Header

Eftersom att jag var så orolig för att bli uttorkad av mina descutanduschar, så laddade jag upp och beställde lite nya hudvårdsprodukter. En ansiktsolja från clarins för att återfå lite fukt i hyn, den verkar bra och låg högt upp på listorna. Sedan även en trio ”Three little wonders” ifrån Ole Henriksen som jag fick tips om senast jag var i Göteborg. Jag har hört mycket gott om det hudvårdsmärket, så jag var bara tvungen att testa. Tänkte att det kunde vara smidigt att prova det nu när jag är hemma ett antal veckor, eftersom att det kan ta ett tag för huden att vänja sig vid en ny rutin och reagera rätt starkt i början. Nattserumet innehåller AHA syra, vilket jag aldrig testat tidigare, så spännande! Kan ge en bedömning av produkterna lite längre fram om hur jag har reagerat.
Jag såg förresten att ”three little wonders” just nu finns med 20% rabatt på Kicks, länkar den HÄR om ni vill kolla in och läsa mer.
Kram M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej igen, då var operationen avklarad och det gick superbra. Jag var så otroligt nervös ända fram tills jag sövdes. Fick vänta en stund innan jag fick gå från receptionen upp till operation. Sen tog det en stund med förberedelser, klädbyte, dropp och lite kontroller. Visade sig att jag hade feber, men läkaren godkände att operera mig ändå, tack och lov!! Sen när jag kom in i operationssalen och skulle lägga mig ner så skakade jag som ett asplöv, så jag fick två doser lugnande, haha. Sjukaste känslan att få lugnande, efter första kände jag inget alls, men vid andra dosen så domnade typ allt bort. Läskigt som satan. Strax efter kom narkossköterskan in och jag försvann typ direkt. Tror att jag var där vid 13 och vid 15 vaknade jag upp på uppvaket. Läkaren berättade att de hade tagit bort en lös meniskbit och gjort en korsbands rekonstruktion, och allt hade gått bra. Sen hände väl inte så mycket mer spännande, jag åkte till mitt rum och fick lite olika tabletter och dropp och hjälp mot illamående. Mådde illa hela kvällen igår och även lite imorse.
Vaknade, halvt utvilad idag, efter några timmars sömn. Så idag har jag äntligen fått äta lite frukost, träffat läkare och fått med mig lite tabletter och hem. Har även fått lite färg i ansiktet då jag var nästan likblek igår.
Pappa kom och hämtade mig vid halv elva någon gång och då började bilfärden hemåt. Skönt att vara hemma och känna sig pigg och kry nu. Samtidigt så kan jag inte fatta vad jag ska hitta på under 6 veckor av sjukskrivning. Blev rastlös efter bara 10 minuter hemma. Jag får försöka skriva en lista på saker att hitta på.

Hyfsat nyvaken tjej som njuter av lite söt saft..

Jättefräsch frukost tyckte jag, blev lite mysstämning när sköterskan kom in med brickan, hihi.

Likes

Comments

På väg ner till Göteborg nu, operationsdagen är här. Har storstädat hela lägenheten de senaste tre dagarna. Tvättat massor, till och med kuddfodralen till alla mina prydnadskuddar samt jackor. Har dammat av och moppat golv. Känns så fräscht och ska bli skönt att komma hem till ett rent hem imorgon.
Senaste dygnet kan jag dock summera med ett ord: descutan. Kändes läskigt att duscha i denna tvätt, rädd för att få det i öronen då det är så starkt att det kan göra en döv. Sen har jag varit väldigt orolig för min hud och hår för att jag skulle torka ut det totalt med descutanen. Men det verkar som att det är helt okej nu ändå. Känner mig renare än någonsin, haha.
Jag är otroligt nervös idag, nästan så jag får ont i halsen pga sura uppstötningar, haha. Men jag ska vara frisk annars, ganska hes men inte något halsont eller nästäppa så det borde vara okej. Nu är det bara två timmar kvar till operationen. Ska bara komma fram till götet och kasta mig på spårvagnen så att jag är på plats i tid. Ha det fint!

Likes

Comments

Hej och gott nytt år! Nu var det ett tag sedan jag skrev här sist, igen... Ett nytt år är kommet och jag har laddat upp dagboken med en lång lista med mål för detta året. Mål känns bättre än löften, låter bra att ha något att sträva emot än att ha strikta regler. Det låter ju ännu bättre att man har ”uppnått sina mål” än att ha ”hållit ett löfte”. Känns så strikt och hårt med löfte, enligt mig.

Senast jag skrev här var jag påväg till ortopeden som gav mig ett ganska rakt och självklart beslut om att jag skulle få operera mig. Han hade nog redan bestämt sig innan jag kom in, men att han ville titta och känna lite lätt på knäet innan beslut togs. Nu är snart den dagen här, dagen D. Ikväll sa jag hejdå till mina kollegor för ett tag för på måndag så ska detta ske!! På måndag liksom, shit vad tiden har gått fort!
Men en nervös tjej har gått runt här de närmsta dagarna och en ännu mer nervös de kommande skulle jag tro. Rädd för att råka göra något fel eller att bli sjuk eller förkyld. Jag har nog aldrig proppat i mig såhär mycket huskurer och hjälpmedel för att förhindra en förkylning NÅGONSIN. Haha. Sen dricker jag smoothies proppade med nyttiga saker och rikligt med grönsaker och soppor. Det ska minsann inte finnas ett fel med min kost! Nu ska jag se till att sova ordentligt inatt också, det ska vara bra för att förhindra sjukdomar har jag hört. Imorgon börjar jag förberedelserna inför operationen lite lätt.
Måste även bestämma hur jag ska ta mig ner till Göteborg på måndag!!
God natt!

Likes

Comments

Så mycket händer i livet. Idag har jag varit storasyster till världens finaste lillasyster i en hel vecka. Kan tänka mig att många snackar och många tänker, men det är ju faktiskt inte någon omöjlighet att jag vid 22 års ålder får ett litet syskon. Även om allt känns lite annorlunda (såklart) så känner jag att det viktigaste är att alla mår bra, är lyckliga och att vi trivs med allt som hänt. Jag är jätteglad för deras skull och detta har givit nytt liv i familjen i dubbel bemärkelse. Detta har fört oss samman och det är jag väldigt glad för!

Just nu sitter jag på tåget ner till Göteborg, äntligen är dagen här, då jag får reda på ödet för mitt stackars knä. Då köerna till ortopeden i Skövde var LÅNGA så blev jag skickad ner till götet. Så nu håller jag alla tummar jag har (plus tårna)för att detta går att lösa på ett bra sätt så att jag slipper oroa mig för att knäet inte håller om jag skulle hoppa ner från en pall, får en knuff i sidan eller helt enkelt gör en snabb förflyttning i ny riktning. Jag känner mycket nervositet kring detta av olika anledningar, men jag ska försöka vara lugn idag och sluta oroa mig i onödan.

Idag ska jag i alla fall försöka ha en härlig dag i Göteborg, kanske äta lite fräsch, god mat och se om jag har någon shoppinglycka i en LAGOM mängd. Kanske får klart en julklapp redan nu, det vore ju drömmen!!
Vi hörs!

Haha, jätteglad och jättelycklig Mathilda, men ooooh så varmt det var att hålla det lilla livet!

Likes

Comments

Hej vänner här ligger jag och skriver en lördagskväll samtidigt som jag tittar på "Så mycket bättre". Detta underbara program! Så mycket bra musik som brukar komma ut ifrån detta program och så mycket historier man får veta om kända artister.

Jag sitter, nej ligger, här med en halv flaska rödtjut (ikväll igen). Jag är ingen förespråkare till att dricka alkohol egentligen och jag tycker att det i stort är onödigt att lägga så mycket pengar på något som man snart ska dricka upp. Men, jag brukar vanligtvis undvika att dricka alkohol, dels för att jag inte vill ha en vidrig bakfylla, men även för att jag känner att jag inte har kontrollen längre. Har insett att jag har ett stoort kontrollbehov, och när jag dricker alkohol så känner jag mig låst, i och med att jag inte kan sätta mig i min bil för att åka någonstans. I 10 av 10 utav fallen som jag har druckit har jag inte behövt åka någonstans akut och det är tråkigt att jag har stoppat mig själv för att ha kul med mina vänner på grund utav detta. Så detta blev faktiskt ett sätt för mig att öva på att släppa kontrollen för en stund och än så länge lever jag, haha. Jag kanske inte ska ta mitt drickande till en vana, men kanske låta mig själv få slappna av och släppa mina spärrar lite, vad är det värsta som kan hända liksom? Kanske är dags att släppa på det mesta, sluta vara rädd och sluta vara så tråkig, vara lite mer "YOLO" och fånga dagen. Råkar man göra bort sig så kan det ju leda till en rolig historia om inte annat!

Kram, och sköt om er, gå ut och släpp loss lite!

Ja, det blev ett dagboksinlägg nu igen, men det är rödtjutet som bjuder!

Likes

Comments

Instagram: @mathildastrandh