Nu har ännu en vecka passerat, och det närmar sug slutet snabbt. Nu är det inte långt kvar längre. Jag försöker hinna med att göra allt jag vill göra, och jag blir irriterad på mig själv för att jag har bott här så länge och inte gjort det tidigare. Sen tänker jag på hur mycket jag faktiskt varit med om och gjort under min tid här, så då känns det bättre.

Hur som helst, jag hade tänkt blogga tidigare idag men lite grejer kom upp och bloggen har krånglat. Så det fick bli lite sent, men bättre sent än aldrig. Jobbveckan har väl inte varit annorlunda än någon annan. Än så länge har jag inte börjat känna av desperationen att göra det mesta med arbetsdagarna eftersom det snart är över, men jag antar att det kommer om ett tag.

Sist ni hörde från mig var jag sjuk/allergisk, men jag kan glatt meddela att det försvann efter några dagar. Jag vet fortfarande inte vad det var, men jag hoppas att det inte kommer tillbaka. Det var verkligen hemskt och jag tyckte synd om mig själv, så det är skönt att det är över.

I onsdags gjorde jag äntligen min tatuering, och jag är jättenöjd och glad! Jag förväntade mig att det skulle göra ont, så när han började tatuera och det inte gjorde ont så blev jag förvånad. I alla fall, nu är det gjort och jag är glad över det, och över att det inte gjorde ont.

Igår (lördag) gjorde jag något som har varit på min bucket list ett tag, nämligen gick på en amerikansk fotbollsmatch! Inte Vikings dock, utan jag gick på en college match och såg Minnesota Gophers. Jag gick med en amerikansk kompis som går på University of Minnesota. Vädret var riktigt dåligt, jag fattar fortfarande inga regler, och Gophers förlorade, men det jag egentligen gillar är hela samhörigheten runt det. Det är så häftigt, och jag älskar det. Överallt är alla klädda för att heja på sitt lag, och fast man inte känner varandra så är alla vänner när man hejar på ett lag. Jag är så glad över att jag lyckades få in det innan jag åker hem.

Idag så har jag varit på ett pumpkin carving party, vilket jag också älskade! Det är några kompisar som odlar pumpor och sen har ett party varje år där man får välja vilken pumpa/vilka pumpor man vill ha och sen får man karva dem som man vill. Det var jätteroligt, och det fick det att känns som höst och halloween. Det är en rolig tradition som de har här i USA med alla pumpor omkring halloween. Jag plockade två stora pumpor, en medelstor och fyra små. Jag karvade en av de stora och den medelstora, sen har jag sparat den andra stora till att karva lite närmare till halloween. De fyra små ska jag inte karva, utan jag ska dekorera i mitt rum med dem. Jag gillad i alla fall partyt, verkligen. Det var så kul att bara få gå runt och välja pumpor och sen karva, och alla aktiviteter runt omkring också.

Nu har jag en ny vecka framför mig, men den kommer vara lite annorlunda för på onsdag åker vi nämligen till Las Vegas! Så det ska bli roligt.

Puss & kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag hade tänkt att skriva detta inlägg igår, men det hände något som ni får höra om lite senare som gjorde att det bara inte blev av. I alla fall, här har ni hur min vecka har varit.

Det var fyraåringens första vecka tillbaka på dagis, så också första veckan som jag bara har tvååringen på tre förmiddagar i veckan. Det har varit intressant, det är roligt med lite förändring också faktiskt. Man kan också se att fyraåringen verkligen verkar gilla dagis, så det blir man ju såklart också glad av.

Utöver det så har det väl varit en ganska vanlig vecka, varken lätt eller svår. Hade ett extra barn i tisdags, en kompis till fyraåringen. Det var faktiskt mycket mer extra jobb än vad jag hade förväntat mig, så jag var helt slut efter. Dock så skulle jag möta Evelina och äta middag eftersom hon har fyllt år, så det gjorde vi och det var ju mysigt.

Annars har jag väl inte så mycket mer att berätta från själva veckan. I fredags var jag väldigt exalterad för att jag äntligen skulle få göra min tatuering! Ni kan aldrig veta vad som hände dock. Precis när jag står där och håller på med pappersarbetet innan så går strömmen. Det blir alltså bläcksvart och den höga rockmusiken dör ut, och allt man hör är förvånade utrop från personer som var mitt i en tatuering. Tur för mig att vi inte hunnit börja såklart. Det första jag tänkte var inte förvåning eller något, utan "klart att det här händer för mig", var inte ens förvånad. Hur som helst, nu har jag ny tid på onsdag så vi får väl se vad som händer då.

I lördags på kvällen så var det dags för Night Nation Run med en grupp kompisar. Det är ett 5km lopp som är mer som ett party som rör på sig. Efter vägen så är det scener och sånt lite här och där, som dansstopp på vägen. Vi hade jätteroligt, och det är nog en av de få gångerna under hela det här året som jag har känt mig som min ålder.

Söndag var inte lika rolig. Jag vaknade igår med rödvita prickar över HELA min kropp. Det ser hemskt ut, och jag har inte varit med om det förut. Min första reaktion var att det var en allergisk reaktion till något, men kunde inte komma på vad. När allergimedicin inte hjälpte så undrar vi nu om det är något annat, men vi vet inte vad. Jag tänkte att det skulle vara bättre när jag vaknade idag, men icke. Istället är det värre, så det är ju kul. Jag önskar att man bara kunde ringa in och vara sjuk, men det är ju inte riktigt ett sånt jobb. Jag får bara bita ihop och ta det som det kommer.

Puss & kram

Likes

Comments

Nu har ännu en vecka passerat, och oj så fort det går. Vips så är en vecka slut och en ny vecka har börjat. Jag kan räkna veckorna som är kvar på mina fingrar nu, och det känns så konstigt.

Hur som helst. Veckan har gått bra, har väl varit mestadels som vanligt. Måste bara nämna hur ovanliga dessa ungar är dock, hur de gör saker som inte många barn i deras ålder gör. Till exempel, i torsdags så åkte vi skridskor i en timme efter lunch (försöker lära tvååringen att åka skridskor) och fyraåringen åkte ju såklart på i en timme utan paus. Direkt efter så åkte vi hem för att tvååringen skulle sova, och jag och fyraåringen åkte ut på en cykeltur på EN OCH EN HALV MIL på en gång! Han var inte ens lite trött efter, helt otroligt.

Har gjort lite andra grejer än att jobba denna vecka också. I fredags kom en kompis över på middag och sen åkte vi iväg för att se "It" på bio. Har ju en hatkärlek till skräckfilmer (och rent hat för clowner) så det var ju intressant. Så kommer man rädd ut från bion, så sitter det en fastknuten röd ballong på bilen (ni som vet om "It" eller "Det" vet ju att clownen ofta visar sig i samband med en röd ballong)! När chocken lagt sig så var det inte så svårt för mig att lista ut vilka som var skyldiga; min väldigt roliga värdfamilj. De hade skyndat sig och tagit kort på min kompis registreringsskylt när vi åkte, sen åkte de och köpte en ballong (som ungarna betalade för, för att mina värdföräldrar skulle kunna säga att de inte var inblandade), och åkte sedan och letade efter bilen i ett enormt område med massor av olika parkeringar för att sedan knyta fast ballongen på bilen (också ungarna). Pojkarna fattade ju såklart inte varför en ballong skulle vara läskigt, men de var så exalterade för att få pranka mig. Min värdfamilj är verkligen något extra, kunde inte ha önskat mig bättre.

I lördags var det dags för "Day of the Dozer", vilket är en av pojkarnas favoritdagar på året. Det är ett välgörenhetsevenemang där pengarna går till barnsjukhus. Vad man gör är att man betalar inträde och sedan får ungarna testa att sitta i/styra/köra olika arbetsfordon som grävskopa, traktor, och grejer. Pojkarna kan ju knappt tänka sig något bättre! Det finns också lite fordon som man kan få sitta i och lära sig om, så som brandbilar och polisbilar.

Idag var det dags för den årliga "Au Pair Picnic" vilket är ett event som au pairer och värdfamiljer ska gå på, som ett möta med lite olika roliga grejer. Det spöregnade idag och var kallt, så vi stannade inte länge. Det berodde dock inte vara på vädret, vi hade en väldigt fullspäckad dag med hockey och grejer. Efter picknicken så åkte jag inte hem med min värdfamilj utan följde med en annan värdmamma och en au pair till en outlet i St. Paul. Det är en kompis till min värdmamma, och värdfamilj till en av mina kompisar som just åkte hem så de har en ny au pair. Så jag köpte inget, men det var roligt att lära känns den nya au pairen lite. Efteråt så var vi alla här hemma ett tag och åt middag, så det blev faktiskt en trevlig dag.

Något annat nytt under veckan är väl att jag har öroninflammation. Det är verkligen en fördel att ha en värdmamma som är doktor, vilket jag märkt nu. Jag har haft lite ont i öronen och hört dåligt, men inte gjort något. I vanliga fall hade jag fått leta efter en klinik som min försäkring funkar på, försöka få en tid med en doktor, säkerligen betala en del för typ 10 minuter med en doktor också sedan få den personen att skriva ut ett recept. Nu tog min värdmamma fram sina doktorprylar, tittade i mitt öra på 2 minuter, sa "oj det är ganska rött, det är en öroninflammation", och sen ringde hon och skrev ett recept i mitt minn för antibiotika som jag bara kunde åka och hämta ut. Så enkelt, och jag är så tacksam.

Puss & kram

Likes

Comments

Denna vecka har varit väldigt vanlig och inte speciellt händelserik, så jag har egentligen inte så mycket att berätta. Jag har varit sjuk, så först har jag jobbat och sen har jag bara tagit det lugnt och vilat.

Inget speciellt intressant alltså. Jobbade även igår (lördag) på kvällen, så dagen ägnade jag åt att bara ta mig ut ur huset ett tag och göra lite ärenden.

Det enda jag har gjort förutom det denna vecka är att jag var med min värdpappa och pojkarna på drive-in bio i fredags. Jag har ju velat testa det för att det känns som en amerikansk upplevelse från filmer. Det är ju såklart mindre bekvämt än att gå på vanlig bio här eftersom de stolarna är fantastiska, men det var en egen upplevelse i sig. Så det var roligt.

Det är väl allt jag har att säga om denna långa vecka egentligen. Jag kan känna hur snabbt det närmar sig dagen då jag ska åka härifrån. Känslorna om det är såklart mixade, men jag tänker ta det när det kommer. Jag har testpackat väskor för att se hur mycket jag behöver, och jag klarade mig bättre än jag trodde faktiskt.

Nu får vi se hur sista dagen av denna vecka blir. Jag har jobbat mycket, så jag känner mig ganska trött faktiskt.

Puss & kram

Likes

Comments

Vips så har det gått en vecka igen och jag har inte skrivit, skämskudde för mig. Hur dom helst. Det har ju varit en jobbvecka såklart, men jag har ju gjort lite andra grejer också och jag ska försöka att komma ihåg och inkludera allt nu.

Sist ni hörde från mig så var det ju söndag morgon. Vad jag gjorde den dagen var att jag åkte till en känd skulpturpark i Minneapolis och kollade på lite konst. Den mest kända skulpturen är körsbäret på skeden, och när jag var där så fick jag veta att konstnären som skapade den var svensk! Så det var ju roligt. På eftermiddagen så var jag på ett au pair möte. Det var skattjakt på Mall of America, och det var helt okej. Mötena är ju oftast ok men aldrig riktigt jätteroliga.

Måndag och tisdag var bara vanliga arbetsdagar, utan större överraskningar. Tvååringen började på fotboll för första gången, och det var ju bland det sötaste jag har sett. Det var ju inte riktigt fotboll, han sprang mest runt och gjorde sin egen grej och om någon kom nära hans boll så plockade han upp den och sprang iväg medan han skrek "miiiiiineeee".

I onsdags så åkte vi hela familjen på en dags roadtrip till Itasca State Park i norra Minnesota. Jag har viljat åka dit länge nu, då det är början på Mississippifloden. Så nu har jag vadat över vattnet i starten av den mäktiga Mississippifolden. Vi såg också enorma tallar, har aldrig sett ett så stort träd. Ni kan ju försöka hitta lilla mig i skuggan av det enorma trädet i en av bilderna. Vi klättrade också upp i ett jättehögt eldtorn för att se utsikten över parken. Det var en jättehärlig dag och vi hade det trevligt. Det är konstigt när det är höstfärger överallt men fortfarande 30 grader ute, det går inte ihop för mig riktigt.

Torsdag och fredag var vanliga jobbdagar igen. På kvällen igår (fredag) så åkte jag och lin värdpappa till Mall of America och åkte karuseller utan ungarna. Det var väldigt spontant och vi hade roligt, det blir ju en helt annan grej utan ungar. Så det var roligt.

Idag har jag bara uträttat ärenden större delen av dagen. Det känns som om jag har så mycket att göra och jag försöker och försöker men det känns ändå inte dom att jag får något gjort. Det är så frustrerande, men så kan det vara.

Vi får se vad jag lyckas göra av morgondagen. Nu ska jag då i alla fall sova, trots att klockan inte är så mycket.

Puss & kram

Likes

Comments

Nu har det gått ännu en vecka för mig här i USA, och såklart också en vecka för er hemma i Sverige. Det är lustigt hur snabbt veckorna går, de bara flyger förbi. Det gör mig lite stressad faktiskt, för jag har ju egentligen inte så många veckor kvar här nu och det är mycket som jag vill hinna med.

Jag tänker att det inte är så intressant att skriva om min jobbvecka, för många jobbveckor är ju faktiskt varandra lik. Inget speciellt har hänt denna jobbvecka, vi har bara gjort grejer vi ofta gör. Så jag tänkte att jag skulle skriva vad jag har gjort utanför arbetstid istället. Nu kanske många av er är nyfikna, för jag skrev ju sist att jag skulle göra något riktigt spännande igår (lördag), men vi tar det om ett tag.

I onsdags efter jobbet så var jag på bio med en kompis. Vi såg filmen Wind River, vilken jag kan rekommendera starkt för den var riktigt bra. Den utspelar sig i reservatet Wind River i Wyoming, så det var extra kul att se för där har jag varit! Det var också roligt att träffa min kompis, jag har ju varit borta ganska länge och nuntier hon hem till Tyskland i två veckor så jag kommer inte att träffa henne på ett tag.

I fredags efter jobbet så åkte jag och min värdpappa på horse racing, ni vet det man kan se på filmer (och som vi säkert har i Sverige också) när det är jockeys på hästar som gör olika lopp och så ska man satsa pengar på hästarna. Vi hade en riktigt bra kväll och det var en rolig upplevelse, även om vi inte direkt vann något. Vi satsade ju inte tillräckligt på hästarna för att det skulle bli någon större förlust av pengar. Jag vann faktiskt sista loppet, men oddsen var så dåliga så att vinsten var bara $2, men det var roligt att vinna och att få heja mina hästar i mål.

Nu, till igår. Vad gjorde jag?

Jo, jag hoppade fallskärm! Hur fick du den tokiga idén tänker ni kanske? Jag har tyckt att det låter spännande och roligt, men jag vet inte om jag faktiskt hade tagit mig till att gjort det om inte Evelina hade kommit på idén att faktiskt göra det och sen börjat titta på när vi kunde göra det på en gång. Ofta blir det ju att man pratar om att göra grejer, men sen händer det inte. Detta hände dock!

Jag kan inte riktigt beskriva hur det är. Det är som två olika upplevelser, att först falla fritt och att sedan glida med fallskärmen. Först när vi hoppade ur planet på 13 000 feet (ca 4000m) så störtade vi mot marken i ca 200km/h i ungefär 60 sekunder. Det var inte läskigt alls dock, det var bara roligt och häftigt. Jag hade betalat för att bli filmad och fotograferad, så det var bara att försöka göra roliga saker i luften när kinderna blåste bak vid öronen. Jag kan ju säga en sak i alla fall, man är inte fin på bilderna. Det ser jätteroligt ut när kinderna fladdrar, men det är ju lite charmen i det hela. Ni kan se några av bilderna, men inte filmen för den är för stor för att ladda upp. När fallskärmen fälldes ut, vilket kändes mer som 10 sekunder än 60, så blev det en helt annan upplevelse. Att faktiskt flyga och bara segla runt i luften, det var så häftigt. Man fick välja om man ville ta sig ner direkt eller hänga runt i luften och göra tricks. Så självklart valde jag det senare, så fick hjälpa att styra, snurra runt och göra andra roliga saker. När man kom ner på marken så var adrenalinkicken så stark så att man bara studsade runt.

Jag tänkte innan att fallskärmshoppning skulle vara en sån där grej som man gör och sen har man gjort det. Jag upplevde det inte alls så dock, utan nu har jag gjort det en gång och vill göra det en gång till och en gång till. Det var verkligen så häftigt!

Puss & kram

Likes

Comments

Helgen i Seattle var jättebra. Att träffa Linnéa innan hon åker hem till Sverige var såklart det bästa med det, men att se Seattle var också roligt. Det är en riktigt fin stad faktiskt.

Vi gjorde en hel del grejer. Hon jobbade ju lite torsdag och fredag, så jag var med henne då. Resten av tiden gjorde vi massor av grejer, med en balans mellan att se staden och att bara umgås. Vi åkte upp i Space Needle, vi gick runt i downtown och gick till speciella platser så som Piké Place Market, en vägg full av tuggummi (usch), gick ner till hjulet vid vattnet och tog färjan över till Bainbridge Island. Vi såg också platser från filmer och serier som utspelar sig i Seattle.

Att få komma iväg i några dagar var verkligen vad jag behövde också. Har känt mig så trött på sista tiden och det har verkligen gjort det svårt att vara munter och jobba. Att få komma iväg gav mig verkligen nu energi dock, och att jobba de här två dagarna nu sen jag kom tillbaka har känts mycket bättre.

Jag ber om ursäkt för att inläggen kommer så oregelbundet, men som ni kanske förstår så kommer livet emellan. Jag har ju så himla fullt upp hela tiden!

På lördag ska jag göra något riktigt spännande, men det får ni veta mer om senare. Nu är det dags för mig att sova.

Puss & kram

Likes

Comments

(Försökte publicera detta inlägg igår när jag landade men det har inte fungerat)

Oj, oj, oj. Vad är det ens för dag idag, torsdag? Allt har bara varit kaos, grejer att göra och trötthet de senaste dagarna. Jag har varit så himla upptagen, med sista dagarna på resan, sen komma hem och jobba direkt, och nu min nya lilla resa.


Just nu sitter jag på ett flygplan mot Seattle för att träffa Linnéa, vilket såklart ska bli jätteroligt. Hon åker tillbaka till Sverige om några veckor, så det är skönt att jag får träffa henne innan det. Sedan träffas vi ju inte igen innan jag kommer hem i december. Eftersom jag som sagt sitter på ett flygplan så kommer jag inte att kunna publicera detta förrän jag har landat, men jag tänkte att jag i alla fall hade tid att skriva nu.

Sist ni hörde från mig så var jag fortfarande i fantastiska Yellowstone. Dagen efter spenderades faktiskt också i Yellowstone, innan vi lämnade den delen av landet för att dagen efter åka och se Devil's Tower National Monument. Det är en naturlig konstruktion, typ som ett berg, som på något sätt har bildats i mitten av typ ingenting av någon form av vulkanisk aktivitet. Vi gick på hike där och det var väl häftigt. Platsen ska ha stor betydelse för native americans, så i träd lite här och där hängde tygbitar som ska ha något med det att göra.

Dagen efter åkte vi till Theodore Roosevelt National Park i North Dakota, resans sista riktiga stopp och min åttonde National Park. North Dakota var även den tjugonde staten jag besökt, tjoho! Vi spenderade dagen där med hikes och några häftiga bilrutter. Det är häftigt hur ett land kan se så himla olikt ut beroende på var du är, USA är bara så himla stort.

Vi begav oss hemåt den eftermiddagen, men var naturligtvis tvungna att ta en natt på hotell på vägen innan vi fortsatte hemåt dagen efter. Vi kom alltså hem i måndags, någon gång på eftermiddagen.

Så jag jobbade tills på kvällen den dagen, och sedan jobbade jag 10-20 tisdag. Igår jobbade jag på schemat 14-22, men jag var med familjen hela dagen. Vi åkte nämligen till Minnesota State Fair, vilket är den andra största State Fair i landet. Den håller på i en-två veckor eller något, men vi har ju missat större delen av den och nu missar jag slutet när jag är i Seattle. Vi åkte dit i alla fall, och även om jag hann se långt ifrån allt så var det roligt. Det är lite likt stadsfester eller vad vi nu har i Sverige, fast mycket större och egentligen inriktat på farming. Dock är det inte bara en massa bondegrejer, utan det har naturligtvis nöjesfält och såna grejer också. En stor del av det är maten, och jag var så himla mätt igår. Det finns alla sorters olika mat, mycket onyttiga grejer såklart, och vissa grejer tänker man "varför skulle man ens göra så med mat". En rolig grej är att mycket av maten kommer på en pinne, för att det ska vara så enkelt som möjligt att äta. Så vad ni kan se på mina bilder är fläskkotlett på pinne, corn dog (vilket är typ en varmkorv med en smet runt sig som sedan friteras), taco-in-a-bag, och cheese curds (vilket är djupfriterad ost, så gott men så onyttigt).

Var helt slut när vi kom hem, dels för all mat men också för att ha gått så mycket i den tryckande värmen. Dock så var det ju inte rast ingen ro, för jag jobbade på en gång. Så jag jobbade hela kvällen och det gick väl bra, och sen var det bara dags att packa för det hade jag inte haft tid med innan.

Nu sitter jag här på planet och hoppas att jag lyckats få med mig allt i min nödpackning. Det blir som det blir. Nu är jag i alla fall taggad för helgen, och att få träffa Linnéa igen.

Puss & kram

Likes

Comments

Internet har varit riktigt halvdant på hotellet vi bott på i två nätter nu (inkl. natten som kommer nu efter jag är klar med detta inlägg). Varför har vi stannat på en och samma plats i två dagar då, tänker ni, eftersom vi vanligtvis förflyttat oss varje dag. Jo, vi har nämligen varit två dagar i Yellowstone.

Yellowstone. USA:s första National Park, och en av de största och populäraste att besöka. Igår blev jag imponerad, men inte särskilt mycket. Efter den stora solförmörkelsen så var det så mycket folk som hängde kvar, så det gick knappt att röra sig. Vi hade en tuff dag med sjukdomar, men vi såg i alla fall en och annan gejser (bland annat "Old Faithful", vilket är den mest kända här). Coolt såklart, men gårdagens upplevelse hade inte en chans mot dagens.

Idag har det varit en del hikes och många häftiga upplevelser och vyer. Det är lite konstigt att tänka att man går runt på en jättevulkan, och allt man ser är vackert men farligt. Fick hjärtat i halsgropen varje gång barnen bestämde sig för att gå lite för nära kanten på den tilltänkta gången. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva Yellowstone faktiskt. Det är som ett konstgalleri som naturen skapat, och även fast bilderna blir häftiga så visar de långt ifrån hur häftig verkligheten är. Ni får titta på bilderna och bara lita på mig att det är som något övernaturligt. Gejsrar, varma källor som kokar, kokande lera. Det tog andan ur mig ibland. Det gjorde också lukten av svavel som kryper sig ur alla öppningar i marken. Ni som vet vad svavel luktar som kan förstå att det kanske inte är det trevligaste, och för er som inte vet så kan jag berätta att det luktar som ruttna ägg fast mycket, mycket värre. Speciellt på ett ställe var det extra illa idag, vid en "vulkan" med kokande lera, det var väldigt nära att man inte fick behålla lunchen.

Yellowstone har varit fantastiskt ändå. Tyvärr, eftersom det är en av de mest populära National Parks, så är det svårt att komma undan folkmassorna. En av grejerna jag älskade med Canyonlands var ju att det inte var något folk där nästan. Dock så kan jag inte ogilla Yellowstone för det, för det är bara alldeles för mycket fantastiska saker att se där.

Nu ska jag sova och låta er titta på lite bilder av naturens under, och på mig då förstås. Jag hoppas dock att lukten av svavel är borta från mitt luktsinne imorgon. Det är kanske så att vi spenderar lite tid på morgonen i parken också, men lukten har varit lätt att hantera tills den där lervulkanen. Imorgon någon gång under dagen så bär det av mot nästa stopp på denna häftiga resa.

Puss & kram

Likes

Comments

Gårdagen blev mycket sovandes i bilen för min del, eftersom jag är ganska så sjuk. Idag har det varit lite bättre, eller snarare så har jag varit med mer trots att jag mår dåligt.

Eftersom jag sov mycket igår så har jag inte mycket att berätta, förutom såklart den stora världshändelsen: solförmörkelsen. Den har varit på nyheter här en längre tid nu, och igår när det var dags så exploderade hela USA i förväntan. Trafik, plats och boende var KAOS överallt i närheten av linjen där solförmörkelsen skulle vara totalitär. Ni ska få höra något fantastiskt dock, jag såg solförmörkelsen exakt på linjen där den var totalitär, på ett berg i här Wyoming, och vi slapp undan allt folk och all trafik. Helt faktiskt! Solförmörkelsen är nog bland de häftigaste sakerna jag någonsin sett, det är så underligt när solen är helt täckt, det är inte direkt som natt utan mer som om någon har dragit ner färgskalan på jorden och det blev kallt ganska snabbt. (Bilderna ni kan se nedan som ser likadana ut fast med olika färger är tagna precis innan solen är helt täckt och när solen faktiskt är helt täckt). Är så glad att jag fick uppleva det!

Idag har vi varit i området vid Grand Teton/Yellowstone. Vi har bara varit i Grand Teton ännu, och vi ska tillbaka dit imorgon så får se om vi gör Yellowstone imorgon också. Vi är här i detta område i några dagar nu då dessa National Parks tar mer än en dag. Vi gjorde lite hikes i Grand Teton idag, och det var riktigt vackert. Något annat har vi inte gjort idag, som sagt tar dessa parker tid. Vi bor på ett jättefint hotell i bergen, skulle gärna bo här ett tag faktiskt.

Nu är det dags att sova, mycket hikes de kommande dagarna, och jag är ju som sagt fortfarande ganska sjuk.

Puss & kram

Likes

Comments