HÄNDELSER, SKOLA, 2017

I måndags var det min tur att ta studenten. Känns väldigt skönt samtidigt som jag längtar tillbaka till skolan och möjligheten att träffa tjejerna. Nu när man i 13 år har haft ett sådant tydligt och tryggt liv känns det läskigt att bara kastas ut i vuxen världen med en massa ansvar och skyldigheter. Jag är så glad att jag vet vad jag ska göra framöver.

London ska bli så sjukt kul och förhoppningsvis kommer jag att trivas riktigt bra och hitta vänner för livet samtidigt som det troligen kommer att kännas så konstigt att flytta in i en annan familj och ta hand om deras barn. Svårt att veta hur jag kommer att känna när jag väl är där men jag är så tacksam över att jag har hittat denna familjen och över att jag jobbar i Sverige första månaden så allt är inte helt nytt

Nu ser jag fram emot en resa med mamma innan jag jobbar mina sista pass varvat med att packa inför London och året som kommer...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

SKOLA, HÄNDELSER

Igår gick jag min sista skoldag ever på LM.

Alla säger att studenten är en av de bästa, om inte den bästa, dagen i deras liv hittills. Jag är ledsen men jag förstår inte hur. Just nu känns det som att enda jag kommer att göra på min student är att gråta. Jag är INTE redo att släppa taget. Älsksr att jag och några kompisar satt på balen och sa "Vad gör han här? Han tog ju studenten förra året..." men svaret är att man varken vill eller kan släppa taget om LM.

Även om mina värderingar inte alltid, läs aldrig, stämmer överrens med skolans eller alla mina klasskamrater så är jag så glad att jag kämpade den sista terminen i nian för att kunna komma in och för att jag far fått gå dessa tre åren på LM

Utan LM hade jag nog aldrig fått sådana bra vänner som jag alltid kan vända mig till, aldrig fått göra alla resor, aldrig fått sitta i sal 207, aka favorit salen, eller haft en klassföreståndare som till och med skriver sitt namn, eller kanske rättare sagt sitt smeknamn, på vårt lakan som ska upp på flaket. Heja naturklassen som målade regnbågsflaggan på deras lakan!!

Under dessa tre åren eller 16% av mitt hittills 19 åriga liv så har jag hunnit uppleva och lärt mig så många saker. Inte bara om arkitektur, filosofer, olika stenar utan även om mig själv. Jag vill inte ens tänka på hur mitt liv hade sett ut om jag bodde kvar i Kungsbacka och gick i skolan där, kan bara såga att jag är så glad att jag kom in på en skola i Göteborg. Man kan lätt säga att alla skolor inte åker till Stockholm och Rom med deras elever...

Igår på min sista lektion ever fick vi frågan om vad som har varit höjdpunkten på LM. Mitt svar blev Rom resan mwn jag har kommit på ett bättre svar. När jag kom in på skolan. Mina betyg på höstterminen i nian var inte de bästa men under hela vårterminen kämpade jag för att höja mig, vilket jag lyckades med.

Jag är så tacksam för min skolgång, mina lärare, vännerna och lokalerna. Att sitta i ett klassrum där människor tidigare har använt som sovrum är mäktigt. Jag är evigt tacksam för alla vänner och jag kan helt klart säga - jag kommer att vara en av dem som vägrar att släppa taget om LM...


Likes

Comments

2017, SKOLA, MUSIK

Imorgon är dagen med stort D. Harry Styles, Martin Garrix och Astrid S släpper ny musik. För mig som konsumerar way too much musik så är detta en dröm!

Denna veckan har verkligen gått fort, två arbeten ska in imorgon och idag skrev vi ett svenska prov sen är det dags för påsklov! Så skön! Är i stort sätt fullbokad hela veckan men det ska bli skönt att inte ha någon skola innan man drar igång med de sista proven. Helt sjukt att jag kommer snart att skriva mina sista prov på gymnasiet någonsin. HELT SJUKT

Måndag

Ska vi antagligen åka ner till valparna med Alva. Denna gången ska jag dock inte glömma min mobil så att jag faktiskt kan ta lite bilder. Alltså detta är några av de sötaste valparna någonsin!

Tisdag

Jobb mellan 11-20 och sedan ska jag antingen åka hem eller till min kusin och förbereda för onsdag genom att baka kladdkaka och duka lite.

Onsdag

BRUNCH för att fira att jag fyller 19 år. Hoppas att det är bra väder så att vi kan sitta ute, om vi är hos min kusin annars så spelar inte vädret någon roll. Hela morgonen kommer att bestå av förberedelser och städning.

Torsdag

Jobb mellan 11-20

Fredag

Antagligen så ska jag och tjejerna kolla på Harry Potter hemma hos någon och bara ha det riktigt mysigt.

Helgen

Jag och mamma drar till Stockholm för att fira mig samt att titta på kungligheternas Bröllopsklänningar och jag hoppas även på en tur till Bounce!

Likes

Comments

2017

Sitter nu och drömmer mig bort till sommaren och tills jag och mamma åker till Mogán i juni. Men samtidigt måste man vara så glad över att det känns som, knacka i trä, det börjar bli vår även i Sverige. Solen gör så mycket, dagarna blir ljusare, man blir gladare osv.

Idag var jag även och hämtade en potentiell balklänning. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska behålla den eller inte men med några små ändringar så kan den bli riktigt bra!

Nu ska jag återgå till att ordna mina spellistor och gå och lägga mig tidigt så att jag orkar att jobba imorgon och på söndag.

God Natt!

Likes

Comments

INSPO

Alltså jag längtar ibland tills när jag flyttar hemifrån och ha möjligheten att själv kunna inreda mitt eget ställe. En av mina prioriteringar kommer vara att ha en läshörna framför ett stort fönster. Blir kanske lite svårt att fixa till den första lägenheten men jag ska ha det någon gång i mitt liv, helst ska det såklart lika någon av bilderna här över. En STOR fåtölj omringad av fönster och bokhyllor! Det är min drömplats!

Likes

Comments

MUSIK

Kan vi bara ta en minut och upskatta den amerikanska, australienska och brittiska versionen av X-Factor? Hur många bra artister har inte kommit ut ur programet och faktiskt blivit något? Helt otroligt!

Min nya obsession är en killgrupp som kallar sig 5am, de är så sjukt bra och får en verkligen att vilja ställa sig upp och dansa. Titta på Nicole så får ni nog en relativt bra bild på hur det ser ut hemma hos mig när jag lyssnar på deras framträdanden! Ser verkligen fram emot att höra deras egna musik.

Likes

Comments

2017, RESOR

ROM! Kan bara säga en sak, det är helt klart en av mina favoritstäder. Medans alla hypar över Paris så hypar jag över Rom. Maten, glassen, storstaden som trots allt känns så liten men ändå sjukt stor, människorna och så klart språket! Även om vi gick flera mil om dagen och att detta var en studieresa så var det helt fantastiskt att vara där och gå på museum, kyrkor ect. Längtar redan till nästa gång jag kommer dit igen!

Tänk att få studera italienska i Rom... kommer absolut att stå på min bucket list framöver!

Likes

Comments

2017, SKOLA

De senaste veckorna har varit kaos men samtidigt lugna. Förra veckan bestod av lov aka göra så lite som möjligt, jag skulle jobbat förra måndagen och torsdagen men fick gå hem efter någon timme då jag kände mig sjukt illamående. Helgen spenderades dock på jobbet men snart drar jag och resten av klassen mot (iallafall lite) varmare breddgrader, nämligen ROM!!

Är så taggad att få åka tillbaka till en av mina favoritstäder. På torsdag åker vi iväg och är borta i fem nätter med en massa olika besök på museum och kyrkor. Ska bli riktigt kul trots att rektorn är en av dem från skolan som ska med...

Innan vi drar har vi ett svenska "prov" imorgon och innan jag börjar packa ska jag ut och shoppa det nödvändigaste typ pyjamasbyxor, öronproppar och växla lite pengar.

Nu ska jag se klart på Parneviks och sen lägga mig och läsa en stund innan jag går och lägger mig

Kram

Likes

Comments

2017

Jag har kommit fram till många saker sedan detta åter började.

- Att kämpa och plugga ihjäl sig funkar inte för mig. Jag blir bara besviken när jag märker att det knappast gör någon skillnad i vissa ämnen. Därför har jag kommit fram till att skita i om det går lite sämre i vissa ämnen än andra och satsa på de som jag själv tycker är roliga. Mitt mål har aldrig varit att gå ut med straight A's utan bara att ta studenter, och det kommer jag att göra. Högskoleprovet och komvux finns vilket jag med stor sannolikhet kommer att behöva. Jag är bara 18 år och han inte en blekaste aning till vad jag vill göra i livet, det enda jag vet är att jag vill hitta ett jobb där jag trivs. Oavsett om jag själv startar något eller vad som händer. Jag ska vara glad över att få gå till jobbet och göra något som tillåter mig att utvecklas. Vilka betyg jag får när jag tar studenten ska inte hindra mig.

- Jag behöver hitta min stil. Klädvis då. Jag behöver införskaffa ett par riktigt snygga kostymbyxor och fler snygga blusar. Hittade ett antal blusar när jag var i Rom under jul men inga byxor, det blir mitt mål denna resa, om jag inte väljer att köpa ett par roséfärgade Nike skor. Jag behöver återigen gå igenom min garderob, skriva upp vad jag behöver och köpa det. Jag har nu börjat att lyssna på Säker stil podden vilket ger mig mer inspiration och får mig att vilja hitta min säkra stil.

- Jag MÅSTE lära mig att sälja in mig och sluta vara så svensk med detta. Skita i jantelagen och våga säga vad jag är bra på och helt enkelt sälja mig själv. Man kommer ingenstans om man inte lär sig det.

- Läsa innan man ska sova är sjukt nice. Jag sover så gott och även om det resulterar i lite mindre sov tid så är det så skönt. Ett av mina mål för 2017 är att läsa mer och speciellt att läsa alla Harry Potter böckerna. Tips till alla: läs mer!

Likes

Comments

De senaste veckorna har det ändå varit så sjukt mycket plugg, men nu har vi en engelska essay innan sportlovet och den väntar ROM med klassen! Ska bli så mysigt, jag som också kan och har varit i Rom flera gånger så ska det bli så kul att uppleva staden med tjejerna och klassen.

Hade även idag en privat 15 minuters lektion med min musiklärare vilket var sjukt kul. Att få lite tips på hur man kan bli bättre på att sjunga är så sjukt värdefullt. Kan vi bara ta en minut och snacka om mina musiklektioner? Bra, det är det mest chill ämnen jag känner till, ingen teori de enda "prov" vi har är uppsjungningar och medans de flesta av mina kompisar sitter och har naturkunskap har vi det bara chill, spelar eller sjunger lite sen går vi hem. Dessutom har vi en av de skönaste lärarna någonsin! Jag bara älska mina musiklektioner!

Det har egentligen inte hänt så mycket annat... Tandställningen ryker på fredag så det ska bli skönt men samtidigt lite konstigt. Den har typ blivit en del av mig, jag är så van vid den att jag kommer inte ens ihåg hur det känns att inte ha en... Men, men. Mitt mål var att få ut den innan balen och studenten vilket den nu gör och även innan Rom vilket känns så skönt. På kvällen blir det Melodifestivalen, med kusinen och hennes barn ska bli så mysigt och helgen består som vanligt av jobb!


Likes

Comments