På onsdag och torsdag ska jag till Gothenburg Horseshow och jag är riktigt taggad. För det första ska min bästa kompis rida Sverigeponnyn i Scandinavium och jag ska se det! Det ska bli grymt coolt att få se henne tävla där och jag önskar henne världens största lycka till!! På vägen dit så ska jag också göra något kul men jag tänker ingen säga det än.

På torsdagen ska jag gå på mässan och hoppas på att jag hittar något fint, jag ska titta lite extra efter ett vitt schabrak och blåa benlindor.

Idag var jag och en kompis ute i skogen och Lady var superpigg. Jag kan ändå förstå det för att hon inte har varit ute i skogen på en vecka. Men idag var hon piggare än vad hon brukar vara, rent ut sagt lite galen i galoppen men det var bara kul:-) Hon gör aldrig något dumt som att bocka, sparka bakut eller stegra men hon kan vara riktigt pigg. Annars var det riktigt trevligt i skogen även om det regnade och var allmänt tråkigt väder!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Lady kändes såå fin idag och skötte sig exemplariskt. I början av framridningen var hon rätt seg men efter lite snabba övergångar ifrån trav till skritt och skritt till trav så vaknade hon till. Hon gjorde riktigt bra galoppfattingar på framridningen och höll galoppen. När det var vår tur att gå in på banan visade jag henne alla hörn och domarbordet som hon tyckte var lite läskigt i början men efter några volter i hörnen var det ingenting. När domaren sa varsågod och rid gjorde jag som min tränare hade sagt åt mig, slappnade av och tänkte att jag skiter i hur det går. Det viktigaste är att Lady tyckte det var kul så att hon ska tycka att det är kul i framtiden och att vi gjorde vårt bästa. Hon hade en bra framåtbjudning men vart stundtals ostadig i formen.

Vi red ihop 65.55% i vår tredje LC:1 och jag är supernöjd!Likes

Comments

Måndag: rider igenom alla gångarter i ca 30 min


Tisdag: Lady vilar och jag dansar


Onsdag: Katta-träning (hoppning)


Torsdag: Catharina-träning (dressyr)


Fredag: skritta ut


Lördag: rida ut ( alla gångarter)


Söndag: Pay N Ride ( LC:1 )

Likes

Comments

Nu är det riktigt kallt och tråkigt väder tycker jag. Man kan inte rida ut om det är för halt, paddocken har frusit och hästarna halkar. Är glad att jag har Lady vid ett ridhus då eftersom att lastningen inte går någon vidare.

Iallafall så tränade jag för Ing-Marie idag och det var en lyckad träning. Lady kändes trött i början men efter att jag hade jobbat med tempoväxlingar och snabba avsaktningar och igångsättningar så lyssnade hon mycket bättre! Vi började med att trava över ett par bommar på en diagonal och sen svänga till den andra diagonalen och trava över ytterligare ett par bommar. I vänster varvet tryckte hon in mot mitten och flyttade inte alls för innerskänkeln i början medan i höger varv lyssnade hon superbra! Man märker att hon är stelare i höger. När det kändes bra började vi hoppa linjer på två diagonaler vilket gick helt okej. Vi fick några knasiga skutt men vi hade lika många galoppsprång som det skulle vara. I slutet gjorde vi en lång bana på 12 hinder och hon bjöd verkligen på hindrena, gick ut i hörnen, var inte tittig och hade en riktigt bra galopp. Är väldigt nöjd med träningen.


Likes

Comments

Idag har mamma och vår kompis varit och mätt Lady. Hon var lätt att lasta och följde med in i transporten men var inte lika lugn när hon kom fram. Hon var lite stressad för att det var ett nytt ställe men hon stod enligt mamma still när hon skulle mätas. Hon blev 148 cm alltså maxad D-ponny men hon är inte slutmätt ännu men vi hoppas och tror att hon håller måttet som d-ponny.

När jag kom hem från skolan åt jag lite mellanmål och åkte sedan till stallet. Jag tog in Lady som hade fått vara i hagen ett litet tag och följde sen med min kompis på en runda i skogen med henne hundar. Vi gick i 40 min och under tiden så klippte kompisens mamma hennes ponny. När vi kom tillbaka så borstade jag av Lady lite snabbt och gick ut med henne i paddocken och tränade frihetsdressyr. Hon var väldigt duktig och lyssnade bra. Det sista jag gjorde i stallet var att borsta Lady jättenoga, borsta, pälsglansa och klippa hennes svans så att hon glänste.

Hoppas att hon är lika ren imorgon när jag hämtar henne ifrån hagen. (tror inte det).

Likes

Comments

Måndag: rider i lilla ridhuset i 30 min och rider igenom alla gångarter.


Tisdag: hon som tog hand om Lady när jag var i Thailand ska hoppträna med henne.


Onsdag: vila


Torsdag: dressyr i ridhuset, rider igenom LC:1


Fredag: frihetsdressyr i paddocken och lasttränar.


Lördag: rider ut i skogen


Söndag: kanske hoppträning men vet inte riktigt ännu.


Varje dag hela veckan ska vi lastträna och på onsdag ska mamma och vår kompis åka och mäta Lady. Jag hoppas att detta blir en bra vecka!


Likes

Comments

Idag var det Pay N Jump hemma där jag hoppade två stycken 70cm rundor. Vi fick till en bra runda och en riktigt bra runda. Första rundan var hon väldigt pigg och bara sprang och hoppade konstigt. Antingen kom hon väldigt långt ifrån så det blev ett jättehopp eller så kom hon för nära. Hon var också rätt tittig den rundan och höll på att stanna på ett hinder men jag fick över henne. Andra rundan var hon fortfarande lika pigg och framåt men denna rundan hade jag mycket mer kontroll över henne och fick till fina vägar vilket resulterade i fina hopp. Jag är nöjd med denna Pay N Jumpen och min fina prinsessa.

På onsdag ska mamma och en kompis till oss åka och mäta Lady, jag följer inte med då jag är i skolan men vi får hoppas att det går bra.

Likes

Comments

I onsdags hopptrände jag för Katta, det gick väldigt bra. Jag kan inte säga att hon hoppade fantastiskt alla gånger men hon gjorde sitt bästa och tyckte det var roligt och det är det viktigaste! Vi hoppade upphöjda galoppbommar som gymnastisk och det tyckte hon var svårt. Vi hoppade även en bana och tränade på att rida rakt efter och för hindret och det var bra för oss.

I tordags tränade jag dressyr för Catharina och herregud vilken bra träning!! Hon var avslappnad och mjuk och vissa stunder var hon helt fantastisk! Vi red igenom LC:1 som jag snart ska tävla på Pay N Ride och det kändes jättebra, hoppas det går lika bra på ``tävlingen´´.

Imorgon fyller jag år och på söndag är det Pay N Jump hemma där jag ska hoppa två 70cm rundor så det blir en fullspäckad helg men roligt ska det bli!!

Likes

Comments

Igår var jag i stallet och hopptränade. Det gick helt okej, hon var pigg och lyssnade bra men hon var tittig. Vi fick ett stopp där jag höll på och ramla av men det var för att det var en galoppbanan både bakom och framför hindret och då visste hon inte om hon skulle hoppa allt eller hur hon skulle göra så hon valde att stanna. Annars gick det bra och hon gjorde faktiskt ett rent byte! Är så stolt över henne!! Idag ska jag till stallet efter skolan och rida igenom alla gångarter i 30 min.

Likes

Comments

En av dagarna vart vi vid ett vattenfall och badade. Vattnet var rätt kallt men det gick att bada.

Detta var vår strand. Den var 5 km lång och fullt av snäckor o stenar.

På hotellet fanns även lite vilda djur som varaner (stora ödlor) som ibland tog sig ett dopp i poolen vilket var lite läskigt. Det fanns hur många ekorrar som helst både vita och bruna och väldigt många geckoödlor (mini ödlor).

Likes

Comments