Godmorgon! Klockan är 7 här och jag har precis vaknat. I fredags när jag kom så väntade hela familjen på mig när bussen kom! Jag fick blommor och Liv hade ritat en teckning, så gulliga! Vi satte oss sen i bilen och körde till en restaurang och beställde in allt möjligt, sallad, lax, tacos och mac and cheese var lite av det, så gott efter min långa flyg och buss tur. Efter det så tog vi en glass och åkte sen hem. Jag fick en rundtur i huset och sen var klockan så mycket så vi gick och la oss.

På lördagen så tog vi det bara lugnt, Liv hjälpte mig att packa upp mina resväskor och vi läste svenska böcker som jag hade tagit med till barnen. Vid lunchtid så satte sig alla i bilen och åkte till farmers market, en matmarknad med lokal mat och massa blommor, jättemysigt var där. Efter det så gick vi till ett ställe precis över gatan och fikade kanelbullar. Natalie Portman hade precis varit där inne och ätit så vi missade henne. Sen så åkte vi till Livs favoritpark, Stevens park och lekte lite. Och igår så var vi på stranden några timmar! Båda barnen lyckades bli stuckna av getingar under deras fötter, sån himla otur. Jag tyckte det var sjukt kallt i vattnet men doppade mig i alla fall.

Idag så ska vi nog åka till biblioteket eller museet med barnen och vi skulle också åka till banken så jag kan få ett bankkort. Annars så tycker jag det det går bra här, jag försöker lära känna barnen och det är så mysigt att få va med en bebis på en månad hela dagarna också.

Likes

Comments

En hel vecka har nu gått sen jag förra söndagen sa hejdå till alla hemma i Sverige. Väldigt intensiva dagar har det varit fram tills nu men jag har haft kul under tiden. Tänkte skriva lite om hur varje dag såg ut!

Måndag:
Vi var 4 svenska tjejer som reste tillsammans från Köpenhamn. 07:20 så flög vi till London där vi mellanlanda på Heathrow och sen vidare till JFK i New York. När vi väl kom fram där så fick vi vänta rätt så länge på att alla au pairer skulle samlas och vi kunde komma på bussen till skolan. När vi äntligen var framme så var det informationsmöte och pizza. Alla var så sjukt trötta nu så vi gick till våra rum för att sova. Problemet var bara att det var så extremt kallt på rummen! Air condition stod på max när man gick in där och inga täcken hade vi, bara ett lakan och en filt. Jag hade inte tagit med ett enda tjockt plagg in på skolan så tog alla mina långärmade tröjor runt mina ben haha. Låg verkligen och skaka hela natten. Alla skulle dela rum med någon som skulle till ungefär samma ställe som en själv. Men tysken som jag delade rum med skulle till Iowa så vet inte vad dem tänkte där. Plus att hon mådde dåligt så efter 20 sekunder i rummet så försvann hon till ett singelrum i stället.

Tisdag:
Vaknade helt genomfrusen vid halv sex. Kände jag kunde lika bra gå upp då för jag var i grupp A som var den tidiga gruppen. Vi hade frukost klockan 7 och lektionerna började sen vid 8. De hade delat upp grupperna efter var man skulle sen i USA så min grupp som bestod av ca 30 personer skulle sen vidare till California eller Texas. Det var verkligen folk från hela världen som samlades. I min grupp var det mest folk från Spanien och Tyskland. Men även några från Österrike, Columbia, Portugal och Finland. Vi hade lektioner fram till kvällen, vi hade mycket diskussioner och jobb i grupper. Man fick prata om olika saker som kan hända när man väl är framme hos värdfamiljen och sen få fram en lösning på problemet. Onsdagen såg nästan likadan ut så hoppar direkt till torsdagen!

Torsdag:
Från 07:30 till 12 så hade vi lektioner. Vi fick öva på hjärt och lungräddning och sen så tittade vi även på några filmer. Efter det så var det äntligen dags för turen till New York! Det svenska gänget hoppade på samma buss så vi kunde gå tillsammans. Bussturen var guidad och först blev det ett stopp i Manhattan där vi kunde se frihetsgudinnan. Sen så blev det ett till stopp där vi svenskar sprang till Burger joint och åt hamburgare. Satte oss ute i parken, underbart väder var det! Sen så kom vi fram till var vi skulle hoppa av bussen och ha fri tid att göra vad vi ville, vi hade köpt biljetter till Top of the rock så vi åkte enda upp. Så häftigt att se hela New York från ovan! När vi var klara där så gick vi bara runt och kollade i staden! Det var så coolt att stå på time square! Några affärer hann vi också in i, Victoria secret var en av dem. Bussen gick sen hem vid 21. Vi var ett härligt gäng som hängde hela dagen, jättekul hade vi!

Fre:
05:30. Frukost och informationsmöte för en timme senare så åkte vi till flygplatsen för att äntligen få flyga till våra familjer!! Jag flög direktflyg från JFK till LAX, Los Angeles flygplats. När jag väl var framme så skulle jag ta buss till Santa Barbara. Så mycket trafik så bussturen tog över 3 timmar. Nu skulle jag få träffa min familj som stod och väntade på mig! Men det berättar jag om i nästa inlägg!Likes

Comments

Hej! För er som inte vet vem jag är så Mathilda heter jag, 20 år och är bosatt längst ner i Skåne. Jag tog studenten förra året och har sen dess jobbat på team Sportia. Förutom det så passar jag barn till många olika familjer och har gjort det under hela gymnasietiden. När jag började gå ekonomiprogrammet för fyra är sedan så fanns det en längtan redan då att komma iväg ut i världen. Jag började titta på olika resor. Skulle jag backpacka, volontärarbeta, jobba hos ryttare eller va au pair? Det sista bestämde jag mig till slut för och efter några veckors beslutsångest över London, USA eller Nya Zeeland så blev det USA! Det landet har så mycket att erbjuda och så mycket att se och upptäcka.

7 augusti tar jag mitt pick och pack! Först några dagar på long Island med andra au pairer och efter det flyger jag till Santa Barbara där jag äntligen får träffa familjen! Jag kommer ta hand om Liv, 4 år, Axel, 2år och Bo som i skrivande stund är 13 dagar gammal! Familjen verkar jättehärlig och jag tror jag kommer få det toppen hos dem! Längtar så mycket!

Likes

Comments