Header

Känner mig riktigt duktig. Har gått och köpt en kalender så jag är väl förberedd och hinner göra läxor och plugga i tid till prov!

Efter en helg full utav firanden är det nu plugg som står för schemat! Idag var det Martin Luther King day vilket betyder att vi är lediga💃🏻 men imorgon drar ju tyvärr skolan igång igen!

Jag är dock inte så missnöjd över det, ska försöka påbörja ett nyttigt liv imorgon, sen får vi väl se hur det går. Haha!

Likes

Comments

When I was born
You were there to catch me
when I fall, whenever and
wherever.
When I said my first words,
You were there for me,
to teach me the whole
dictionary if need to be.
When I took my first steps,
You were there to encourage
me on.
When I had my first day at
school,
you were there to give me
advice and help me with my
homework.
I still haven't finished
school,
or walked down the aisle, or
had my first child.
But I know you'll be there
for me through all these
times and more, the good and
bad.
So I just wrote this to say
I love you dad!

Likes

Comments

Hej!

(Jag har precis hittat din blogg, så vet inte om du redan svarat på detta.. men men! 😊)
Jag undrar ett par saker angående ditt år i USA, då jag själv är sjukt sugen på att åka ditt på college jag med! 😃
Först och främst, vilken organisation åker du med?
Betalar du allt själv? Hur mycket är det? (Förstår om du inte vill skriva ut exakt summa)
Hur länge är du där? Vad för slags utbildning får du?
Hoppas du har det superbra!
Kram! 😊

Kom på en till fråga, hade du bra betyg när du gick ut skolan?
Sen så har ju inte vi samma betygssystem som amerikanarna, tex så blir ju våra E ett C. Vet du om det då är så att våra C (tex) fortsätter vara C när man byter system, eller om ens svenska C går upp till ett B eller liknande? Kram! 😊

Hej Vendela!

Va roligt att du funderar på att plugga utomlands, uppmanar dig verkligen att göra det!

Jag åker inte med någon organisation, jag fick däremot hjälp med min ansökan av blueberrysprak.nu! Just nu åker jag på 1 års utbildning och gjorde väl detta bara för att ha större chanser att komma in på universitetet efter då jag har mina betyg ifrån detta året som jag gör nu när jag ansöker.

Mina betyg från gymnasiet var inget att hänga i granen, ångrar något enormt att jag inte la ner mer tid på skolan. Du har helt rätt när det kommer till betygssystemet, och i USA ligger i stort sätt alla elever på ett A i alla ämnen, vilket i Sverige är näst intill omöjligt (enligt mig, tror många kan hålla med om det). Är ganska besviken på det Svenska betygssystemet då det gör det så mycket svårare för oss att komma in på amerikanska skolor då våra betyg blir dåliga jämfört med vad amerikanarna går ut med. Kanske kan det bero på att vi i skolan har det tuffare i Sverige och inte går "blomster design", haha! Däremot är jag nöjd över hur mycket vi lär oss i skolan.

Många skolor är pålästa och vet om att betygen ser olika ut. Men när ditt gymnasium skickar dina betyg till skolan så kommer dom inte ändra på detta. Däremot kan du hänvisa till skolverkets hemsida där skolan du ansöker till får läsa på.

Min skola kostar runt 400 000 kronor per år, plus böcker etc, detta kommer tyvärr bli runt 500 om jag kommer in på alla fyra år. Jag tar hjälp av CSN och finansierar själv också. Att tänka på är att böcker och material till skolan kostar det också, det svider verkligen att behöva spendera 8000kr på böcker.

Just nu är jag här en termin till. Men jag har ansökt om att få göra hela min utbildning på Michigan State och har även ansökt till Washington State University. Jag hoppas att jag kommer in och isåfall blir jag kvar i alla 4 år. Jag kommer nog ha Advertising som major om jag blir kvar på Michigan State, men om jag flyttar till Washington State så tänker jag lite på Advertising eller Business.

Du får höra av dig om det är något mer!

KRAM!

Likes

Comments

Jag bara älskar syllabus week. Det är första veckan på skolåret där man under alla sina lektioner går över syllabus, alltså typ kusinformation, vad som krävs för att klara kursen osv. Det är så skönt för man har ju egentligen bara lektioner och inget plugg. Dessutom är det fester överallt! Haha

Har gått på alla mina lektioner nu och känner faktiskt att jag kommer trivas. Det hoppas jag åtminstone! Sen får vi väl se om det ändrar sig under terminen, men förhoppningsvis inte!

Likes

Comments

Har suttit hela dagen och ändrat om mitt schema. Det är riktigt skönt att man bara kan gå in på en hemsida och göra sitt egna schema. Först gjorde jag så att jag endast hade lektioner på tisdag och torsdagar, men valde sedan att ändra detta då jag annars inte kommer att ha något att göra på måndagarna och onsdagarna. Detta är mitt schema, jag läser 14 credits.

Någonting som jag kan rekommendera för er som ska gå college är att ta 15 credits, då ni har möjlighet att hoppa av en kurs om ni känner på er att ni kommer att kugga. På så sätt får du de obligatoriska "creditsen" som är 12 och samtidigt får bra GPA. Detta var jag inte medveten om förra terminen, men hade jag varit det hade jag gjort det. Skulle gjort det denna med men valde att inte göra det.

Likes

Comments

Har ju som sagt varit M.I.A de senaste veckorna eftersom jag varit hemma under jullovet. Nu är jag dock påväg tillbaka och i samband med flygresan tillbaka så valde jag att ta mig tiden och berätta vad jag egentligen gjort under jul, för er som är nyfikna haha!

Vi har ju som sagt fått en liten valp som heter Wilson, så jag har försökt spendera så mycket tid med honom som jag kan så att han kommer ihåg mig när jag väl kommer hem. Känns fruktansvärt att lämna nu, för valpåret vill man ju inte missa!

Tillsammans med min syster och min mamma åkte jag till Göteborg för att strosa ett tag på stan och sedan gå till min favorit restaurang TOSO. För er som inte ätit där, gå dit! Rekommenderar det starkt. Och för er som går dit ta råbiffen, ni kommer inte bli besvikna!

Alla bilderna är tagna från internet då skärpan på mina var katastrof!

Sedan var det ju julafton, hela dagen spenderades med familj och släkt, god mat och presenter😄

Juldagen var det dags för utgång med mina vänner, tyvärr blev det en pizza istället för krogen då det var näst intill omöjligt att komma in på grund av kön. Men hursomhelst så var det så kul att träffa alla igen.

Jag har umgåtts mycket med vänner dessutom och invigt Systembolaget, haha! Inte alltid roligt att fylla år i december men nu äntligen var det ju min tur!

Nyår spenderades också med vänner och ja, tre-rätters som min vän Alexander hade lagat. Mums!

Resterande dagar har jag verkligen bara tagit det lugnt, umgåtts med nära och kära och ätit god mat!

Likes

Comments

Har gått lite of the wall efter att jag kom hem ifrån USA för att spendera lovet här hemma. Har helt enkelt valt att låta bloggen vara under lovet just för att jag bara vill umgås med alla här hemma och därför har jag tyvärr valt att inte prioritera bloggen. Kommer ett inlägg om tiden här hemma snart, men just nu vill jag bara njuta av de få dagarna jag har kvar med vänner och familj. Sen kommer bloggen rulla på som vanligt igen när jag väl kommer tillbaka till USA!

Likes

Comments