​Kan inte förstå att oktober redan är här (halva har dessutom snart passerat) och att jag är inne på min 6e månad i USA. Det har börjat bli lite kallare men i det stora hela är hösten hittills väldigt fin! Överallt säljs pumpor och varje hus är, sedan ett bra tag tillbaka, pyntat inför halloween. 

Igår kväll när jag och Ashley var hemma plingade det på dörren och jag fattade ingenting. Ashley bad mig öppna och utanför stod en påse godis och väntade. Under hela oktober, fram till Halloween, åker man tydligen omkring här och "ghostar" vänner genom att plinga på dörren, lämna av en påse godis och springa därifrån? Lite roligt ändå. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Jag vet att jag berättat att jag behöver ta en New Jersey Driver License nu när jag bor här och tanken var att ta den redan i somras men jag har skjutit upp det lite i taget, haha. Hur som helst så sa jag till mig själv att det var dags nu så i förra veckan åkte jag för att skriva upp och här har vi det! Känns riktigt skönt att inte behöva tänka på det mer. Med körkortet kom också en annan överraskning - glasögon! Jag som aldrig i hela mitt liv haft problem med synen hade nu helt plötsligt blivit närsynt på mitt högra öga och fick snällt åka till optikern. Kan inte bestämma mig vad jag tycker och om jag ens är nöjd med bågarna me här har vi det i alla fall. Vanesak antar jag...

Likes

Comments

Förra söndagen var det dags för min Au Pair-grupps septembermöte och denna gång sågs vi på Secor Farms. Sibylla, vår kontaktperson här, hade styrt upp jättefint med mat och godsaker i ett av växthusen och så gick vi omkring och kollade in alla enorma pumpor, gick en corn maze och åkte hayride. Mysig söndag!

Likes

Comments

Hemlängtan kommer och går och när den är lite extra påtaglig är det alltid skönt med en sväng till IKEA för lite köttbulle-lunch. Själv har jag riktig tur och bor 10 minuter från närmsta IKEA. Hade faktiskt tänkt svänga dit snart igen för att köpa lite marabou men det löste sig bra då jag fick paket på posten nu i helgen... Tack mina ICA-favoriter! Jag saknar er!

Likes

Comments

Det har redan gått 2 veckor sedan min födelsedag! Var lite extra roligt att faktiskt få fylla 21 i USA och äntligen bli myndig även här, haha. Jag hade en fin dag och blev firad ordentligt - middag med min värdfamilj på söndagen, lunch med Saga på måndagen som var min födelsedag och på kvällen åt jag middag med Elin, Maggie och Matilda på cheesecake. Stort tack för alla meddelanden, samtal och födelsedagsönskningar jag fått av er. Stor kram!

Likes

Comments

Från fönstret på mitt rum här i USA där jag har mina maskots som jag fått av mamma; en innan jag flyttade, en skickad på posten och en köpt här i somras.

Är det inte märkligt egentligen, hur jag för inte alls länge sedan bodde hemma i det vita tegelhuset jag alltid bott i och hur allt bara över en natt blev så annorlunda. Hur ett helt nytt kapitel, eller kanske snarare hur en helt ny bok, plötsligt öppnade sig. Jag har så svårt att ta in att jag faktiskt bott i USA i snart 5 månader. Att det är 5 månader sedan jag såg och kramade om min bror senast. Världens bästa lillebror som jag spenderat varje dag i livet med. Och hela den här grejen, det är en sådan märklig känsla - för samtidigt som det känns som jag satte mig på planet igår så känns det som jag bott här i hela mitt liv. Som att detta vore allt jag visste. Ändå har jag bara bott här 5 av mina hittills 252 månader på jorden. Det är ju ingenting.

Jag är glad att jag tog steget och flyttade trots att jag inte vågade. Att jag inte kände efter allt för mycket utan bara gjorde. Det har, och kommer vara, så nyttigt för mig att vara här men att påstå att det inte varit tufft vore en lögn. Jag är ju inte längre homesick som jag var i början, men jag kommer inte sluta sakna. Vänner, familj och härliga människor som funnits runt omkring mig i min vardag. Ni finns ju fortfarande där, bara lite längre bort. Men som jag alltid säger - vi ses ju snart igen. Och jag kan inte vänta tills jag får krama om varenda en av er igen.

Och T​ACK till alla som skickar söta meddelanden och kommentarer här, på Facebook, instagram.... Överallt. Det betyder verkligen mer än ni anar <3

Likes

Comments

Fick en kalender av mamma när hon var här i somras som sträcker sig från augusti 2016-december 2017. Hur bra är inte det?

Och så var September här! och sommaren går mot höst. September som bland annat innebär skolstart, min 5:e månad i USA och min 21-årsdag. Kan inte förstå att halva min tid i USA snart passerat, att det är två månader sedan mamma och pappa var här och att det nalkas både Haloween, Thanksgiving och Jul inom bara ett par månader? Tiden verkligen springer förbi!

Likes

Comments

​Hade långhelg förra veckan då jag slutade tidigt fredag, var ledig lördag och söndag och även fick ledigt måndag som var Labor Day. ​Långledigheten avslutades hur som helst med middag på Daily Treat tillsammans med Sandra och Lisa. Efter middagen åkte vi upp till "Crest" där man har utsikt över Manhattan Skyline (ser ni?) Inte så dumt en måndagskväll ändå. 

Likes

Comments