Header

Du behöver:
En halv falukorv
2 små gula lökar
2 dl ketchup
2 msk mjöl
1/2 liter vatten
salt&peppar

Gör såhär:
Strimla falukorven och hacka löken.
Bryn tillsammans i en het med lite margarin stekpanna så både korven och löken få en fin gyllenbrun färg. Tillsätt mjölet och rör om. Häll över vattnet, rör om och låt allt koka ihop. När såsen blivit lite tjockare tillsätt då ketchupen och rör om. Smaka av med salt och peppar.

Superenkel och snabb rätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Funkar bra som vardag&festmat.
Supergott och väldigt enkelt.

Du behöver:
800 g nötkött i bitar
2 msk smör
1 st morot
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
150 g bacon
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
3 dl rött vin
3 msk köttfond
2 dl vatten
1 krm torkad timjan.1 st lagerblad
6 steklökar
200 g champinjoner
salt och peppar

Gör såhär:
Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta. Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i 1 msk smör i en stekpanna tillsammans med tärnat bacon och tomatpuré. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.Tillsätt vin, timjan och lagerblad. Koka upp allt i pannan under omrörning.Häll över allt i grytan med köttet och tillsätt vatten och fond så att det täcker.Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1.5 timme. Skala smålökarna och ansa och klyfta champinjonerna. Bryn lök och champinjoner i 1 msk smör. Lägg i grytan och låt dem koka med den sista halvtimmen.

Servera gärna med lite kokta grönsaker, en bit bröd och en god sallad.
Vi hade ris till och det blev kanongott 👍🏼

Likes

Comments

Ni får ursäkta mig för dålig uppdatering men nu är jag äntligen tillbaka efter en solig semester i Grekland 🇬🇷

Jag startar upp lite smått med en favvis. Bakad potatis med skagenröra.
Vi gottade oss med detta igårkväll och ni måste verkligen testa mitt recept på skagenröra. Den är såå god 🍤

Du behöver:
2 Stora bakpotatis
250 g skalade räkor
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
3 kokta ägg
1 rödlök
1 msk torkad dill
1/2 tsk citronpeppar
1 kryddmått chilipulver
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad persilja
salt&peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225° och värm upp.
Skär ett snitt i potatisen och lägg på ugnsgallret. Låt stå i ungefär 30 min sen sänker du ugnen till 150° och låter potatisen stå ytterligare nästan 1 timme. Tycker du att potatisen får alldeles för mycket färg kan du lägga lite folie över den.
Skagenröra:
Hårdkoka äggen, skölj av i kallt vatten och hacka dom. Hacka också rödlöken och lägg i en skål. Häll över räkorna efter dom fått ligga i ett durkslag och rinna av lite. Häll sedan över majonnäsen och creme fraichen  och rör ihop. Häll sedan i alla kryddorna och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatisen på en tallrik och skär ännu ett snitt i potatisen och "öppna" upp den. Lägg över röran och garnera med lite citron, färsk dill, tomat och gurka 👌🏼 SMASKENS!

Likes

Comments

Idag var det egentligen tänkt att jag skulle laga panerad schnitzel men det blev ändring på det. Har varit ute hos min mamma hela dagen och plockat vinbär till saften vi kokat. Så efter ett par timmar i buskarna och ett par timmar i saften bestämde vi oss för ett ihopkok, jag hämtade lite grejer hemifrån och plockade ihop lite ifrån mammas kyl. Det blev så lyckat och här får ni nu ta del av min alldeles egna {Lyxiga fläskgryta} 😉

Du behöver:
1 fläskfile
6 skivor skinkschnitzel
2 st vitlöksklyftor
1 rödlök
1 gul lök
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk champinjoner
2 st köttbuljong
2 st grönsaksbuljong
1 tsk fryst persilja
5 dl matlagningsgrädde
1/2 liter vatten
salt&peppar
lite grillkrydda

Gör såhär:
Strimla köttet i lite tjockare strimlor. Bryn köttet i en gjutgärnsgryta tills det får fin färg, krydda med lite salt, peppar och lite grillkrydda. Klyfta lökarna, skiva purjolöken och hacka vitlöken och i med all lök samtidigt i grytan. Strimla paprikan och i med den i grytan. Låt stekas i ungefär 3 min och häll i vattnet. Häll i en köttbuljong och en grönsaksbuljong och låt småkoka i 40 min eller tills köttet blivit mört. Red sen med matlagningsgrädden och häll i ytterligare en köttbuljong och en grönsaksbuljong. Häll i en tsk med fryst persilja och några droppar kinesisk soya, låt det sen få puttra ytterligare 7-10 min.

Servera med en god sallad och matris 👌🏼

Likes

Comments

Du behöver:
Det här behöver du :
6 kotletter
salt och peppar
smör
1 gula lökar
2 morötter
5 dl vatten
1 dl grädde
2 köttbuljonger
1 msk kinesisk soya
1 tsk svartvinbärsgele
Salt och nymalen peppar
Ev. maizena


Gör så här :
Jag hade kotletter med ben, benen ger härlig smak till såsen så behåll de gärna på. Salta och peppra köttet och krydda med lite Grillkrydda. Bryn kotletterna så att de får fin färg på bägge sidor. Skär ner de skalade morötterna och löken och fräs.  Lägg dem sedan i en större Gryta eller om du steker köttet i en hög stekpanna så går det också bra. Häll i ett pa dl vatten i stekpannan och vispa ur stekskyn ur stekpannan och sila ner den ner över kotletterna och fyll på med ytterligare vatten så de täcks. I med buljongen. Rör ner soya, grädde salt och peppar.  Låt sjuda på svag värme i 30- 40 minuter eller tills de är klara. Under tiden kan du skala potatis och koka den.Önskar du skyn lite tjockare så ta upp kotletterna kan du  reda av såsen med lite maizena, dock ska såsen inte bli för tjock. Låt sjuda upp igen och smaka av med lite gele och ev. salt och peppar. Lägg ner kotletterna och låt dem puttra ihop med såsen löken och morötterna igen under några minuter innan du serverar.

Likes

Comments

Ett ihopkok från ingenstans egentligen och det blev fantastiskt gott. Så kul när man kan överraska sig själv 🤗

Du behöver:
900 g kycklingfile
1 vitlök
1 gul lök
1 röd paprika
4 dl creme fraiche
2.5 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena brud redning
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk salladskrydda
1 kryddmått grillkrydda
knappt en hel köttbuljong
4-5 dl penne (pasta)

Gör såhär:
Skär upp kycklingen i strimlor och hetta upp stekpannan. I med kycklingen i stekpannan och i med alla kryddor direkt. Koka upp lite vatten till köttbuljongen. Blanda ut köttbuljongen med ett par msk vatten och häll över kycklingen så det nästan får koka in i kycklingen. Koka upp vatten till pastan och häll i pastan i det kokande vattnet. Hacka vitlök, lök och paprika och häll i stekpannan tillsammans med kyckligen. Stek ytterligare i ungefär 5-7 min. När kycklingen är färdig häll då över creme fraiche och rör om. I med grädden och låt koka upp. Smaka av med en liten gnutta curry, resten utav köttbuljongen och lite paprikapulver. Ta av från plattan och låt vila till pastan blivit klar. Häll av vattnet från pastan och häll över i en stor skål. Häll pastasåsen över pastan.
{TIPS} Toppa med knaperstekt bacon&bladspenat 👌🏼

Likes

Comments

Perfekt rätt till en solig vardagskväll och ett glas vitt vin.

Börja med att skala och koka potatisen (valfri mängd)
Fisken ska stekas bara någon minut innan potatisen är klar.

Kall sås:
3 dl gräddfil
1 msk majonäs
1 liten rödlök
2 kokta ägg
nästan 1 msk torkad dill
1 tsk citronpeppar
1 kryddmått paprikapulver
1 kryddmått salladskrydda

Gör såhär:
Blanda gräddfil och majonäs i en skål. Häll i kryddorna och blanda runt. Hacka löken ich äggen och i med det i såsen. Ställ i kylen och låt stå tills det är dags att servera.

Fisken:
3 st torskrygg
torkad dill
citronpeppar
3 msk smör/margarin

Gör såhär:
Skär upp fisken på motten så det blir sex mindre bitar. Krydda med dill och citronpeppar. Låt stå i kylen i 15 min.
Hetta upp en stekpanna och i med några msk smör/margarin. I med fisken i stekpannan och bryn tills fisken få en fin färg. Under tiden använder du smöret och häller över fisken, flera gånger under stekningen. När fisken blivit gyllenbrun, lägg upp på ett fat och låt vila någon minut.

Likes

Comments

Testade en supersmarrig rätt häromdagen med fyllde cannellonin med en säker och enkel fyllning 😉

Fyllning/bolognese
Du behöver:
500 g blandfärs
1/2 dl rödvin 
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 tsk torkad persilja
1 tsk paprikapulver
salt&peppar
1 msk kalvfond 
2 burkar krossade tomater
2 tomater
2 dl riven ost 
2 dl bechamelsås

Gör såhär:
Bryn färsen i margarin, hacka lök&vitlök och häll i. Krydda färsen med alla kryddor som ska vara i. Häll i rödvinet och låt puttra i ca 3 min. Häll sedan över dom krossade tomaterna och rör om. I med kalvfonden. Låt stå och småkoka i ungefär 20-25 min för en god smak. 
 
När bolognesen är klar är det dags att fylla pastan, att spritsa bolognese är inte jätte enkelt 😉 Så jag tog en vanlig tesked, ställde en pasta i taget på ugnsformen (låt pastan stå upp så den ena änden blir igentäppt utav formen) Häll sedan färsen i andra änden med en liten tesked och lägg sedan ner pastaröret med en snabb rörelse så inte färsen åker ut. Fortsätt likadant tills du är nöjd med mängden i formen. Toppa med bechamelsåsen och den rivna osten.
In i ugnen på 200° i 25 min eller tills osten  fått fin färg och pastan blivit mjuk👌🏼

Servera med en god sallad och chilisås

Likes

Comments

Du behöver:
500 g blandfärs
1/2 dl rödvin
1/2 burk majs
1 röd paprika
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 tsk torkad persilja
1 tsk paprikapulver
salt&peppar
1 msk kalvfond
2 burkar krossade tomater
2 tomater
2 dl riven ost
valfri mängd kokt pasta
1 1/2 dl bechamelsås

Gör såhär:
Bryn färsen i margarin, hacka lök&vitlök och häll i. Krydda färsen med alla kryddor som ska vara i. Häll i rödvinet och låt puttra i ca 3 min. Häll sedan över dom krossade tomaterna och rör om. I med kalvfonden. Låt stå och småkoka i ungefär 20-25 min för en god smak.
Koka din pasta och hacka paprikan.
När pastan är klar häller du ut bechamelsåsen i den ugnsform du ska ta. Du lägger ner den kokta pastan i formen och rör ihop med såsen. På med paprika och majs och sist bolognesen. Skiva tomaterna och lägg över och sist den rivna osten.
In i ugnen på 200° i 15 min eller tills osten fått fin färg 👌🏼
Servera med en god sallad och chilisås.

Likes

Comments