Jag tar nu en paus från bloggandet då som vissa vet att min mamma avled för 2 veckorsen och jag är gravid. Jag genomgår en hormonresa där jag ska fokusera framåt samtidigt som jag ska bearbeta och hantera sorgen. Det är inte lätt kan jag säga, minsta lilla sak och det blir för mycket att hantera. Julen har vart fruktansvärt jobbigt och jag tar nu en paus från bloggvärlden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag stödjer kvinnan i Fittja som blivit gruppvåldtagen av ett visst antal män om jag inte minns fel så var det fem stycken män och dessa männen släpptes fria. För att stödja kvinnan i Fittja gå in och skriv under på länken nedan.

https://www.mittskifte.org/petitions/vi-star-bakom-kvinnan-i-fittja-1?bucket

Likes

Comments

Hej! Nu är det dags återigen dags för lite julrim.

Något som flyter - Nappflaska

Detta är absolut ingenting till din häck

Men det kanske kan ge dig någon sorts fläck

Någon kommer skratta tills ditt tålamod tryter

I detta pryl kan du förvara sådant som flyter

Hästen du värna - Longeringslina

Detta kan du med hästen träna

Du kan också med denna hästen värna

När hästen springer runt i en ring

Står då du i mitten alldeles still

Likes

Comments

Vi har kommit hem och fått se vår lilla bebis igen. Det var en livlig rackare som bara snurra runt och hade sig. Det tog nästan 40 minuter innan ultraljudstjejen fick bra bilder på hjärtat. Allt såg bra ut och bebis växer som den ska. Härligt att höra! Nu blir det soffläge resten av kvällen.

Likes

Comments

Idag tänkte jag bjuda på ett recept på ett julgodis som vi gör varje år. Det är mitt absoluta favoritjulgodis. Mamma har gjort det i alla tider och det är ingen jul utan detta. Det finns några sorters julgodis jag kommer göra varje år så länge jag orkar och lever för att hedra min mamma, för det var godis hon själv gjorde varje år. Det är strykande åtgång, knäck och mint kyssar. Hon gjorde även alltid ischoklad men det är ingen favorit så den kommer jag inte göra. Inte som det ser ut nu i allla fall.

Idag kommer jag ge ett recept på strykande åtgång, det är som en fudge kan man säga fast mycket mycket godare. Detta är världens enklaste godis och tar inte ens 10 minuter att göra.

Strykande åtgång

Strykande åtgång:

4 dl Socker

2 dl Grädde

100g Smör

200g Mörk Blockchoklad

Klä en långpanna/bricka/plåt med bakplåtspapper innan du börjar, för när massan väl ska hällas upp kan det hända att det stelnar rätt fort.


Blanda socker, grädde och smör i en kastrull. Koka på svag värme under omrörning i 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Häll upp massan på långpannan, låt det stelna och skär sedan i bitar.

Likes

Comments

Strax är det dags för ultraljud igen, alltså ultraljud nummer två. Jag hade mitt första ultraljud i vecka 12 och nu är jag i vecka 19. Jag har alltså snart gått halvvägs vilket som känns helt sjukt. Denna gången är det lite svårare att känna någon lycka dock, eftersom saknaden efter mamma är alldeles för stor. Men jag vet att hon är med mig och jag vet att hon hade varat över lycklig och super nyfiken på denna dagen. Vi har bestämt att inte ta reda på könet hur nyfiken jag än är! Hittills idag har jag gjort skärt upp en marmelad jag gjorde igår, alltså marmeladgodis. Jag kommer lägga upp ett inlägg om det senare idag, jag kommer även lägga upp och uppdatera er om hur ultraljudet har gått.

Likes

Comments

Först tänkte jag avslöja vad gårdagens julrim var för något. Jag kommer nu ändra och skriva vad jag rimmar för direkt.

En sak till en liten - I denna klapp är det en pipmugg.

Där du kan placera din häck - Detta är en sackosäck.

Något du kan stoppa i munnen - Juciemaskin

Äpple, bananer, apelsiner och päron du skala

och sedan i denna kan mala

Jag hoppas smakerna kommer gifta sig i truten

Vem vet, det kanske också går att lägga i glass struten

En bra att ha sak - Termosmugg

I vinter du dig varm bör hålla

Men se till så du inte dig själv skålla

Den kan innehålla flytande vätska

Och den kommer ta en plats i din väska

Likes

Comments

Julklappen som jag unnar mig själv har kommit! Äntligen har jag fått mina Tupperware prylar! Många tycker att jag är jätte konstig som kan bli så glad över lite plast prylar. Martin hörde mig från köket när jag öppnade påsarna "åhhhh vad fin!!" en glittrig grej man kan bära tårtorna I. Helt underbar!

Likes

Comments

Idag börjar min julvecka och den ska fyllas med julighter. Det är 7 dagar kvar till julafton och jag börjar min julvecka med 2 julrim . Jag kommer vänta tills imorgon med att avslöja vad det är jag rimmar om.

En sak till en liten

Denna kan du ha när du barnvakt ska sitta

Men du kanske inte till Maj den kommer hitta

Vad som än händer kommer du alltid vara en av oss

Du kommer nog många gånger pussa på denna bebis huvudtoss

Där du kan placera din häck

Detta är något jag vet du vill ha

Du kan i denna om kvällarna va

Den är stor och rund

Och du kan i denna ta dig en blund

Likes

Comments

Idag var vi på tacksägelse I kyrkan. Jag brukar inte vara i kyrkan men var där för idag på gudstjänsten hade dem en tacksägelse för mamma. Utanför kyrkan mötte vi mammas syskon och ingifta. Det var riktigt tufft att få de där medlidande blickarna och kramarna. Jag är inte den som vill ha kramar och så när jag sörjer eller mår dåligt. Predikan var rätt tråkig men det var jätte fint men sorgligt när dem tackade mamma för hennes tid på jorden och så. Tårarna rann och pappa öppnade sin hand och höll ut den till mig. Det blir så verkligt, begravningen kommer bli riktigt jobbig men otroligt vacker, precis så som hon velat ha den. Saknaden är stor.

Bilden är tagen i Thailand 2013.

Likes

Comments