Nu är snart mina 3 veckor ledigt slut efter utlandspraktiken. Det är många som undrar varför jag är ledig så pass länge efteråt men det beror på att vi egentligen har praktik på 6 veckor + påsklov. För oss som åkte utomlands fick vi välja mellan 4-6 veckor praktik, då vi valde 4 veckor och fick 3 veckor ledighet efteråt.

Idag var det första gången jag hade en massagekund på väldigt länge, roligt var det! Gå gärna in och kolla på min massage hemsida som jag har designat själv → Matildas Massage

Imorgon är det den 9 April och då fyller jag 19år! Känns ganska konstigt för känns inte alls som jag ska fylla år, haha. I fredags firade vi både mig, brorsan och pappa när släkten kom så har fått en del presenter redan. 

Hoppas ni har det bra, Kram​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter 4 veckors praktik i Spanien var det ganska skönt att komma hem igen, allra bästa var att träffa familjen. Själva praktiken i Spanien var väldigt lärorik, jag och Rebecca var på ett rehabboende "Casa Klein" för äldre skandinaver som pratade allt från danska, norska, tyska till engelska. Det svåraste var att komminucera på arbetsplatsen men även utanför, det var endast 2 av personalen som kunde engelska och inte många ute i samhället. Vår praktik gick ut på att framförallt göra ett friskvårdarbete, men vi fick även utföra omvårdnadsarbete. Den största skillnaden mellan vården i Sverige och i Spanien var att de inte använde liftar som hjälpmedel eftersom det ansågs vara omänskligt. Vi fick därför bära vårdtagarna från b.l.a sängen till rullstolen vilket var väldigt tungt och jobbigt. De hade 4 hundar som sprang runt benen på en och bakom huset var det ungefär 20 katter. Det är ganska många saker som man kunde förbättrat men miljön där var helt underbar. Temperaturen var runt 17-22 grader, detta var vinter för spanjorerna men vi gick sommarklädda. Alla palmer, pooler och hela miljön gjorde att tiden gick fortare än vad vi hade förväntat oss.


Under 4 veckor bodde i en egen lägenhet med takvåning vilket var helt underbart. Där passade man på och träna, käka och sola. De första dagarna vi kom var det storm, trodde att det skulle bli en tornado..haha men annars var det super.

Vi besökte även olika städer och ställen när vi var lediga som Malaga, Torre del mar och Nerja. Torre del mar besökte vi först eftersom det var stranden, det var här alla turister var. Själva området där vi bodde var väldigt dött, inte så mycket som hände därför var det roligt att komma till lite affärer och restauranger. 15 minuter gångavstång låg ett stort shoppingcenter "El ingenio".

Vi tog även en tur till Malaga till ett annat shoppingcenter där vi fann Primark! Super billigt och super bra verkligen. Shoppingen gick lite överstyr där så det blev också 3 prydnadskuddar med sig hem. Det svåra var bara att få ner allt i resväskan under 20kg. Utsikten som ni ser är från Alcazaba som var någon typ av borg, riktigt mysigt att gå där och utsikten var helt fantastisk!

Vid ett kvällspass runt 20.00 frågade Francisco(en arbetare på casa klein) oss om vi ville se Nerja, vi tackade självklart ja men vi förstod inte att vi skulle åka just nu. Men så blev turen till Nerja som var en riktig turiststad, det tog ca 20 min med bil. Coolt att se klipporna som var i vattnet när det slogs emot och sån mysig stämning.

Efter 4 veckor i Spanien blev man hämtad av Pontus på centralen som körde mig hem. Han stod uppklädd med skjorta, kavaj och rosor i handen på perrongen. När man kommer hem fick man en parfym av förändrarna Daisy av Marc Jacobs. Otrolig god parfym! Tack så mycket.

Likes

Comments