Godmorgon finisar!

Idag börjar dagen för tidigt. I alla fall om man tänker på när mannen och jag kom i säng. Vi kollade på Annika Bengtsson igår innan vi la oss och första gången på länge så var klockan över 00 när vi landade i sängen. Olli vaknade av Js alarm vid 06 så det var bara att stiga upp.

Idag blir det en tur till Lasarettet i Växjö för barnmorskebesök. Och sen blir det hem igen för mys med min lilla älskling.

Kram M

Tänk att vi snart är en liten familj på fyra ♥️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godmorgon finisar!

Idag börjar dagen för tidigt. I alla fall om man tänker på när mannen och jag kom i säng. Vi kollade på Annika Bengtsson igår innan vi la oss och första gången på länge så var klockan över 00 när vi landade i sängen. Olli vaknade av Js alarm vid 06 så det var bara att stiga upp.

Idag blir det en tur till Lasarettet i Växjö för barnmorskebesök. Och sen blir det hem igen för mys med min lilla älskling.

Kram M

Tänk att vi snart är en liten familj på fyra ♥️

Likes

Comments

Godmorgon, men skulle vilja säga Godkväll.

Jag är helt slut idag, totalt överkörd och slut som artist. Det är jobbigt att vara vaken. Ögonen dras ihop och ögonlocken faller ihop konstant.

Ligger i soffan, ser regnet ösa ner utanför och hör ljudet från Barnkanalen. Oliwer ligger vid mig i soffan och ser på tv. Jag sover nästan och vaknar med ett ryck varje gång Olli rör sig.
Sjukt att man kan vara såhär trött!

Kram M

Likes

Comments

Godkväll fina ni.
Jisses va en dag kan gå fort och samtidigt innehålla så många moment..idag gick vi in i vecka 39 och såhär står det om denna vecka:

Barnets utveckling
Fostret väger omkring 3,2 kilogram, är ungefär 50 cm långt och är nu förberett för sin födelse. Via moderkakan har fostret fått mycket näring och antikroppar. Det kommer att skydda barnet den första tiden.
Fostrets hjärna utvecklas hela tiden och kommer inte att vara färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån.


I gravidkroppen
I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter.
Många gravida känner sig tunga och trötta. En del har kraftiga förvärkar.

Hur jag mår
Jag mår piss, men också toppen.
Jag kan inte direkt klaga på foglossningar, ischias eller andra gravidkrämpor. Men jag är så trött på kroppen i sig. Jag har en son jag vill göra allt för och som jag vill kunna vara den där supermamman för. Men jag kan inte.
Eller jag håller igång hela dagarna och försöker finnas där och göra allt som vanligt (innan magen och så) men på kvällen när vi lugnar ner oss bryter jag ihop totalt. Kroppen värker och fogarna gör så förbaskat ont rent ut sagt.
Det är lättare sagt än gjort att ta det lugnt eller inte ta ut sig.
Jag är ensamstående hela dagarna och det gör att alla uppdrag med Oliwer är mina. Det gör också att det inte finns så mycket att välja på. Jag är den som måste lyfta honom, jag är den som måste upp och ner från och till golvet osv.

Så snälla lilla bebis där inne, kom ut nu, din mamma orkar inte mer.

Idag har vi renoverat i huset hela dagen. Jag och Oliwer cyklade (!!!!!) dit och sen har jag stått upp i princip hela dagen. Bara att stå upp gör mig helt trasig inombords och nu har jag gråtit tre gånger på grund av smärtan i höfterna.
Jag försöker njuta sista tiden för man vet aldrig om man får vara med om detta igen. Men det är svårt att njuta när det enda man känner är smärta nu..

Kram M

Likes

Comments

Godmorgon söndag!

Idag är det exakt två veckor kvar tills bebisen är beräknad. Vi går in i vecka 39 idag och det känns sjukt!
Skriver mer om detta senare.

Igår somnade Oliwer hos mormor och morfar så jag och sambon fick egentid på kvällen. Vi tog och drog in till stan en runda för att träffa lite vänner och kolla bilar.

Väl hemma somnade vi direkt och vaknade nyss.
Nu ska vi göra frukost innan det väntas mer renovering i huset.
Ha en fin söndag!
Kram M

Likes

Comments

Godmorgon godingar!

Idag vaknar vi upp sega men glada. Ett härligt midsommarfirande blev det trots regn, mygg och knott.

Vi lekte massor av roliga lekar, tävlade i lag, åt god midsommarlunch och avslutade med att grilla. Vi åt jordgubbar och glass, mängder av melon, vi skrattade, skaffade nya kontakter och hade bara en helt fantastisk eftermiddag och kväll.

Tiden går ju som alltid otroligt fort dagar som igår och plötsligt var klockan nio och Oliwer var trött. Vi gick hem i regnet och avslutade dagen med soffmys och lite tv-tittande.

Idag blir det renovering i huset och så får vi nog besök av Ramona och Andreas.
Men nu - Frukost!

Kram M

Likes

Comments

Ville bara kika in och önska er alla en helt fantastisk midsommar.

Vi firar tillsammans med familj och vänner. Jordgubbar, sill, glass, nypotatis, gräddfil med gräslök och snart ska vi börja grilla.

Det är snapsvisor, lekar, skratt och engelska samtal då vi har amerikanare med i gänget.
En helt underbar midsommar helt klart!
Kram M

Likes

Comments

Att bara få bryta ihop. Låta tårarna rinna utan att torka upp dom. Bara känna hur all vrede, uppgivenhet och besvikelse rinner av en. Att bara få snörvla och gråta.

Ibland behöver man bara få släppa alla spärrar och låta tårarna rinna. Speciellt när man är höggravid, trött, hormonell och slutkörd. Få kan det lilla bli så stort.

Ena delen säger till mig att det är så synd om ens partner som lever med ett nervsammanbrott i nio månader. Där de behöver gå på tå vissa stunder för att inte störa lugnet.

Medan andra delen av mig skriker av irritation och inte kan förstå partnern inte kan förstå. Hur man inte kan förstå hur jobbigt sista delen av graviditeten är. Och tro att man orkar och är som normalt.

Ikväll är ingen bra kväll.
Jag har hållt igång med Oliwer hela dagen. Cykelturen var tillräckligt jobbig i morse. Sen har jag varit i affären med en pojk som gallskrek konstant hela vistelsen och som promt skulle ha glass men som absolut inte ville ha den när den väl var betald.
Kvällen bestod sedan av lätt middag i form av macka vilket kastades i köket.
Hem kom en trött sambo som verkligen inte klarade av Oliwers psykbryt vilket gjorde mitt humör ännu sämre.

Så vi alla tre har varit på dåligt humör och tillslut rann min bägare över.
Såhär är det ibland. Och jag vet att det inte bara är såhär hos oss. Det är inte vardag men det händer och det är bara så vissa dagar. Det suger men det är också så livet är. Det är inte alltid på topp men det är bara så det är.

Nu sover liten och jag dör lite i soffan.
Hoppas på en underbar dag i morgon och en fin midsommar.
Kram M

Likes

Comments

Hej på er alla monsterdiggare.

Jag och Oliwer tog en lugn morgon med nybakade scones och mys i sängen innan vi cyklade till huset.
Alltså att cykla som höggravid och med en tolv kilos klump där bak är ingen höjdare. Jag trodde flera gånger att cykeln skulle ge med sig då den både knakade och kändes otroligt dåligt pumpad...

Därefter blev det lite studdsmatta hos mina föräldrar innan mamma bjöd på lunch.
Nu sover Olli med morfar och jag njuter i hettan på altanen med min kusin, mamma och var sin glass. Inte helt fel det heller.

Kram M

Likes

Comments

Följ Mig På Instagram@mathildaelina.se