Hej och välkommen till min blogg!

Mitt namn är Mathilda, jag är 17 år och bor i Strömstad. Jag går andra året på gymnasiet med inriktning träning och ledarskap - personlig träning. I denna bloggen kommer du få läsa om mitt liv och min vardag. Jag kommer även ha mycket inlägg riktade mot träning och hälsa för att inspirera och hjälpa andra. Jag kommer blogga utifrån mig själv men ge ut min kunskap till andra. Bloggen är som en dagbok för mig och kommer även innehålla vardag och "vanliga" inlägg.

Hoppas du kommer tycka de är roligt och läsa och att du blir inspirerad! :)
P&K -M


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skriver just nu rakt från hjärtat. Väljer att öppna mig under detta inlägg och allt är skrivet med gråten i halsgropen samtidigt som ilskan bara vuxit inom mig! Känner att de måste bli ett stopp på hur man faktiskt behandlar människor man inte ens känner. Är de verkligen rätt att få en anklagning som handlar om något du vet att du aldrig skulle gjort, men personen (som du inte ens känner, personen känner heller inte dig) påstår att du gjort just detta.

Får höra så otroligt mycket om att den säger de och den andra säger något annat. Så himla trött på denna falskhet som växer i ungas vardag mer och mer. Vad vinner man egentligen på att prata strunt om andra? När jag får höra av vänner som hört av vänner som sagt saker om mig blir jag faktiskt mest ledsen. Ledsen på att folk ska lägga sig i mitt liv och hitta på historier om mig, de borde lägga tiden på sig själva och hur de är. Tycker så sjukt synd om personen som faktiskt måste snacka om andra vilket utger en frustration inom mig.
Varför kan inte alla i dagens samhälle bara låta varandra leva sina liv och dela positiva saker med varandra och vara tysta om de negativa. Att få höra att en person snackar skit om mig gör mig även ledsen då jag inte ens vill veta, jag har annat att bry mig om. Att prata skit om varandra betyder en osäkerhet i sig själv.

Att få veta att någon snackat skit om en gör en såklart ledsen men de ger så mycket andra tankar. Tankar som kan leda till andra konsekvenser än en påhittad historia om personen som inte ens var sann. I värsta fall kan skitsnack leda till mobbning. Mobbning är något som finns runt om oss som säkert väldigt många någon gång känt, mobbning eller bra känslan av att bli bortglömd samt utstött ur en viss grupp. Mobbning gör att folk faktiskt valt att ta sitt liv. Blir så otroligt leden av att detta fortsätter att eskalera. Hur kan man hata en person så mycket att man önskar den döden. Eller de kanske inte var meningen fast att de faktiskt kan bli så.

Jag har under mina 10 år i skolan lärt mig att jag går hellre ensam än tillsammans med falska människor. Ibland kan de kännas hemskt att gå ensam och känna sig utanför, men ingen mår bra av att umgås med falska människor och människor som faktiskt inte vill en väl utan är elak eller bara utnyttjar en. Jag kan gå med ryggen rak då jag själv vet min sanning och den står jag fast vid. Jag struntar i vad folk säger eller vad folk tycker om mig. Mina äkta vänner finns hos mig och jag vet vilka de är. Jag är evigt tacksam att ni alltid finns och jag kommer alltid, med ärlighet vara eran vän.

De jag egentligen vill få fram med detta är att jag är så otroligt trött på denna mobbningen och allt skitsnack som ska pratas hela tiden. Varför kan man inte acceptera människor för de som dom är. Vi alla är olika men olika är bra! Önskar att folk kunde öppna ögonen och inse detta och istället sprida positiv pepp till varandra.
Tycker även att ni ska gå in på "är ni ihop podden" från Jakob och Nellie, i deras sista inlägg pratar dom om mobbning vilket verkligen berörde mig. Ni hittar avsnittet här

-M

Likes

Comments

Instagram@klockensdotter