View tracker

Efter mitt stipendium jag vann som årets UF-företagare #getillbaka har jag fått lära känna fantastiska människor i näringslivet samt mina mentorer. Jag fick höra talas om EntrepreNUer week från flera håll, hur kul och givande det är att få ta del av andra entreprenörers tänk och erfarenhet. Som jag tjatat om tidigare är det bland det häftigaste jag vet! Jag fick förfrågan om jag ville åka med i år och jag var inte sen med att tacka JA. Vilken chans!

Historien bakom denna veckas existens är så fin. Det är på precis det här stället som Tsunamin var 2004, som nu är återuppbyggt i otroligt fint skick. Mycket tack vare Thomas Sonessons förtjänst i återbyggandet av Memories Beach Bar där E-week hade sin bas.

Thomas tar hem priset(i mina och många andras ögon) som den mest genuina människa jag känner som vill alla allt gott med ett stort hjärta av guld.

Nu är det veckor sedan vi kom hem och jag ångrar inte en sekund av denna resa. När jag landade i Sverige var en av mina tankar: det här kommer ta tid att smälta. Det kommer nog ta en vecka efter att jag kommit hem innan alla intryck faller på plats. Det har tagit mer tid än så och jag förstår fortfarande inte vad jag varit med om och fått med mig. Det tar tid att smälta så mycket intryck och historier.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den här resan men jag tänkte istället avrunda med sammanfattade svar på flera frågor jag har fått om Thailand:

- Vi bodde på hotell APSARA i Khao Lak. Stor rekommendation! =) jättefint hotell och trevlig personal.

- Jag har bekostat den här resan själv, det var en saftig summa men väl investerad enligt min åsikt. Efter den här veckan har jag fått helt nya perspektiv på saker, lärt känna fantastiska människor och mycket, mycket mer!

- Jag är väl medveten om att majoriteten av människor som startar eget inte har en sådan här start på sin entreprenörresa. Så jag är otroligt tacksam! Den här resan betyder mycket för mig <3.

- Vi var inte där för semester, dricka alkohol och bara ta det lugnt. Vi var där i företagarsyfte, knyta starka band och stötta varandra inom entreprenörresan. Ta lärdom, inspireras av varandra och motiveras.

- Vi hade utsatta punkter på schema med föreläsningar, aktiviteter, konferenser varje dag men utöver det hade vi fritid att hitta på saker. Vi sprang bland annat ett halvt maraton på stranden(som jag berättat om). Jag sprang 2 km, resten promenad, testat på att surfa och kört yoga på stranden och mycket mer.

- Jag var inte yngst på resan, men nästan hehe! Ålder är bara en siffra och jag ser det som otroligt häftigt att personer mellan 19-70 år kan finna inspiration i varandra och utan några som helst problem kunna umgås.

- Det är ett glatt gäng på lite mer än 40 personer som var med på resan. Alla med helt egna personligheter men efter lite reflektioner på gänget så känns vi ändå rätt lika men med våra egna "unika" bakgrunder.

- EntrepreNUer week hålls i en vecka. Nästa gång blir förhoppningsvis 2018.

Hoppas ni är nöjda med svaren. Kan annars komplettera i kommentarer till er. Stor kram ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tre dagar i hett tempo...


Godmorgon mina vänner, ledsen för min frånvaro. Det är mycket på schemat nu. Fick lite respons ang projekten med bloggen och youtube som jag briefade för er här om dagen. Även om jag inte "avslöjade" helt så vore det kul att höra mer respons. Hittills bara bra feedback, tack!! Jag ska ta till mig era tips och råd.

Till er andra: vad önskar ni få se i text/ film format?? Möten med erfarna entreprenörer..? Min dag i vloggar? Tips och tankar? Hit me!

Idag står återigen jobb på schemat och senare ikväll har jag fått inbjudan att komma och joina Wasabiweb's kick off. Kul! Sen tar jag helg ;-)

Senare i eftermiddag kommer sista avsnittet av min Thailands resa plus frågeställningarna så kika in här igen om några timmar igen.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

View tracker

Både i lördags och söndags somnade jag med det bredaste leendet någonsin. Energidos på hög nivå efter två lugna men välspenderade kvällar med vänner.

Lördagen har jag berättat lite kort om. En kväll på stan med finaste killen. Söndagen gick i samma lugna tempo efter en hel dags jobb då jag mötte upp Angie för en middag på Grodan. Timmarna for med non stop talking och lite senare kom Philip och joinade vårt sällskap. Två vänner som står mig väldigt nära som av någon anledning inte träffats än så ni kan tänka er hur glad jag var i den stunden.

Jag kommer tjata vidare om detta...men jag tog med mig så viktiga saker i vardagen att lyfta, efter min Thailands resa. Den gav mig nya perspektiv på vardagens små saker som de flesta tar förgivet. T.ex. Relationer i alla dess former. Det gäller att underhålla och inte ta någon relation eller person förgivet. Ingen tycker om att hamna i skuggan även om du tror dig ge fokus till mycket. Så är det värt att lägga en extra tanka på sina nära och kanske ta upp telefonen och ringa eller att inte skjuta upp på en träff med sin vän. Alla är lika mycket värda och visst kan det bli lätt att man sätter jobb i första fokus men ta en extra fundering. Det har jag gjort i allt roligt arbete.

Likes

Comments

Heej på er, tisdag...underbart!

Den här veckan är det fullt ös med mycket jobb i fokus. Hela gårdagen satt jag och planerade strukturen för bloggen till årsskiftet. Det kommer bli en klart bättre uppdatering där ni får följa med mig i vardagen.

Vad tror ni om en "serie" både här i bloggen och i videoformat? Jag har en youtubekanal som ekar tom men som skulle behöva sig ett lyft med bra content.

Designen på bloggen är under konstruktion, så visst finns det spännande saker på g med "bara" bloggen. Hoppas ni finner det intressant och kan hålla er. Det är knappt så att jag orkar vänta ;-)

Likes

Comments

Jag har fått en del frågor om fisheye linsen jag nämnde tidigare. På bilderna nedan ser ni hur den ser ut. Jag fick den av snälla Ramee i Thailand som hade köpt på sig några när hon var i Japan. Att en sådan lins som är smidig att ta med sig, kan göra så stor skillnad på bilder...det gillar jag. Fisheye eller som en selfiestick, väntar bara på att de kommer att komma till Sverige.

Igår hade jag en super mysig lördagskväll. Var på middag hos mamma och mötte sedan upp Tom för en kväll på stan. Det blev en lugn kväll för idag ska jag jobba.

Två lägenhetsvisningar i Nacka, spännande. Får se om jag eventuellt möter upp Angie efteråt. Saknar henne så!

Ha en fin söndag!

Likes

Comments

Dagarna for...
Konferenser varvat med nöjen. Jag testade på att surfa två dagar och jag fastnade totalt för det. Surfing må vara sjukt svårt men det triggade mig än mer att klara det, envis som få och visst klarade jag av att både komma upp sittandes och få gånger att stå på brädan. Jag ger inte upp här! Nästa gång jag får möjligheten så ska jag ta och sätta det helt!

När man har kommit hem från en helt fantastisk resa så blickar jag flera gånger om dagen tillbaka. Än mer blir jag sugen på att resa igen, redan nu. Men jag får lov att hålla mig fram tills i maj för Dubai står i sikte.

På bilden står alla redo för beachmaraton som startades morgonen efter ankomsten.

Maran var på antingen 9 km eller 1,8 mil längs med stranden. Svettigt, jobbigt men fy så roligt!

Tisdagen i Khao Lak fick jag äran att vara inledare på middags konferensen. Häftigt att få prata inför 40 stycken(i mina ögon tunga entreprenörer) men strax innan blev jag nervös. Vad har jag att säga till dem med mindre erfarenhet etc? Samtidigt som jag var nervös över hur mycket jag skulle komma att "blotta" mina tankar och känslor inför nya bekantskaper. Aldrig tidigare har jag varit så öppen och ärlig som under den timmen. Efteråt lyftes "ryggsäcken" av mina axlar. En otroligt skön känsla. Jag lärde mig själv då att det är bättre att lätta på alla sorters känslor än att behålla de inom sig...

Likes

Comments

Underbart att solen bländat oss idag. Har direkt samlat på mig extra energi som verkligen behövs i den här kylan.

Efter mitt morgonmöte idag for jag snabbt hem för att byta om och åka vidare till Solna där annat jobb väntade. Har jobbat lite extra här sedan lite mer än ett år tillbaka och kan inte dras här ifrån haha! Trivs så bra med kollegorna.

Nu känns det väldigt lockande med en kopp te och bara få krypa ner under en filt och värma sig.

På tal om annat; så fick jag en "fisheye lins" utav Ramee i Thailand, som enkelt sätts över kameralinsen på mobilen. Helt sold!

Ha en fin kväll mina vänner, stor kram.

Likes

Comments

Godmorgon,

Idag startar jag dagen tidigt i form av frukostmöte med Tove på espresso house i Sundbyberg. En liten planering med företaget inför 2017. Ser väldigt lovande ut. Så roligt!

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Två dagar har gått sedan dess vi landade i Sverige, efter mer än 10 timmars flygtur från Thailand till Arlanda. Jag drömmer mig redan tillbaka till i mina ögon, "paradiset" bland ett gäng härliga människor som har kommit att kännas som en enda stor familj efter en hel vecka tillsammans.

EntrepreNUer week, entreprenörsveckan i Khao Lak, Thailand är som det låter en vecka tillsammans med 40-tal entreprenörer samlade. Det här är andra året för den här veckan, men min första. Första resan ensam med nya bekantskaper och som entreprenör.

Jag var smått nervös och hade ingen som helst aning om hur den här veckan skulle bli när jag stod på arlanda och mötte gänget för första gången innan avgång. Det ända jag hade var en bra magkänsla som visade sig överträffa mina förväntningar gånger 1000.

Söndag(ankomst dagen)

Väl framme i Khao Lak möttes vi av tråkigt regnoväder men inte drog det ner stämningen alls. Vi satte oss ned och åt lite lunch och jag var förmodligen den sista att checka in på mitt rum. Ville inte dras från sällskapet redan från första stund. Otroligt.

Dagarna i Thailand har inte sett den ena dagen lik förutom konferens tillfällena men med olika inledare. Söndagens konferens inleddes med historien om tsunami katastrofen i Khao Lak 2004 av Pigge Werkelin och historien bakom entreprenuersweek och mycket mer. Det var här ribban för öppenheten lades för resterande vecka...

På hotellrummet möttes vi av varsin gåva ifrån Kasper Maison. Passfodral med ens initialer. Fint och personligt! Tack Kasper!

Konferenserna ägde rum i ett tält gjort av bambu

Trots värme och sol så varvas kreativitet och produktivitet i form av arbete.

Likes

Comments

Onsdag och strålande sol, underbart!

Idag är min dag fylld med möten med kunder och samarbeten. Sedan Thailand var det bara att köra igång igen. Det är en del pappersarbetet att strukturera upp innan bolaget ska kunna gå live.

Mellan alla möten taggar jag igång mig själv med pepp musik. En varm rekommendation om ni inte redan gör det med. Ett bra sätt att hålla uppe energinivån och rensa tankarna inför nästa möte.

Back to reality är inte så tokigt även om jag gärna hade stannat kvar några dagar till i värmen. Nu väntar inte bara spännande jobbtillfällen utan ser fram emot en härlig jul även om det "bara" är tre veckor kvar. Något jag ska se till att sätta i fokus vid julledigheten är att ta ikapp förlorad tid med mina vänner som har hamnat lite i kläm bland allt jobb. Självklart träffar jag mina vänner nästintill varje dag men inte lika mycket som jag hade önskat. Ha en fin dag mina vänner! Vi hörs senare.

Likes

Comments