...Är två saker jag gör väldigt ofta nu för tillfället. Det är ju nämligen så att jag tar studenten det här året vilket både är så extremt roligt, men även väldigt skrämmande. Nästa år så kommer jag lämna min trygga vardag som jag haft nu i 6 år, och behöva skapa mitt egna nya lilla liv. Är det bara jag eller känns det som att när man var yngre så hade man tusen miljarders idéer och mål på vad man ville göra efter gymnasiet, men nu när jag står här, ett år innan jag ska lämna, vet jag varken ut eller in Jag har ju såklart fortfarande tusen miljarders mål och drömmer, men idag känns det mycket svårare att nå och uppfylla. Man vet knappt vart man ska börja. Jag har börjat tvivla lite på mig själv angående vilken skola jag kan komma in på, eller vilket jobb jag kan få, och det är ju typ det sämsta man kan göra. För då kurar man bara ihop sig till en liten boll och skiter i att ta dem här chanserna och riskerna som man möter varje dag. Så, mitt största fokus just nu är att kravla ut ur den där lilla bollen, fundera över vad JAG vill göra, planera för att nå dit, och att slutligen börja ta dem riskerna som krävs för att ta sig dit. Många jag har pratat med tycker att tvåan är det svåraste året, men jag har en känsla av att inom detta år så kommer man möta mer motgångar och risker som man kanske inte är lika van vid. Men jag antar gladeligen utmaningen.

-

Thinking & planning... are two things that I am doing quit often at the moment. Because it is so that I graduate from my gymnasium this year, which is both extremely fun, but also very scary. Next year I am going to leave my safe everyday-living here which I have had now for about 6 years, and need to create my own little life. Is it just me or does it feel like you had thousand billion ideas and goals regarding what you wanted to do after graduation when you where younger, but now one year from when I am supposed to leave, I neither know in or out. Ofcourse I still have thousand billion ideas and goals, but they seem so hard to reach today. I don't really know where to begin. I have also started to doubt a little on myself regarding which school I could get in on, or which job I could get, and that is like the worst thing you could do. Because then you huddle up yourself into a little ball and shut yourself out from all the chanses and risks that you otherwise would face everyday. So, my main focus right know is to crawl out of that little ball of mine, think about what I want to do, plan to get there, and finally start taking those risks that requires to reach my goal. Many of those I have spoken to have told me that the second year of the gymnasium is the hardest, but I have a feeling that I will meet setbacks and have to take risks this year which I may not be as used to. But i gladly take the challenge.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här slängde jag ihop ett litet collage på lite av vad vi gjorde under dagarna på Central Saint Martins. Som ni då kanske vet så gick jag och min kompis Emma en short course där i London. I det stora hela så var kursen hektisk, intensiv men extremt rolig.

Om vi börjar med lärarna så var dem väldigt bra, men även väldigt stränga jämfört med lärare i Sverige skulle jag säga. Dem sa rätt ut vad dem tyckte och om dem inte gillade någon grupps presentation osv, så tvekade dem inte på att säga det rakt ut framför klassen. Vi fick träffa typ 4 lärare under den veckan och det tyckte jag var väldigt intressant då man fick en bred inblick i hur lärandet går till där. Vi fick även träffa hon som chefar över intagningarna till skolan, så hon berättade vad som är viktigt att tänka på att ha med i sina portfolion om man vill börja där. Så det var sjukt användbart, även om man mest bara blev stressad över hur svårt det egentligen är att komma in där haha. Lärarna lät även undervisningen vara ganska fri kring vad man fick och inte fick göra, då dem tyckte att för mycket tyglar kunde hämma inspirationen. Det var även en annan grej som skilde sig ifrån här på min skola i Sverige då jag tycker att det oftast blir väldigt sällan man får helt fria tyglar och bestämma helt över ens arbete.

Vidare till kursen så var den verkligen perfekt för mig. Jag vet nämligen inte exakt vad jag vill jobba med inom modebranschen utan endast ATT jag vill jobba inom den. Kursen hette som sagt "fashion styling & communication" och vi gjorde allt ifrån att styla olika looks, skissa och fota dem, samt göra ett magazine (och en film om man ville det). Allt detta hann vi med på en vecka så som ni förstår så var det ganska hektiskt. Vi stannade ofta kvar efter skolan för att jobba ikapp eller jobbade hemifrån på rummet. Men det var så sjukt kul att arbeta intensivt med något som jag älskar så det var faktiskt bara endast kul.

Man kan väll säga att vi hade som två stycken huvud uppgifter under veckan. Den första var "skiss-delen" då vi fick styla och sedan skiss av. Det var så otroligt kul att få leka med alla deras kläder som dem bara slängde ut på golvet i en hög. Kan ni tänka er lixom en hög med designer kläder som man bara får ha på sig och styla exakt som man ville. Så grymt kul! Den andra uppgiften var den som tog mest tid under veckan och man kan basically säga att den var att göra en editorial till ett valfritt magazine. Min grupp valde tidningen LOVE, och som ni kanske vet så är ju det en ganska rolig, humoristisk, tjejig och inte så värst seriös tidning som typ VOGUE och ELLE o.s.v. Därför så blev vårt slutgiltiga resultat åt det hållet också som ni kanske ser, då det inte direkt är i varje tidning man ser två tjejer i en kundvagn haha.

Utöver allt detta som jag har berättat så var skolan verkligen grym. Så cool och det skulle vara rena rama drömmen att studera där. Det enda är ju att det typ är iprincip omöjligt att komma in hehe, nejmen skämt o sido så är det verkligen verkligen svårt, och jag har iallafall fått insikten att det är alldeles för svårt att försöka ta sig in nu redan till nästa år. Så vi får se vart jag hamnar då. Känns helt sjukt att studenten som alltid verkat så långt borta, plätsligt ligger runt hörnet. Lixom jag har gått till min trygga lilla plats i snart 6 år och nu ska jag bara lämna det. Det är sorgligt men samtidigt är jag jätteredo.

Hoppas att ni gillade min lilla recension (?) av skolan samt kursen, och kom ihåg att det bara är att slänga iväg en kommentar om ni har några fler funderingar.

<3

Likes

Comments

Ja då var det ett tag sedan ni hörde ifrån mig igen. Jag har befunnit mig i London och iochmed att jag haft så otroligt kul, samt gjort så mycket saker där under hela dagarna, så blev det lite tomt här ifrån min sida. Därför måste jag säga att jag är glad att det är några tappra som ändå fortsätter att kika in här trots min frånvaro. Det gör mig jätteglad, och jag ska försöka vara lika aktiv jag med! Hur som helst, så har London som sagt varit underbart. Jag började med en weekendresa med min pappa. Vi gick upp tidigt varje dag och gjorde allting som stod på turist-listan så att säga. Vi checkade av Big Ben, tower bridge, camden market, Harrods, Chelsea och allt annat sånt där som man gör i London. Dessutom så åt vi grymma luncher och middagar ute i London, och att inte tala om den fantastiska frukostbuffén på hotellet. Älskar verkligen en lång frukost och det blev det en och en annan kan jag lova. Vi åkte även och besökte lägenheten som mamma och pappa bodde i när dem var unga och dumma, alltså tiden då jag och min syster inte fanns. Det var supermysigt och se, och framför allt för pappsen som tyckte att allt såg sig likt ut. Vi avnjöt även en liten pubvistelse på den kända puben i området efter besöket och det var minsann väldigt coolt. Alla dessa gamla och rustika pubar i London är ju bara för härliga. Utöver det så har vi shoppat och bara njutit av vad London har att erbjuda. Jag älskar verkligen London som stad och det är så otroligt charmigt att alla är så trevliga. Det smittade lixom av sig efter en sekund och sen vips, så blev man en del av det där härliga London samhället haha.

Efter en lång helg så flög pappa hem igen till Stockholm och då kom även Emma ner. Vi gick ju nämligen på en short course på Central Saint Martins vilket har varit en jätterolig upplevelse. Dock så tror jag att det får stå för ett helt eget inlägg för nu börjar det här inlägget bli alldeles för långt. Puss och kram så hörs vi snart igen.

Likes

Comments

Som ni kanske kommer ihåg så skrev ju jag att jag skulle åka till Torekov en sväng Iochmed att en utav mina bästa kompisar skulle ha födelsedagsfest där. Nu är jag iallafall tillbaka ifrån den lilla trippen och vi har haft så himla roligt där nere. Allt blev extremt lyckat och jag skulle lätt kunnat stanna någon dag till. Ett stort tack till värdarna alltså! Efter Torekov så flög jag ner till Mallorca igen då min familj är här och vi har haft det jättemysigt här i snart en vecka. På lördag så åker vi hem igen för gott och då väntar en vecka hemma i Stockholm innan jag drar vidare. Jag ska nämligen ta en "short course" på Saint Martins i London vilket ska bli helt sjukt roligt. Men mer om det kommer lite senare. Nu ska jag återgå till att svettas bort i solstolen. Hoppas sommarlovet är fint för er med, så hörs vi snart.

Likes

Comments

Jag har faktiskt aldrig haft ett tumblr konto någonsin. Eller ja, jag har haft några som jag endast typ använt någon dag sådär men inget eget konto som jag använder dagligen lixom. Varför vet jag inte riktigt, men jag tror det har att göra med att jag inte haft så bra fördomar om det forumet. Med tiden har jag dock hört bättre och bättre om det och insett att appen blir till den man gör det till, eftersom man väljer själv vilka man vill följa etc etc. Alltså typ precis samma som instagram, så varför skulle jag inte kunna använda tumblr också.

Iallafall så tog jag tag i det nu och skaffade ett konto så får vi se hur jag kommer använda det på för sätt. Kanske varje dag eller bara någon gång ibland. Nu har jag ialladall ett och än så länge så gillar jag det. Kommer även lägga ut mina egna bilder där som inte hamnade på bloggen. Och vem vet, kanske kommer ja byta forum helt. ;)

följ mig här

Likes

Comments

För någon dag sedan var jag och pappsen och testade på banorna på Palmas tennis club. Over all så var klubben jättefin och man såg att dem hade sattsat en del. Det fanns även poolområde med solsänger, gym, en restaurang och ett spa som man kan få ta del av. Vi har även bokat några fler tider då jag verkligen vill komma igång och spela tennis igen, och vad passar bättre än att ta tag i det nu när vi har semester. Jag spelade nämligen tennis i 10 år men slutade sedan tvärt och har inte spelat många gånger efter det. Så ja, jag är vääääldigt ringrostig på det här om man säger så hah, men med lite övning så ska jag nog se till att få tillbaka mina skills.

Likes

Comments

Några selfies innan jag somnade för en liten eftermiddagstupplur i solstolen.

Likes

Comments

Ja ni vart har jag hållit hus haha. Som ni kanske märkt så har det ekat tomt lite här på bloggen ett tag, och Aa, till det har jag faktiskt ingen ursäkt. Har helt enkelt varit för upptagen med att ha semester Mihhi. Just nu så befinner jag mig på Mallorca i Palma igen för lite familjesemester. Har varit här snart i en vecka och bara njutit av allt som Palma har att erbjuda. Har gått härliga morgonpromenader vid hamnen för att sedan somna sött i en solstol på stranden, shoppat i små fina butiker och ätit massa massa gott. På måndag så flyger jag hem igen till Stockholm för en kort lite vitis till Torekov. Jag bilar ner med tjejerna den 25e och kommer hem den 28e för att sedan flyga tillbaka hit till Palma igen! Så det blev lite fram och tillbaka haha med att komma tillbaka till Palma för 3 gången den här sommaren men de gör mig ingen skada heh. Hoppas alla ni har ett fint sommarlov ni med.

Likes

Comments

Skriv in snösätragränd 1 på er GPS om ni också vill besöka detta land av grafitti mitt ute i ingenstans. Super coolt och ett bra fotoställe kan man lugnt säga.

Likes

Comments