Header

First of all folket... Jag försökte och tog faktiskt massa bilder men med tanke på att det var mörkt och ingen var på topp så blev det inte så många bilder som jag hoppades på. Men ett par blev det i alla fall!

Painting the jugs

Åkte till Psi U, kan för övrigt säga att deras fraternity hus är så galet fint. Funnits sedan 1920-talet typ!

Åkte iväg till ett ställe för att skjuta gevär(?) it was cold, but so much fun

Sen åkte vi och åt mat för att sedan pregamea på fraternityn

Efter pregame åkte vi 30 min för att komma till vår hayride. Träffade så mycket nya vänner som gjorde min första hayride någonsin till den bästa! Hade verkligen en grym kväll. För er som blir bjudna på hayride och funderar på om ni ska gå. GO! It's so much fun and you don't want to miss it!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Har haft så mycket att göra senaste veckan vilket har resulterat till att bloggen inte har uppdaterats. Skolan är just nu alldeles för jobbig för att midterms är i full gång. Hursomhelst så har jag en lugn fredagskväll och tänkte försöka klämma in ett inlägg innan jag ska sova för att imorgon gå upp tidigt och måla mina jugs till Psi U's hayride som är imorgon eftermiddag/kväll. Och jag ska ta hundratals bilder!

Har kommit en del frågor om hur man lättast träffar vänner när man flyttar till USA helt ensam. För min del så tror jag att det var just för att jag gjorde detta helt ensam som jag träffade så mycket vänner som jag gjorde, jag behövde liksom kliva ut ur min comfort zone och gå fram och prata med nya vänner. Hade jag rest med en vän så hade jag garanterat varit för bekväm och hållit mig till den personen. Men detta har inte bara resulterat i att jag har fått vänner för livet, utan också till att jag har växt som person.

Jag umgås väldigt mycket med Hannah som också är svensk, hon har bott här i snart 2 år och har därför redan vänner sedan innan. Hon har presenterat mig för sina vänner vilket har gjort det kanske lite extra enkelt för mig.

Under min sorority rush så fick jag möjlighet att träffa så mycket nya människor och eftersom vi spenderade X antal timmar tillsammans så hittade man massa nya vänner. Att bo med en roommate är också något jag rekommenderar, du träffar en helt ny människa som hon också kommer att bjuda in dig i sin vän krets. Vad jag framförallt skulle vilja säga att ni ska göra är att gå med i klubbar, jag vet vad ni tänker "det låter fett lame", it's not! Klubbar här är så stora och det ger dig möjlighet att have a great time men också utöka din vänkrets. På min skola är Ski Club så stort, det går egentligen ut på att man åker iväg en gång på åter och åker skidor, men jag skulle nog snarare vilja säga att det är en klubb där man har sjuka fester varje vecka och en gång åker iväg och åker skidor haha! Det har väl inte så mycket med skidor i sig att göra.

Samtidigt är Hannah med i en sorority vilket har resulterat i att jag har kommit in i hennes "sorority-gäng" och fått massa nya vänner vilket också kommer resultera i att jag antagligen kommer ha massa rekommendationer från medlemmar när jag rushar deras sorority nästa år.

Att dessutom säga att man är från Sverige kommer sluta med att massa människor samlas runtomkring dig och frågar tusentals frågor. Alla är så nyfikna på framförallt européer så det gör att många kommer vilja prata med dig och framförallt försöka bli vän mer dig. Det är lite roligt för när jag hör folk prata om mig eller förklara vem jag är så är det alltid "She's the girl from Sweden".

Jag trodde det faktiskt skulle vara lättare att träffa vänner på mina lektioner, men it's not. Alla är så inne i sitt och man vill egentligen inte prata med varandra när man sitter på den där tråkiga lektionen och halvsover, eller din 8 am när du näst intill sitter i pyjamas. Jag har träffat några vänner till/från lektionen eller under lektionen, men det är väldigt få.

Om ni reser till ett främmande land helt ensam och vill träffa nya vänner så är det verkligen viktigt att ta för sig. Prata med människor, hoppa in i ett samtal när andra står och pratar, kliv ut ur din comfort zone, för annars kommer du sitta där utan vänner och ha det tråkigt. Amerikanare framförallt är så fruktansvärt trevliga och nyfikna så om du bara frågar dom "do you know where Wells hall is?" kommer dom hjälpa dig och fråga vart du kommer ifrån, let's just say du har en dialekt även om du inte trodde det, Amerikanare hör den! Och där har du en ny vän. Var verkligen öppen för att ta kontakt med människor!

Likes

Comments

Under hösten så är hayride i full gång. Hayride är för alla inom greek life, alltså sorority tjejer och fraternity killar, det hela går egentligen ut på att man ska ha en trevlig kväll och festa utomhus. Varje hus/chapter alltså de olika sororitiesen samt fratsen har alla varsin hayride och på sin hayride så ska man bjuda med sig en dejt. Eftersom jag inte är med i greek life så hade jag själv inte möjligheten att få ta med en dejt, men blev bjuden av två killar i olika fraternities att vara deras dejt. Tyvärr har jag en viktig inlämning på torsdag när den ena hayriden är så den fick jag tacka nej till, men på lördag ska jag på min första hayride någonsin!

Tydligen ska tjejerna måla jugs och killarna fixa drickan. Så därför är det nu på mitt schema att köpa jugs och försöka måla (?). Ni som känner mig vet att jag inte är en höjdare, och med tanke på att jag ska måla min dejts jug också så känner jag lite press, haha!

Räkna inte med ett mästerverk 

Såhär ser jugs ut när dom är målade, och mer bilder får ni på söndag :D

Likes

Comments

Idag kom äntligen mitt paket, vi käkade på Buffalo wild wings och jag gjorde mitt exam i accounting. Utöver mitt exam så har dagen varit grym!
Sa ju att jag skulle bli nyttig, well guys. That didn't happen, YET! Men imorgon ska det faktiskt bli ändring på det!

Likes

Comments

Har varit så sugen på en bit marabou de senaste veckorna, så mina föräldrar skickade massa till mig. Detta var för 2 veckor sedan, gissa vad! Paketet har inte ens kommit fram... Imorgon börjar jag på mitt nyttiga liv och därför kommer jag, när jag väl får paketet, inte kunna äta.. Mina vänner här borta är överlyckliga för "då får ju vi all choklad". Men någon gång måste jag ju med få unna mig, så ska spara några kakor till mig själv🙈 tycker det är ganska jobbigt att det tar så lång tid för paketet att levereras..

Men nu ska jag inte klaga, idag har jag tagit det lugnt. Valde att inte gå ut idag eftersom jag varit ute och festat varje dag senaste veckan. Aja baja Mathilda! På tisdag har jag ett prov så tänkte att det var bäst att må bra imorgon så jag kan ta mig tiden att plugga. Utöver det så har jag inte så mycket annat planerat inför den kommande veckan. Nästa lördag är det homecoming, vilket betyder att det är som vanligt match i amerikans fotboll men under homecoming så kommer studenter som tidigare studerat på Michigan State tillbaka för att tailgata. Förra året var det tydligen över 20 000 personer som kom tillbaka, i alla olika åldrar. Mina vänner berättade att dom festade med 70-åringar innan matchen. Hela tailgate är så galet att det går inte beskriva. ALLA går klädda i vitt och grönt, folk tar med sina föräldrar och tailgatar med dom. Såg en video från en väns mystory idag där hans fraternity brors mamma gjorde kegstand. Haha!

Dessa bilder är tagna från snapchat videos så därav dålig kvalité.. vet inte om ni kan se det hemma men Michigan State University har sin egen "mystory" där alla kan lägga upp videoklipp. Så om ni kan se det, do it!

Likes

Comments

För er som kontaktat mig som själva är i USA, släng iväg ett meddelande på Facebook eller något. Hade varit roligt!

Hursomhelst, fick frågan om hur det logistiska på skolan fungerar, såsom mat, tvätt och dusch etc. Detta är väl ganska lika på alla skolor runtom USA men jag vill inte lova något så jag berättar om hur det är för mig.

Innan jag började på Michigan State, knappt 1 månad tidigare, i början av augusti fick jag reda på vart jag skulle bo. Antingen kan man få ett rum där du delar toalett med två andra och ligger precis bredvid ditt rum, eller så delar du toalett och dusch tillsammans med hela våningen, alltså runt 80 andra personer. Jag ville verkligen ha toalett och dusch i mitt egna rum så jag skulle slippa behöva gå igenom en hel korridor för att duscha med X antal andra studenter, eller bara slippa gå utanför mitt rum för att gå på toaletten på natten. Jag hade turen och fick ett suit-style rum där jag bor tillsammans med en rumskompis och har suit-mates, vilket är 2 andra tjejer som vi delar en toalett med. Själva duschen och toaletten är inte det mest fabulösa och vi måste själva städa, vilket man inte behöver om man delar dusch med alla andra på våningen. Men vi delar upp det som så att ojämna veckor städar dom toaletten och jämna städar vi. Jag är överlycklig att jag fick suit-style rum, men jag har vänner som inte har det och delar och dom tycker inte det är så dumt som dom trodde, dock är de flesta avundsjuka på personerna som slipper dela och har sina egna toaletter.

När det kommer till tvätt så finns det i varje dorm-byggnad laundry rooms, med flera tvättmaskiner samt torktumlare. Du måste själv köpa tvättmedel men allt annat blir du tilldelad, kan dock rekommendera att köpa tvättpåsar som du kan lägga din tvätt i för att bära till tvättrummet och tillbaka.
Just nu tvättar jag faktiskt och mina saker ligger i tvättmaskinen, snart ska jag gå tillbaka ner för att trycka in det i torktumlaren. Under vissa tider samt dagar så vill alla tvätta så det är bra att alltid vara i tid så din maskin inte har slutat för länge sedan, för folk kommer ta ut din tvätt och lägga den på golvet. Dock tvättar jag under tider som de flesta är i skolan så det är skönt.

Eftersom jag bor i dorm room så köpte jag ett meal plan så jag får mat på skolan. Då går man till olika byggnader och går in i en matsal, där lämnar man fram sitt skolkort och sen är det bara hämta mat. Maten är faktiskt väldigt bra och det finns allt ifrån salladsbar till homestyle food som potatismos och kött eller pizza. Allt! Det ser egentligen lite ut som vapiano när man plockar maten, du får plocka hur mycket du vill ifrån vilka olika "restauranger" du vill. Så du står i en kö beroende på vilken typ av mat du vill ha och sen står det en där som ger dig maten.

Utöver det så finns även gym, sällskapsrum och allt annat man kan tänka sig!

Likes

Comments

Haha, känns som en big deal! Tog Hannahs bil idag för jag behövde fixa lite saker samt handla, och det gick riktigt bra. Är ju medveten att om jag blir kvar här 4 år så kommer jag köpa en egen bil nästa sommar så var roligt att testa på.

Jag kommer att svara på alla era kommentarer och mail men det kommer som sagt att bli lite utspritt, men sluta inte kommentera eller maila för det. Jag läser allt!

Likes

Comments

Verkar som att många av er undrar, och festerna här är igång hela veckan. På min skola finns det något som heter "darty" och är egentligen en förkortning för day party, som går ut på att man börjar på morgonen och festar hela dagen. Hela grejen med college och fester är verkligen så stort som folk får det att låta. Du kan gå ut på kvällen och gå på en gata från hus till hus och festa för det är verkligen house parties everywhere. Sen varje helg är det även x antal fraternities som har fester där i stort sett alla är välkomna så länge man har ett msu ID, så man kan bekräfta att man går på skolan.

Sen är det även många som går ut på krogen här, då är man precis som i Sverige på förfest och sen går vidare ut.

För att inte tala om tailgating, har själv inte fått uppleva det ännu men nästa vecka då ska jag allt tailgata!

För er som undrade om ni kunde se bilder så är jag väldigt dåligt med att ta kort när jag är på fester, men ni kan följa mig på snapchat, där är jag duktig att ta bilder och videor😄

Mitt användarnamn är: mathildalothman

Likes

Comments