Två dagar i taget verkar vara min takt just nu, känner för att spendera varje minut med mina föräldrar hellre än att blogga. Men lite måste jag ju skriva, bara så ni vet vad som försiggår här borta.

Lördag:
Planerna var spikade på downtown Minneapolis, så det var dit vi skulle. Vädret var ju dock ungefär så illa det kunde ha varit med spöregn och kallt hela dagen. Som tur är så är Minneapolis väldigt bra byggt med gångar i luften mellan byggnader som gör det möjligt att ta sig runt i nästan hela downtown utan att gå ute. Tyvärr så är man ju tvungen att gå ut för vissa saker, så vädret förstörde nästan dagen. Minneapolis är en rätt charmig stad, men nu var det bara kallt och blött.

Efter vi kommit hem och torkad så gick vi ut på middag med min värdfamilj till ett ställe som heter Texas Roadhouse. De gör mycket steak, och det var verkligen asgott. Var så mätt så att jag aldrig trodde att jag skulle äta igen. Tyvärr har jag varit lite dålig på att ta bilder, tog ingen bild i Minneapolis på grund av vädret så första bilden är på St. Paul.

Söndag: Idag så tog vi sovmorgon, lite skillnad mot alla andra dagar. Vid 12.30 så hade jag ett Au Pair möte i St. Paul, så mamma och pappa följde med dit. Mötet var en tour av Minnesota State Capitol, vilket var häftigt.

Efter mötet så åkte vi till Mall of America en snabbis, där vi satte oss på restaurangen/sportbaren Buffalo Wild Wings och tittade på när Sverige vann VM-guld i hockey!! När vi åkte därifrån så gjorde vi lite saker på vägen hem för att inte komma hit mitt i läggdags för pojkarna. Bland annat så körde vi förbi vad som var Princes hus, Paisley Park. Det är ju ett museum nu, men tyvärr så gick vi inte in, men det såg häftigt ut.

Efter det så var vi bara hemma här en stund och tittade på TV. När de åkte till hotellet så borde jag ha sovit, men jag kan inte. Kanske beror det på att jag måste säga hejdå till mamma och pappa snart. Hur ska det ens gå till? Hursomhelst så är det jobb igen imorgon, och jag kommer vara väldigt trött utan sömn.

Puss & kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hallå igen! Nu har det gått två dagar sen sist, och jag har lite grejer som vi har gjort att berätta. Mina föräldrar är ju fortfarande här, och ju mer det närmar sig dagen de ska åka hem, ju mer vill jag inte att de ska åka.

Torsdag:
Jag jobbade som vanligt 8-17, så jag frågade såklart fyraåringen vad han ville göra. Han ville åka till museum, så av bar det mot St. Paul och Minnesota History Center. Jag tror mamma och pappa gillade det, det är ett ganska häftigt ställe. Vi spenderade hela förmiddagen där innan det bar av hemåt igen. På eftermiddagen lekte vi bara hemma.

När jag slutade så åkte jag och mina föräldrar tillbaka till Mall of America eftersom vi inte alls hade hunnit runt dagen innan. Vi hann inte mycket mer denna gång, men det var trevligt ändå.

Fredag: Jag hade tagit ledigt fredag för att kunna göra något med mamma och pappa. Vi åkte mot svenskbygden här i Minnesota, till Lindstrom dit Karl-Oskar och Kristina åker i Vilhelm Mobergs böcker. Det var väl lite kul att se statyn och så, men annars var Lindstrom i sig inte mycket att hänga i granen. Det var mest en håla faktiskt. På eftermiddagen/kvällningen så åkte vi till sjuåringens skola för att titta på ett lopp de hade. Det var lite festligt faktiskt, det känns som att skolan har mycket aktiviteter på det sättet. Efter skolan så åkte vi och åt och tittade lite på några butiker innan det var dags att göra kväller.

Nu ska vi äta frukost här hemma hos min värdfamilj innan jag tar med mina föräldrar till downtown Minneapolis. Egentligen skulle vi gått och sett fyraåringens baseball nu på morgonen, men den blev inställt på grund av vädret så det blev frukost istället.

Puss & kram

Likes

Comments

Glömde helt bort att skriva igår, så nu får det bli ett sånt här fint sammanslaget inlägg igen. Det är väl inget fel på det, då blir ju inlägget lite längre.

Tisdag:
Jag jobbade ju som vanligt 8-17, och jag lät Charlie bestämma vad han ville göra. Han ville till Mall of America och gå på akvarium, så då fick mamma och pappa följa med på det. Det tog som vanligt hela förmiddagen, och sedan så var vi bara hemma på eftermiddagen. När jag hade slutat så åkte jag och mina föräldrar iväg för att äta, och sen ville jag följa med dem till hotellet för att bara ligga och titta på TV. Det kanske låter konstigt, men jag ville umgås med dem och att bara ligga och titta på TV är något vi gör hemma, så det kändes lite som hemma att göra det.

Onsdag: Idag jobbade jag kväll, 14.45-22.45, så på dagen åkte jag och mina föräldrar tillbaka till Mall of America men denna gång för att shoppa. Jag tror att de var ganska imponerade ändå över hur stort det var. Vi åker bog kanske tillbaka imorgon kväll efter jobbet, för vi hann knappt med första våningen idag. När man bor här som jag gör blir ju inte MOA så jätteroligt längre för man tycker bara att det är mycket folk och tar lång tid, men det är ju såklart jätteroligt när man inte är där så ofta. Trodde inte att jag skulle shoppa så mycket men jag shoppade nog mest, jag har nog bara saknat någon att shoppa med så mycket som jag har strosat runt där ensam.

Nu har jag precis jobbat kväll och det har gått jättebra. Arbetsbelastningen blir ju mycket mindre för mig när ungarna vill vara med mina föräldrar, så jag får saker gjort mer effektivt och jag är inte lika stressad. Så det gick jättebra att jobba, lät pojkarna vara uppe lite längre och sen somnade de direkt när de lag sig. När de hade somnat så kollade vi bara på en film medan jag gjorde lite tvätt, och nu åkte precis mamma och pappa tillbaka till hotellet. Jag väntar på att mina värdföräldrar ska komma hem, och sen ska jag också gå och lägga mig. Det är ju en dag imorgon också.

Puss & kram

Likes

Comments

Idag så var det tillbaka till verkligheten fast inte riktigt. Det var måndag igen och dags att jobba efter några dagar ledigt på resande fot, men jag hade ju också mina föräldrar med mig vilket gjorde det lite annorlunda.

Det var mamma och pappas första dag att testa på en av mina arbetsdagar. Frågade fyraåringen vad han ville göra, och svaret blev såklart "zoo!". Så det är vad vi gjorde. Hela förmiddagen spenderades på zoo, och vi hade ganska okej väder så att vi kunde göra sakerna ute. Vi hann precis till bilen innan det började spöregna och åska. Tydligen ska det vara mycket sånt väder den här veckan, vilket känns tråkigt.

På eftermiddagen så var vi bara här hemma och lekte som vi brukar göra. Nu är ju inte jag så intressant när mina föräldrar är här, så jag får inte jättemycket att göra vilket är lite skönt ibland. Mamma och pappa är väldigt omtyckta, så det är roligt att bara titta på det. Vi gick ut en stund på eftermiddagen också eftersom vädret hade blivit bättre, för ibland är pojkarna bara en hint för uppspelta för att vara inomhus.

På kvällen var det dags för min klass med Bart, och mina föräldrar följde med för att titta! Klassen gick väl sisådär, men det var roligt ändå. Något som dock borde säga något om Bart som hund och hur han är, är att hundrädda mamma satt ihopklämd med honom bak i bilen utan att vara rädd. Han är ju inte direkt en liten hund heller, men hon satt till och med och pratade med honom och klappade honom. Så han kanske inte alltid (eller någonsin) är bäst i klassen, men han är i alla fall en jättebra hund.

Puss & kram

Likes

Comments

Idag vaknade vi på morgonen och tog det lite lugnt, åt hotellfrukost och bara gjorde oss i ordning.

På förmiddagen tog jag mamma och pappa till köpcentret som de bor precis vid, så gick vi runt där lite för att fördriva tiden tills min värdfamilj kom hem då de var ute och gick.

När de väl var hemma så åkte vi till huset så att mamma och pappa fick träffa hela min värdfamilj, vilket gick jättebra. Vi bara umgicks ett tag och pratade, och mamma och pappa gav bort sina presenter till min värdfamilj.

Runt klockan 17 så gick vi alla över till grannarna och hade en sån där typisk amerikansk BBQ med steak. Vi hade alla trevligt och det var en rolig kväll. När vi gick hem igen så var det nästan dags för mamma och pappa att åka till hotellet för natten medan jag är kvar här hemma, och det var faktiskt förvånande svårt när de åkte. Hur ska jag klara det när de åker härifrån? Jag tycker att jag har klarat mig bra de första månaderna, visst har jag haft en del saknad men jag har kunnat fortsätta ganska smärtfritt. Nu helt plötsligt känns det väldigt svårt dock, nu när jag har fått träffa dem.

Imorgon är det ju tillbaka till verkligheten med jobb för mig, men jag har ju också mamma och pappa med mig. Helst hade jag väl velat ha dem för mig själv, men det här får duga.

Puss & kram

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen igen, och vi har åkt många mil sedan sist. Efter en lång bilfärd från de södra delarna i USA till de norra så är jag nu hemma i Minnesota igen. Tar dock en hotellnatt här med mamma och pappa eftersom vi kom hit så sent.

Fredag:
Vi gick upp tidigt på morgonen för att äta frukost och göra oss i ordning innan vi åkte för att hälsa på Elvis i Graceland. Vi gick på en tur i hans mansion och i flygplanen, och även då Elvis var före min tid så kan jag ju musiken så det var häftigt ändå.

Efter Graceland så hade vi en ganska lång tid i bilen framför oss, då vi siktade mot St. Louis i Missouri. Vi kom fram till St. Louis ganska sent, så vi lämnade bara väskorna på hotellet och åkte in till downtown för att se USA:s högsta monument och världens högsta båge; Gateway Arch. Vi alla tog såklart på bågen, men vi var lite för nära och det var lite för mörkt för att få bra bilder. Den var enorm dock, det är svårt att förstå på bilder hur stor den faktiskt är. 192 meter hög! Efter den snabba turen till downtown så var det bara att åka till hotellet för att sova och ladda för nästa dag.

Lördag: Om vi tyckte att bilturen igår var lång, så var ju den idag dubbelt så lång. 90 mil från St. Louis till Minneapolis! Efter vägen var det mycket träd och åkrar, alltså inte jättemycket roligt att se. Det var väldigt fint och grönt dock, inte alls den bild som många har av USA. Det roligaste vi snubblade över på vägen var ett område i Iowa dit många svenskar flyttade. Vi hittade en liten by som heter Swedesburg där det fanns ett "Swedish heritage" museum. Såklart var vi tvungna att ta en titt där, och det var jätteroligt! Sedan bar det av igen mot Minneapolis, utan några nämnvärda stopp på vägen.

Nu sitter vi här i Minnesota, och imorgon är det väl lite tillbaka till verkligheten. Jag jobbar inte imorgon dock, så det är ju skönt. Det som kommer nu är väl att visa mamma och pappa min verklighet, så det blir ju lite spännande.

Puss & kram

Likes

Comments

Nu är ni bra nyfikna på vad vi gjorde igår. Ibland somnar jag bara ifrån när jag tänker skriva, så då blir det en lite sen uppdatering.

Vi lämnade ju Nashville bakom oss igår och siktade på Memphis. Innan vi åkte så klämde vi dock in ett besök på Madame Tussauds i Nashville och kollade på stjärnor inom amerikansk musik i vaxdockaformat. Det var häftigt men också lite creepy, för vissa såg så verkliga ut så man förväntade sig att de skulle börja röra på dig.

Efter det så bar det av mot Memphis, och början av resan hade attityden "inte sova, måste se allt" men när mil efter mil med träd sträckte ut sig så blev det lite annorlunda. Tillslut kom vi fram till ett hotell i Memphis och sedan åkte vi in i downtown för att kika på den berömda rock- och bluesgatan "Beale Street". Det var väldigt häftigt, och bilderna gör den inte alls rättvisa.

Idag ska vi hälsa på Elvis is Graceland, och sedan bär det av mot nya äventyr.

Puss & kram

Likes

Comments

Dagen idag spenderades i downtown Nashville, och specifikt den berömda musikgatan Broadway. Hela gatan var bara en rad av barer/restauranger med countrymusik (mestadels live).

Det var väldigt häftigt att bara gå längst gatan och höra olika musik från alla olika ställen. Det var dock såklart ännu häftigare att sitta inne och äta precis framför ett liveband. Alla är så otroligt duktiga och kunniga i musik, det var fantastiskt att se. Jag tror det är svårt att beskriva känslan på hela stället, det måste nog upplevas för att man ska förstå det.

Vädret hade ju inte kunnat vara bättre heller, och man uppskattar nästan molnen när de skymmer solen för det är ju p otroligt varmt. Vi hade absolut kunnat stanna längre här, men imorgon bär det av till nya upptäckter.

Puss & kram

Likes

Comments

Två dagar har det gått sen sist jag skrev, men det känns som om det har varit längre. Har bara haft massa stress och förväntningar och grejer, så det har inte blivit av.

I måndags så jobbade jag bara som vanligt och sen på kvällen så hade jag lektion med Bart igen. Så mycket mer har jag inte att säga om den dagen, för det har inte varit den intressanta delen.

Idag har väl ledordet varit stress, men också lycka. Just nu befinner jag mig i Nashville med mamma och pappa, och jag är så glad! Resan hit var bara stress dock. Hela dagen var stress för att jag jobbade men jag var inte färdig att åka. När jag hade stressat klart med allt det och var färdig så var det dags att stressa över att hinna till flygplatsen i rusningstrafiken. Det gick bra och jag hann i tid, men då var första planet till Chicago försenat. Redan när jag bokade hade jag lite tid att byta plan på enorma flygplatsen O'Hare i Chicago, men nu fick jag ännu mindre tid. Hela den flygresan så satt jag bara och trummade och var orolig.

När vi äntligen landade och kom till gaten så var det bara att börja springa. Det var inte direkt så att planet till Nashville var i gaten bredvid heller. Så jag sprang igenom flygplatsen tills jag inte kunde andas, men nog tusan hann jag i tid i alla fall. Äntligen kunde jag slappna av och bara vara glad.

Nu är jag med mamma och pappa och det är så skönt. 6 månader är en lång tid, så nu jag ladda om batterierna för 6 månader till. Imorgon ska vi in i Nashville och kolla, så det ska bli coolt.

Puss & kram

Likes

Comments

Det har inte blivit så mycket bloggande, inget alls faktiskt, vilket naturligtvis beror på att jag umgåtts med Linnéa. Vi har haft en fantastisk helg med underbart väder, och det var riktigt tråkigt att köra henne till flygplatsen idag.

4 dagar är alldeles för kort tid, men vi har ändå hunnit med mycket under tiden hon varit här. Torsdag vet ni ju om, så jag börjar med fredag.

Fredag: På fredag var det såklart dags för jobb först, men det gick jättebra. Vi åkte till St. Paul och gick på Minnesota History Center. På så sätt fick Linnéa se St. Paul lite snabbt också, speciellt eftersom det ligger i stadskärnan precis vid State Capitol Building. När vi skulle hem blev det dock något fel på bilen, så jag fick ringa mina värdföräldrar så de kunde komma och hämta oss. Det går verkligen inte bra för mig med den där minivanen, men nu är den i alla fall på verkstad.

På kvällen åkte vi till Mall of America. Det går ju inte att vara här och inte gå på USA:s största köpcentrum, det gör man ju bara inte. Så vi åkte dit och tittade lite, fick lite shopping gjord. Inte för att jag får så mycket shopping gjord, jag bor ju här så Mall of America är inte så underhållande längre.

Lördag: Denna dag spenderades inne i downtown Minneapolis, där vi mestadels bara gick runt och tittade på saker. Man tänker att det ska vara svårt att hitta, men Minneapolis är verkligen inte så stort så till och med jag hittar ganska bra där nu. Att kunna använda de höga byggnaderna som riktmärken är ju såklart hjälpsamt.

Söndag: Idag umgicks vi lite mer med min värdfamilj. De åkte på zoo idag för att se det nya känguruområdet, så vi följde med dit. Inte roligaste stället för mig att åka till då jag är där jämt ändå, men nu var ju Linnéa med och det var kul att hon fick umgås med pojkarna lite mer.

Förutom det jag har skrivit så har helgen innehållit att ta ikapp, mycket mys och bara prat. Efter nästan 8 månader utan att se Linnéa så var det skönt att bara få träffa henne, men också roligt att visa hur jag har det nu. Det var sorgligt att åka och lämna henne vid flygplatsen, och efteråt så åkte jag hem och deppade lite. Post-friend-depression.

Nu är det bara att ladda om dock, för om bara några timmar så går mamma och pappas flyg till USA, och på tisdag så flyger jag ner till Nashville för att möta dem. Det ska bli så roligt!

Puss & kram

Likes

Comments