Header

Efter att ha legat i sängen i ett antal timmar så har jag nu givit upp. Det är måndag och jag ska jobba ikväll, har inte riktigt lyckats vända tillbaka dygnet från de tre senaste veckorna med nattjobb. Trodde inte att jag skulle behöva kämpa så mycket eftersom att jag vanligtvis inte ha några vidare svårigheter att sova.. Men nu sitter jag här som sagt och har haft en sömnlös natt. Visst att jag inte börjar förrän i eftermiddag, men bilen ska lämnas in på service före kl.07 denna morgon och att sova mig igenom hela min förmiddag sen är ju inget som bidrar till att det blir lättare att sova inatt sen. Vad jag har ägnat min natt åt är simpelt, försökt sova. Men även lyssna på Daniel Redgerts självbiografi vilken börjar lida mot sitt slut nu. Är mäkta imponerad av denna kille, HUR kan man vara så otroligt målmedveten? Jag önskar att jag ens hade hälften av det drivet som han har haft. Men sen har jag heller inte haft ett så klart och tydligt mål här i livet som honom.

Idag ska jag även ringa till ortopeden, mitt besök på MR gick bra förra veckan och nu väntar jag bara på svar. Sjukgymnasten samma dag gick också bra och han uppmanade mig att jag skulle slå en pling till ortopeden då han sa att det mycket troligt var en korsbandsskada. Han var orolig för att bilderna inte skulle visa den egentliga skadan, så detta ska jag ta tag i, sedan ska jag även försöka ringa till tandläkaren, dags att byta till en i Skövde!

Nu har jag piggnat till lite och ska nog ta mig en andra kopp honungsvatten och sitta framför nyhetsmorgon en stund innan det är dags att starta denna dagen.

Ha en fin dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Uppdaterar lite mitt i nattjobbet (rast!!) här är lite blandade saker jag längtar efter:

- Min nya cykel. Jag har beställt en ny cykel, har konstaterat att min cykel troligtvis har en för liten ramstorlek för mig och att det är en bidragande orsak till att den inte är bekväm för att cykla på. Så i måndags var jag inne och provade en ny cykel. Tanken var bara att jag skulle kolla utbud och prova för att se om jag hittade någon bra, men sedan åka och titta vidare. Meeeen, jag fastnade för en monark där (efter att provat två olika cyklar ett antal gånger) så impulsiva Mathilda tog över och då var en cykel beställd! Skulle komma innan helgen trodde dem men nu är det ju fredag såååå, hoppas hoppas!

- Röntgen och rehab. Har nog pratat om röntgen tidigare då jag är överlycklig för att jag äntligen fått en tid till det. Men något jag inte har berättat är att jag har fått en kallelse till sjukgymnasten samma dag, fast på eftermiddagen då. Ska bli spännande att se vad dom har att säga och vilka övningar de tycker att jag ska jobba med.

- Helgen och lönen, ALLTID helg och lön, haha.

- Ny hallmöbel, har skissat upp en ritning på en ny klädhängare till hallen som min farbror ska svetsa ihop. Ska bli spännande att se hur den blir. Har gått efter en inspirationsbild på Pinterest här nedan och tagit mina egna mått.

Likes

Comments

Om detta har blivit en ny frukostfavorit? JA!! Går ju precis som i en vanlig smoothie att blanda ner diverse nyttigheter utan att det smakar grönt, sedan är den ju roligare att äta när man pimpat den! Detta var min första Acaibowl, lite rinnig, men väldigt god! Förövrigt så är ju acai en väldigt bra källa till antioxidanter, ett superbär helt enkelt.

Likes

Comments

God kväll!

I skrivande stund sitter jag med en guldolja i ansiktet och lyssnar på podcast. Kände att jag ville visa upp min nya tvbänk som var ett oerhört projekt för mig förra veckan. Åkte ju, som ni vet, till ikea och köpte både laptopbord och då även denna tvbänk. problemet med denna tvbänk var dock att jag bara fick med mig en utav två stycken skenor. Så jag fick ta en sväng ner igen en kväll i förra veckan. Allt för en 50kr skena så att jag kunde sätta upp allt på väggen. Jag tycker att det blev väldigt snyggt att ha den vägghängd då det ger ett lite mer "luftigt" intryck och dessutom såå mycket smidigare när man ska städa.

Skåpet är ifrån serien "bestå" och består av en 120cm tvbänk(de två luckorna till höger) och ett vanligt 120cm skåp till vänster. Den frostade rutan fick jag ta pga att jag ska slippa springa fram och tillbaka för att byta kanal och för att jag ska slippa ha ett skåp som står öppet. Hade tänkt ha en hylla för boxern först, men kände att jag ville ha det helt stängt. Tyckte ändå inte att det blev så jättestörigt med en frostad ruta så den byter jag nog inte. Tanken är att jag ska ha en snygg ljusslinga under bänken någon gång i framtiden som lyser snyggt ner mot golvet!!

Ni får ursäkta den dåliga kvaliteten på bilderna, men det var lite för mörkt ljus i lägenheten för att få till bra bilder.

Nu ska jag ladda inför jobb, ville bara uppdatera er med tvbänken. Ha en fin kväll, och god natt till er vars kväll börjar lida mot sitt slut.

Likes

Comments

[Mobilinlägg]
Ligger på soffan och tittar på Nyhetsmorgon. Nu har jag äntligen tagit helg efter en veckas nattjobb. Såå skönt! Tog svängen förbi affären på vägen hem. Hade inte supermycket på listan men det slutade med att kosta 800(!!!!!)kr. Förstår verkligen inte detta, haha. Handlade i stort sett bara frukt, bär, grönsaker och nötter, men jäklar vad dyrt det ska vara med "nyttig mat". Oerhört mycket billigare att leva på en kost bestående av snabbmakaroner och falukorv, haha, skörbjugg nästa! Ne, trots det fina vädret som väntar idag och min brist på intresse att sova så är detta nog något som jag kan behöva, i alla fall några timmar.
Ha en fin dag vänner!

Likes

Comments

Juiceade ihop denna i eftermiddags med ingredienserna ni kan se ovan. Freestylade lite med mängder så bilden återspeglar inte hela juicen. Tyvärr fick jag i för lite ingefära, älskar verkligen den smaken, så lite besviken blev jag allt.

Jag börjar nästan fundera på om detta är en matblogg?? Är absolut inte meningen att sprida massor med hets kring mat och hälsa på något sätt detta är bara lite inspiration och tips. Jag började skriva ett inlägg om min hälsa och hur saker påverkar mig. Men beslutade mig för att radera det. Jag behöver absolut skriva av mig men ni behöver inte ta del av alla mina problem och bli smittade av mina tankar.

Det viktigaste från texten jag skrev är följande bekännelser:

Jag påverkas negativt av vad mina vänner skickar för bilder till mig eller postar på sociala medier. Mat, träning och resor får mig bara att må dåligt över mig själv. Sedan är jag ju förstås glad för mina vänners skull att de har det bra. Men det ger mig stress och får många gånger mig och mitt liv att kännas otillräckligt.

Jag har under de senaste veckorna fått tillbaka mina besvär med min ångest, vilket förmodligen hänger ihop med att jag tränat dåligt sedan mitt knä fick sig en törn, jag tror att träningen hjälper min kropp att hantera dessa problem.

Jag är trött på att hela tiden ändra på saker i mitt liv för att det kanske kommer att göra mig lyckligare, jag önskar att jag bara kunde känna det ändå.

Likes

Comments

Instagram: @mathildastrandh