Header

Hej!

Tycker det är roligt att se att jag fortfarande har massa besökare och läsare som än idag skriver till mig. Jag har haft extremt mycket att stå i under den senaste terminen och dessvärre har bloggen hamnat i kläm. Har väl inte riktigt sett den som en prioritering. Men jag ska försöka uppdatera så mycket som jag kan från och med nu igen när jag börjar bli klar med mitt första år här i USA.

Jag har skrivit på kontrakt för ett hus inför nästa år som jag och ett par vänner kommer att bo i, och snart beger jag mig hem till Sverige för sommarlov i 4 månader innan jag beger mig tillbaka till East Lansing igen. Ser verkligen fram emot nästa termin, men ser just nu mer emot att få åka hem och spendera sommaren hemma!

Hursomhelst, jag kommer försöka uppdatera lite då och då över sommarlovet och sen gå tillbaka till att uppdatera varje vecka när jag åker tillbaka i augusti!

Tack för att ni haft tålamod och fortfarande klickar in er på bloggen, ska göra så mycket jag kan för att se till att det blir bättre uppdatering i fortsättningen.

Så stick around!

Likes

Comments

Ser fram emot fredag när jag får finbesök från Sverige. Min syster Fanny och Angelina kommer och hälsar på mig! Önskar de kunde stanna längre än bara över helgen, men jag ska försöka få dom att se så mycket som möjligt innan de lämnar på måndagen.

Har för tillfället extremt mycket i skolan. Men jag försöker komma ihåg bloggen!

Likes

Comments

I onsdags blev jag upphämtad utan taylor och hennes pappa för att åka till deras hemstad över några dagar. På vägen dit stannade vi på en kennel där de precis kommit nya valpar. Samt tog hem en mini gris över helgen!
Ja det låter helt crazy men åh va mysig han var.
Vi åkte även och åt god mat samt umgicks med vänner

Försökte testa en video men har kommit fram till att det är lättare att göra video på youtube istället

Likes

Comments

Hej!

Jag googlade runt lite på Michigan State University och fick då syn på din blogg! Jag är en 22årig tjej som läser på universitetet och vi har möjlighet att lägga en termin utomlands, bland annat på Michigan state University. Jag funderar på att söka dit och blev jätteglad när jag såg att det gick bra att ställa lite frågor till dig, det är ju en hel del man funderar på :D

Först och främst, hur är det att studera på just Michigan state University? Jag har förstått att det är ett enormt campusområde! Och hur kommer det sig att du valde just det universitetet och vad läser du för något?=)

Jag kommer isåfall att vara där från januari-början av maj, 2018. Hur är det att läsa där under just denna termin? Kan förövrigt tänka mig att det mesta blir roligare under sommaren.. men det kanske inte är så dumt under denna termin heller =)

Hur är det med specialkost där borta? Glutenfritt exempelvis?=)

Jag har förstått det som att det finns två möjligheter gällande boende, antingen att man delar rum med någon och då är i den "delen" där det händer mest saker (?), eller att man har ett eget rum, men med separat badrum, i någon lite lugnare del(?). Vad skulle du rekommendera?

Om man ska få besök från Sverige exempelvis, finns det någon möjlighet för dem att sova hos mig på campus då, eller är det hotell eller liknande som gäller?

Hur lång tid tog flygresan för dig och hur gick det att flyga så långt ensam?

Fick du kontakt med någon på universitetet innan du åkte, eller kom du dit helt utan att känna någon?

Hur är svårighetsgraden på studierna, om man jämför med Sverige? Upplägg osv? Då jag läser ett program här är jag smått nervös att jag ska åka dit och så skiter det sig så jag måste göra ett uppehåll i studierna eller liknande. Skulle du säga att det går snabbt att "komma in i språket"?

Tack på förhand :D

Hej, åh va roligt! Du har verkligen ett äventyr som väntar dig :)

Tycker verkligen du ska söka till Michigan State, det är en grym upplevelse som du garanterat aldrig kommer att glömma.

Att studera på Michigan State är betydligt mycket roligare än Sverige så mycket som jag vet. Jag gick själv ifrån gymnasiet direkt till college, men på college och framförallt MSU så får man allt i ett paket. Skola, vänner, fester och allt vad man nu kan tänka sig. Campus är enormt och till en början kommer du förmodligen känna dig lite overwhelmed. Det är svårt att hitta men jag använde mig av skolans app på telefonen för att ta mig till mina lektioner, efter någon vecka eller två så är det väldigt enkelt då allt är uppdelat i olika sektioner om man säger så.

Det är just nu min andra termin på Michigan state, var här under höst och nu under vårterminen. Jag älskar skolan och college båda terminerna, men det är något med höst terminen som gör att det är den absolut bästa, football season och tailgates. Jag sitter bara och längtar till nästa termin så jag får göra det all over again. Om jag bara hade en termin att spendera på college så skulle jag läsa höst terminen, alltså augusti-december. Just nu läser jag bara lite olika kurser men kommer nästa termin att välja advertising som major. När det kommer till att välja olika kurser så antar jag att du har ett speciellt krav ifrån skolan, men utöver det så ska du välja några andra också, och jag hade rekommenderat dig att välja några "flummiga" kurser som det är garanterat att du får ett 4.0 i GPA i då det hjälper dina betyg. När du sitter och väljer så får du gärna höra av dig till mig så kan jag rekommendera några!

Angående boende så hade jag rekommenderat dig att välja den "lugnare" som dom kallar det. Jag skulle inte vilja påstå att det är så mycket lugnare men boendet där är Owen Hall och mina vänner bodde där förra året, det ligger bra till på campus och många andra studenter som gör exakt samma som dig kommer troligtvis bo där dom med. Dessutom är det fräschare samt skönt med eget rum. På så sätt blir det också lättare när folk kommer och hälsar på dig, du har ju ett eget rum och ingen rumskompis som säger nej.

Enligt skolan så får man ha gäster boende i sitt rum 3 dagar i rad men det är ganska lätt att smyga in dom de andra dagarna eller be någon vän som också bor i samma byggnad säga att dina gäster är med han/hon i 3 till dagar. Det är hursomhelst lätt!

Flygresan till Chicago ifrån Stockholm är runtomkring 7 timmar och ifrån Chicago till Stockholm 9 timmar, sen mellanlandade jag i Chicago och vidare till East Lansing. Det var lätt som en plätt så att flyga ensam en längre sträcka är inget du behöver ora dig för. Kolla SAS ungdom när du bokar din biljett från Stockholm till Chicago, det ligger på runt 5000kr, oftast mindre för en tur och retur biljett. Sen kan du ta tåg eller flyg till East Lansing.

Jag kom dit ensam men jag fick tag på en annan svensk via blueberry innan jag åkte som jag hade kontakt med. Så var inte ensam när hon väl kom. Det var skönt att liksom ha någon att gå igenom den första veckan med. Jag kommer också att vara i East Lansing under din termin så kontakta mig så kan jag hämta upp dig ifrån flygplatsen eller vad som samt visa dig runt :) Kanske blir lite skönare för dig att veta att du har någon där så att säga. Hör av dig till mig på Facebook eller mail så kan jag langa mitt amerikanska nummer till dig :D

Studierna är svåra samt lätta beroende på vilka kurser du väljer. Jag tror att du kommer att klara det galant med tanke på att du läser universitet i Sverige. Som sagt så rekommenderar jag dig att läsa de kurserna som är obligatoriska samt ta enkla kurser utöver det för att nå dina 12 credits. Då kan du fokusera på de svårare kurserna och på så sätt lämna USA med ett bra snitt betyg. Språket kommer du in i på nolltid. Ibland kan jag fortfarande ha svårt att få fram ett ord men ofta gör jag en förklaring och låter amerikanarna säga ordet. Men detta är verkligen inget att ora sig över!

Jag hoppas du fått svar på dina frågor, annars så är det bara höra av sig. Hoppas jag får möjlighet att träffa dig snart och visa dig runt! :D

KRAM!

Likes

Comments

Asså på riktigt. Shameless kan ju vara bland de bästa serierna någonsin! Gick in med tanken att jag skulle se ett avsnitt och sen aldrig se igen. Det tog 10 min och sen var jag fast. Är redan på säsong 5! Så för er som är sjuka, inte har något att göra eller egentligen vad som helst, se den! Oavsett om ni inte har tid, make some time and watch it!

Dessutom utspelar den sig i Chicago, bara 4h härifrån

Likes

Comments

Inte en fråga som egentligen har med inlägget att göra, men jag undrar hur det fungerar med träning och så där borta? Finns det gym man kan joina för typ en avgift i månaden? Finns det pass? Lagträningar? Osv 😊 tack för en bra blogg!

Hej, det finns massivs utav gym här runtom. Trots att vi svenskar ser amerikanare som onyttiga och inte hälsosamma för ett öre, så måste man ändå ha med i tanken att USA är extremt stort och det finns mer ohälsosamma saker här än i vårt lilla land, men det finns också betydligt mer hälsosamma saker här med.

Jag har i år valt att inte köpa ett gym membership, men nästa år kommer jag definitivt att göra det. Mina vänner brukar ofta prata om "hot-yoga" som dom faktiskt går på gratis varje lördag. Jag tänkte testa detta denna helgen eftersom att jag inte ska någonstans på spring break. Om det finns pass på samma sätt som i Sverige vet jag faktiskt inte. Men jag är övertygad om att flertalet gym har det, jag har nog bara aldrig hört om det.

Jag ska gå med min kompis som har ett "black card" dvs att hon får ta med en vän varje gång hon går till gymmet gratis. Så jag uppdaterar mer efter det! Kan ta lite bilder osv så du får se :)

Likes

Comments

Idag åkte jag och Ariel till en outlet i närheten av East Lansing. Blev lite shopping för min del, 3 par skor till över halva priset samt lite saker från Bath and body works

Likes

Comments