Header

Sedan vi flyttade in (början på augusti) har vi (läs Joakim) haft som mål att vara klara med Mios rum innan julafton. Nu är det en vecka kvar.

För en månad sedan målade jag klart taket som var i träfärg till vitt.
För två veckor sedan hade vi min kära svärfar här som hjälpte Joakim att sätta upp EasyCover (en lagningstapet som gör att väggen blir slät och så vi kan måla eller tapetsera rummet). Jag har känt att det absolut inte händer någonting här hemma om jag själv inte gör något så jag satte pensel och roller i min hand igår kväll och målade rummet. Alla väggar har nu fått en strykning. Jag var heeeeelt slut, darrade i kroppen och svettades som smör i solen. Herre jösses så jobbigt. Men även otroligt skönt att ha det gjort nu!

Nu ska väggarna målas ett par gånger till innan vi är klara för att sätta upp lister i taket och liknande. SEN JÄKLAR SKA JAG INREDA!!!!

Kram M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon fredag!

Vår morgon började vid tio i sju och Oliwer for upp för att se om Nissen lämnat brev vilket han hade. Han berömde Oliwer för att sova bra under natten och att Oliwer skulle ta och visa Mio hur bra man ska sova.

Inatt har Mio varit suuuuuuuper snorig. Han fick inte luft och jag fick använda vår Näsfrida för att lätta på trycket för honom. Ni som inte vet så ser en Näsfrida ut såhär! (Tryck för att se vad en Näsfrida är).

Nu är frukosten i magen och dagens program av julkalendern är sedd. Nu ska vi snart klä på oss för att gå ut i snön som kommit under natten. Åter igen har det snöat konstant heeeeela natten så både hustak, vägar, växter, träd, bilar, ja you name it är täckta av snö. Lööööööv it!

Kram M

Likes

Comments

Säg att jag inte är ensam. Säg att jag inte är sämst. Säg att ni med får psykbryt. Att ni ryter ifrån. Att ni tar tag och att ni känner er dumma.

Jag får ont i magen av att tänka på hur Oliwers dagar är just nu.

Efter förskolan är han trött men håller ändå igång. Han vägrar just nu att lyssna på mig och att prata med en vägg ger ungefär samma stimulans som att försöka föra ett samtal med Oliwer.
Ber jag honom om något kan jag lika väl glömma det innan jag ens frågat. Är det något han absolut inte får göra, som till exempel ligga på sin lillebror, hoppa på bordet, ta Nissens brevlåda och kasta iväg den eller stänga av tvättmaskinen när man inte ser så är det precis det han gör.

Jag blir skogstokig på allt han gör just nu och mitt tålamod är låångt borta. Jag vill gråta och skrika om vart annat och idag har jag bokstavligttalat haft vredesutbrott.

Idag har Oliwer slagit mig, skrikit, legat på Mio, stängt av tvättmaskinen tre gånger, kört bobbycar 2 cm från Mios huvud i 190km/h. Han har sprungit runt med sin lära-gå-vagn och kört över Mios hand. Han har även vägrat äta, kastat Nissens brevlåda och skrikit och gråtit heeeeela vägen hem från min farmor efter att ha fått fika hos henne.

Min bägare har runnit över, stubinen är slut och bomben har smällts flertalet gånger.
Att ryta ifrån ger ingenting. Att prata med honom ger ingenting. Att skrika rakt ut ger ingenting. Att ta tag i honom ger ingenting.
Han är som en vägg. En vägg med anti-mamma-färg på. En vägg som verken hör, ser eller förstår. Jag blir tillslut så mör och trött i kroppen att den slår av.

Jag har lixom ingen ork kvar och därav kan jag stänga in honom på sitt rum (stänga dörren, inte låsa), jag ryter och skriker av irritation och frustration. Jag tar tag i honom och placerar honom på en annan plats för att han ska förstå men INGENTING berör honom.

Tillslut lände jag att nu bryter jag ihop. Och föll ihop på hallgolvet mot väggen. Oliwer ställde sig framför och jag sa

Förlåt älskling för att jag skrikit. Förlåt att jag blev sur men jag blir sur när du inte kan lyssna. Jag börjar nästan gråta.

Inte pedagogiskt alls tror jag. Men Oliwer kollade på mig, la sina händer på mina kinder och sa:

Nej mamma inte gråta.

Sen pussade han mig och gav mig en lång kram.
Då började jag gråta.

Jag vet, eller känner på mig att det inte är rätt att säga så. Ge barnen skuld och sånt. Det är det sista jag vill. Samtidigt som han behöver veta att jag inte gillar att han håller på som han gör. Så dubbelt allt är.

Jag är inte stolt över mina handlingar men såhär blev det idag och så är det de få dagar då ALLT brister och jag inte klarar mer.

Hur klarar ni er? Hur fixar ni allt?
Vad har ni för trix och tips?

Minns hur frustrerad jag var för ett par år sedan när Oliwer var sisådär 8-9 månader, vägrade sova och allt var bara dåligt.
Men det är ingenting mot att ha en snart tre åring som vägrar lyssna SAMT en femmånaders som vägrar sova, ligga, sitta, vara i famnen och allt annat. Där båda bara gnäller och motarbetar både mig och varandra.
Livet är fasen inte lätt alltså....hehe

Kram M

Likes

Comments

Äntligen hemma (11.00).
Igår kväll märkte jag av att Mio hade lite fler torra utslag på kroppen. Att vara torr dessa tider av året ser jag inte som något konstigt och jag minns att Oliwer med var torr på vissa fläckar på kroppen som liten men det var inget mer med det.
Men igår kändes det som att Mio fått fler torra fläckar än vad jag kände var normalt. Så jag ringde mamma och Skypeade för att visa utslagen. Hon tyckte, precis som jag, att det var lite väl många utslag och bad mig ringa 1177.
So I did.

Idag blev det besök på vårdcentralen med liten.
De ringde när jag var påväg hem från förskolan efter att vi lämnat Oliwer. Så vi fick komma direkt.
Två sköterskor undersökte Mio och konstaterade att det är exem. Tre salvor fick han utskrivet till sig som ska smörjas in olika många gånger och vid olika tillfällen och så hoppas vi att kroppen svarar bra på salvorna så han blir fri från sina exem!

Kram M

Likes

Comments

Godmorgon torsdag!
Jag trodde det var onsdag idag så det var lite skönt att inse att det redan var torsdag. Då är det snart helg och ledighet tillsammans med hela lilla familjen väntar.

All den fina snön som kom i förgår är nu snart borta igen. Dessa plusgrader...
Varför kan det aldrig bara få vara vinter, vitt och kallt ute?
Kram M

Likes

Comments

Igår hände det som kan vara varje familjs mardröm.

När Joakim kommer hem från jobbet stormar han in och skriker att en av mina bästa vänners barndoms hem brinner. Lite smått panik ringer jag pappa som är brandman. Han berättar att det är ett hus längre bort som brinner och Joakim hade sett lågorna från som om det var min väns barndomshus. På kvällen efter middagen gick vi en runda med pulkan och såg då huset.

Det fanns i princip INGENTING kvar och jag blev ställd. Vad gör man? Vart tar man vägen? Hur går man vidare? Alla sina minnen?!

Huset ligger kanske 100-150 meter från vårat och det blev plötsligt så verkligt. Det händer. Och det kan hända vem som helst.

Sen gick vi vidare. På kvällen la vi oss i sängen och skulle sova och då slogs jag av tanken igen.

Här ligger vi oh ska sova, som vanligt medan de längre ner på gatan precis förlorat ALLT!

Det är skrämmande så fort det går och hur snabbt det går från vilken dag som helst till värsta dagen i ens liv.

M.

Likes

Comments

Jag hatar nätterna. Jag borde älska de men hatar de.

Igår gick vi och la oss efter Maria Wern. Oliwer och Mio hade sovit i kanske 2 timmar, max.
När vi sen gick och la oss vaknade Mio och ville äta. Ok fine.
Trött som en gris ammar jag Mio och enda tanken är på hur ljuvligt det ska bli att få sova...

Den tanken har jag fortfarande. 8 timmar senare och det är morgon.

Varje 20 minut har jag varit uppe med Mio för att mata, vagga eller byta blöja på honom.
Oliwer vaknade, mitt i natten och skulle kolla Nissen så plötsligt var alla lampor i huset tända och Oliwer satt i soffan och skulle vara vaken.
Han somnade om efter gråt och skrik i vår säng. En timme senare får jag en blöja kastad på mig.
Här mamma, kiss i den” säger Oliwer så då är det bara att gå upp och hämta en ny och ”byta blöja” på honom i vår säng mitt i natten..

Sen har natten fortsatt så.
Jag har knappt sovit och är tröttare nu på morgonen än vad jag var igår kväll..

Vad fasen gör jag för fel?
Varför sover inte barnen? Jag blir gaaaaalen!!!

Redan innan midnatt hade jag brutit ihop för alla dessa vakna stunder natten/sena kvällen bjudit på.

Jaja...godmorgon måndag!
M.

Likes

Comments

Så kul när Oliwer är i olika stadier. Ibland.

Visst blir jag galen på att han absolut inte lyssnar på vad jag säger. Visst blir jag tokig när han konstant gör tvärt emot. Jag säger till honom att inte cykla i vattenpölen och han hittar den djupaste av de alla och kör i den dubbelt upp. Jag be honom vara tyst eller åtminstone tala lite tystare och viska, han skriker högre än någonsin.

SÅ, idag började jag säga åt honom att inte göra det jag ville. Jag sa till exempel till honom att inte sitta ner på stolen, jag bad honom att inte pussa och gosa med mig. Jag sa att han inte kunde köra in med sin bobbycar på toaletten när tänderna skulle borstas och Joakim trodde INTE han kunde ge Mio sina leksaker. Plötsligt gjorde han ALLT vi önskade men enligt honom själv gjorde han allt tvärt emot oss. Han pussade mig och gosade massor samtidigt som han skrattade så han kiknade när jag busigt nog skrek "Nej nej nej inte mer Oliwer!" och tror ni inte han pussade mig ännu mer då?!
Han gav alla leksaker han kunde hitta till Mio, han körde frivilligt in på toaletten för att borsta tänderna och han satt ner på stolen.

Jag som hela tiden analyserar allt och tänker pedagogiskt och lärorikt med mera vet faktiskt helt ärligt inte om det är bra eller dåligt med denna metod. Det jag vet är i alla fall att vi slipper tjabba, bråka och skrika. vi slipper skälla, bli sura och han slipper gå oss på nerverna.
Istället skrattar han så han kiknar, vi får honom att göra det vi vill och även vi håller oss glada. Däremot lär vi ju honom att det är "bra" att göra tvärt emot oss? Eller kommer han förstå det sen i alla fall?

Kram M

Likes

Comments

Godmorgon på er.

Idag ska vi baka pepparkakor. Det är det enda julstöket vi kommer göra gissar jag på. Tyvärr. Vill egentligen bosätta mig i köket och baka 15 olika sorters julgodis, ett slott av pepparkaksdeg och lussekatter i olika former. Jag vill griljera skinka, koka risgrynsgröt och göra egen glögg men nej. Jag verken orkar, hinner eller kan.

Vad för ni för julstök i köket? Hur många olika sorters godisar fixar ni och så vidare?

Jag ska i alla fall försöka hinna med en eller två sorter julgodisar.
Femminuters kola och Ainas kola är kanske de jag kommer göra. De godaste jag vet typ. Speciellt Ainas kola! Mums!

Jaja, nu blir det frukost med hela lilla familjen samlad. ÄNTLIGEN alla samlade runt frukostbordet ihop!

Kram M

Bilden är lånad från Google!

Likes

Comments

God kväll alla där ute.

Efter lunch sövde jag alla mina tre pojkar. De två största somnade av en godnattsaga och den minsta av vaggning i famnen. Jag fick ett par timmar ensam vilket jag uppskattade så förmådde mig inte till att väcka dem även om jag borde..hehe

Men tror alla behövde lugnet och de behövde verkligen sömnen!

I eftermiddag har vi tapetserat klart i Mios blivande rum så nu ska vi bara måla ett par gånger samt fixa hans taklister och garderobsdörr. Annars kan han sen flytta in vilket känns magiskt!
Vi bestämde tidigt att han inte kommer få några leksaker av oss i julklapp utan istället köper vi inredning till hans rum och gör det klart. Han bryr sig ändå inte om julklappar!

Så får se om vi kanske målar första strykningen redan ikväll!?
Spännande!
Hoppas er kväll blir super bra!

Kram M

Likes

Comments

Följ Mig På Instagram@mathildaelina.se