Header

SÅ snygg! Måste bara fråga, hur tar du sådana hör bilder? Alltså outfitbilder utan någon som fotar, och detsamma när det gäller selfies med kamera? Skulle vara så kul med ett inlägg om hur du fotar!! Behöver verkligen tips, älskar din blogg 😊

Jag använder självutlösare på kameran och ställer den på ett bord/stativ eller liknande :-) Ganska enkelt tillvägagångssätt, men svårt att få fokus när man är själv... Tack finis! <3

Jätte fin bikini!
Vart har du köpt den? 😊

Här! (adlink) Sjukt billig för en så fin bikini - köpte den dessutom till rabatterat pris!

Jag tycker helt ärligt inte att du kan kalla dig själv vegan om du använder animaliska produkter, tex skinnjackor, skinnväskor, smink från tex Loreal som testar på djur osv. Att vara vegan är en livsstil, inte en diet. Att vara vegan innebär att du ger upp ALLA animaliska produkter, inte bara mat. Du är INTE vegan om du använder animaliska produkter, vilket du gör, och det är därför bättre att du kallar dig själv vegetarian när det är det du är.

Respekterar din åsikt, men jag har all rätt att kalla mig vad jag vill - om det så är vegan eller vegetarian. Tycker det är fel att många attackerat mig för att jag uttryckt mig som vegan. Riktigt tråkigt att folk ska märka ord, punkter och meningar så korrekt över internet. Riktiga skvallerbyttor i kommentarsfältet: "Hon sa att han sa att.."-stil. Lägg ner. Ta tag i er egen shit. Tror att sjukt många fler skulle varit vegetarianer eller veganer idag om folk slutade hoppa på direkt. Påhoppet leder till att man inte vågar - vågar ställa sig i protestledet när majoriteten tittar snett. Ryck upp er! Sluta hacka och börja se över er själva. Vad kan du göra? Vad kan du bidra med? Lärdom 1. Sluta hacka på människor som vågar ta ställning och byta led.

"Vem hjälper dig med den nya designen?" 😃

Jag gör den själv! Sedan får jag hjälp och råd från redaktionen på nya portalen vid frågor, samt grymma bild-material och redigeringar från Beatrice. :D

"Hej! hur lång tid tar det för dig att fixa sig på morgonen? När går du upp? :-)"

Hej! Fram till den 23 oktober, då jag åker till Dubai, har jag som mål att promenera varje morgon med Tessa eller själv. GRYM start att kicka igång dagen på! Fylls av både energi och motivation. Jag börjar skolan 8.10, varje dag = inge fusk till sovmorgon. ;-) Idag började jag min promenad strax innan sex i morse. Sjukt tidigt = kolsvart ute. Trippade ned för trappan i varma lager-på-lager-kläder, och möttes i hallen av inredningsljus och en morgonglad Tessa. Hoppade in i duschen 07.15 och fixade mig (smink, kläder, hår, tänder) fram till 08.06 då jag hoppade in i bilen och fick skjuts av min bror, Philip, till skolan. Blev lite sen, så egentligen behöver jag ca 80 minuter att fixa mig om mornarna! (Går vanligtvis upp ca 06.50). :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Here.

Fick häromdagen hem en ny klänning från Shein. Beställde den medvetet i en för stor storlek, då min storlek var slutsåld. Men jag tänkte sy om den lite - fixa till fronten så man inte visar hela faderullan och tajta till den. Den är liksom alldeles för stor i omkrets, men otroligt kort. Men med lite nål och tråd blir det säkert bättre! :-)

Likes

Comments

"Du vill inte visa vad du äter för du äter inget, därför du blivit så smal. Och nu vill du äta ännu mindre. Du tror på dina egna lögner."

Hej Sofia! Tråkigt att du tog det så hårt angående kommentaren om att jag inte ville lägga upp bilder på min kost. Menade inte att göra dig upprörd! Eftersom att du är en av dom självsäkra och distanserade människorna som äter det du själv mår bra av, kanske du trots allt förstår min välmening till dom som är osäkra i detta ämnet. Dessutom är det ju toppenbra att du kommenterade med anledning av att du bryr dig om hur jag mår, och att kommentaren i huvudsyfte inte handlade om din frustration över att du verkligen önskat se vad jag åt för att "bli så smal" (som du beskriver), som någon slags inspiration till din egna mat-ångest. Det tycker jag är bra! :-)

"Menar inte något illa men vill bara fråga. Varför bli vegan om du ändå tänker använda och köpa smink som testas på djur? Samma med kläder och skor, varför värna om djur genom att bli vegan om du ändå har jackor gjord på riktigt läder/skinn? Kram"

Det tycker jag är en bra fråga! Som jag skrivit vid flera tillfällen är jag inte v e g a n 100%. Men vad ska jag kalla mig? "Äter inte kött, kyckling, fisk, fågel, mjölk, ost, yoghurt, smör, ägg, fil, grädde.. men honung äter jag. Och sen har jag ju en skinnjacka." Blir så jobbigt om jag ständigt ska förklara mig. Dessutom mår min kropp bra av vegan-KOSTEN. Jag har haft stora problem med min mage, problem som jag inte längre har. Vegan-kosten är mer hälsosam då jag äter det människor SKA äta. Dock tycker jag att din sista fråga var lite konstig..? "varför värna om djur genom att bli vegan om du ändå har jackor gjord på riktigt läder/skinn?" - Va? Varför plugga till ett prov om du ändå vet att du inte kan få ett A? Svar: Du försöker. Du gör vad du kan. Du kanske jag få ett C, istället för E eller F. Same thing, right? (..Fortsätter svaret i frågan nedan).

Jag och Emilia, som också är "vegan" (om man får kalla sig det?). Min inspiration just nu som jag ställer tusen frågor till, haha. Roliga och intressanta konversationer i skolan med Emilia- me like!

""Nyttig ost, i lagom mängd - som jag har överkonsummerade. Vilket inte är okej mot djuren, och mig. Jag ÄR en djurvän. Har alltid varit." så mycket för djurens rätt, har du aldrig tänkt på att läderjackor, dunjackor och mockaplaggen du vill ha, också är djur? samt skinnsoffor, ullplädar och det ena med det andra där djuren dödas endast för ett kosmetiskt/dekorativt syfte och inte för att mätta hunger.. med den dubbelmoralen får du nog räkna med hat när du kallar dig vegan av anledningen att du bryr dig om djuren."

Oj, du verkar nästan lite arg! Låt min förklara :-): Att dricka ett glas mjölk i veckan under ett år, resulterar i 52 glas mjölk. Att dricka ett glas mjölk varje dag under ett år, resulterar i 365 glas mjölk. En ko mjölkar ca 30 liter mjölk per dag. En ko dricker även själv upp mot 100 liter vatten per dag. Så det krävs alltså 100liter vatten/30 liter mjölk. Hmmm.... Svenskar dricker i genomsnitt 90 liter mjölk per år (då har jag alltså endast räknat med mjölk, inte smör, grädde, ost m.m). 90 liter mjölk = 300 liter vatten, right? Dessa 90 liter mjölk skulle kunna gått till en växande kalv istället. Eller så skulle dessa 300 liter vatten kunna gått till svältande barn i Afrika istället. Det här är ETT exempel. Vi snackar att dricka vatten istället för mjölk.....!? Jag kan fortsätta förklara skillnaden mellan att äta kött och växter också, hela kvällen om du skulle vilja det.

Att bli vegan ska inte vara ett straff eller en börda. Jag ska inte känna mig instängd, att jag inte kan göra saker, köpa saker eller umgås på vissa ställen, bara för att de behandlar djuren fel. För då blir vegan = någonting jobbigt. Jag ska känna mig stolt som bidrar med något, för det är precis det jag gör. Ta bara mjölk-exemplet. Om jag äter efter vegan-kost räddar det många djur. Jag räddar inte ALLA - men jag räddar många. Du har rätt, det kanske är lite dubbelmoral som du beskriver. Men vad bidrar du med?

Jag har aldrig sagt att jag ska gå ALL IN IDAG för att bli vegan. Det skulle bli en så stor livsförändring, men jag tar det stegvis. Vem vet, när jag sitter i min egna lägenhet om 10 år kanske min soffa är byggd av stenar och pälspläden utbytt mot ett palmblad?

Jag vill även inflika med att jag aldrig påstått att någon annan ska bli vegan. Jag sätter inte krav på någon och jag begär inte att andra ska förändra och anpassa sig för min skull. Allt är som förut - med lite annat synsätt.

"Mathy!! Läste om att du hade magproblem! Kolla upp om det är ibs, jag har det och även min mamma! 😊"

Vad snäll du är, Felicia! Ja, jag har testat mig för IBS. Så himla svårt att sätta finger på om det är IBS dock, jag tycker att det känns som ett så brett område. Usch, det är så himla jobbigt, fy!

Likes

Comments

INSPO/PINSAMT!

Inspo, Inspo, Inspo, drömkropp, Goals, vill vara som henne, så jävla cool, fkn love her.

....Eller?

Reaktionen:

Nicki Minaj's bild - "DAMN, you go girl, bitchezzz"

Min bild - "Okej Mathilda, provocerande..."

Reaktionen:

Första bilden: "Omg @bästavän GOALS! Want that body!!"

Min bild: "Wtf, sluta posa Mathilda! Plus, ät mer du ser sjuk ut"

Reaktionen:

Första bilden: "Inspiration!! Utstrålar sådan motivation - Du är så jävla grym"

Min bild: "Ehh.. o k e j. Well, kan ge den en like, men come on!"

Reaktionen:

Nickys Bild: "I'd tap that too! hjärtögon**"

Min bild: ...well jag vågar inte ens lägga upp den :).

Reaktionen:

Miley's Bild: "Woah, fkn love you Miley! Rock it!"

Nicky's Bild: "hahahhahahhaha, VAD GÖR DU"

"Hur fel är det inte av mig att lägga ut en bikinibild? För ni vet, jag är ju tjej."

@baabyolivia la ut bilden till vänster på hennes instagram för rätt länge sedan, med texten ovan. Första kommentaren/reaktionen till bilden löd: "De där va ju en väldigt uppmärksamhetssökande kommentar? Tycker du inte det? :)"

ALLTSÅ WHAT! Olivia har drömkropp och lägger ut en svinnice bild på den!

Senare laddar Kylie Jenner upp bilden till höger...

Reaktionen:

"Omggg, goals, love your body Kylie!! I want to be Kylie Jenner.."

Reaktionen:

Kylie's Bild: "Alltså dröm! Så himla perfekt!"

Min bild: "Haha, steel pose på solstolen där Math ;-) gud..."

Reaktionen:

Madde's Bild: "SÅ FKN jävla snygg!!! Drömdrömdröm kroppen" (Min egna reaktion, tbh)

Min bild: "What the fuck. Vad söker du för bekräftelse? Vart vill du komma? Har du ätstörningar? Är du deprimerad? Stackars dig, så himla osäker!"

Ja, vänner.

USCH. Vad jag SKÄMS över mina nakenbilder som jag utsätter er för! Helt fel av mig.. Jag, som både har ätstörningar, dålig självkänsla och är uppmärksamhetssökande.

Hur kan det vara så? Att vissa bilder som läggs upp på internet är okej, medan andra är inte? Varför kan kända personer posea och ta lättklädda bilder och framstå som rena rama drömmen, medan andra inte. Skulle jag, eller någon av mina klasskompisar lägga upp samma bilder som kändisarna i bilderna ovan, skulle vi få så mycket skit. Folk skulle snacka och smutskasta. Varför? Jag fattar inte?

You jealous people... lägg bara ner hatet.

Likes

Comments