Ja visst finns det i-landsproblem när man inte är gravid. Men sen finns de vissa problem som uppkommer under tiden magen växer. Mina fyra största problem just nu är:

1. TORKNING
Att torka sig när man varit på toa är ett arbete i sig. Att nå runt magen ner under sig själv...ja ni hör ju själva. Det är en pärs om man säger så!

2. KLUMPIGHET
Man vill vara så lite klumpig som möjligt under sista delen av graviditeten. Tappar man något på golvet är det mer ofta än sällan det får ligga kvar. Tappar jag en stumpa på golvet ligger den kvar där på kvällen och så tar jag en ny istället. Om inte Oliwer agerar assistent och plockar upp den till mig, det händer det med.

3. TOALETTEN
Att det hela tiden måste finnas en toalett i närheten har nu blivit min vardag. Dricker jag ett glas vatten är jag kissig direkt efter. Sparkar bebis i magen kommer han åt urinblåsan, oavsett vart han sparkar, eftersom han är så pass stor och utrymmet så pass litet...

4. KLÄDER
Att man som höggravid inte har några kläder är kanske inget speciellt för just höggravida, kvinnor i sig brukar aldrig ha några kläder oavsett hur fullt det är i garderoben. Men nu passar inget längre. Antingen är det för varmt eller för kallt, för kort eller för lång, för smal eller för tunn. Det finns aldrig några perfekta kläder för en höggravid kvinna som mig..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vuxna med barn i familjen, eller vuxna som jobbar med barn. Allmänt de som haft och har kontakt med barn vet rätt väl hur snabba och finurliga barn kan vara. Jag brukar vara rätt snabb i mina vändor när det gäller Oliwer men igår hann jag inte med.

Jag satt på toa och Oliwer kollade vårt badrumsskåp. I skåpet hittade han en ny tandkrämstub han la sin uppmärksamhet på. Jag kollade ut genom fönstret och på två sekunder hade han fått tag i Joakims rakapparat han har när han klipper sig. Oliwer älskar den och det är enda sättet vi kan få klippa honom på. Nämner vi ens ordet sax ihop med att klippa honom så ryggar han tillbaka och säger
Nej mamma, aj aj!
Så det är ingen idé.

På dessa få sekunder jag kollar ut på bussen utanför hinner Oliwer ta tag i Joakims rakapparat, starta den och sen säger han
Så mamma
Och så tar han den mot sitt eget hår, precis som sin pappa gör. Bara det att denna var inställd på 7mm och han hann raka av en bit i pannan innan jag lyckades nå den.

Jag blev både sur, arg och full i skratt på samma gång. Älskade barn. Så smart och så duktig, men så fel det kan bli. Haha

Kram M

Likes

Comments

Godmorgon.
Vaknar trött och otroligt kissnödig som blivit en vardag för denna höggravida kvinna. Igår gick jag och la mig med tusen tankar kring och till alla drabbade i Manchester i England.

Terrordåd och oskyldiga barn inblandade.
För lite drygt två veckor sedan var jag i England och jag var så fruktansvärt rädd för att det skulle ske igen där. Det hade nyligen skett i Stockholm och ett andra dåd hade skett i Paris. Jag var säker på att det skulle ske i England igen och super rädd för att det skulle ske under Arsenal-Manchester United matchen. Som tur var hände inget. Men nu har det hänt och det är fruktansvärt på alla sätt. Jag lider med de föräldrar som väntade hem sina barn som skulle haft en kväll de sent skulle glömma, men som aldrig kom hem. Hemska värld!

Idag blir det plugg till stora delar av dagen och sen ikväll och eftermiddag mys med mina grabbar.
Kram M

Bilderna är tagna av Jonna Jonasson och är från min babyshower.

Likes

Comments

Det finns många saker jag uppskattar med den person jag ska dela mitt liv med. Det finns många saker jag önskar Joakim hade mer och mindre av men oavsett vad så är han perfekt i mina ögon. Tänkte ändå ge er fem punkter som jag uppskattar hos en partner. Detta är också bara fem punkter av massor!

1. HUMOR
Att leva tillsammans med en komiker är roligt. Det gör att livet aldrig blir långtråkigt och man vet aldrig vad man kan räkna med. Vissa stunder är humorn på ett plan där jag skrattar så jag gråter medan jag andra gånger bara ler. Men att finna en partner som har lätt till skratt, kan bjuda på sig själv, skratta åt sina egna men även andras (speciellt mina) skämt är underbart!

2. ÄRLIGHET
Såklart är detta en av punkterna jag har med i denna lilla lista. En personlighet jag, och jag tror alla, uppskattar hos alla sina nära och kära. Ärlighet är något viktigt och ibland även svårt. Att våga säga vad man faktiskt tycker och tänker. Vad man egentligen känner och vad man önskar, hoppas och vill. Det är viktigt både för en själv men även för de personer man har i sin omgivning!

3. OMTÄNKSAMHET
Rätt breda kategorier kanske men detta är något jag kopplar ihop med närhet och ömhet. Omtänksamhet på ett sätt där man inte är rädd att ta i varandra. Röra ömt på varandra, pussas, kramas och gosa. Men också att bry sig om och tänka på. Att fråga hur dagen varit eller vara intresserad av vad den andra har att säga. Det är viktiga underkategorier allihopa enligt mig.

4. HYGIEN
Haha kanske inte det första man tänker på men ack så viktigt. Att veta att ens partner tar hand om sig och duschar, borstar tänderna och håller sig ren är viktigt! Speciellt om partnern snusar eller röker kan jag tänka mig. Hehe

5. FRAMTIDSPLANER
Att kunna drömma tillsammans och våga prata om framtiden är kanske inget måste, men det är något jag uppskattar och uppmuntrar Joakim till. Jag älskar att drömma om framtiden. Hus, barn, familj, giftemål osv. Att kunna få drömma, spekulera och tänka på framtiden är så mysigt, och ännu mysigare om man har sin partner att drömma tillsammans med!

Vad har ni för grejer ni uppskattar med er partner och vad värdesätter ni i ett förhållande?
Hit me med era tankar!

Kram M

Likes

Comments

Godmiddag fina ni.

Här hemma borde vi verkligen ta tag i snabeldraken och städa av hemmet. Men solen skiner och det lockar mer att vara ute.

Jag och Oliwer tog sovmorgon till 7.30 idag innan vi pt frukost. Sen förberedde jag lite fika och så begav vi oss ut i det fina vädret. Blev lek och picknick på en av våra närliggande lekplatser. Massa mys tillsammans och nu är även lägenheten uppsagd. Nu närmar det sig men en hel del att göra innan vi flyttar in.

Kram M

Likes

Comments

Wow så mycket pengar. Så många beslut som ska tas. Så många val och så mycket information.

Hantverkarna har åkt och vi har åter igen fått gå runt i vårt blivande hem. Det känns så märkligt att traska runt i ett hus vi inte fått nycklarna till, där ägaren fortfarande bor, lever och är. Men det känns ändå så fantastiskt.
Vi har så mycket planer och tankar på hur vi ska göra och fixa med huset. Så många idéer på lösningar och så många drömmar. Vi gav några av våra tankar till ägaren idag och hon sken upp av att höra våra tankar.

Jag är så glad att det är en ung barnfamilj som ska ta över. Och jag tror det kommer bli både fint och bra dethär. Sa hon innan vi lämnade huset i förmiddags.

Vill bara ha det klart så vi kan flytta in! Ge mig Juli/Augusti nu!
Kram M

Likes

Comments

Vissa kvällar är bättre än andra. Vissa kvällar suger.

Igår var en kväll med många tankar och funderingar vilket fick hjärnan att arbeta på högvarv.

Jag gick och la mig i sängen en stund innan Sverigematchen var slut och tankarna for runt i huvudet om allt möjligt.

Det är husbygge, val av tapeter, lån som ska tas, inredning och måsten som ska införskaffas. Det är en bebis som ska anlända och som ska få lugn och ro. En bebisbubbla som vi ska hinna njuta av och en blivande storebror ska bli storebror och få dela allas uppmärksamhet med en lillebror.
Det är en lägenhet som ska sägas upp, packas ner och städas av.
Det är en höggravid kvinna som ska gå klart skolan, hinna med uppgifter och orka med livet sista veckorna av graviditeten.

Det är som sagt många tankar och funderingar kring livet just nu och ingen tanke löser allt eller ibland ens något..

Finns det någon paus-knapp på hjärnan tros?
M.

Likes

Comments

Det är verkligen helt galet. Jag hänger inte med i svängarna, det går för fort!

Idag gör Ärtan entré in i vecka 34. Ynka veckor kvar och de kommande veckorna kommer minst sagt svischa förbi.

Vi ska hinna få nycklarna till huset, börja renovera. Jag ska avsluta kursen vi påbörjat i skolan, skriva tenta och hinna köpa det sista till liten och packa BB-väska.

Men såhär står det om vecka 34:

Barnets utveckling
Nu väger fostret ungefär 2,3 kilogram och är runt 46 centimeter långt.

De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och behöver inte ligga i kuvös. Men de är fortfarande ömtåliga och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring.

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva och sova efter födelsen. Barnet vill vara nära och lyssna till kroppsljud.

I gravidkroppen
Livmodern tränar för förlossningen vilket kan kännas i form av förvärkar, en del svagare, andra kraftigare. En del känns inte alls, men om du lägger handen utanpå magen kan det kännas att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig nedåt. De kommer regelbundet och ökar i intensitet och varar längre än sammandragningar. Hos omföderskor brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet och kännas lite oftare.
Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Kontakta en barnmorska om du är osäker.

Hur jag mår:
Jag glömmer bort att ta det lugnt. Jag ångar på i vanlig takt tills kroppen tar helt slut och då är jag over and out. Jag vill vara smidig, lätt och energisk som vanligt men det räcker med att sitta på golvet och sedan försöka ta sig upp för att jag ska vara slut i kroppen.

Jag har, precis som det står ovan, betydligt kraftigare och mer påtagliga sammandragningar än med Oliwer. Jag mindes inte alls att det kändes såhär och tror inte heller att jag hade sammandragningar likt dessa jag har nu.
Jag har gått upp ca 10-11 kilo och det känns som att det denna gång "bara" är gravidkilon och inte massa snacks och vätska...men det kommer kanske...

Likes

Comments

En hel dag har spenderats utomhus hos mina föräldrar. Vi gick till affären när det öppnade och köpte nybakade frallor innan vi fortsatte bort till mina förändras hus.

Jordgubbar, nybakade frallor och massa annat gott dukade vi upp och njöt sedan av en god frukost i morgonsolen.

Oliwer var snabb ner i badet efter frukosten och sen var dagen igång. Ny bränna är fixad på kroppen och vi är helt slut i kroppen. Nu ska vi snart grilla lite hos mamma och pappa innan vi drar oss hem igen och intar sängläge och soffan.

Hoppas ni haft en bra dag i solen!
Kram M

Likes

Comments

Jag vaknar upp och är slut som artist. Visst låter det sorgligt?!

J var iväg hela dagen igår. Först 8h jobb och sen lika lång AfterWork typ. Inte riktigt men nästan. Så vi har inte träffats förrän nyss när Olli väckte oss.

I nästan två dagar har J haft annat på kvällarna vilket gjort att vi knappt träffats. Och det tär på min ork som höggravid med en tvååring. Jag är totalt slut.
Men så är livet vissa stunder.

Idag ska solen skina igen så jag kommer absolut hålla mig utomhus med mina grabbar så mycket jag kan. Bad i poolen hos mormor och morfar vet jag Oliwer längtar efter så det lär det nog bli en del.

Bilderna är från min och Oliwers mysiga dag igår. Fantastiska barn! ♥️

Likes

Comments

Följ Mig På Instagram@mathildaelina.se