Hudvårdsprodukter 💦
Hudvård är hetare än någonsin. Förr hade man inga kunskaper om hur man skötte sin hud, idag är man så medveten. Att rengöra sin hud är A och O för att få en bra grund till sin make-up samt att få en hud full med lyster.

Den klassiska tre-stegs metoden är en favorit hos många.
1. Makeup remover/rengöring. Första steget innebär ytlig rengöring. Tar bort makeup rester samt rengör hudens ytligaste lager.
2. Ansiktstoner. Tar bort smuts och sminkrester på djupet. Ett viktigt steg till en ren hud. Här är det viktigt att inte använda ansiktsvatten med alkohol i, då det torkar ut huden. Använd med bomullsrondell.
3. Återfukta!!! Efter rengöringen behöver huden återfå sin fuktbalans. Detta görs bäst med en oljefri fuktkräm.

Det viktiga med hudvård är att välja rätt vård för rätt hud. Har du oljig hud, kan det vara bra med en serie som inte innehåller olja, en mer vårdande rengöring. Har du torr hud, kan det vara till fördel att använda produkter anpassat till just det, med mer återfuktande effekt och fetare kräm.

" Invest in your skin. It is going to represent you for a very long time. "

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

80-talet präglades av färger som mintgrön, turkos och aprikos. Man sminkade sig mer än gärna med klara färger och med mycket fokus på långa, svarta ögonfransar likt den dåvarande ikonen Twiggy.

Här är en sminkning jag själv gjort med inspiration från 80-talet. Här valde jag att få med rikligt med rosa skugga samt rejält med ögonsmink för att efterlikna Twiggys trend.

Likes

Comments

Inspiration - TORY BURCH
Make gjord av mig, med inspiration från Tory Burch's catwalks. En "casual look" med naturlig lyster och glossiga läppar. "Soapbrows" är den nya trenden där brynen borstas uppåt, utåt.
Likes

Comments

Varför driver jag denna blogg?

Min blogg ska finnas som ett verktyg för mig att visa vad jag lärt mig genom mina tre år som hår - och makeup stylist. Jag gör min utbildning på Drottning Blankas Gymnasieskola i Göteborg och utbildningen består av olika kurser. Vi lär oss om hårstyling, nagelförlängning, alla sorters makeup och valfria fördjupningar i hår-extensions, air brush med mera. Vi lär oss även om hur mönster och färger kan förändra människans utseende och jag kan därför en hel del om styling med kläder också. (via Smartstyling - ett verktyg för vägledning till att framhäva just det varje kund/individ är ute efter).

För att berätta lite om mig själv, mitt namn är Mathilda och jag är snart 18 år fyllda. Jag är en energifylld person som tycker om allt som har med skönhet och hälsa att göra. Jag älskar att träna och kommer med stor sannolikhet uppdatera er om senaste hälso-trenderna också.

Detta inlägg är ett form av debut-inlägg för att kicka igång detta året med gymnasiearbetet. Mycket hårt arbete står inför mig, dock tror jag att det kommer bli fantastiskt roligt. Jag planerar ca 2-3, ibland 4 inlägg per vecka, varierande inom skönhet med korta, lättlästa texter och många inspirerande bilder.

Ser fram emot detta året, hoppas du också kan lära dig något nytt och ta del av mina erfarenheter!

Kram, Mathilda

Likes

Comments