Tänkte på tisdagen ta en ordentlig "egen mys-dag" med lite shoe/kläd shopping. Har inte egentligen köpt dessmera skor eller kläder på sisådär 1-2 år ( eller jo, något smått har man ju nog lyckats köpa, men inte "vardagliga" kläder om vi säger så) , så tänkte att det nu äntligen var dags igen.
Jag var orolig att jag inte skulle klara av att få hem allt alldeles själv eftersom jag trodde jag skulle hitta massor av fina kläder. Oh well, så fel jag hade...

Jag är urusel på att shoppa i butik. Det ända jag kom hem med var det här:
(Dessutom var contourpaletten och St. Tropez brun utan sol nätshoppad, så det hämtade jag bara ut från posten.)😁


Veckoslutet är nu avnjutet och vi tar en lugn söndagskväll hemma hos oss med filmen Mamma Mia och lite gott att äta! Imorgon borde jag ha skola, men har lyckats försträcka något i ryggen så undrar om jag klarar av att sitta på lektion eller i bussen. Får hoppas att ryggen känns bättre imorgon.

Ha det bra! Kramis❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ha en skön lördag kväll!
Kramisar❤️

Likes

Comments

Hej på er och Glad Vändag!
Hoppas ni haft det mysigt och trevligt idag. Jag har bara varit hemma med min pojkvän, lagat lite mat tillsammans med honom och myst i soffan. Är ju kul att vändagen finns, men anser inte riktigt att det är någon desto mer speciell dag egentligen. Fick nog dock rosor av min pojkvän som jag uppskattar och han fick en liten present av mig. 😊

Tänkte egentligen idag berätta mer om min diagnos ( som kommer så där officiellt hem på posten för några veckor sedan) och "storyn" bakom det. Vet inte om ett sådant inlägg ens uppskattas, men om inte annat så är det lärorikt för den som inte vet vad IBS innebär. Vill man dock inte läsa om bajs, sjuk mage, illamående etc. kan man sluta läsa HÄR.

Jag har inte direkt ett klart minne från när allting började, det smög sig ganska sakta men säkert på förrän jag faktiskt märkte och förstod att jag ju varje dag hade ont i magen. Men det började ungefär en sommar för några år sedan, jag hade diarré flera dagar i sträck och trodde jag hade fått någon slags magsjuka. Men det ville inte riktigt gå om. Jag hade fruktansvärda mag smärtor hela tiden, som lättade direkt då jag gick på wc... Men efter några timmar/dag kom de tillbaka.

Efter det började jag ha nästan hela tiden sjuk mage. Ibland kunde det vara bättre, men för det mesta gick jag omkring med magknip. Då jag började märka att det allt som ofta lättade efter wc-besök vågade jag aldrig fara nånstans längre förrän jag hade gjort mina wc bestyr och jag vågade inte riktigt åka någonstans som det inte fanns wc till hands eftersom jag visste hur illa och akut det ibland kunde bli. Då jag hade lidit av dessa besvär en tid började min matlust också försvinna och jag var ofta illamående. Nästan ingen mat smakade, dock försökte jag äta mycket frukt, yoghurt och smörgås med tomat på eftersom det var de få saker jag ville ha då jag mådde som värst.

Efter något år hade jag så gott som "vant" mig vid min situation. Försökte undvika sådant som jag visste att jag skulle få sjuk mage av och försökte leva ett så normalt liv som möjligt. Men efter ett veckoslut våren 2016 då jag hade haft under två dagar flera stycken "mag-attacker" som jag kallar dem bestämde jag mig efter en alldeles för lång tid att beställa läkartid. Jag fick tid en vecka framåt.

Veckoslutet precis innan jag hade min läkartid mådde jag uruselt. Kunde inte gå rakt pga. magsmärtor, rörde mig försiktigt, kunde inte äta något då det genast krampade i magen och var nära att åka till sjukhus jouren. Men bestämde mig ändå för att avvakta då jag visste att jag hade läkartid inkommande måndag. Dock slutade detta veckoslut med gråt mot pojkvännens axel och ingen ork med dessa besvär.

När måndagen kom hade jag tappat min matlust och några kilon på köpet. Följande vecka levde jag på barnmat, eftersom det var det enda min mage tog emot. Då jag var hos läkaren kunde han inte direkt säga vad det var som jag hade men tippade på IBS. Han ville dock utesluta allt annat så jag fick gå på blodprov, avföringsprov och så satte han en remiss till sjukhuset för kolonoskopi. Proven kom tillbaka så gott som vanliga, CRP var aningen förhöjt och lika så calprotektinet i avföringen. Men inte alarmerande högt.

På hösten fick jag kallelse till kolonoskopi, allt såg normalt ut och provbitarna var ok vilket gör att jag fick diagnosen IBS då det inte finns något synligt fel i tarmkanalen. Jag är "glad" att äntligen ha en diagnos och inte gå och fundera vad man har för fel. Men man kan ju inget göra åt IBS, man får bara anpassa kosten, försöka röra på sig och lindra besvären på olika sätt som fungerar för en själv.

Än idag har jag mycket problem med magen, får "mag-attacker, mår illa och har dåliga dagar men jag kan säga att det har lättat en aning. Jag har inte VARENDA en dag sjuk mage. När man dock sitter dubbelvikt, kallsvettig mitt i natten med rödsprängda ögon på wc:n och tror att man skall svimma så känns det inte som om det har blivit bättre. Men jag hoppas att jag någon dag inte alls mer behöver stå ut med "mag-attacker"!😊 Och jag vet att det finns värre magtarmsjukdomar än IBS, så jag får vara "nöjd" att jag inte har det värre än så här, eftersom det finns folk som har det dubbelt så illa.

Trevligt om någon alls orkade läsa alltihopa!
Ha det så bra, så hörs vi igen!❤

Likes

Comments

Tjenare vänner och God Jul får man väl så småningom börja säga!

Jag sitter äntligen här med mitt vinglas och njuter, alla paket är inhandlade, packade och utdelade och jag kan ta det lugnt. De senaste veckorna har det varit full rulle på med praktik, julstress och mycket annat.

Jag har avslutat min praktik för i år och blev till och med godkänd😉 Nu tar jag äntligen lite jullov några dagar för att sedan efter julen börja jobba ända in i januari tills min nästa praktik börjar!

Har varit igång hela dagen idag och till och med inhandlat en julgran med pojkvännen hem till oss! En så fin gran hittade vi för ett bra pris!

Imorgon fyller jag även hela 20 år, lämnar tonåren bakom mig och är halv vägs till 40. Jippii✌

Hoppas ni har en trevlig jul, kram❤

Likes

Comments

Jag är starstrucked. Helt enkelt. Fick hem mina böcker av Kissie och Therese Lindgren idag, och kan ni tänka er att lilla jag fick en signerad bok av Therese! Det lönade sig att förbeställa! Therese är en stor förebild för mig så jag är seriöst lycklig att jag har en bok hon har hållit i och skrivit sitt namn i😍😍😍 Egentligen är båda två mina förebilder så svävar ju på rosa moln för att de skrivit varsin bok!

Igår hade vi besök här hemma hos oss av pojkvännens syster med familj, det blev en massa sött och gott att äta vilket både jag och min mage ångrar stort idag... Men vi hade det trevligt, så det är huvudsaken.

Idag har det firats farsdag, åkte förbi mamma och Mika en sväng och förde lite farsdags choklad åt Mika eftersom han är lite som min pappa nr.2. Sedan åkte jag och plockade upp famo och for iväg till min riktiga pappa för att fira resten av farsdagen där.

Nu sitter jag hemma framför datorn, har just gjort klart en hemtent, skall snart kasta mig i duschen och sedan bara mysa med min bf förrän det blir sovdags! Imorgon väntar praktik vecka nr 2!

Ha det bra! Kramisar❤

Likes

Comments

Den här veckan... har vari lång😄

I början av veckan skrev jag på ett skolarbete med raserfart för att hinna få in det i tid, vilket jag fick, wuppi! Det blev varken så mycket skola/ridning för min del då jag kände mig lite flunssig, så chillade bara hemma.

Tisdag var det dags att gå till apoteket för att köpa tarmtömningsmedel? månne det heter så😁 För på onsdagen skulle jag äntligen ha kolonoskopi för att kolla om min tarm är normal...
Så hela tisdag kväll kämpade jag för att få ner detta super äckliga drickan på 2 liter, fick dock bara ner 1 liter så var lite spänd om det skulle vara tillräckligt för att få ut allting...
På onsdagen var det då dags. Åkte till sjukhuset för att göra det jag skulle göra. Och jaa, överdriver kanske lite piki i rubriken, men det är nog verkligen en av de värsta sakerna jag gjort i mitt lilla liv. Var absolut inte bekvämt och tog så fruktansvärt sjukt i magen när läkaren åkte förbi "krökarna" i tarmen med den där slangen.. Tur gick det snabbt och enligt läkaren såg allt normalt ut, jee! Men vilket i sin tur betyder att jag högst antagligen har IBS, eftersom det inte syns... De tog små provbitar så får se om de visar något, men knappast då allt såg normalt ut! 😊

Hela dagen och dagen efter det här var jag helt slut, så spendera tiden mest bara hemma. Var så gott att äntligen få äta mat dessutom, omnom.
Orkade dock vara barnvakt en sväng med mamma igen en gång💓

Fredag morgon hade jag en tent i skolan, som gick allt annat än bra. Får hoppas att jag är igenom iallafall.
Men på kvällen väntade trevligare planer, nämligen fest,vin och fina vänner! Vi började här hos oss och for vid 12 tiden iväg mot baren där det firades Svenska Natten👌

Dessa flickor gör mig så lycklig❤

Lördagen var lite seg, men vi makade upp oss ur sängen och for å fira lilla Elsa 1 år, liten älskling! På kvällen åkte jag med Annika till vår pappa för att lite umgås med honom och hans flickvän. Vi fixade hemlagad sushi, first time for me. Det var helt okej, men inget jag skulle känna mig sugen på tror jag😁 Men roligt hade vi och 2 vinflaskor senare åkte jag och Annika hem.

Den här dagen har gått åt att bara chilla och vara. Snart skall jag åka som sällskap till Emppu och föra hennes bror till ett tåg som far från Helsingfors och sedan skall vi åka via jobbe för att säga hej åt alla där! :)

Ha det bra, kramisar❤

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw