grund av värmen. Vi värmde upp mycket i skritt o sen satte igång med övningen, själva övningen va typ en rektangel. På en kortsida var det en typ slalom som jag valde att köra skänkelvikning genom men man va int tvungen att göra det, sen på första långsidan så var det bara ett väldigt litet krys på kanske 10-20 cm. På andra kortsidan var det 2 bommar som man skulle trava över o sen i mitten skulle man skritta, o på andra långsidan var lite trav bommarna med 3 eller 4 bommarna kommer inte ihåg. Så vi gjorde den här "bana" om o om igen, de gick bra. hortensia blev lite pigg när vi skulle hoppa "hindret" för då skulle man gallopera mot det varannan gång o fatta gallop i språngets rammande gång. jag kan ju säga att hon gärna ville gallopera varje gång och sen inte ville sakta av efter. O duktig som jag är så glömde jag att ta med ridhanskar så jag fick en blåsa i mitten av lektionen o det gjorde såååå himla ont. Så ja.

Sen efter ridlektioner var Hortensia o alla andra hästar svettiga så jag o min syster tog ut Hortensia o Lillfixa o svampa av dom. Så jag tog lite bilder på henne då så här kommer dom:

​Hon är så himla söt😍😍😍

Hejdå!!

Likes

Comments

Hej!

Så de här inlägget skriver jag den 27/5 för har inte hunnit skriva något på ett tag. Kan ha glömt lite o känslan o så. Kommer nog upp ett inlägg om vad jag har gjort snart.

Men till rid passet, jag hade Simon idag me han va inte alls lika pigg som onsdagen men han va pigg. Vi gjorde ungefär samma sak som jag gjorde i onsdags. Vi hoppade bara banan i en annan ordning. De gick bra banan kändes bra men inte lika bra som sist. Jag vet inte vad mer jag ska skriva?? Så de här inlägget får bli ett kort.

Hejdå!!

Likes

Comments

Hej!

Så jag vet inte vad jag ska säga om den här lektionen, den va bra på ett set och så himla dålig på ett set. Och sen en till grej skriver man sett/set med 2 T eller 1 T??

OK så själva lektionen gick bra jag hade Tom Lee och han var duktig, lite pigg men inte något som jag störde mig på. Vi hade lite markarebete, och samtidigt övade vi på att komma ihåg banor. Allt gick bra förutom det att när vi trava fram så hade jag börjat trava i mitten av långsidan och sen så började han gallopera i början av nästa långsida, och jag kände liksom på mig att han skulle göra det. Emot hörnet började han typ rusa men jag han inte göra något emot det innan han redan börjat gallopera. (Jag skriver mer om det sen.) Han rusade lite mot bommarna. Men han började aldrig gallopera. Sen så "hoppade vi en bana" och det gick super men han blev väldigt stark och jag är inte van med sånna hästar så jag hade lite svårt med honom. Men fick endå en riktigt bra känsla med honom för det mästa. Det här var altså den positiva delen av lektionen.

Nu till den lite sämre delen. Vi har fått en ny ridlärare och hon suger såååå himla myckt. Hatar henne jääääte mycket. Så till att börja med när Tom Lee galloperade iväg med mig så följde en annan häst efter, och ridlärarn såg oss båda men det var endå bara den andra personen vår ridlärare brydde sig om. Och sen typ 3 min efter så komenterade hon att jag inte borde låtit han gallopera(men det är lite svårt när en häst sticker). Och den grejen jag blev mäst sur över var att vi hade typ markarbete som sagt, men vissa/2 i gruppen fick hoppa ett hinder och grejen är att jag också ville det men jag fick inte,  för min ridlärare suger så jävla myckt.

Hejdå och förlåt för ett kanske inte så roligt inlägg!

Likes

Comments

Hej!

Så idag måste jag skriva cirka 3 inlägg, kul??? Grejen är att jag är för det mästa lat, men jag brukar alltid skriva mina inlägg på telefonen som jag klumpig som jag e tog sönder i fredags. Smart va! Halva skärmen går inte att använda.

Men till skälva inlägget, så jag red i onsdags i min kompis grupp vilket var kul. Anledningen till att jag red i onsdags var för att stället jag rider på har ett system som jag gillar otroligt mycket. Om man missar en lektion o anmäler på hemsidan så kan man sen rida igen på en annan lektion. Så det var det jag gjorde i onsdags. Det var hoppning på schemat vilket var väldigt kul. Jag kan säga först att jag hade VÄRLDENS BÄSTA PONNY.... SIMON. Älskar honom, det gick så himla bra i onsdags han hade haft villa i ett par dar så han var pigg. Vi började lektionen med den vanliga uppvärmningen och redan då kändes han bra. Vi hoppade fram på ett diagonalt hinder då man hoppade från E till M, hindret var på medellinjen. Vi övade på vägar för att förbättara dom (jag suger på vägar) så den här övningen hjälpte mig ganska mycket. Sen så hoppade vi ett till hinder, då det var ganska kort väg innan hindret och efter, det var också diagonalt och vi hoppade det hindret från H till B. Sen hoppade vi en kort liten bana på 5 hinder. Första hindret var de vi red fram på först., de hindret kom jag lite fel på nästan varje gång förutom när jag skulle hoppa banan. Vilket kändes väldigt skönt. Andra hindret var det andra hindret vi hoppat fram på. Den vägen var lite klurig men kändes faktiskt bra varje gång jag hoppade. Sen tredje hindret var PÅ mitten av ridhuset (X) från E till B. Det var det enda hindret som INTE var diagonalt. O vårt ridhus är ganska litet så precis när man landat måste man tänka på att vända annars rider man rakt in i väggen. Vilket jag som tur inte gjorde. Sen vägen till fjärde hindret var ganska lång o Simon höll igång hela vägen men visst han blev lite trött, Men det hindret var det högsta o va kanske 50-55 cm högt. det hindret kom jag perfa på. Sen vägen till sista var väldigt kort o snäv. Man kom i höger varv o så skulle man vända från K till B. O svängen var snäv o jag kan ju inte direkt säga att jag höll ut vägen, så vägen in på hindret var inte bästa vägen men lilla Simon rädda mig. O jag va så himla nöjd över Simon alltså. Och min ridlärare har jobbat på mitt stall väldigt länge o hon sa faktisk att hon aldrig sett Simon piggare och finare någonsin innan. Och jag blev så himla glad över det. För jag börjar bli stor för honom o att avsluta bra skadar ju aldrig. Och tror inte jag någonsin berättat här men Simon är en B ponny och jag är liksom 12 snart 13 år och är lite längre än 150. Så liksom jag börjar bli för stor för Simon. Han är dessutom 26 år som i människo år blir cirka 73 år, så han är väldig gammal. Så han får inte längre hoppa högt speciellt inte när jag rider han eftersom jag är lite för stor. Så 50-55 är högt för mig när jag rider han. Det kanske inte är så högt i häst världen men jag är ändå så himla nöjd. Och som min ridlärare alltid säger "höjden spelar ingen roll, men känslan gör"

Och med det så avslutar jag detta inlägget. HEJDÅ

Likes

Comments

Hej!!

Så i torsdags hade jag Quinze hon är väldigt envis o gillar att bestämma själv. Så vi övade på att mjukgöra hästen o tempoväxlingar. Det gick väl sådär blev väldigt sur på mig själv för ville prestera bra. Vilket jag int gjorde. Blev så klart lite ledsen men det går väl förhoppningsvis bättre imorn då jag ska rida Simon o vi kanske rider ut. Men till övningarna igår så skulle man fatta gallop på mitten av långsidan o sen sakta av på mitten av kortsidan. Denna övning gick nog sämst av allt under hela lektionen speciellt i höger varv. Hon ville inte riktigt om inte någon annan va precis framför henne så tvärstannade hon o det gick verkligen inte att få fram henne. O sen när jag var för nära en annan så vägrade hon svänga o göra en volt. Hon va också så i vänster varv men hon tvärstannade åtminstone inte.

Jag känner just nu att det inte går framåt längre. Jag har liksom stannat i utvecklingen, jag lärde mig massor under hösten o då gick det mesta super bra men nu e det mer tvärt om. Men det händer alla ibland sitter man fast men det e bara att vänta o tycker man fortfarande det e kul så ska man aldrig ge up.

Likes

Comments

Hej!

Så idag är det alltså onsdag och jag skrev i lördags att jag skulle lägga upp ett nytt inlägg underhelgen någon gång men ni kanske har märkt att det inte har gjort det. Har tyvärr inte haft tid att skriva vi har många prov o NP så vart mycket me det. Men nu har jag äntligen tid.

Jag hade Simon i lördags o det gick väl sådär. Han var faktiskt väldigt pigg, jag kan tilläga att han är den trögaste hästen jag någonsin har ridit. Men vi hade dressyr o jag tycker hoppning är mycket roligare. Men vi övade på en grej jag definitivt behöver bli bättre på. Så på ena långsidan var det slalom där vi skulle rida skänkel vikning(stav). Han var väl OK bara det att han inte riktigt ville lyda min ytter skänkel vilket var lite irriterande, men allt kan ju inte alltid gå bra. Men det gick bättre i höger varv. Sen på andra långsidan hade vi lite olika lydnads övningar. Det var två koner en i början av långsidan o två i slutet. Först började vi väldigt enkelt o skulle sakta ner till skritt vid varje kon. Sen i slutet skulle vi fatta gallop vi första konan o sakta ner vid den sista. Den delen är jag faktiskt väldigt nöjd över. Han fattade gallop så fort jag la på skänken, o det brukar bara vara på hoppningen han brukar göra det. Tyvärr glömde jag telefonen hemma så kunde inte ta några kort eller filma tyvärr. Men ni kan förvänta er ett nytt inlägg om några dagar för ska rida på Gunnorp imorn. Ska troligtvis/förhoppnings vis ha Quinze vilket ska bli kul.

Likes

Comments