Vare sig du väljer att titta på en eller alla så är dessa Ted Talks så sjukt bra och inspirerande. Ska man bara se en så välj den första! SÅ aktuellt ämne i dagens samhälle!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

London 17/18

Jag lever och har det jättebra här i London. Idag mötte jag upp Amanda och en tjej som hette Kajsa för att äta frukost på Granger & CO i Notting Hill, inte det godaste stället som jag ätit på men det var helt ok! Därefter drog vi oss in mot Oxford Street där jag fick köpt en laddare och fixade ett Oyster card.

Jag är lite osäker på hur bra uppdaterad denna bloggen kommer att vara, efter en jobbdag är jag så trött och orkar inte riktigt sätta mig och skriva men jag ska försöka uppdatera på helgerna!

Imorgon ska jag ta en riktig sovmorgon, hoppas jag, och ut på jakt efter en regnjacka. Borde inte vara så svårt att hitta i detta landet.

Kram

BTW hur mysigt är inte denna parken? På ena sidan av trottoaren går main road på den andra är det fullt med fåglar i pond.

Likes

Comments

Nu sitter jag återigen på tåget ner mot Båstad, ett lite försenat tåg ner mot Båstad rättare sagt. Hoppas bara att jag hinner med bussen från Båstad station, eller att bussen väntar, men det löser sig nog på ett eller annat sätt.

Jag har verkligen haft en bra långhelg i både Malmö och Göteborg och försöker att förstå att jag om mindre än sju dagar sitter på planet till London. Helt sjukt att min första arbetsdag är avklarad om en vecka! Malmö var jättemysigt och jag fick då även möjligheten att träffa min brylling innan jag åkte och uppe i Göteborg hann jag träffa min kusin och hans familj. Alltid lika mysigt att träffa dem!

Jag har även bokat hotell i Paris över sista helgen i Augusti, får se om jag åker eller inte men det är alltid skönt att ha möjligheten att åka! Då får man börja leta efter något billigt tåg, men det går nog att hitta.

God natt!

Likes

Comments

HÄNDELSER

Jag är så tacksam för mina vänner och för gårdagen, det var så mysigt att träffa nästan alla igen och bara umgås. Utan att behöva tänka på att man måste prestera, istället kunde jag bara vara och njuta av kvällen. Dröm!

Imorgon tar jag tåget tillbaka till Båstad och en kort arbetsvecka på två dagar innan mamma som sagt hämtar mig och vi kör ner till Malmö med Annica.

Note to Self : Köpa en penna som går att skriva på Polaroid bilderna utan att den kletar.

Likes

Comments

Nu är den köpt! Min nya dator, är så glad över att jag äntligen äger min egen Apple dator! Nu är jag även uppe i Göteborg igen fast stannar lite längre än vad jag gjorde förra gången. Så skönt att komma upp, träffa mamma, kompisarna, kunna tvätta och duscha hur länge man vill utan att få dåligt samvete. Jag älskar verkligen Båstad men det är ändå väldigt litet och nu i helgen är det packat med folk.

Nästa vecka kommer att bli sjukt chill, jobbar bara tisdag och onsdag, onsdag kväll hämtar mamma och Annica upp mig i Båstad och så åker vi ner till Malmö och bor på hotell tills på fredagen. Sen har jag ännu en helg uppe i Götet.

Ikväll kommer de flesta av tjejerna hit innan vi går ut. Ska bli så kul att träffa alla igen och faktiskt hinna prata med dem face to face istället för att face-tima på kvällarna!

Likes

Comments

Au Pair

Jag skämtar inte när jag säger att jag har gått fler promenader de här senaste två veckorna än vad jag har gjort de senaste åren. Ska man inte gå till en lekplats, stranden så ska jag handla något till mig själv på kvällen eller så används det som en anledning att komma ut ur huset. Helt sjukt! Eftersom jag i 99% av fallen inte har med mig min mobil eller så ligger den i vagnen, så har jag ingen stegräkning vilket är sjukt tråkigt, hade så gärna velat veta hur mycket jag går. Det känns som om det enda jag gör är att gå.

Mobilen ligger som sagt ofta nere i mitt rum då jag känner att när jag jobbar så ska allt mitt fokus ligga på barnen och inte min mobil. Den kan jag hålla på med när lillan sover eller när jag är ledig. Så mitt i allt annat blir det en del "mobildetox", om det ens är ett ord men ni fattar vad jag menar.

På lördag kommer mamma ner över dagen, ska bli så skönt att träffa mamma igen och se ett ansikte på någon som man känner. Ska tvinga henne att köra mig till affärer för det är nu som jag märker hur mycket som jag inte tänkt på att packa ner. Frågan är bara hur allt som jag har köpt och det som jag ska köpa ska få plats i min väska…


Likes

Comments

Au Pair

Idag har det varit en relativt lugn dag, barnen har antingen varit på läger eller haft kompisar här vilket innebar att det fanns inget att göra. Istället kunde jag sätta mig i hammocken och läsa *insert hearteye emoji*. På eftermiddagen åkte vi till en gård men en massa olika djur, kändes verkligen som att man var ute på landet, och sedan fikade vi även där.

Även idag har det varit lugn, dock så börjar alla att bli lite småförkylda så den minsta sov i nästan tre timmar mitt på dagen. Nu ligger jag i sängen och funderar på om jag ska gå ut en promenad eller bara ligga framför datorn och titta på Criminal Minds… Får se vad jag hittar på, hade även behövt fixa iordning mina spellistor.

Annan rolig sak är att jag har konstant träningsverk i benen efter alla promenader och efter att ha gått upp och ner i trappor, med och utan barn, i lite mer än en vecka. Hoppas att det samt min lilla förkylning snart går över!


Likes

Comments

KONSERTER

367 dagar tills jag står på Ullevi med mamma och ser en av mina favorit artister. Måste nypa mig i armen typ en gång i minuten för att förstå att detta är verkligt. Tanken var att jag skulle köpa en till en av konserterna i London också men hoppade detta, tänker att det är alltid någon som säljer sin biljett och då kan jag köpa en senare. Jag är så glad att jag fick två biljetter!!!

Nu ska jag göra iordning mig och gå ner till hamnen och ta en fika/lunch någonstans. Får se hur långt jag går.

Likes

Comments

Au Pair

Igår fick J sova i vagnen medan jag var ute på en promenad när L och B var på golf, kan bara säga att kullersten och barnvagn går inte riktigt ihop men hon sov på något sätt igenom det. På eftermiddagen kom barnen farmor över och hälsade på en stund. Efter middagen gick alla ner till parken och lekte en stund innan det var dags att äta glass och dra oss hemåt så att J kunde gå och lägga mig. När min jobbdag var slut passade jag på att duscha och titta på ett avsnitt Criminal Minds och prata med mamma. Så skönt!

Efter bad i pool, lunch, lite läsning, lek och middag avslutades min jobbdag med en långpromenad och face-time med både mamma och Ella. Gick in på Ica igen och köpte lite nödvändigheter och godis såklart. Måste på något sätt fira att jag snart klarat av min första jobbvecka! Helt sjukt! Nu är det bara en jobbdag kvar tills jag är ledig, ska ta mig en välförtjänt sovmorgon på lördag och konsumera ett ohälsosamt antal Criminal Minds.

Likes

Comments

Au Pair

Just nu i denna sekund så känns allt jättebra. Efter en promenad, ett stopp på Ica och att ha pratat med både mamma och Amanda känns allt så bra. Barnen är så snälla, antar att detta beror på att de är vana vid att någon annan än deras föräldrar är med dem. Jag som, rent ut sagt, hatar fotboll har spelat det flera gånger de här två dagarna som jag har varit här. Idag fick jag spela det med L och hans kompis/granne, och måste ändå erkänna att det var roligt, att busa med dem, mest L, och att de trots allt ser mig som en tillräckligt bra fotbollsspelare för att spela med dem.

Idag har jag även bytt mina första blöjor ever. Kul att den första blev en riktigt bajsblöja, men det löste sig bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Nu när mormor E vet att jag kan byta så får jag göra det ganska ofta, men det går bra. Om inget annat så är det bra träning inför när jag är ensam med J.

Samtidigt som jag börjar att förstå att man är ganska ensam om dagarna när man inte riktigt har någon att prata med, därför ringer och pratar jag med mamma typ två gånger om dagen när jag vet att hon inte är upptagen med annat. Kan lätt säga att jag ser fram emot att de två äldsta barnen börjar skolan så att jag kan komma in i lite normala rutiner och träffa människor på ett annat sett. Måste se till att jag försöker att skaffa lite kontakter i London innan jag åker, eller rättare sagt om familjen vill att jag ska åka med… vi ska göra en sorts utvärdering när jag har jobbat här en månad och se hur båda parterna känner det. Det känns både skönt och lite läskigt. Skönt eftersom jag verkligen får prova på detta innan jag åker över till ett annat land, så om jag känner mig osäker i slutet av månaden så kan jag åka hem utan att det är några problem. Och läskigt eftersom tanken på att jag inte kommer få åka dit finns, att de inte vill ha mig kvar. Den är inte så stor, men den finns där.

Nu ska jag se om E är på nedervåningen så att jag kan fråga om wi-fi så att jag kan titta på några avsnitt Criminal MInds innan jag går och lägger mig. Annars så tar jag det imorgon.

Kram

Likes

Comments