så jag har varit på ridlger nu i 9 dagar, från den 8 augusti tills den 16.

DAG 1: Jag kan börja med första dagen, då kom vi dit vid typ 3 och då packade vi upp o så. sen efter någon timma så red vi och det va typ en kort lektion då ridläraren kunde se hur myckt man kunde och så, sen fick man också prova på lite olika hästar. Jag provade bara Hortensia och hoppades värkligen att jag skulle få henne. sen åt vi middag o hade lite kvälls aktiviteter o gjorde liksom bara vanliga lära känna lekar. vi la oss sen ganska sent opps, och jag sov i samma rum som världens bästa ida och sen 2 personer som gick på samma läger som jag förra året.

DAG 2: Vaknade vi klockan 8 (lite för tidigt för min smak) frukost vid halv nio och sen åkte vi till sommar hagen för att hämta alla hästar som gick där, som i år var väldigt få. när vi kommit tillbaks från hagen så samlades vi vid muren och fick våra hästar vi skulle ha på lägret. Ebba en jätte snäll kompis som jag kände sen innan fick hortensia o vist såklart jag blev ledsen för att jag int fick henne men jag e glad att hon fick henne för då viste jag att hon skulle ta väl hand om hortis. Jag fick en ponny som heter Shot gun, i slutet av inlägget kommer jag skriva lite info om honom. Så vi hade ett litet lära känna pass på förmiddagen, vi red igenom hästarna och en sak jag la märke till var att han hade suuuper svårt med gallopen o orkade int gallopera genom svängarna. han var även väldigt stel och svår att forma, kändes lite som en ungponny men det förklarar jag mer om senare. han flyttade int häller för skänkeln, så när vi skulle göra skänkelvikning snett igenom så fick jag honom knappt att flytta ett steg åt sidan. sen blev det lunch o efter lunch red vi i skogs hagen. Där va han int lika jobbig som han va i paddocken. Men sen så skulle vi gallopera på den "korta gallopsträckan" och jag va med Cactus o Evelina o jag va tvungen att va ledarhäst för var jag bakom någon så hade shot Gun trot att det va tävling o stuckigt me mig. Så första gången så fick han gallop men det gick väldigt trögt och det märktes att han hade svårt för det, sen andra gången vi körde så fatta han int gallop o det var lite trist men han trava iallafall så snabbt att dom efter kunde gallopera bakom. Hehe måste vart den enda personen som travat hela gallop sträckan.

DAG 3: vaknade vi som som vanligt klockan 8, vi började i sommarhagen, då vi övade på kadrilljen o den var väldigt lik förra årets så det gick bra vi han bara gå igenom den i skritt för sen ville vi gallopera(; Och denna gång fick vi gallopera långa gallopsträckan. Det gick bättre denna gång en dan innan, han va fortfarande lite trögt o hade svårt för det. Man kände liksom att det va enkelare denna gång men så fort jag rörde det minsta så haka han upp upp sig o liksom tappade liksom rytmen. Sen va vi klara o hick tillbaks tog hand om hästarna o åt lunch. En grej jag måste säga är att shot Gun e super mysig i boxen. Sen hade vi lite bom övningar i padocken o det gick int alls bra. Han hade svårt att gallopera o vågade int riktigt gallopera över en gul bom, i trav var det inge problem han va ju lite vinglig men trava över alla bommar han skulle. Han gillar int heller att gå ifrån sina kompisar så han gör en liten specialare o går några korta små steg o sen tvär vänder. Jag e ganska nöjd med passet för efteråt så fick jag reda på att första gången han såg en bom var för bara några veckor sen o då hade han stannat innan hindrena o typ skakat av rädsla. Han va ju lite misstänkt Sam men int så farligt. Sen va vi klara o fiksa för kvällen.

Info om SHOT-GUN:

Shot-Gun är ett trav russ som gått lite på banan men nuvarande så är han en trav ponny på ett ridgymnasium, han va utlånad över sommaren. Eftersom han är en travare har han aldrig riktigt lärt sig gallop. Han är en B-ponny men vet inte riktigt hur hög han är. Vet inte heller hur gammal han är men skulle gissa mellan 8-15 år vet inte säkert.

Det va allt hejdå!!!

Hahha här e min lille gullegris som alltid stack ut mullen o hängde med läppen/tungan. Tycker det e så gulligt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!!

Så detta inlägget kommer lite sent men har inte haft tid att skriva något.

Så jag börjar inlägget med att skriva om den tredje lektionen vi tog på Gotland, jag hade Harry en söt liten c ponny. Det var markarbete och första gången jag red han. För min del tyckte jag han va lite för känslig för min smak. Jag gillar sånna hästar man måste kämpa lite med. Men annars så gjorde han som jag vill men lite då och då tappade jag typ balansen/jag sluta va så konsentrerad så då blev det lite rörigt.

Sen sista ridlektionen så fick jag världens bästa Linus igen, Det var dressyr och vi övade på mjukgörande övningar och lydnad, så det var många övergångar och så. Dom flesta andra personerna i gruppen hade väldigt pigga hästar så jag tror den här övningen va bättre för dom, för Linus gjorde i prinsip allt jag bad han om. Det enda han int ville göra var att i vänstervarvet så fattade han höger gallop i början. Det var nog för att vi precis innan galloperat i höger varv, och eftersom vi bara galloperade på rakt spår så var det enklare för han eller något. Det är iallafall han "bra" sida

En bild på Linus som jag redan lagt ut men jag tyckte den va så jävla bra!

Sen så red jag ut på vår grannes två ponnys en gång och det gick super gjorde bara en liten kort runda skritt, trav o gallop. Allt gick bra förutom det att han blev rädd för en fyrhjuling som stod mitt i vägen s då fick edith min kompis gå först.

Likes

Comments

Hej!!

Jag börjar inlägget med att förklara varför det inte kommit upp några inlägg under en lång period och det är för att jag har varit på Gotland och där hade jag inget wi-fi. Men jag kom hem igår så nu ska jag försöka skriva om allt jag gjort under sommarlovet. Jag gör så att jag delar in det i två eller tre inlägg, nu först det här som kommer handla lite allmänt om sommaren, sen det andra kommer handla om en ridlektion, och beroende på hur långt det inlägget blir så ska jag skriva ett till eller så blir det samma inlägg.

Jag har varit på Gotland hela sommarlovet fram tills nu, jag har ridit 5 gånger, men har tyvärr glömt vad vi gjorde på dom två första lektionerna men kommer iallafall ihåg att jag hade Gabbi första lektionen, och då gick det inte jätte bra hon blev väldigt stark och lyssnade inte över huvud taget på minna halv halter och hjälper, den lektionen hade vi iallafall dressyr. Sen bästa lektion så var det markarbete och jag kommer ihåg att lektionen innan hjälpte mycket för det var lite grundläggande. Den lektionen hade jag iallafall Linus det var första gången jag red han och jag fastna Såå mycket för han, han va så bra att rida gjorde allt man bad han men man han hade endå glimten i ögat. Han va så fin. Dom som känner mig väl, vet att Simon en liten welshmountain ponny på ridskolan jag går på har vart min favorit ponny i över 2 år. Men Linus va farktiskt bättre. Det enda tråkiga me det är att jag bara kommer kunna rida bra träffa han på sommaren😔😔

Nu är jag klar med detta inlägget och ska börja på del två asså dom andra 2 lektionerna som jag ska lägga upp senast den 8 augusti för då ska jag på ridläger😻😻

Likes

Comments

​Hej!

Nu har jag börjat komma i kapp med inläggen och så ligger bara några dagar efter och sen så ska jag göra ett ganska långt inlägg om en sak som förhoppningsvis kommer upp denna vecka men kan int lova något.

Till lektionen, jag hade Hortensia och jag är jätte glad över det för normalt brukar man int få ha en häst så många gånger jag har haft henne. Men jag kanske får henne också för att hon fortfarande är brunstig och typ ingen vill rida henne, men hon måste ut och röra på sig m.m. Men lektionen va jätte rolig det var hoppning och jag älskar att hoppa. Är int så bra en så hoppar int mer än 60-65 men endå. På lektionen tränade vi på att "svänga" och då menar ja int det man lär sig precis när man börjar utan mer korta vägar mot och efter hindret.

Vi värmde upp som vanligt och så o då var hortensia ok antar ja. Hon hade inte alls det draget hon brukar ha mot hindrena vilket va lite synd för jag gillar hästar som e som hon va, men hon blev bättre ju längre in på lektionen vi kom. Vilket va skönt o då fick jag en jätte bra känsla. 

Så övningen vi höll på med var med fyra hinder som var uppställda i en rektangel/kvadrat. Hortensia var duktig under övningen förutom det att när jag hoppade hindret på långsida så drog Hortensia lite för efter det skulle man trav hoppa ett hinder men det ville inte hon. Hon fick för sig att hon skulle få gallopera hella långsidan så det var lite svårt att lungna henne. så vissa gånger fick jag inte ner henne i trav.

JAg är lite ledsen för det här var sista lektionen på Gunnorp (kommer fortfarande skriva om Rappestad lektionerna) så det blir nog lite färre inlägg nu och hela sommaren kommer jag va utan internet men ska försöka att endå lägga upp några inlägg och ska rida några gånger så det kommer det nog upp några inlägg om det.

Hejdå!!!!!!!!

Likes

Comments

Hej!!

Så jag hade chilli en B-ponny som inte vart på min ridskola jätte länge bara kanske ett halvår och i min grupp är det typ bara en tjej som ridit honom.

Men vi hade vikarie för vår ridlärare var på sjukhuset. Ridläraren är inte en av mina favoriter. Men till lektionen så gick det sådär. Det var ju första gången som jag hade chilli så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig riktigt av honom. Han är ganska fart glad så i gallopen var det svårt att korta hans gallop. När man försökte hålla om honom med handen saktade han av i hörnen, och la jag på skänkeln så spurtade han iväg. Det var lite irriterande och jag vet int vad man ska höra för att få det bättre. Men jag e nöjd och man kan ju inte alltid förvänta sig att allt går bra.

Det här blev ett väldigt kort inlägg men är sjuk så orkar int skriva mer. Hejdå!!😉😉

Likes

Comments

Hej!

Så jag e sjuk idag så därför ska jag försöka komma ikap med mina inlägg så ni kan förbereda er på ett par nya inlägg idag och i veckan. Så nu ska jag först skriva om när jag red på Gunnorp. jag red igen för att jag kunde inte komma på den vanliga torsdags lektionen.

På torsdagen innan så sa vår (dumma) ridlärare att vi skulle hoppa, sen när vi kom dit så skulle vi vist ha markarbete. Men gissa vad.. vi hoppade inte över en enda bom! Men vi gjorde en rolig grej, vi red utan stigbyglar. Vi övade på att få en bättre sits. Så vi började med lite olika övningar det gick sådär för Hortensia är "lite" brunstig. Hon var faktiskt riktigt riktigt jobbig. I början av lektionen var hon trög och vägrade gå framåt. Sen i mitten va hon endå ok. Men i slutet av lektionen så blev hon som hon va i början vilket va lite jobbigt. O i gallopen vägrade hon fatta vänster gallop o det var bara lite jobbigt, men jag älskar henne endå❣️❣️.

Så skritten ock traven gick bra eftersom Hortensia inte har så jätte skumpig trav kunde jag sitta bra. Men eftersom hon va som hona va så tog jag stigbyglarna innan gallopen, men jag gjorde de också för att hon tar ett ganska roligt första steg i gallopen så hade jag inte tagit stigbyglarna hade jag nog ramlat av ett antal gånger😹

Och här är en bild på världens bästa och finaste Hortensia!!

Jag tänker att jag avslutar det här inlägget nu så det inte blir för långt😄 Jag har en fråga skulle ni vilja ha längre eller kortare inlägg. Eller gillar ni längden jag brukar ha??

Hejdå!!

Likes

Comments

Hej!!

Så en fråga varför börjar jag altid mina inlägg med hej??? Jag har börjat störa mig på det men vad annars kan man skriva egentligen?? Så som sagt så ligger jag efter idag e det den 28 Maj. Kan vara så jag glömt lite o så, men men ska försöka skriva ett inlägg endå.

Så till lektionen jag hade världens bästa Hortensia, o vi hade markarbete. Själva dagen var super varm så va lite jobbigt att rida o eftersom vi rider ute så blir det riktigt varmt. Men Hortensia var riktigt duktig endå blev lite trött i slutet men de blev ju alla på grund av värmen. Vi värmde upp mycket i skritt o sen satte igång med övningen, själva övningen va typ en rektangel. På en kortsida var det en typ slalom som jag valde att köra skänkelvikning genom men man va int tvungen att göra det, sen på första långsidan så var det bara ett väldigt litet krys på kanske 10-20 cm. På andra kortsidan var det 2 bommar som man skulle trava över o sen i mitten skulle man skritta, o på andra långsidan var lite trav bommarna med 3 eller 4 bommarna kommer inte ihåg. Så vi gjorde den här "bana" om o om igen, de gick bra. hortensia blev lite pigg när vi skulle hoppa "hindret" för då skulle man gallopera mot det varannan gång o fatta gallop i språngets rammande gång. jag kan ju säga att hon gärna ville gallopera varje gång och sen inte ville sakta av efter. O duktig som jag är så glömde jag att ta med ridhanskar så jag fick en blåsa i mitten av lektionen o det gjorde såååå himla ont. Så ja.

Sen efter ridlektioner var Hortensia o alla andra hästar svettiga så jag o min syster tog ut Hortensia o Lillfixa o svampa av dom. Så jag tog lite bilder på henne då så här kommer dom:

​Hon är så himla söt😍😍😍

Hejdå!!

Likes

Comments

Hej!

Så de här inlägget skriver jag den 27/5 för har inte hunnit skriva något på ett tag. Kan ha glömt lite o känslan o så. Kommer nog upp ett inlägg om vad jag har gjort snart.

Men till rid passet, jag hade Simon idag me han va inte alls lika pigg som onsdagen men han va pigg. Vi gjorde ungefär samma sak som jag gjorde i onsdags. Vi hoppade bara banan i en annan ordning. De gick bra banan kändes bra men inte lika bra som sist. Jag vet inte vad mer jag ska skriva?? Så de här inlägget får bli ett kort.

Hejdå!!

Likes

Comments

Hej!

Så jag vet inte vad jag ska säga om den här lektionen, den va bra på ett set och så himla dålig på ett set. Och sen en till grej skriver man sett/set med 2 T eller 1 T??

OK så själva lektionen gick bra jag hade Tom Lee och han var duktig, lite pigg men inte något som jag störde mig på. Vi hade lite markarebete, och samtidigt övade vi på att komma ihåg banor. Allt gick bra förutom det att när vi trava fram så hade jag börjat trava i mitten av långsidan och sen så började han gallopera i början av nästa långsida, och jag kände liksom på mig att han skulle göra det. Emot hörnet började han typ rusa men jag han inte göra något emot det innan han redan börjat gallopera. (Jag skriver mer om det sen.) Han rusade lite mot bommarna. Men han började aldrig gallopera. Sen så "hoppade vi en bana" och det gick super men han blev väldigt stark och jag är inte van med sånna hästar så jag hade lite svårt med honom. Men fick endå en riktigt bra känsla med honom för det mästa. Det här var altså den positiva delen av lektionen.

Nu till den lite sämre delen. Vi har fått en ny ridlärare och hon suger såååå himla myckt. Hatar henne jääääte mycket. Så till att börja med när Tom Lee galloperade iväg med mig så följde en annan häst efter, och ridlärarn såg oss båda men det var endå bara den andra personen vår ridlärare brydde sig om. Och sen typ 3 min efter så komenterade hon att jag inte borde låtit han gallopera(men det är lite svårt när en häst sticker). Och den grejen jag blev mäst sur över var att vi hade typ markarbete som sagt, men vissa/2 i gruppen fick hoppa ett hinder och grejen är att jag också ville det men jag fick inte,  för min ridlärare suger så jävla myckt.

Hejdå och förlåt för ett kanske inte så roligt inlägg!

Likes

Comments

Hej!

Så idag måste jag skriva cirka 3 inlägg, kul??? Grejen är att jag är för det mästa lat, men jag brukar alltid skriva mina inlägg på telefonen som jag klumpig som jag e tog sönder i fredags. Smart va! Halva skärmen går inte att använda.

Men till skälva inlägget, så jag red i onsdags i min kompis grupp vilket var kul. Anledningen till att jag red i onsdags var för att stället jag rider på har ett system som jag gillar otroligt mycket. Om man missar en lektion o anmäler på hemsidan så kan man sen rida igen på en annan lektion. Så det var det jag gjorde i onsdags. Det var hoppning på schemat vilket var väldigt kul. Jag kan säga först att jag hade VÄRLDENS BÄSTA PONNY.... SIMON. Älskar honom, det gick så himla bra i onsdags han hade haft villa i ett par dar så han var pigg. Vi började lektionen med den vanliga uppvärmningen och redan då kändes han bra. Vi hoppade fram på ett diagonalt hinder då man hoppade från E till M, hindret var på medellinjen. Vi övade på vägar för att förbättara dom (jag suger på vägar) så den här övningen hjälpte mig ganska mycket. Sen så hoppade vi ett till hinder, då det var ganska kort väg innan hindret och efter, det var också diagonalt och vi hoppade det hindret från H till B. Sen hoppade vi en kort liten bana på 5 hinder. Första hindret var de vi red fram på först., de hindret kom jag lite fel på nästan varje gång förutom när jag skulle hoppa banan. Vilket kändes väldigt skönt. Andra hindret var det andra hindret vi hoppat fram på. Den vägen var lite klurig men kändes faktiskt bra varje gång jag hoppade. Sen tredje hindret var PÅ mitten av ridhuset (X) från E till B. Det var det enda hindret som INTE var diagonalt. O vårt ridhus är ganska litet så precis när man landat måste man tänka på att vända annars rider man rakt in i väggen. Vilket jag som tur inte gjorde. Sen vägen till fjärde hindret var ganska lång o Simon höll igång hela vägen men visst han blev lite trött, Men det hindret var det högsta o va kanske 50-55 cm högt. det hindret kom jag perfa på. Sen vägen till sista var väldigt kort o snäv. Man kom i höger varv o så skulle man vända från K till B. O svängen var snäv o jag kan ju inte direkt säga att jag höll ut vägen, så vägen in på hindret var inte bästa vägen men lilla Simon rädda mig. O jag va så himla nöjd över Simon alltså. Och min ridlärare har jobbat på mitt stall väldigt länge o hon sa faktisk att hon aldrig sett Simon piggare och finare någonsin innan. Och jag blev så himla glad över det. För jag börjar bli stor för honom o att avsluta bra skadar ju aldrig. Och tror inte jag någonsin berättat här men Simon är en B ponny och jag är liksom 12 snart 13 år och är lite längre än 150. Så liksom jag börjar bli för stor för Simon. Han är dessutom 26 år som i människo år blir cirka 73 år, så han är väldig gammal. Så han får inte längre hoppa högt speciellt inte när jag rider han eftersom jag är lite för stor. Så 50-55 är högt för mig när jag rider han. Det kanske inte är så högt i häst världen men jag är ändå så himla nöjd. Och som min ridlärare alltid säger "höjden spelar ingen roll, men känslan gör"

Och med det så avslutar jag detta inlägget. HEJDÅ

Likes

Comments