Header
View tracker

Nu är det inte långt kvar till jul, äntligen. Vet att lite julklappstips alltid är uppskattat, så här kommer några.
En snygg morgonrock vill väl alla ha? Så mysigt nu i vinterkylan. Parfymer går alltid hem, man uppskattar alltid en ny parfym, som man kan använda till vardags. Min pojkvän har nu YSL's parfym Cologne Gingembre och den är verkligen ett säkert kort, så så så god. Många har säkert önskat sig en ''klocklåda'', jag tror det kommer vara väldigt populärt just i år.. Då är väl en klocka även bra att få? Så man snabbt kan fylla den klocklådan. Alltid uppskattat med fler accessoarer! Hoppas ni fick några bra idéer i julklappstorkan. Ha en fortsatt skön torsdag, snart helg. Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har väldigt dåligt tålamod till saker och ting måste jag erkänna, oftast saker jag inte finner av intresse blir jag frustrerad över när det inte går som förväntat. När det inte går som jag vill blir jag lätt stressad och lite smått på dåligt humör. Känner ni igen er? Det blir en inre stress för mig när jag inte kan handskas med situationen eller om något skjuts upp. När jag väl har påbörjat någonting så vill jag bara få det klart. Ska jag lösa någonting som krävs otroligt mycket engagemang eller något jag inte klarar av på en minut så får jag myror i benen, och mitt dåliga tålamod dyker upp. Jag försöker jobba med detta, då det sätter sig som en inre stress istället. Även detta kommer i perioder för mig, ibland kan jag känna sjukt mycket harmoni och tycka att saker som kräver mer utav ens tid är roligt, då jag är en kreativ människa i grund och botten. Men det finns även tillfällen då jag sitter där och blir så irriterad o less, då jag istället lägger det åt sidan till nästa gång jag får lusten att försöka igen. Oftast hjälper det att jag går undan och tänker på annat en stund, och försöker igen senare. Detta beror säkerligen på att man vill ha kontroll över situationer, att man sätter för höga krav, eller att man planerar för mycket. Kan tänka mig att vardagen är en stor orsak också, då detta som sagt kommer i perioder för mig. Men när tålamodet kommer fram så gäller det att vara realistisk, saker händer inte alltid så snabbt som vi själva önskat oss, och det är de man måste försöka acceptera.
Istället för att tappa tålamodet totalt över sådant man inte kan påverka, är mitt tips att faktiskt försöka identifiera det du kan påverka istället. Om du till exempel måste vänta ut någonting, så kan du använda tiden till något meningsfullt som du har nytta av istället för att bli frustrerad i onödan.
Om man har känt sig förväntansfull, och förväntningarna blir annorlunda så kan man även där tappa tålamodet. Så försök tänka på det jag skrev här ovan, att faktiskt tänka om och realistiskt. Att vänta ut någonting som blivit uppskjutet är mina svaga sidor kring detta, då jag sett framemot en sak som sedan ändrats kan jag bli så irriterad och besviken över. Det gäller att handskas med tålamodet och hålla känslorna i styr, och göra det bästa utav situationen och tänka på vad man kan göra istället.
Ni som känner igen er, hoppas kanske kan ta nytta utav mina tips. Kram!

Likes

Comments

View tracker

Att kunna sitta och äta på en uteservering i December är ju bara så härligt. Men något som förbryllar mig lite mer är hur pass osäker man har börjar känna sig. Efter att vi hade beställt vår mat tidigare, så blickar vi bort mot en liten korsning som ligger mittemot restaurangen där vi satt, då vi plötsligt hör en smäll och människor som snabbt flockades. Det var alltså två moppekillar i ung ålder, som drog av en äldre dams handväskan medan dom snabbt körde där ifrån på deras blåa skrotiga moped. Damen föll mot marken, och gjorde sig illa. Hur har man hjärta till att göra något sådant? Riktigt riktigt hemskt gjort, jag blir så arg.... Hon fick god hjälp och är väl omhändertagen nu, men alltså på riktigt HUR kan man göra en sådan grej? Världen vi lever i har blivit allt mer osäker och jag vågar inte ens tänka hur det kommer att se ut om tio år..

Likes

Comments

Hej! Idag såg min hall ut som på bilderna ovan, kaos. Fullt med kläder och resväskor lite utspritt. Nu har jag packat väskorna, sorterat och rensat kläder jag inte behöver ha kvar. Så nu är det bara jackor/kappor, alla skor och underkläder jag inte har packat ner som får vara kvar i garderoben tills vi åker. Trodde verkligen inte att jag skulle klara mig med två resväskor, men joho da. Det mesta gick ner, och de kläder jag rensat ska jag ge bort till grannflickorna! Nu ska jag hoppa in i duschen, och sedan möta Robin som snart slutar jobba för dagen. Vi ska fixa lite ärenden och sedan äta middag ute. Blir mysigt det!
Länkar perfekta ''städ-låtar'' här nedan ;) Hoppas ni får en fin onsdagseftermiddag. Kram

Likes

Comments

- Tisdag 2016 06/12 -

Hej! Idag skiner solen igen, jag började dagen med en kopp te och ett ägg till frukost. Jag har städat och börjat rensa garderoben med kläder som jag ska ha kvar och eventuellt slänga. Spelar även nytt och fräscht från Spotify under tiden, tänkte pigga till mina listor lite så dom håller sig i form!
Jag tröttnar så oerhört fort på låtar, så det är en viktig detalj i mitt liv att ha ny musik i öronen ;) haha....

Från en sak till en annan så tänkte jag berätta, att jag har kontakt med en tjej som skrivit två riktigt bra böcker, vi tillsammans ska ordna en tävling här på bloggen där jag då har fått äran att lotta ut dem. Mer om det får ni veta längre fram. Så håll utkik! Kram.

Likes

Comments

Hej hopp! Nu kan jag känna lugnet, för Ikväll har vi hunnit med en del som varit uppskrivet på to do listan. Så skönt att få allt undanstökat i god tid. Vi har nu bokat allt inför jul, handlat lite julklappar och även köpt målarfärg till lägenheten. Så imorgon ska jag måla väggarna ett varv så det är rent och fräscht när vi lämnar den innan resan. Flygbur till Theo är också klart plus att vi nu har en bil som vi ska plocka upp på Arlanda den 20e, det börjar verkligen närma sig och jag är så så så glad att snart få träffa vänner och familjen! Ha en fortsatt skön måndagskväll, Kram!

Likes

Comments

- Södra Spanien -

Hej! Ni kanske har läst på nyheterna om ovädret som håller igång här nere i Södra Spanien nu dem senaste dagarna? Tydligen det värsta på flera år, och som det ser ut just nu så är det översvämningar lite överallt och det är så allvarligt på vissa ställen där hus, bilar och dylikt har förstörts samt större vägar som är avstängda.

Flera personer har varit i nöd under dagarna och en person som befann sig nere i en källarklubb drunknade när stället översvämmades, så himla otäckt... Detta skedde alltså bara några få mil bort från oss, i Estepona. Jag fick höra att cirka 218 meter regn har kommit på cirka 13 timmar bara, det är ungefär lika mycket som det kommer på ett år i vanliga fall här nere... Jag är tacksam över att det är hyfsat lugnt här i Fuengirola än så länge. Det lär ta tid att rensa upp denna röra som regnet har ställt till med, havet som har spolat upp massa lera och sand, träd, kvistar och annat som ligger överallt. Jag har inte ett enda torrt klädesplagg numera, så man önskar att detta skall lugna ner sig snart!!
För övrigt är vi i välmående. Sköt om er, Kram!

Bilder är lånad från spanska facebook-gruppen Málaga ayer y hoy .

Likes

Comments

- En lista över några saker jag gillar och ogillar -

Ogillar:

Öl, jag hatar öl. Förstår inte hur man kan dricka och tycka det är gott haha.
Färgerna Rosa och Lila, Jag tål bara inte lila....förstår inte varför men det skaver i ögonen;)
Folk som inte pratar klart, Åh så jobbigt när någon påbörjar en mening men inte pratar klart.....
Mjuka/oanvända handdukar, Haha låter knäppt. Men känslan att torka sig med en superlen handduk är ju najs, men man blir aldrig torr? Och det känns bara konstigt av en anledning.
Cigarretter, Alltså varför? Det luktar så illa, andedräkten och tänderna blir kaos. Förstår inte idén.
Hårdrock, Kan inte lyssna på det......Det går bara inte!
Återigen folk som smaskar, Jag har FOBI för smaskningar, haha om det går? Men de är det värsta jag vet.

Gillar:

Ketchup, Har faktiskt ketchup till det mesta... Grillat, pajer, omelett.. haha ja u name it!
Lakrits, Favorit godis är djungelvrål. Det ska vara surt, salt och smaka lakrits..mums!
Hästar/Ridning, Red mycket då jag var yngre, och kommer definitivt börja om senare när jag har tiden.
Ärliga människor, Bästa som finns. De som säger exakt som dom tycker och tänker.
Beige, Besatt i allt som är i färgen beigt. Är det Beigt så är det snyggt. Inredning,bilar,kläder,allt.
Cava, Japp. Så smarrigt!
Uppsatt hår, Wow vilken lätthet att kunna sätta upp håret och slippa ha det fladdrandes framför ögonen.
Köra bil, Känslan att bara köra någonstans, spela hög musik och lite trafik på vägen...Som att gå på moln.

Likes

Comments