Nå har jeg nettopp kommet hjem til Heredia etter en langhelg i Panama. Vi var på en øy som het Bocas del Toro. Både på fredag og lørdag kjørte vi båt hele dagen. Vi ble sluppet av på flere forskjellige øyer, var der en liten stund før vi dro videre til neste øy. Det var noen av de fineste stedene jeg noensinne har sett😍 Rundt båten vår svømte det delfiner, og vi så skilpadde, dovendyr, papegøye, og aper på de forskjellige øyene vi var på. Det er så kult å se de leve fritt rundt her, dyr jeg aldri har sett i virkeligheten før.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 14 lesere

Likes

Comments

Rafting, horseback riding i skogen, zipline, hot springs and mudbath, rappellering, hanging bridges og ja, mye mer. Fikk ikke ha med kamera på alle tingene så ble ikke så mange bilder.. Men dette var veldig mye gøy på en og samme dag!🐍💧🌳 Fra 6 om morgen til 6 om kvelden.

Nå sitter jeg på bussen på vei til Panama! 12 timer i buss er litt slitsomt, men tror det er verdt det 🌴

  • 42 lesere

Likes

Comments

For en fin tur dette var! Vi dro tidlig på båttur her om dagen og var der til solen gikk ned. Fineste solnedgangen jeg har sett🌅 Vi stoppet et sted for å snorkle, og det var så mange fine og fargerike fisker overalt😍 Vi spiste deilig lunsj (typisk Costa Rica mat) og lå å solte oss for det meste.

  • 54 lesere

Likes

Comments

Dette er den fineste stranda jeg noensinne har vært på.. Bildene jeg tok var fine men å se det med egne øyne var enda finere😍 Krystallklart vann og hvit sand🐚

  • 57 lesere

Likes

Comments

Å surfe er noe jeg vil bli god på. Det var så gøy!🌊 Jeg stod på andre forsøk, så kanskje det er et lite håp der. (Selvom det var veldig små bølger)✌🏼️

  • 74 lesere

Likes

Comments

Nå har jeg reist til Tamarindo i 2 uker! Det er en liten by ved stranda, ca 4 timer unna hovedstaden San Jose. Det er del turister her til vanlig men akkurat nå er det lavsesong så det er ikke så mange, men jeg ble fortalt at det vanligvis er veldig fullt med turister her! Og veldig mange surfere!!
Her går jeg på en språkskole for å lære mer spansk. Jeg bor på campus, i en leilighet med 3 andre jenter. De er kjempehyggelige alle sammen. Campus er stappfull av ungdommer som skal være her alt fra 2 uker til mange måneder. Skjønner nå at 2 uker her ikke er nok..
Ved siden av skolen har jeg mange ting jeg vil gjøre mens jeg er her, som surfing, snorkling, rafting, sipline, dra på forskjellige strender og ja... Mye å finne på men så liten tid 😥
Tror det blir 2 bra uker her, også håper jeg at jeg blir litt bedre i spansk mens jeg er her og!

  • 90 lesere

Likes

Comments

Jeg er i Florida for å besøke Teodor❤️ Har vært her i 2 uker og nå reiser jeg snart tilbake.. det har vært helt fantastisk her! Blir trist å reise fra han, men gleder meg til å komme tilbake til CR igjen også! Savner mine spanske lillesøstre💕

Her har det blitt mye soling, spansklesing og trening. Vi har også vært i sentrum noen ganger, vært på stranda, spist god mat og kost oss veldig. Siden Teodor er på skolen på dagen så har jeg lånt bilen noen dager og funnet på litt forskjellig ting alene. Jeg har kost meg masse☀️. Jeg elsker det stedet her!
Var veldig koselig å se han igjen også da! Ser frem til å komme tilbake✈️

  • 177 lesere

Likes

Comments

I de to siste ukene som har gått har jeg...

Gått på en språkskole i en uke. Der hadde jeg en privatlærer og lærte en del grammatikk. Det er vanskelig😰 Jeg forstår ganske greit når folk snakker spansk, men sliter fortsatt med å snakke spansk selv. Familien jeg bor hos er halvt amerikanske, så blir mye engelsk her hjemme. Men jeg må bare fortsette å pugge, så kommer det seg!

Jeg har jobbet frivillig på en barneskole. Det var veldig spennende og ikke minst givende. Jeg startet dagene i barnehagen, og gikk over til å ha engelsk med de litt eldre barna utover dagen. Skal gjøre dette noen dager til!
Jeg vet ikke om jeg skal fortsette å jobbe frivillig på akkurat denne skolen, men blir nok noe lignende jeg skal gjøre her nede senere også!

Jeg har laget norske vafler med brunost! Da jeg kom hit hadde jeg med meg litt av hvert fra Norge. Blant annet et vaffeljern, brunost og norsk melkesjokolade. Så her om dagen lagde jeg vafler til de her hjemme. Det var såå godt! Savner norsk mat littegran😳

Hatt piknik i nabolaget. Nabolaget jeg bor i er et ganske stort men veldig koselig nabolag med mange hyggelige folk. Innimellom samles alle for å spise og hygge seg. Vi fikk servert mat og drikke og bare satt i sola og koste oss i noen timer ☀️

I helgen har jeg bare slappet av, lest spansk, solt meg litt, trent og sett film☀️💤

Menneskene her nede... Åh, alle er hyggelig. Jeg har ikke møtt et eneste menneske på veien som ikke smiler til meg og sier hei. I Norge er det sjeldent man sier hei til noen man bare går forbi på gata, men her nede gjør alle det! I tillegg blir jeg så godt tatt i mot overalt!
Når jeg først kom hit og møtte nye mennesker så gjorde jeg som jeg var vandt til, jeg håndhilste. Da jeg gjorde det kikket de litt rart på meg og ga meg en klem og et kyss på kinnet isteden. Jeg fikk altså høre at å håndhilse er tydeligvis noe man bare gjør hvis det er seriøse folk du møter, som for eksempel i jobbsammenheng.😄 ah, elsker folkene her nede

  • 224 lesere

Likes

Comments

Independence Day 🇨🇷

Deres nasjonaldag er ikke som nasjonaldagen i Norge hvor alle tar på seg bunad eller fine klær og drar ut for å feire. I Costa Rica hadde de aller fleste på seg helt vanlige klær og det var egentlig en helt vanlig dag, bortsett fra at alle skolene (mest barneskoler) arrangerte sin egen greie og gikk i tog. De fleste drar tidlig til byen for å se på toget, og det er egentlig det. Jeg synes det var skikkelig gøy å se da. Så annerledes! 

Resten av dagen var vi bare hjemme og slappet av. 

  • 163 lesere

Likes

Comments

Maten her nede er veldig annerledes enn hva jeg er vant til. De spiser ris og bønner ved siden av alt. Jeg har smakt på den typiske maten her nede, og jeg liker det! Men jeg savner knekkebrød til frokost.. Jeg var i matbutikken her om dagen for å lete etter det og det fantes ikke noe sted.. Bare lyst brød og kaker.. Ouff, mamma, send noen pakker med knekkebrød over er du grei.. 😅
Frukten her nede er så fantastisk god!! De har masse rare frukter som jeg aldri har sett før, men det smaker så godt! Kunne levd på det her nede. Det kan ikke sammenlignes med frukten vi har i Norge.

Det var fotballkamp her om dagen, og da var det obligatorisk å ta på seg drakta og følge med. Costa Rica - Haiti. Costa Rica vant🇹🇭

Vi dro opp i fjellene for å besøke noe venner av Xenia, og det var så fint der. Man kunne se utover hele San José, og enda litt lenger. Vi ble der til langt på kveld, og da det ble mørkt kunne vi se byen enda bedre. Åh, så hyggelig og gode mennesker jeg var der med! Alle sammen.

Og ja, jeg opplevde mitt første jordskjelv, som dere kan se på det siste bilde der. Herregud så redd jeg ble.. Måtte ta meg en slurk ja.. Det ristet skikkelig i hele huset og jeg trodde jeg skulle dø der og da. Det er veldig typisk at det er jordskjelv i Costa Rica, så de som var vandt til det bare lo av meg...😄

Typisk Costa Rica er hissige mennesker i trafikken. Haha, de er helt gale!
Veiene er så smale og dårlige.. I tillegg til at det er heeeelt umulig å finne frem noe sted hvis du ikke er kjent. Det er små veier overalt og det finnes ikke et eneste skilt eller husnummer noe sted.
Når man spør om veien så svarer de: drive 200 m that way, and when you see a bananatree you go left and 500 m that way and then you see a green house and then it is the third house from there.
Altså, jeg kan ikke skjønne hvordan de fant frem før da det ikke fantes GPS. Helt håpløst...

Regn regn regn. Det er regntid og det de kaller vinter her nå. Med andre ord er det norsk sommer her på denne tiden!

I månedene august, september og oktober er da det regner mest.. Så det er litt kjedelig. Men det er fortsatt varmere enn i Norge. De varmeste månedene her er i desember/januar/februar. Sommerferien deres starter i desember og slutter i februar, er ikke det rart? At det er sommerferie når det er jul? Jeg synes det er helt merkelig.. Og helt motsatt av hvordan det er i Norge.

I dag var vi på en slags festival i San Ramón. Det var masse boder og ting som skjedde rundt omkring. Som dere ser på bildene gikk det mange kuer på rekke etter hverandre i gatene. De var pyntet med forskjellige ting og dro på vogner som det satt mennesker oppi. Byen var stappfull av mennesker! Gøy å se!!

Meg og mis hermanitas. (mine to lillesøstre her nede)❤️

Likes

Comments