View tracker

Jag har ju gått i skolan nästan sex helger i rad då en del av att vara här är att läsa 6 credits vilket jag inte riktigt tycker makes any sense. Hur som helst valde jag att ta två weekend-kurser på BMCC och förra söndagen hade jag min sista klass!

Och detta skulle såklart firas! Det blev till slut burgare och sweet potato fries som alla var sugna på, haha.

Och efter middagen tog vi oss vidare för ett besök på Sockerbit NYC. Första gången för min del och trots det sviiiindyra godiset så kom jag därifrån med en liten påse. Det är roligt hur hemmakär man blir när man varit iväg hemifrån ett tag...

Måndag igen och helgen spenderades i Boston som ett avslut på första kursen! Hoppas ni har haft en härlig helg

XO

Likes

Comments

Woodbury Common Premium Outlets

Så var det lördag igen och jag jobbade ett par timmar på förmiddagen. Direkt när jag slutade åkte jag och Petra till Woodbury som är ett stort outlet ungefär 30 min härifrån. Det var så mysigt där nu när det var julpyntat och de spelade julmusik! Pälsjackan på bilden var såååå cool men fanns ej i min storlek så jag köpte faktiskt ingenting?!?!

Imorgon är det söndag och min sista dag i skolan, sen har jag bara själva resorna kvar. Mer om det senare!
XOXO

Likes

Comments

Oh God, it's been a while! Hej på er! Hur mår ni?

Livet på andra sidan Atlanten rullar på snabbare än jag någonsin kunnat ana och senaste tiden har verkligen varit fullt upp för mig med jobb och skola, så bloggen har hamnat på sidan igen... Jag har hunnit vara här i sex månader(!), firat min första riktigt Amerikanska Halloween och idag vaknade jag upp till nyheten att vi valt en pajas till vår nästa president.

Jag ska försöka hinna med en liten bilduppdatering av senaste tiden och så har jag en frågestund på gång.
TA HAND OM ER 
 Puss och kram från mig!

Likes

Comments

​Kan inte förstå att oktober redan är här (halva har dessutom snart passerat) och att jag är inne på min 6e månad i USA. Det har börjat bli lite kallare men i det stora hela är hösten hittills väldigt fin! Överallt säljs pumpor och varje hus är, sedan ett bra tag tillbaka, pyntat inför halloween. 

Igår kväll när jag och Ashley var hemma plingade det på dörren och jag fattade ingenting. Ashley bad mig öppna och utanför stod en påse godis och väntade. Under hela oktober, fram till Halloween, åker man tydligen omkring här och "ghostar" vänner genom att plinga på dörren, lämna av en påse godis och springa därifrån? Lite roligt ändå. 

Likes

Comments

​Jag vet att jag berättat att jag behöver ta en New Jersey Driver License nu när jag bor här och tanken var att ta den redan i somras men jag har skjutit upp det lite i taget, haha. Hur som helst så sa jag till mig själv att det var dags nu så i förra veckan åkte jag för att skriva upp och här har vi det! Känns riktigt skönt att inte behöva tänka på det mer. Med körkortet kom också en annan överraskning - glasögon! Jag som aldrig i hela mitt liv haft problem med synen hade nu helt plötsligt blivit närsynt på mitt högra öga och fick snällt åka till optikern. Kan inte bestämma mig vad jag tycker och om jag ens är nöjd med bågarna me här har vi det i alla fall. Vanesak antar jag...

Likes

Comments

Förra söndagen var det dags för min Au Pair-grupps septembermöte och denna gång sågs vi på Secor Farms. Sibylla, vår kontaktperson här, hade styrt upp jättefint med mat och godsaker i ett av växthusen och så gick vi omkring och kollade in alla enorma pumpor, gick en corn maze och åkte hayride. Mysig söndag!

Likes

Comments

Hemlängtan kommer och går och när den är lite extra påtaglig är det alltid skönt med en sväng till IKEA för lite köttbulle-lunch. Själv har jag riktig tur och bor 10 minuter från närmsta IKEA. Hade faktiskt tänkt svänga dit snart igen för att köpa lite marabou men det löste sig bra då jag fick paket på posten nu i helgen... Tack mina ICA-favoriter! Jag saknar er!

Likes

Comments

Det har redan gått 2 veckor sedan min födelsedag! Var lite extra roligt att faktiskt få fylla 21 i USA och äntligen bli myndig även här, haha. Jag hade en fin dag och blev firad ordentligt - middag med min värdfamilj på söndagen, lunch med Saga på måndagen som var min födelsedag och på kvällen åt jag middag med Elin, Maggie och Matilda på cheesecake. Stort tack för alla meddelanden, samtal och födelsedagsönskningar jag fått av er. Stor kram!

Likes

Comments

Från fönstret på mitt rum här i USA där jag har mina maskots som jag fått av mamma; en innan jag flyttade, en skickad på posten och en köpt här i somras.

Är det inte märkligt egentligen, hur jag för inte alls länge sedan bodde hemma i det vita tegelhuset jag alltid bott i och hur allt bara över en natt blev så annorlunda. Hur ett helt nytt kapitel, eller kanske snarare hur en helt ny bok, plötsligt öppnade sig. Jag har så svårt att ta in att jag faktiskt bott i USA i snart 5 månader. Att det är 5 månader sedan jag såg och kramade om min bror senast. Världens bästa lillebror som jag spenderat varje dag i livet med. Och hela den här grejen, det är en sådan märklig känsla - för samtidigt som det känns som jag satte mig på planet igår så känns det som jag bott här i hela mitt liv. Som att detta vore allt jag visste. Ändå har jag bara bott här 5 av mina hittills 252 månader på jorden. Det är ju ingenting.

Jag är glad att jag tog steget och flyttade trots att jag inte vågade. Att jag inte kände efter allt för mycket utan bara gjorde. Det har, och kommer vara, så nyttigt för mig att vara här men att påstå att det inte varit tufft vore en lögn. Jag är ju inte längre homesick som jag var i början, men jag kommer inte sluta sakna. Vänner, familj och härliga människor som funnits runt omkring mig i min vardag. Ni finns ju fortfarande där, bara lite längre bort. Men som jag alltid säger - vi ses ju snart igen. Och jag kan inte vänta tills jag får krama om varenda en av er igen.

Och T​ACK till alla som skickar söta meddelanden och kommentarer här, på Facebook, instagram.... Överallt. Det betyder verkligen mer än ni anar <3

Likes

Comments