​Mina senaste dagar har gått ut på att läsa på sista tenterna och skriva klart uppgifter. Idag hade jag äntligen sista riktiga skoldagen som endast bestod av en finska tent. Wohoo!
Nu är jag "ledig" en veckan, ( har ännu en skoluppgift att skriva) och så börjar jag jobba sedan, och jobbar nästan ända tills skolan börjar igen. Då blir det tredje året i Arcada, hälften är alltså gjort by now!

Känns så urskönt att skolan är slut även om ja lite ännu måst skriva och kanske senare i sommar ta om en tent, men det känns bra ändå!

Idag ska vi njuta av det fina vädret med pojkvännen, grilla och ha balkongmys! 

Glad Sommar allihop🌸

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag har haft vildare vapp i tio års ålder än denna!😄 Har inte druckit en droppe alkohol (vilket känns lite underligt men super skönt) och inte gjort något annat extra för den delen heller. Hade egentligen inget behov att dricka då jag efter min senaste utgång gärna tar det lite lugnare!

På fredagen var jag hos min mormor och hjälpte henne med lite smått och gått, och kutade senare iväg på cykeln till mamma. Där umgicks jag med hemma folket och blev där och sova. Det var riktigt mysigt😊
Lördagen fick jag ha en skön hemma kväll med min bästaste vän Jasmine. Vi tog det riktigt lugnt med massor tjejsnack och en film!
Söndagen tog vi det super lugnt med pojkvännen då han var ute med kompisarna på lördagen och vi båda gått väldigt sent å sova. Steg upp ur sängen ungefär vid 18 tiden på kvällen😁woops. Efter det fixade vi oss lite och åkte mot Helsingfors, där grattade vi Emelie på hennes 21-års dag och chillade på födelsedagsfesten en stund men åkte hem ganska snabbt igen eftersom vi var både nyktra och trötta! Väl hemma somnade vi ganska snabbt och vaknade utvilade idag vid 11 tiden.

Idag var det super fint väder då vi vaknade så vi bestämde oss för att gå ner till stan och ta del av den lilla vapp marknaden och bara gå omkring å njuta! En liten glass tänkte vi oss också, men det var så massor av folk så alla köer var aslånga överallt... Så vi nöjde oss med lite laku och gick tillbaka hem.

Senare på eftermiddagen plockade Jasmine upp mig och vi gick på glass vid ån då det äntligen lite lugnat ner sig och det inte var så mycket folk överallt! Där satt vi en stund och pratade med studentmössorna på och sedan kom jag hem igen.

Nu sitter jag med en ansiktsmask i ansiktet och skall snart ta bort den å sedan gå sova! Har faktiskt inga bilder från detta veckoslut så jag bjuder på en väldigt gammal bild jag hittade hemma hos mamma på fredagen!😄

Ha det bra!❤

Likes

Comments

Hello!

Herregud vad alla andra är aktiva på sina bloggar och jag har inte skrivit på länge... Kan berätta att jag har oerhört mycket på gång för tillfället, både i privatlivet och skolan. I skolan har vi massor med uppgifter, övningar och andra grejor som kräver mycket tid. Jag har mycket på gång i privatlivet också för tillfället och dessutom är min syster hemma i Borgå nu för några dagar innan hon åker tillbaka till Åbo för att därifrån åka till Åland där hon skall jobba hela sommaren, så har försökt umgås med henne så mycket som möjligt!

Eftersom det var en tid sen jag skrev sist har jag hunnit med en del!

Fixat frillan lite grann. Klippt och färgat mörkare i rötterna!

Firat både min syster och kusins födelsedagar!

Även påsken och små påskhäxor har besökt oss!

God påskmat och kvällschill med min mormor

Bio med mamsen och mys med mina små älsklingar i massor!


KRAM, ha det bra❤

Likes

Comments

Tänkte på tisdagen ta en ordentlig "egen mys-dag" med lite shoe/kläd shopping. Har inte egentligen köpt dessmera skor eller kläder på sisådär 1-2 år ( eller jo, något smått har man ju nog lyckats köpa, men inte "vardagliga" kläder om vi säger så) , så tänkte att det nu äntligen var dags igen.
Jag var orolig att jag inte skulle klara av att få hem allt alldeles själv eftersom jag trodde jag skulle hitta massor av fina kläder. Oh well, så fel jag hade...

Jag är urusel på att shoppa i butik. Det ända jag kom hem med var det här:
(Dessutom var contourpaletten och St. Tropez brun utan sol nätshoppad, så det hämtade jag bara ut från posten.)😁


Veckoslutet är nu avnjutet och vi tar en lugn söndagskväll hemma hos oss med filmen Mamma Mia och lite gott att äta! Imorgon borde jag ha skola, men har lyckats försträcka något i ryggen så undrar om jag klarar av att sitta på lektion eller i bussen. Får hoppas att ryggen känns bättre imorgon.

Ha det bra! Kramis❤

Likes

Comments

Ha en skön lördag kväll!
Kramisar❤️

Likes

Comments

Hej på er och Glad Vändag!
Hoppas ni haft det mysigt och trevligt idag. Jag har bara varit hemma med min pojkvän, lagat lite mat tillsammans med honom och myst i soffan. Är ju kul att vändagen finns, men anser inte riktigt att det är någon desto mer speciell dag egentligen. Fick nog dock rosor av min pojkvän som jag uppskattar och han fick en liten present av mig. 😊

Tänkte egentligen idag berätta mer om min diagnos ( som kommer så där officiellt hem på posten för några veckor sedan) och "storyn" bakom det. Vet inte om ett sådant inlägg ens uppskattas, men om inte annat så är det lärorikt för den som inte vet vad IBS innebär. Vill man dock inte läsa om bajs, sjuk mage, illamående etc. kan man sluta läsa HÄR.

Jag har inte direkt ett klart minne från när allting började, det smög sig ganska sakta men säkert på förrän jag faktiskt märkte och förstod att jag ju varje dag hade ont i magen. Men det började ungefär en sommar för några år sedan, jag hade diarré flera dagar i sträck och trodde jag hade fått någon slags magsjuka. Men det ville inte riktigt gå om. Jag hade fruktansvärda mag smärtor hela tiden, som lättade direkt då jag gick på wc... Men efter några timmar/dag kom de tillbaka.

Efter det började jag ha nästan hela tiden sjuk mage. Ibland kunde det vara bättre, men för det mesta gick jag omkring med magknip. Då jag började märka att det allt som ofta lättade efter wc-besök vågade jag aldrig fara nånstans längre förrän jag hade gjort mina wc bestyr och jag vågade inte riktigt åka någonstans som det inte fanns wc till hands eftersom jag visste hur illa och akut det ibland kunde bli. Då jag hade lidit av dessa besvär en tid började min matlust också försvinna och jag var ofta illamående. Nästan ingen mat smakade, dock försökte jag äta mycket frukt, yoghurt och smörgås med tomat på eftersom det var de få saker jag ville ha då jag mådde som värst.

Efter något år hade jag så gott som "vant" mig vid min situation. Försökte undvika sådant som jag visste att jag skulle få sjuk mage av och försökte leva ett så normalt liv som möjligt. Men efter ett veckoslut våren 2016 då jag hade haft under två dagar flera stycken "mag-attacker" som jag kallar dem bestämde jag mig efter en alldeles för lång tid att beställa läkartid. Jag fick tid en vecka framåt.

Veckoslutet precis innan jag hade min läkartid mådde jag uruselt. Kunde inte gå rakt pga. magsmärtor, rörde mig försiktigt, kunde inte äta något då det genast krampade i magen och var nära att åka till sjukhus jouren. Men bestämde mig ändå för att avvakta då jag visste att jag hade läkartid inkommande måndag. Dock slutade detta veckoslut med gråt mot pojkvännens axel och ingen ork med dessa besvär.

När måndagen kom hade jag tappat min matlust och några kilon på köpet. Följande vecka levde jag på barnmat, eftersom det var det enda min mage tog emot. Då jag var hos läkaren kunde han inte direkt säga vad det var som jag hade men tippade på IBS. Han ville dock utesluta allt annat så jag fick gå på blodprov, avföringsprov och så satte han en remiss till sjukhuset för kolonoskopi. Proven kom tillbaka så gott som vanliga, CRP var aningen förhöjt och lika så calprotektinet i avföringen. Men inte alarmerande högt.

På hösten fick jag kallelse till kolonoskopi, allt såg normalt ut och provbitarna var ok vilket gör att jag fick diagnosen IBS då det inte finns något synligt fel i tarmkanalen. Jag är "glad" att äntligen ha en diagnos och inte gå och fundera vad man har för fel. Men man kan ju inget göra åt IBS, man får bara anpassa kosten, försöka röra på sig och lindra besvären på olika sätt som fungerar för en själv.

Än idag har jag mycket problem med magen, får "mag-attacker, mår illa och har dåliga dagar men jag kan säga att det har lättat en aning. Jag har inte VARENDA en dag sjuk mage. När man dock sitter dubbelvikt, kallsvettig mitt i natten med rödsprängda ögon på wc:n och tror att man skall svimma så känns det inte som om det har blivit bättre. Men jag hoppas att jag någon dag inte alls mer behöver stå ut med "mag-attacker"!😊 Och jag vet att det finns värre magtarmsjukdomar än IBS, så jag får vara "nöjd" att jag inte har det värre än så här, eftersom det finns folk som har det dubbelt så illa.

Trevligt om någon alls orkade läsa alltihopa!
Ha det så bra, så hörs vi igen!❤

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw