Header

Så mycket händer i livet. Idag har jag varit storasyster till världens finaste lillasyster i en hel vecka. Kan tänka mig att många snackar och många tänker, men det är ju faktiskt inte någon omöjlighet att jag vid 22 års ålder får ett litet syskon. Även om allt känns lite annorlunda (såklart) så känner jag att det viktigaste är att alla mår bra, är lyckliga och att vi trivs med allt som hänt. Jag är jätteglad för deras skull och detta har givit nytt liv i familjen i dubbel bemärkelse. Detta har fört oss samman och det är jag väldigt glad för!

Just nu sitter jag på tåget ner till Göteborg, äntligen är dagen här, då jag får reda på ödet för mitt stackars knä. Då köerna till ortopeden i Skövde var LÅNGA så blev jag skickad ner till götet. Så nu håller jag alla tummar jag har (plus tårna)för att detta går att lösa på ett bra sätt så att jag slipper oroa mig för att knäet inte håller om jag skulle hoppa ner från en pall, får en knuff i sidan eller helt enkelt gör en snabb förflyttning i ny riktning. Jag känner mycket nervositet kring detta av olika anledningar, men jag ska försöka vara lugn idag och sluta oroa mig i onödan.

Idag ska jag i alla fall försöka ha en härlig dag i Göteborg, kanske äta lite fräsch, god mat och se om jag har någon shoppinglycka i en LAGOM mängd. Kanske får klart en julklapp redan nu, det vore ju drömmen!!
Vi hörs!

Haha, jätteglad och jättelycklig Mathilda, men ooooh så varmt det var att hålla det lilla livet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej vänner här ligger jag och skriver en lördagskväll samtidigt som jag tittar på "Så mycket bättre". Detta underbara program! Så mycket bra musik som brukar komma ut ifrån detta program och så mycket historier man får veta om kända artister.

Jag sitter, nej ligger, här med en halv flaska rödtjut (ikväll igen). Jag är ingen förespråkare till att dricka alkohol egentligen och jag tycker att det i stort är onödigt att lägga så mycket pengar på något som man snart ska dricka upp. Men, jag brukar vanligtvis undvika att dricka alkohol, dels för att jag inte vill ha en vidrig bakfylla, men även för att jag känner att jag inte har kontrollen längre. Har insett att jag har ett stoort kontrollbehov, och när jag dricker alkohol så känner jag mig låst, i och med att jag inte kan sätta mig i min bil för att åka någonstans. I 10 av 10 utav fallen som jag har druckit har jag inte behövt åka någonstans akut och det är tråkigt att jag har stoppat mig själv för att ha kul med mina vänner på grund utav detta. Så detta blev faktiskt ett sätt för mig att öva på att släppa kontrollen för en stund och än så länge lever jag, haha. Jag kanske inte ska ta mitt drickande till en vana, men kanske låta mig själv få slappna av och släppa mina spärrar lite, vad är det värsta som kan hända liksom? Kanske är dags att släppa på det mesta, sluta vara rädd och sluta vara så tråkig, vara lite mer "YOLO" och fånga dagen. Råkar man göra bort sig så kan det ju leda till en rolig historia om inte annat!

Kram, och sköt om er, gå ut och släpp loss lite!

Ja, det blev ett dagboksinlägg nu igen, men det är rödtjutet som bjuder!

Likes

Comments

Fredag, äntligen! Jobbet har inte innehållit någon slags fredagsstämning över huvudtaget idag, och hela veckan har känts som en evighet. Det har varit osäkert på jobbet och jag har varit orolig, men det verkar som att allt blir bra till slut ändå. Nu sitter jag vid tvn med ett glas vin och lite choklad och tittar på Baywatch. Till kvällsmat blev det rödbetor med chèvre, honung och valnötter på en bädd av rucola. Haha, fancy, right? Var supergott iaf, rödbetor är ju en supergrönsak, nyttig som attan och underbar när man väl lärt sig tycka om den! Nu ska jag titta vidare på snygga livräddare.
Adios

Likes

Comments

Efter att ha legat i sängen i ett antal timmar så har jag nu givit upp. Det är måndag och jag ska jobba ikväll, har inte riktigt lyckats vända tillbaka dygnet från de tre senaste veckorna med nattjobb. Trodde inte att jag skulle behöva kämpa så mycket eftersom att jag vanligtvis inte ha några vidare svårigheter att sova.. Men nu sitter jag här som sagt och har haft en sömnlös natt. Visst att jag inte börjar förrän i eftermiddag, men bilen ska lämnas in på service före kl.07 denna morgon och att sova mig igenom hela min förmiddag sen är ju inget som bidrar till att det blir lättare att sova inatt sen. Vad jag har ägnat min natt åt är simpelt, försökt sova. Men även lyssna på Daniel Redgerts självbiografi vilken börjar lida mot sitt slut nu. Är mäkta imponerad av denna kille, HUR kan man vara så otroligt målmedveten? Jag önskar att jag ens hade hälften av det drivet som han har haft. Men sen har jag heller inte haft ett så klart och tydligt mål här i livet som honom.

Idag ska jag även ringa till ortopeden, mitt besök på MR gick bra förra veckan och nu väntar jag bara på svar. Sjukgymnasten samma dag gick också bra och han uppmanade mig att jag skulle slå en pling till ortopeden då han sa att det mycket troligt var en korsbandsskada. Han var orolig för att bilderna inte skulle visa den egentliga skadan, så detta ska jag ta tag i, sedan ska jag även försöka ringa till tandläkaren, dags att byta till en i Skövde!

Nu har jag piggnat till lite och ska nog ta mig en andra kopp honungsvatten och sitta framför nyhetsmorgon en stund innan det är dags att starta denna dagen.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Uppdaterar lite mitt i nattjobbet (rast!!) här är lite blandade saker jag längtar efter:

- Min nya cykel. Jag har beställt en ny cykel, har konstaterat att min cykel troligtvis har en för liten ramstorlek för mig och att det är en bidragande orsak till att den inte är bekväm för att cykla på. Så i måndags var jag inne och provade en ny cykel. Tanken var bara att jag skulle kolla utbud och prova för att se om jag hittade någon bra, men sedan åka och titta vidare. Meeeen, jag fastnade för en monark där (efter att provat två olika cyklar ett antal gånger) så impulsiva Mathilda tog över och då var en cykel beställd! Skulle komma innan helgen trodde dem men nu är det ju fredag såååå, hoppas hoppas!

- Röntgen och rehab. Har nog pratat om röntgen tidigare då jag är överlycklig för att jag äntligen fått en tid till det. Men något jag inte har berättat är att jag har fått en kallelse till sjukgymnasten samma dag, fast på eftermiddagen då. Ska bli spännande att se vad dom har att säga och vilka övningar de tycker att jag ska jobba med.

- Helgen och lönen, ALLTID helg och lön, haha.

- Ny hallmöbel, har skissat upp en ritning på en ny klädhängare till hallen som min farbror ska svetsa ihop. Ska bli spännande att se hur den blir. Har gått efter en inspirationsbild på Pinterest här nedan och tagit mina egna mått.

Likes

Comments

Om detta har blivit en ny frukostfavorit? JA!! Går ju precis som i en vanlig smoothie att blanda ner diverse nyttigheter utan att det smakar grönt, sedan är den ju roligare att äta när man pimpat den! Detta var min första Acaibowl, lite rinnig, men väldigt god! Förövrigt så är ju acai en väldigt bra källa till antioxidanter, ett superbär helt enkelt.

Likes

Comments

Instagram: @mathildastrandh