View tracker

Idag blir det ett kort inlägg, så att jag kan fortsätta sova för jag vaknade just mitt i natten och kom på att jag hade glömt att skriva. Idag var Max ledig från skolan av något anledning så jag hade alla pojkar hemma.

Tanken var att jag skulle ta alla pojkar till zoo idag, men lite saker hände som gjorde att planerna ändrades. Det slutade med att jag åkte till zoo med bara en pojke, den yngsta. Vi hade dock en väldigt mysig dag på zoo och det var roligt att ha bara honom lite också, för det är inte så ofta.

Jag tog inte så mycket bilder idag eftersom det var samma zoo som sist, så därför har jag inte direkt några bilder att dela med mig av idag.

På kvällen hade pojkarna egen middag innan de gick och lag sig, sen beställde vi thaimat  (vilket de inte direkt gillar) när de hade somnat. Det var väldigt gott, och eftersom att jag inte hade ätit så mycket under dagen (av eget val) så var jag väldigt hungrig.

Puss & kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag hade jag som sagt förmiddagen ledig eftersom jag jobbade kväll. Igår sa jag att jag kanske skulle göra en sak om jag kände att jag skulle orka med det...

...och det gjorde jag. Jag tog mig nämligen till Mall of America och Ikea som ligger där. "Vadå?" tänker ni, "varför skulle du inte kunnat gjort det?". Jo, Mall of America är nämligen det största köpcentret i USA, och Minnesota är en av de få (om inte den enda) staten där man inte betalar extra skatt på kläder. Detta betyder att det inte är jätteroligt att vara där såhär i juletid. Men det var ganska okej idag eftersom jag var där på en bra tid, en vardag på förmiddagen.

Först gick jag in på Ikea, och om jag ska vara ärlig log jag hela tiden. Jag gick bara runt där och kände mig lite närmre hemma, för det såg exakt likadant ut. Jag passade också på att köpa mig en adventskalender, lite olika sorters svenskt godis och julmust.

Efter det så tog jag mig an Mall of America. Trots att Ikea ligger ganska nära så var jag tvungen att flytta bilen för det är så mycket trafik och olika parkeringar. Det var parkeringar överallt men jag parkerade på ett ställe där jag kände att jag skulle hitta bilen igen, sen gick jag in.

Det var bara wow, jag kan inte riktigt beskriva det. Jag visste ju att det skulle vara stort, jag visste faktamässigt exakt hur stort och hur många affärer och vad som fanns där inne. Men jag hade inte kunnat föreställa mig riktigt. Jag gick runt och runt och bara tittade, på alla butiker jag kände igen, på alla jag inte kände igen, på alla fina kläder, på nöjesfältet i mitten, på ingångarna till akvariumet, på allt. Det var inte bara så att det var enkla plan som man kunde ta sig runt på utan det var olika gångar och trappor överallt. Jag kan inte riktigt beskriva det, jag tror man måste se det för att förstå. Tyvärr köpte jag inga kläder trots att jag hittade massor av fint, men med tanke på att jag bor 20 min därifrån så var det inte direkt sista gången jag var där. Jag köpte dock en väska på Forever 21, har varit i behov av något liknande.

På kvällen har jag haft pojkarna och det har gått riktigt bra faktiskt, de har varit duktiga. När mina värdföräldrar kommer hem igen så ska jag lägga mig och äta lite svenskt godis.

Puss & kram

Likes

Comments

View tracker

Den här veckan har varit ganska lugn överhuvudtaget, för idag har varit ännu en ganska lugn dag.

Jag började dagen med att ta pojkarna till ett av biblioteken i närheten. Där hittade vi några böcker och pojkarna lekte (fanns som ett barnområde med leksaker) jättemycket med andra barn som också var där. Jag tyckte att det var ett bra bibliotek med ett stort område för barnböcker och lek. Vi stannade där fram till lunch, och det gick väldigt snabbt.

På eftermiddagen har vi bara lekt, har inte mycket att säga om det. Jag fick all min tvätt gjord idag vilket känns superskönt. På kvällen tog jag mig ett bad till tonerna av Håkan Hellström. Visst, jag bor i landet extra allt men det är mysigt med något riktigt svenskt då och då.

Imorgon jobbar jag eftermiddag/kväll, så jag ska hitta på något på förmiddagen. Jag har faktiskt en plan som jag kanske satsar på, om jag vågar. Vad det är får ni se imorgon...

Puss & kram

Likes

Comments

Idag var också en ganska lugn dag, som jag faktiskt avslutade genom att vara på riktigt bra humör för ingen speciell anledning.

Idag åkte jag med pojkarna till samma lekland som vi var på förra veckan också. Det var så bra sist vi var där, så jag tyckte att det var en bra idé att åka dit igen. För övrigt har vi inte gjort något speciellt idag utan bara lekt.

Det var superkallt ute idag, det känns alltid kallare utan snö också. Jag har inte så stor koll på Fahrenheit ännu men det var i alla fall ett par minusgrader.

På kvällen frågade min värdmamma mig om jag ville gå på bio, så vi åkte iväg lite spontant och gick på Miss Peregrine's home for peculiar children. Vi bor supernära en mindre biograf, som inte visar filmerna direkt när de kommer ut utan efter ett litet tag, men som jag tyckte om väldigt mycket. Biljetten kostade 2.50 dollar vilket är 15-20 kr, för det är specialpris på tisdagar. Jag tror att jag ska börja göra det till en grej att gå på bio på tisdagar, inte varje tisdag kanske men ganska ofta. Min värdmamma är så mysig som gör grejer med mig också, bara för att göra något roligt.

Puss & kram

Likes

Comments

Idag var det måndag igen och "arbetsdag", och jag har inte så mycket att säga.

Det var en väldigt lugn dag idag, vi har bara varit hemma och lekt lugnt och läst många böcker. Mer än så har jag faktiskt inte att säga om dagen.

Jag planerar att ta mig till Ikea inom en snar framtid, för att titta om de har julmust och lite andra svenska saker som jag tycker om för att inte sakna hemma för mycket i jul.

Puss & kram

Likes

Comments

Idag var det dags för mitt första Au Pair meeting och jag hade stora förhoppningar på att träffa massa nya vänner. Riktigt så var det inte.

Det var ok, men det var inte mer. Det började med att min Area Director blev närmare en timme sen för att hämta upp mig för att två andra Au Pairer som också skulle åka med inte var i tid. Man märker att alla kulturer inte har samma syn på tid, dessa två tjejer från Sydamerika och jag vet att synen på tid ofta är lite annorlunda i de länderna.

Vi åkte till downtown Minneapolis till ett julevent som heter Holidazzle. Det var ganska mysigt där och jag tyckte att det var roligt att få se lite av Minneapolis. Det fanns lite tält med olika sorters mat, några tält där de sålde saker, en rink för skridskor, och en stor varg och en älg gjorda på återvunnet material. Det var tänkt att vi skulle träffa på massor av andra Au Pairer där, men så blev det inte riktigt. Stötte på några då och då, men blev mest fast med de som hade åkt med i bilen, och de pratade alla spanska. Jag gillar min Area Director dock, så jag gick mycket med henne idag. Det är tråkigt för jag är nästan den enda som är ensam från mitt hemland, och alla har lite skapat grupper baserat på nationalitet. Men men, får se på nästa möte när vi antagligen är lite mer samlade.

Min värdmamma blev lite orolig när jag sa att jag var orolig för att inte träffa vänner. Inte för att hon trodde att det kunde vara så, utan för att jag var orolig för det. Hon har försökt att hitta ett tillfälle för att träffa hennes vänner som också har en Au Pair, så att vi kunde träffas, och nu blev det ännu mer bråttom att göra det för att jag ska vara glad och känna att jag har vänner. Så mysig!Jag är väl inte orolig egentligen, det var väl bara för att mötet idag inte var som jag hade föreställt mig det.

På eftermiddagen gick jag faktiskt och sov ett tag för att bli friskare och för att jag hade en hemsk huvudvärk.

Imorgon är det vanlig jobbdag igen.

Puss & kram

Likes

Comments

Idag var det som sagt lördag och en ledig dag för mig, men som jag nämnde igår så betyder inte det riktigt att jag ligger i sängen hela dagen.

Egentligen borde jag ha legat i sängen hela dagen eftersom förkylningen aldrig ger med sig, men så blev det inte. Jag tog en ganska lugn morgon dock och när jag kom upp så var det en riktig frukost med pannkakor och grejer. En stund senare åkte vi till hockeyträning nr 1: Charlie. Efter det var det dags för lunch och sen julpyntade vi här hemma och fixade granen, så nu är det lite julstämning här! Jag har fått min egen julstrumpa som de hade köpt för ett tag sen, så mysigt! Det verkar som om det var populärt att julpynta idag för när jag var ute på kvällen så var det julpyntat med lysen överallt ute och man såg lysande granar genom fönstren.

På eftermiddagen var det dags för hockeyträning nr 2: Max. Mycket hockey idag när jag borde legat i sängen men de ville så gärna att jag skulle komma och titta så jag kunde inte säga nej.

På kvällen hade vi "pizza & movie night" och några grannar kom över och umgicks lite.

Imorgon så blir det inte heller mycket vila för då är det dags för mitt första Au Pair meeting!

Puss & kram

Likes

Comments

Idag har det varit en vanlig arbetsdag, men den gick faktiskt snabbt och relativt enkelt trots att jag är hängig.

På förmiddagen lekte jag bara med pojkarna i lekrummet ända fram tills lunch. Efter det så var det dags för Jack att sova en stund och Charlie åkte med min värdpappa för att fixa vinterdäck på en av bilarna. Eftersom detta blev som lite ledighet för mig så passade jag på att ringa och gratta farmor som fyllde år idag. Grattis farmor!

Mitt på dagen kom också städerskorna som kommer varannan (?) fredag för att städa huset. Så skönt att få allting städat åt en!

Senare kom alla hem igen, från skolan, från att byta däck och från jobbet, och då lekte vi lite mer innan middag. Stackars Jack hade feber dock och var inte alls glad, vi får se hur det är imorgon.

Det var lite roligt för vi åt grillat till middag, typiskt amerikanskt med steak, så lite vinter stoppar inte för att stå ute och grilla här verkar det som!

Det ska bli skönt att vara lite ledig nu i helgen så att jag kan vila bort förkylningen. Inte för att det är så stor chans att det kommer bli mycket vila för mig, men det är en fin tanke.

Puss & kram

Likes

Comments

Idag jobbade jag som sagt eftermiddag igen, 14-22, och hade middag och läggdags ensam med pojkarna. Det blev en lätt och avslappnande förmiddag för mig och en svår och utmanande eftermiddag.

Jag började dagen med lite sovmorgon och med att ta lång tid på mig att fixa mig. Efter en tuff natt på grund av förkylningen så behövde jag en skön morgon. Trots att förkylningen fortfarande var dålig så bestämde jag mig för att åka till det där stället jag hade tänkt för att få vara lite ledig på riktigt. Oj, vilken skön förmiddag jag hade! Jag började med att köpa ett par Vans som jag har varit sugen på (ja, jag har köpt två par skor på mindre än en vecka). Sedan promenerade jag runt lite men eftersom det var ganska kallt så gick jag in på ett fik, köpte te och satte mig med en bok som jag hade tagit med mig. Efter det så gick jag till en pizzeria som min värdmamma hade tipsat om för lunch. Det var ungefär som Subway fast med pizza, man har botten och sen får man välja allt som man ville ha på. Man fick ta hur mycket man ville och det var ändå samma pris, och min pizza blev verkligen god så hit kommer jag nog åka tillbaka.

Jag har tyckt att det har varit lite jobbigt att vara ute ensam offentligt och att äta ensam offentligt, men det var verkligen jätteskönt. Ska nog börja göra så när jag jobbar eftermiddag för att verkligen få vara ledig på förmiddagen. Innan jag åkte hem så åkte jag även förbi Target och köpte lite smink (som är så himla billigt här) och nässpray.

Det var det lätta och avslappnande delen av dagen.

Eftermiddagen har varit väldigt utmanande med lite lyssnande och mycket tjatande från min sida. Förhoppningsvis testar de mig fortfarande så det blir nog bättre. Läggdags var katastrof, men tillslut sov alla tre i alla fall. Vid det laget så hade jag ingen röst kvar alls, min förkylning har ju varit väldigt dålig så i kombination med allt tjatande så är min hals väldigt svullen och öm och rösten är borta.

Nu ska jag äntligen få sova dock, imorgon jobbar jag som vanligt 9-17.

Puss & kram

Likes

Comments

Ursäkta för ett lite sent inlägg, jag somnade en stund och nu är det mitt i natten och så kan jag inte somna om på grund av förkylningen. Som tur är jobbar jag eftermiddag imorgon.

Större delen av dagen idag spenderades på ett lekland! Det var egentligen ett gym eller något, men de hade ett lekland och en pool och lite såna saker. Vi hade det superroligt! Jag var såklart tvungen att hålla koll på Jack hela tiden, men Charlie lekte jättebra och hittade en massa nya kompisar hela tiden. Det fanns en "baby area" där Jack kunde leka då resten av stället var lite svårt för någon som är 16 månader. Dock så gick jag igenom hela grejen några gånger med honom så han kunde åka den stora rutschkanan med mig. Vi var där i 3 timmar ungefär men det kändes som hela dagen. När vi åkte hem så var barnen riktigt trötta, Jack hade sin nap på en gång och jag var till och med tvungen att väcka honom efter två timmar så att han inte skulle sova för länge för att kunna sova på kvällen.

När alla kom hem åt vi middag och sen var det nästan läggdags. Läggdags har varit ganska komplicerat den här veckan så det blir kanske inte så roligt imorgon när det är jag som har hand om läggdags. Jag jobbar 14-22, barnen ska vara i säng runt 19 men som sagt har det varit lite struligt. Så imorgon hade jag tänkt att vila lite extra eftersom förkylningen inte blir nå bättre, men jag tar nog kanske en sväng till ett ställe som har några affärer på rad och lite restauranger. Där kanske jag går lite och tittar samt äter lunch, detta för att det är svårt att undvika att "jobba" om jag är hemma om jag inte vill gömma mig på mitt rum halva dagen. Det kan vara skönt att få lite tid ensam också, så jag kanske gör som min värdmamma tipsade om och sätter mig på ett fik där med en bok. Vi får se hur det blir.

Puss & kram

Likes

Comments