Header

Som ni kanske vet hittade jag mig en hobby i början av året. En av mina bästa vänner, Alice, skaffade sig ett akvarie. Jag tänkte att det kunde ju vara kul att fixa och dona med ett akvarie så jag önskade mig ett i födelsedagspresent.

Nu 10 månader senare har jag fyra akvarier....
Det spårade ur lite, haha. Jag tänkte att jag kunde göra inlägg med en sammanfattning av alla. Kanske inte jätte intressant för en del, men något som ligger varmt om hjärtat för mig så tänkte ändå dela med mig.

Detta inlägg kommer inom kort ❤

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - Klicka här

Likes

Comments

Som ni vet har jag en hund som heter Legolas, min ögonsten 💕

När vi skaffade Legolas hade vi inte tänkt att kastrera honom. Vi hoppades nästan på att kunna ta valpar på honom någon gång i framtiden. Men så blev inte fallet.

Enda sedan den dagen han blev könsmogen har han varit helt uppåt väggarna med hormoner. Han klarar inte av när tikar löper, han ballar ut totalt. Han får diarré, matvägrar, sitter och ylar och går konstant och gnyr. Han finner ingen ro.
Vi avvaktade och tänkte att det skulle gå över, men vi har inte sett någon förbättring trots att vi jobbat stenhårt med honom och varit konsekventa. Så för att han själv skulle slippa bli så pass dålig så fort en tik löper och orolig så tog vi beslutet att kastrera honom förra veckan.

Nu i efterhand käns det skönt. Skönt att veta att han snart kanske slipper den här otroliga stressen och kan komma ner på jorden lite. Men det var mycket tankar innan såklart.

Operationen gick bra och Legolas är pigg och alert som vanligt.

Min älskade vän ❤

Likes

Comments

En riktigt skön söndag!
Började dagen med att gå upp runt åtta och gå en promenad med hunden. Legolas och jag satte oss sen på balkongen i det fina vädret för att äta frukost, eller jag åt frukost Legolas satt i en stol o tittade ut över balkongen, haha!

Har städat och tvättat upp all tvätt, så skönt när allt är rent och färdigt. Så nu ligger Ove och jag och bara myser framför tv:n med lite toffifee 💕

Trevlig söndagskväll på er!

Likes

Comments

Legolas andra bad för i år blev i Söndags.
Förra året tyckte han inte alls om vatten, det var lite obehagligt. Men nu har han gått i två gånger!
Inte ivrigt, men om man kastar en pinne kan han tänka sig att försiktigt gå i så pass att han når botten,
men han vägrar fortfarande att simma, haha. Men det underlättade lite när Frasse och Chili var med,
båda helt badgalna! Då var det inte lika läskigt om de gick i först, han är ju för rolig!

Likes

Comments

(Legolas vill pussas, men inte Frasse... haha)

Lördagen spenderades i skogen tillsammans med Frasse och Legolas.
Vädret nu är bara för underbart! Allt fågelkvitter och knoppar som börjar slå ut, bästa som finns!
Hundarna stortrivdes i alla fall, sprang och busade med varan och luktade på alla goa dofter i skogen. Båda var helt slut när vi kom hem igen, haha.

Gick upp redan vid halv åtta på lördagen, så passade även på att städa, fixa med blommorna och måla innan vi åkte till skogen. Kändes verkligen superbra!

Likes

Comments

Senaste tiden, (egentligen senaste året) har jag känt sån stor tyngd över att jag inte har någon riktig hobby. Eller nått att hitta på liksom.
Det har gjort mig så frustrerad då jag vill så mycket men jag vet inte vad jag vill och så får jag inte utlopp för det. Klättrar nästan på väggarna.

Sen Legolas kom blev det såklart blivit mycket bättre, med honom har man alltid fullt upp, haha! Vi går på kurser, tränar tricks, utställningar, promenader osv. Vilket jag tycker är superkul!

Men jag har ändå känt att jag vill ha något mer, nått mer att syssla med! Vilket ledde till mitt akvarie! Jag fick ett 240L akvarie i födelsedagspresent av min familj och Samuels familj. Även detta har gjort att jag fått utlopp för kreativitet och idéer! Att få planera akvariet från grunden. Allt från vilken sand som passar kommande fiskar, till växter och inredning och så mycket mer. Det är så intressant och rogivande!

Det har känts ganska fulländat, men nån liten pusselbit har ändå saknats. Så då gick jag tillbaka till grunden - Simning och målning. När jag var yngre simmade jag väldigt mycket, både träning och tävling. Nått jag även gjorde mycket var att måla. Men båda av dessa tappade jag intresset av innan gymnasiet. Men nu tog jag tag i båda. Skaffade simkort på simhallen och köpte akvareller. Brukar inte måla med Akvarell men ville ge mig på något nytt!

I torsdags på min lediga dag passade jag på att inviga akvarellerna genom att måla Legolas! ♡

Likes

Comments

Hej på er!

Blev en oplanerad bloggpaus. Vet inte vad som hände? Har bara varit så trött om kvällarna, utan anledning. Och mina helger har gått åt till att försöka ta vara på tillvaron och städa. Men nu börjar allt komma i balans igen, så nu kör vi!

Hur har ni haft det?
Själv har jag äntligen tagit tag i simningen. Gick dit i lördags morse och körde ett pass, söndagen bestod av träningsvärk, haha. Passade även på att träffa mina älskade vänner Alice och Felicia ♡
Vi tog oss en promenad genom stensjöby, med fika såklart!

Legolas har även påbörjat sin fortsättningskurs på brukshundsklubben. Känns precis rätt att börja med den nu när tonårsfasonerna börjat dra igång... haha.

Kram ♡

Likes

Comments

Igår så åkte jag och Samuel ut för att fiska.
Samuel älskar fiske nästan lika mycket som jakt så nu när solen va framme så var han bara tvungen att åka ut. Jag hängde gärna på, vädret va ju underbart. Ville lapa åt mig all sol jag kunde komma åt, haha!

Legolas fick passa på att träna passivitet, som är något vi verkligen behöver öva. Ibland är
De blev ingen fisk men lite bilder och frisk luft i alla fall!

Likes

Comments

Min dag började 6.30 idag... what?
Jag lade mig vid halv nio igår för att jag va så fruktansvärt trött. Så imorse när jag vaknade trodde jag klockan var tidigast 8, men nej klockan var 6.30 och jag va superpigg!

(Älskar kappan, btw)

Dagen började med en cykeltur med Legolas.
Jag har börjat träna honom på cykelpromenader senaste tiden. Bara korta turer 1 gång i veckan max, då han bara är 10 månader än. Men känns bra åt vänja han vid cykeln så han inte är rädd för den och vet vad det handlar om.

Klippa klorna på Legolas stod också på schemat!
Han hatar det men ställer ändå upp. Han var livrädd för att klippa klorna som liten, men vi övade och övade och nu går han med på det utan gnäll. Han ser bara lite ledsen ut när man klipper, haha!

Har även hunnit med att åka in till djuraffären en sväng och fiskat lite med Samuel. n
Nu sitter vi och äter kvällsmat!

Ha en trevlig kväll! ♡

Likes

Comments

(Notera musmattan och musen... inte alls nörd...)

Lördagen har bestått av spel och bara mys helt enkelt. Tänker fortsätta spendera det resterande av denna lördag på exakt samma vis.

Alltså The Witcher 3 är så grymt!
Har spelat det spelet för många timmar nu och kan typ inte släppa det. Sån grafik och vilke  storyline det är! Grymt!

Vad har ni haft för er?

Likes

Comments