Jag tänkte att jag lika gärna slänger upp ett till inlägg när jag ändå håller på.

I torsdags snackade jag med Lovisa hemma och det var så välbehövligt. Pratade med henne lite idag också men i torsdags var det verkligen spill it all out och vi snackade om allt som hänt sedan vi snackade senast. Någonting som är lite roligt är att innan jag snackade med Lovisa hade jag pratat mest med Antonia av mina kompisar och hon är i Australien som ligger 7h framåt för mig. Det finns mer tid för mig och Antonia att snacka än mig och någon av dom som är i Sverige. Anyways, vet inte riktigt hur länge vi snackade men det var minst 1h men mer mot 2h skulle jag gissa på. Det var så skönt att snacka med henne om allt där hemma och hur hon har det. Det är så enkelt att dom i Sverige inte nämner vad som händer dom utan bara frågar mig hur jag har det så det var kul att äntligen höra någonting om hemma. När jag bodde i Sverige (eller vad man ska säga) brukade jag och Lovisa snacka i telefon runt 2h en gång i veckan trots att vi gick i samma klass.

Igår (fredag) var iallafall många från internatet ute på klubb. Vi var på klubben Gallileo som jag iallafall aldrig varit på. I början var jag väldigt skeptisk då musiken inte var så bra MEN kvällen blev så rolig. Jag var i princip på dansgolvet sedan vi kom dit utan några pauser hit och dit. Kändes i benen mot slutet av kvällen att man hade rört sig så mycket men det var verkligen kul.

Ikväll har jag iallafall packat inför Diani. Jag åker med det senare flyget och åker från skolan 10.30 imorgon. Jag är inte jättetaggad men det ska bli kul hoppas jag. Segt att alla hade missuppfattat angående all-incusive så vi får "bara" buffé tre gånger om dagen, men vi överlever nog!

Under Diani kommer jag inte kunna göra några ordentliga blogginlägg då jag lämnar min dator på internatet. Boardingen har föreslagit att man lämnar den hemma so that´s what´s i`m going to do. Kommer kanske slänga upp ett kort inlägg då jag har min mobil med mig och kan blogga där ifrån men inte mer än så.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag är det den 15 oktober vilket betyder att det var två månader sedan jag och Hillevi (och några andra) landa på Jomo Kenyatta Airport här i Nairobi. Under dessa månader har det både varit positiva och negativa känslor och tider. Självklart har dom positiva känslorna övervägt men det är viktigt att berätta att allt inte är frid och fröjd här nere.

Under senaste tiden har jag haft sjukt mycket hemlängtan. Jag har saknat min familj, min hund, min säng och mitt hus. Mina kompisar, min gamla klass och alla möjligheter man har där hemma. Här är man så instängd om man jämför med hur det är i Sverige. Det är klart att det finns säkerhetsskäl till att det är så men det är en så stor skillnad när man egentligen tänker på det. Hemma kan man vara ute efter klockan 22 utan några problem (det kan dom hända saker där men chansen här är så mycket större) och här är det hemmatid vid 18.30. Om du vill ut och käka efter dessa tider måste det vara minst 3 till från internatet med dig och ni måste åka taxi oavsett om ni ska 200m från skolan eller om ni ska 2km från skolan. Hemma kan man gå ensam efter detta.
Dessutom saknar jag min familj och mina kompisar Det är den största anledningen till min hemlängtan. Jag har aldrig varit utan mamma och pappa längre än 2 veckor och nu har jag inte ens sett dom (på riktigt) på två månader. Vi snackar knappt en gång i veckan nu och det känns bara annorlunda.

Dessutom är det ju fler inte så roliga grejer som har hänt, och då menar jag mest detta med drogerna som hände för några veckor sedan. Att tre tjejer här har blivit nerdrogade när vi varit ute och klubbat. Vi hade inte ens varit borta i två månader och tjejer har redan fått någonting dom inte vill ha i drinkarna dom beställt. Det är bara sjukt tycker jag.

Dock ska vi inte glömma det roliga som har hänt på resan hittills och det kommer säkert komma massor av andra roliga saker framöver. Till att börja med så har jag träffat så många underbara personer. Alla här på skolan är trevliga och går att prata med även om man kanske inte umgås med alla. Jag har dessutom fått en superbra klass, trivs med alla i den och alla är verkligen supergulliga. Dessutom har vi fått åka på två "gratis" utflykter med skolan. Vi åkte först till Hell´s Gate och sedan till Masai Mara som var otroligt häftigt och mysigt att få umgås med dom på internatet utanför murarna. Någonting som kommer hända är att imorgon får vi åka med internatet till Diani vilket ligger längst Kenyas kust. Det är en sån otroligt häftig grej att göra med sin skola (ish).

Så det gäller att inte lägga så mycket energi på dom negativa grejerna när det finns så mycket positivt.

Likes

Comments

Kommer ni ihåg att jag för länge sedan på bloggen skrev att jag längtade till dagen som jag skulle sluta 12.20? Today was that day. Efter snart två månader här i Kenya slipper jag äntligen vår två-timmars-vad-som-helst lektion på onsdagseftermiddagen och slutade 12.20. Det har känts lite som att denna tag aldrig skulle komma but here I am. Dagen spenderades vid poolen. Vid kanske 12.50 låg jag och Nathalie vid poolen för att sola. En grej som hände var att någon timme efter vi hade gått till poolen så ligger vi i våra solstolar och sen så flyger det något litet och svart förbi mig och landar i poolen samtidigt som jag ser Nathalie springa efter. Då hade hon suttit och snurrat sin sladd så hennes MP3 flyger iväg. Låt oss bara säga att den inte funkar längre. Dessutom hade jag en en annan bikini på mig och tänkte inte på att knuten på den var så stor, så nu har jag en vit fläck på ryggen. Men om brottarlinne-brännan gick bort kommer den här också gå bort!

Likes

Comments

Har inte bloggat på ett tag och det har varit på grund av lite olika anledningar. För det första har det inte hänt så mycket sedan i fredags då jag skrev senast, har bara varit på internatet och tagit det lugnt.

Efter skolan i fredags gick jag, Maria och Hillevi till Junction. Vi köpte dock ingen färg som jag sa att vi skulle göra men jaja, vad gör det. Vi fikade på Art Café och hade det supermysigt dock tycker inte jag om Art så mycket. Tycker det är dyrt (dock inte dyrare än vad det är i Sverige, men här finns det billigare fik som är på samma nivå) och har inte jättemycket goda saker. Har dock aldrig ätit riktig mat där så I should not judge too quickly. När vi hade kommit hem från Junction så käkade vi och så bestämde några sig för att dra ut på klubb. Det var jag, Hillevi, Hanna och ett flertal andra. Vi drog till en ny klubb som hette K1, dock fanns det inget dansgolv så tidigt på kvällen (kl 22-23) utan det kom fram senare efter att restaurangen hade stängt. Därför drog vi vidare till same old Casablanca. Det var kul, men som vanligt så är det inte jättetrevligt för en tjej att vara på dessa ställen. Denna gång var det några män i kanske 40-års åldern som var ute och skulle fira någonting. En av dom var riktigt vidrig, men här nere är det inte jätteovanligt att män beter sig så och om vi vill vara ute så måste vi acceptera det. Förutom det tycker jag personligen att kvällen var jättebra och supermysig.

På lördagen hände ingenting som jag planerat. Jag hade planerat att jag skulle plugga vid poolen hela dagen för att det var så bra väder. Jag solade i kanske 1.-2h (är verkligen inte människa som kan ligga i solstolen i timmar utan att tröttna) och pluggade inte alls, shame on me. Istället efter mina starka två timmar i solen så gick jag och Hillevi och tittade på film, det blev Catch me if you can med Leonardo DiCaprio och Tom Hanks som vi båda sett minst två gånger. Det är verkligen en bra film enligt mig. Efter det var det middag och sen blev det två Harry Potter filmer på kvällen. Var meningen att jag skulle snacka med min brorsa också men hemma hade dom gäster så det hände inte.
I lördags var det även 28 elever som saknades från skolan, detta för att det var Savage Wilderness. Om ni vill läsa mer om det så föreslår jag Hannas blogg (HÄR), Nathalies blogg (HÄR) eller Ebbas blogg (HÄR). Självklart ska jag också till Savage Wilderness men det blir någon annan helg då jag helt enkelt inte pallade denna helg.
I söndags skulle jag plugga också men det hände inte det heller. Jag, Johanna, Hillevi, Maria och Albin bestämde oss för att kl 11 dra till Yaya Centre som är ett köpcenter. Jag hade aldrig varit där och tyckte väl att det var lite sådär, blev dock väldigt sugen på att göra nagelförlängning så vi får se om det händer! Något annat jag även märkt är att jag har fått tillbaka mitt beroende för levande ljus, så nu har jag ljus på rummet i princip varje kväll.

Likes

Comments

För några timmar sen gjorde jag mitt sista prov för den här mördar-veckan. Det var grymt skönt och kändes faktiskt rätt bra (vilket säkert betyder att jag har helt fel och allt är egentligen fel). Nu känner jag att jag är värd helg. Idag ska jag och Maria till Junction efter skolan, vi ska handla färg och ta en fika på Art tror jag men är inte helt säker. Nästa vecka har jag en skrivning på engelskan som ska vara oförberett. Allt vi vet är att det är en koppling till Kenya och att det ska vara en formell text, mer än så vet jag inte riktigt. Efter det - på samma dag till och med - ska vi ha ett samhällsprov som jag måste plugga till då jag missade dom första lektionerna inom det området eftersom att jag var förkyld så länge.

Men nu är det dags för mig att sitta på svenskan och sedan är det HELG

Bilder från Masai Mara då jag har bildbrist just nu

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering!Förra veckan var jag förkyld och sov i princip bara och annars har jag pluggatför att denna vecka har det varit väldigt mycket plugg och prov. Jag sitteruppe rätt sent varje kväll för att plugga det sista till dagen efter. Igårskulle jag ha spanska presentationen (den blev dock uppskjuten då jag inte fickut mitt papper på skrivaren så kunde inte ha presentationen. Idag hade jag EastAfrican Development prov, imorgon har jag svenskaläxa (som jag som tur ärgjorde igår) och denna spanska presentationen som inte blev av igår. På fredaghar jag terminens första matteprov vilket jag är lite halvnervös inför.

Iallafall, i helgen som var så fyllde två stycken år, det var dels Kim, en kille i trean som blev 18 år, och sen Maria som är en väldigt bra kompis till mig som blev 17. Först på fredagen gick jag, Maria och Hanna till Art Café som är ett jättepopulärt ställe här. I princip alla går dit och fikat, äter frukost, äter middag eller bara för deras milkshakes. På lördagen skulle då dessa födelsedagsbarn firas. Vi drog till en ny restaurang The Arbor och käkade. Vi kom dock väldigt sent då chauffören hade hört "Urban" istället för "Arbor" och körde oss först till helt fel restaurang innan vi kom rätt. Sedan var maten väldigt god (iallafall min) och det blev en milkshake som var sjukt god. Samma kväll skulle alla som ville få gå ut på klubb för första gången. Ja, vi får gå ut på klubb för internatet och en boarding-värd är med under kvällen. Efter större delen av kvällen, när det var en timme eller en halvtimme kvar på så kommer den fram en tjej till mig och berättar att en annan tjej har blivit drogad. För mig var det lite som en smäll i ansiktet även om jag inte umgås med denna tjej speciellt mycket. Detta händer dagen efter också, så under en helg har tre tjejer blivit drogade. Det är helt sjukt.

Jag tänkte inte skriva så mycket mer idag, ville bara uppdatera lite av vad som hänt och att jag fortfarande lever.

Likes

Comments

Sista dagen på Masai Mara gick bussarna som vanligt vid 06 för att åka på gamedrive en sista gång. Vi hade då sett 3 av the big 5, vi hade lejon och noshörning kvar. Efter ett tag (någon timme över tiden vi skulle vara hemma) såg vi lejon men tyvärr såg vi ingen noshörning. När vi var på väg hem var alla sjukt trötta och efter den jobbiga och guppiga vägen (som var i princip 3h) så sov nästan alla. Vi kom hem till internatet runt 21 på kvällen och åt och gick och la sig.

Likes

Comments

På lördagsmorgonen skulle vi på gamedrive kl 06 på morgonen. Jag vet inte helt säkert när vi kom iväg men vi kom ungefär 2h försenat tillbaka till campingen. Under vår lilla drive såg vi massor av djur men vi var närmast elefanter och dom är sjukt fina. Vi såg även två leoparder vilket är otroligt ovanligt! Vi åt ingen frukost på morgonen (det serverades inte) för att vi skulle komma iväg å snabbt som möjligt så vi fick vår frukost först vid 11. I princip alla var trötta och sura för att vi inte ätit sedan 19 dagen innan. Efter "frukosten" så fick dom som ville åka till en Masai by i närheten och det var alla utom kanske 8 st som åkte. Det var bra men det var väldigt mycket sälja och tjäna pengar för dom. Vi fick titta runt lite på hur dom bodde och så fick vi dansa deras Jumping dance, sen sa dom även att allt dom åt och drack var mjölk, kött och blod. Sen sa dom "maybe you should try, I see that many in your group has big bellys".

Likes

Comments

Har inte bloggat på så länge, men det är dels för att i fredags var jag sjuk och bara sov hela dagen och sen var det Masai Mara dags. Innan vi åkte till Masai Mara så drog jag och några fler till Westgate för att jag ville ha ett nytt objektiv. Det jag köpte var ett 70-300mm zoom från Sigma och jag vill bara säga att jag är så sjukt glad att jag köpte det. Det har varit så skönt att ha ett objektiv nu under helgen.

Iallafall, i lördags så åkte bussarna vid 7 och då skulle alla ha ätit frukost och packat in packningen i bussarna för att sedan åka visare till Masai Mara National Reserve. Lärarna hade redan bestämt bussindelning vilket faktiskt var otroligt skönt. Genom detta lärde en känna fler och bättre. Det var beräknat att resan skulle ta 6-7h, men den tog ungefär 9-10h + 2-3h med gamedrive, det vill säga att man kör runt i parken. Det var egentligen meningen att vi skulle komma till lägret lite innan för att packa av och sedan åka iväg men eftersom att vi var så försenade så blev det lite ändringar. Efter det åt vi iallafall middag och tog det lite lugnt runt elden innan vi gick och la oss. Det var tältindelning två och två och jag delade tält med världens bästa Hillevi!

Det här var första dagen i väldigt korta drag, skriver om andra dagen inom kort!

Likes

Comments

Igår var det tisdag och det hände ingenting speciellt. Någonting jag tänkt på är att jag måste lära mig att fläta mitt eget hår. Dom senaste dagarna har jag bett Maria eller Nattis fläta mitt hår minst 2 gånger om dagen, so that needs to end. Det enda speciella som hände igår var dock att jag satte upp bilderna jag fick hemifrån! Det blev inte så som mamma och pappa hade förväntat sig att jag skulle sätta upp dom då det stod på paketet hur jag skulle göra. Nu blev det bara med kludd men det går lika bra ändå. Jag och nattis körde även tennis igår och låg svettiga vid poolen medan vi väntade på att det skulle bli mat.

Idag var vi på Karen Blixten museet här i Nairobi. Det var väl helt okej men inget speciellt. Det var väl lite kul att komma utanför skolan men skulle vara så mycket mer värt att få sluta 12.20. Jag längtar till den dag som vi faktiskt gör det, för att hittills har det aldrig hänt och det slängs in massor av grejer man ska göra där istället.

Likes

Comments