Nej, jag skrev inget för igår. Jag tänkte göra det, men det kändes som att varje mening skulle vara: Sjuk sjuk sjuk sjuk sjuk, sjuk sjuk sjuk, sjuk sjuk sjuk sjuk. För det var så jag kände.

Fredag: Seriöst dock. Jag jobbade kväll igår, så jag spenderade hela min lediga tid under dagen i sängen. Åkte inte ens och köpte lunch jag jag tänkt, för jag orkade inte helt enkelt. Det suger att vara sjuk men att inte riktigt bara kunna få vara sjuk. För hur trött jag än var så släpade jag mig upp när det var dags för att jobba och så spenderade vi hela kvällen på The Science Museum. Det funkade bra, men det är ju aldrig roligt att vara hängig.

Lördag: Idag fyllde äldsta plutten hela 7 år! Det är så konstigt att se dem växa varje dag, de växer alldeles för snabbt. Hur som helst så hade han sitt party idag och massor av hans vänner kom. Här gör man nästan det aldrig lika enkelt som många i Sverige gör med ett party hemma med fiskedamm och lekar, nej här slår man till på stort och har oftast kalaset på någon häftig plats. M hade sitt kalas på ett ställe som är för pojkscouter, men som också håller i grejer som det här. Där fick man testa på bergsklättring och bågskytte. Jag tror att det var ett riktigt lyckat kalas och att alla hade roligt! Jag hade ju också roligt, klättrade till toppen av klätterväggen (APPLÅDER) och träffade en pil i mittencirkeln på målet (inte värt att nämna att de andra fyra pilarna inte ens träffade målet).

Om jag inte mår bättre imorgon så tror jag att jag bara ska försöka vila. Det är nästan första chansen jag har sen jag blev sjuk att faktiskt försöka vila och bli frisk.

Puss & kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har varit en lite ovanlig dag och faktiskt första gången under mina fyra och en halv månader här som jag har fått avbrutit att jobba.

Ni vet ju att jag är sjuk men att jag har jobbat på ändå, men idag gick det inte. Mina värdföräldrar åkte för att uträtta några ärenden, och jag var såklart med barnen. Efter ett tag började jag känna igen symptom på något som jag inte har haft på väldigt länge: migrän. Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag att det hade gått bort och att jag inte fick migrän längre, men jorå. Jag jobbade tills mina värdföräldrar kom hem igen även då jag får väldigt svårt att titta när jag har migrän. När mina värdföräldrar kom hem gav jag dock upp och sa att jag måste gå och lägga mig. Så jag gick och lag mig och sov i några timmar.

På eftermiddagen var det bättre, även om jag fortfarande är sjuk, så jag hade pojkarna igen när mina värdföräldrar gjorde lite andra ärenden. Sedan åkte vi allihopa till en restaurang och åt buffé. Var ju såklart jättehungrig eftersom jag inte hade ätit något under dagen, så jag åt alldeles för mycket. Kändes inte som om jag kunde röra mig efteråt. Tyvärr har jag inga bilder, men jag kan garantera er att det både såg gott ut och smakade gott.

Nu är det bara att sova, om jag ska bli av med denna förkylning någon gång.

Puss & kram

(Gratulerade såklart bästis "National Puppy Day" idag, trots att han faktiskt är tre år och inte alls en valp längre)

Likes

Comments

Hemmadag idag. Jag har ju jobbat, men eftersom jag är sjuk så har det varit skönt att bara vara hemma. Visst, jag hade väl helst legat i sängen hela dagen men man kan inte få allt.

Så jag har inte så mycket att säga om idag. Jag är sjuk och yngsta är sjuk så han är grinig så vi gör bara det bästa av dagen.

Ni vet ju i alla fall att jag lever. Att vara sjuk är en av de svåra sakerna som Au Pair, för man önskar väldigt mycket att man kunde få vara hemma i Sverige och bara vara sjuk, men så är det inte.

Puss & kram

Likes

Comments

Kände mig mer hängig igår och somnade därför ganska snabbt efter hundkursen, och såklart vaknade jag sjuk. jag har ju dock väntat på det efter att ha känt det på mig ett bra tag nu. Som sagt så var simningen i söndags kanske inte bästa idén, men det känns ändå som att det är skönt att förkylningen faktiskt har kommit nu.

Måmdag: Vi åkte till ett annat zoo än det vi vanligtvis åker till. Det var roligt att se lite annat, men jag vet inte om jag tänker åka tillbaka dit. Inhängnaderna kändes som alldels för små för djuren, och jag kunde inte sluta känna som om de tittade på mig med ledsna ögon. Det blev för jobbigt. Jag gillar det andra som vi åker till för dels har de enorma inhängnader, men det är också många djur som bor där för att de har blivit skadade och inte kan överleva i naturen.

När vi kom hem igen så var det som en vanlig dag och vi lekte lite. Doug kom över på middag eftersom det var hans födelsedag, och sen åkte jag ganska snabbt på min hundkurs. Vi hade en vikarie för våren vanliga instruktör, vilket gjorde mig lite ledsen för jag gillade inte vikarien lika mycket som min vanliga instruktör. Hon ska förhoppningsvis vara tillbaka om några veckor dock.

Tisdag: Vaknade som sagt sjuk idag, men som Au Pair är det bara att kämpa på om det inte är riktigt illa. Så vi åkte till akvariumet idag, där jag i stort sätt kan gå på autopilot eftersom jag har varit där så mycket. Andra halvan av dagen var som vanligt. Ska försöka lägga mig lite tidigare idag eftersom jag inte är så pigg, så får vi se hur det är imorgon.

Puss & kram

Likes

Comments

Lika snabbt som helgen kommer så är helgen över. Ingen fara dock, hinner ju bara blinka så är det helg igen.

Tog ännu en rejäl sovmorgon och lugn förmiddag idag. I början vaknade jag alltid tidigt när barnen började låta, men nu kan jag sova igenom det mesta. Kommer inte ha några problem att sova igenom tidigt dammsugade när jag kommer hem igen.

På eftermiddagen åkte vi faktiskt och simmade. Ja, jag vet, inte det bästa valet när man har en förkylning hängandes. Jag gjorde det dock och det var skönt. Måste börja använda simning som träning lite mer. På kvällen var jag ut och åt med min värdmamma. Vi åkte till samma restaurang som vi var på första gången vi gick ut när jag kom hit till Minnesota. Återigen så var maten fantastisk.

Så det har varit en bra söndag och en ganska lugn helg, så förhoppningsvis är jag uppvilad inför den kommande arbetsveckan.

Puss & kram

Likes

Comments

Dagen idag går att få ihop på bara några meningar. Det är inte så att det har varit en tråkig dag och att jag inte har haft något att göra, utan jag har valt att göra ingenting.

Det jag har gjort är mestadels att jag har tittat på Glee som alltid är mysigt att titta på. Försöker ju skaka av mig förkylningen så jag valde bort planer som fanns för idag för att inte göra något alls.

Det har inte varit en helt värdelös dag dock, för jag har faktiskt pluggat körkortsteori också. Hittills känner jag igen nästan allt från körkortsprovet i Sverige, så det har inte varit komplicerat. Annat som inte finns i Sverige vet jag redan om eftersom jag har kört här i fyra månader nu, som till exempel högersväng vitt rött trafikljus. Förhoppningsvis blir det inte allt för svårt att ta ett körkort på ganska kort tid.

Har också haft en bra kväll med mina värdföräldrar. Ibland så tänker jag på att även om jag saknar min familj och hemma jättemycket ibland så kommer jag verkligen att sakna min amerikanska familj när jag åker härifrån. Det vill jag inte tänka på nu dock, har ju 8 månader kvar här så varför vara tyngd av det nu? Det jag dock är tyngd över är att få ihop de 6 credits jag behöver. Måste verkligen tänka ut något att göra om det blir så att den här kursen I Washington D.C. inte blir av eftersom det är för några anmälda. Det är dock inget att tänka på mitt i natten.

Puss & kram

Likes

Comments

Ja, det är sant. Idag har jag bott här i Minnesota i 4 månader. Det kanske inte låter som jättemycket och det har verkligen gått jättefort, men 4 månader är en tredjedel av året jag har här.

Dagen idag har väl varit väldigt standard. Jag har kämpat mig igenom tröttheten på veckans sista arbetsdag, och nu blir det vila och att hålla tummarna för att förkylningen som ligger och puttrar kan försvinna utan att bryta ut.

På kvällen mötte jag upp Karolina och så fick vi på premiären av Beauty and the beats. Så, så, så bra! Väldigt lik originalet såklart, men ändå annorlunda. De hade lagt in lite fler låtar, vilket gjorde att det blev lite mer likt en musikal. Detta påminde mig om hur mycket jag älskar musikaler, måste gå på en Broadway show här, även om det inte blir på Broadway. Rollsättningen i filmen var också tipptopp, med väldigt många talangfulla skådespelare/skådespelerskor. Just nu känns det nästan som om jag kommer gå på den på bio igen, kanske när den kommer till den jättebilliga biografen jag bor vid.

Efter filmen har jag bara myst och "firat" mina fyra månader här. Dricker ju mitt köpta kolsyrade vatten såklart, i sorg och saknad över hur det faktiskt är en grej i Sverige. Saknar Loka, Ramlösa och att bara göra eget bubbelvatten hemma. Det händer oftare och oftare nu att jag bara saknar helt vanliga saker hemifrån.

Puss & kram

Likes

Comments

Nu får det bli två dagar i ett inlägg då jag inte skrev något igår. Ibland så har jag inte väldigt händelserika dagar och så är jag trött på kvällen, och då blir det så.

Igår: Vi spenderade förmiddagen på Minnesota zoo och gjorde de vanliga sakerna: gick "tropical trail", tittade på pingviner, tittade lite på apor, samt tittade på när de matade hajarna (undervattensdjur är nog C's favoriter just nu). Vi gjorde inte sakerna som finns utomhus eftersom detta har varit en ganska kall vecka. På eftermiddagen var vi bara hemma och lekte som vanligt. En ganska standard dag alltså.

Idag: Idag har jag jobbat kväll, vilket betyder att jag var ledig på dagen. "Vad har du gjort för intressant då?" tänker ni kanske. Ja, jag kan informera er om att jag har sovit. Har ju känt mig lite hängig i veckan så tänkte att en hel vilodag skulle hjälpa, men icke. Jag känner mig inte riktigt sjuk, men jag känner mig inte helt frisk heller. Som pojkarna går runt och snörvlar och nyser så är jag dock förvånad att jag inte har blivit sjuk redan, så det ligger väl kanske och puttrar. Hade tänkt att plugga lite körkortsteori eftersom jag funderar på att ta körkort fast jag inte behöver. Så blev det ju inte riktigt men jag har en hel helg utan planer att klämma in det, så det är ingen större stress.

Puss & kram

Likes

Comments

Idag har det varit tisdag, och ännu en "inteintressant dag utan bilder" att lyssna på. Dagen har känts som fullt upp dock, och i och med att jag vaknade och kände mig sjuk så var väl det inte jättebra.

Vad som är bra är väl att det fortfarande inte har brutit ut och blivit en riktigt besvärlig förkylning ännu, utan jag känner mig fortfarande bara småsjuk. Förhoppningsvis går det väl inte längre än så.

Idag så åkte vi till akvariumet på förmiddagen, vilket visade sig vara ett inte så väldigt smart val då Mall of America var ganska fullt idag. Men hur som helst så var det det vi gjorde. På eftermiddagen var vi bara hemma, vilket var skönt för direkt när jag slutade så var det något på gång igen. Tisdagar är nämligen dagen för simlektioner, och idag valde jag att följa med på min första för att hur simningen går. Det var faktiskt ganska roligt att titta på, och pojkarna var jätteduktiga!

När vi kom hem (innan åtta) så gick jag direkt och lag mig i sängen. Kände att jag behövde mer tid än bara den under natten att vila och ta det lugnt. Ibland är det skönt att bara gör ingenting också.

Puss & kram

Likes

Comments

Har inte så mycket att säga om arbetsdagen idag, den har varit väldigt bra och lugn men vi har bara varit hemma så det finns inte mycket intressant att berätta.

Alla dagar kan inte vara zoo, museum eller annat kul. Ibland behövs bara en lugn hemmadag, och idag blev det en sån dag. De kan ibland bli lite tokiga av att vara hemma hela dagen och ofta så brukar tiden gå ganska sakta, men inte idag. Vi hade verkligen en bra dag hemma idag.

Nu på kvällen hade jag min lektion med Bart, och precis som förra veckan så älskade jag det! Det är synd att jag inte kan tjäna credits på detta istället, det hade varit asbra. Idag kom det knappt några på lektionen, av okänd anledning, och vi var bara 3 av 12 eller något där. Så det blev ännu bättre, Bart var mindre distraherad och det blev nästan som en privatlektion. Vi gjorde alltså mycket bättre ifrån oss denna vecka.

Här får ni en bild också av den förnyade vintern jag vaknade upp till imorse.

Puss & kram

Likes

Comments