Header

Jag & Louise har haft en så mysig tradition på måndagar, att ses oavsett hur mycket vi har att göra. Det är väldigt mysigt för både jag och Louise är två personer som gärna bokar in lite för mycket i kalendern. Nu har Lousie flyttat hem till Göteborg & det har inte träffats, känns konstigt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efter att spenderat hela dagen med böckerna framför näsan var det skönt att släppa tankarna lite när Elsa & Evelina kom hem till mig. Vi gjorde tacos & tittade på Melodifestivalen, vi åt kladdkaka & frukt. Känns som en sån typiskt svensk kväll. Haha.

Jag tycker låtarna denna veckan var mycket bättre än förra, det blir spännande att se vem som vinner.

Likes

Comments

De senaste dagarna har det snöat lite lätt här i Jönköping. Det är superduperkallt så lite snö tycker jag inte skadar, det hör ju till att det snöar när det är minusgrader tycker jag allt. Det som är så bra är att det fortfarande inte är tillräckligt mycket snö för att inte kunna cykla.

Idag har jag försökt vara fokuserad och plugga, rabblat begrepp och försökt förstå allt inför min tenta imorgon. Tiden går fort men samtidigt så långsamt. Denna veckan som kommer är jag föreläsningsfri, längtar efter en dag då jag kan vakna när jag vill utan att behöva känna mig stressad. Har mycket att göra men att räkna matte är inget som behövs göras kl 8 på morgonen. Ser fram emot en vecka med lugn.

Likes

Comments

Löjroms-torsdag. Japp, lite vardagslyx sådär en tråkig torsdag. Axel stekte potatis (?) som vi sedan toppade med crème fraiche/iMat fraîche, rödlök, löjrom lite citron och dill. HUR GOTT!?

Det var så skönt att bara släppa plugget en stund, känns som hjärnan är inställd på plugg konstant och när jag inte pluggar går jag runt med dåligt samvete för att jag inte pluggar. Evelina kom förbi och sa hej när hon var på promenad, vi pratade om just det där med att släppa plugget och hur viktigt det är. Jag tänker att det alltid går att plugga mer, oavsett hur mycket tid man lägger ner. Men att det är viktigt att faktiskt sätta en gräns för att inte bli galen. Att bestämma sig för att till exempel inte plugga längre än till klockan 20 på vardagar, dock är det då ganska viktigt att faktiskt pluggar när man ska plugga också. Tror man förstör för sig själv annars, jag kan till exempel gå runt och ha dåligt samvete trots att jag suttit ner en hel dag med böckerna framför näsan. Det är därför jag uppskattar matte mer, då har du ett antal tal du ska beräkna sen är det okej att sluta.

Nu ska jag springa iväg till skolan!

Likes

Comments

Det är SÅ konstigt att Elin inte bor kvar i Jönköping, när trion ska ses saknas en tredjedel.

Hur som helst, jag och Louise har börjat se en serie som heter Thirteen. Den går på 4:an varje måndag kl 21.00. Den är bara en timme och i med att vi bor så nära är det sådär lagom att ses och se ett avsnitt innan det är sängdags. I måndags hade både jag & Louise fullt upp och vi sågs inte förrän en liten stund innan avsnittet sändes. Vi kände oss båda lite hängiga, vi åt nötter, päron (var så längesedan!) och drack vatten med vitamin-brustabletter. Hehe.

Gillar traditionen. Blir svårt att hinna ses under veckan annars. Tillbaka till plugget! Xxxxx.

Likes

Comments

Ser ni hur söta dessa semlorna är? Perfekt storlek, dessvärre inte mjölkfria men Elin, Carro & Simon var nöjda. Här på Bryggan i Jönköping finns dom att äta. Jag fick nöja mig med en chokladboll, inte så illa det heller.

Snart är det fettisdagen vilket jag vet att många ser fram emot. Själv har jag aldrig varit sådär extremt förtjust i semlor (kanske för att jag alltid fick ont i magen när jag var liten) utan alltid föredragit en slät bulle istället. Däremot skickade Emma en bild till mig häromdagen med små mini-semlor på pinne, urgulliga! Jag kan tänka mig att det blir sådär lagom stora också, inte så mastigt. Vill verkligen testa det!

Likes

Comments

Förra helgen hade min vän Filippa vernissage, hon har målat fantastiska målningar. Jag blev så inspirerad att måla när jag vistades bland alla tavlor. Dels är det inspirerande att se hur någon brinner för att måla men också målningarna i säg, så fina & alla speciella. Insåg helt enkelt då hur jag borde gå på vernissage oftare.

Utställningen är på Erik Dahlbergsgatan 28 i Göteborg fram till 9:de februari. Ta er dit!

Likes

Comments

Något det ekar om i mitt liv just nu är motivation, plugg motivation för att vara exakt. Det känns som om jag måste bestiga ett berg varje gång jag ska sätta mig ner och plugga. Det finns ju så mycket annat som lockar. Längtar tills måndageftermiddag då en tenta är skriven, oavsett hur det går kommer det vara skönt att släppa den ett tag.

I vår Quality Management kurs väntar dock något jag tycker är roligt, en projekt som heter "improvement project". Det går ut på att vi nu under några veckor framöver ska förbättra något hos oss, allt runt omkring så som tabeller och analyser ingår då självklart också men ser verkligen fram emot att se om det går att göra en förbättring hos mig själv. Tänkte först att jag skulle välja träning men då många andra valt det bestämde jag mig för att välja något annat, mobilanvändandet. Sedan Louise tipsade mig om en app som mäter när, var och hur mycket mobilen används varje dag har jag insett att jag använder min mobil extremt mycket. Nu ska jag alltså försöka minska antalet timmar varje dag vilket jag bara tror kommer ge en positiv effekt. Håll tummarna för mig!

Likes

Comments

Något av det jag gillar bäst med att bo i Jönköping är att ha alla mina vänner så nära. Att springa över en sväng för att säga hej eller när man vid 19.30 tröttnat på plugget och bestämmer sig för att äta kvällsmaten tillsammans, vilket lyx! Louise tror jag bor närmast mig, 150 meter kanske, så kommer det vara de kommande åren. Elin bor också nära, dessvärre är detta hennes sista vecka här (låt mig gråta en skvätt) innan hon flyttar tillbaka till Göteborg och sedan ut på äventyr.

Likes

Comments

I söndags fick vi alla Disney-nostalgi och bestämde oss för att spendera dagen framför Disneyfilmer. Mike gjorde en väldigt god efterrätt, aldrig smakat innan men var verkligen så gott. Smaksatt bubbelvatten och en kula citron sorbet toppat med några vindruvor. Det var sådär lättsamt och fräscht.

Likes

Comments