Dålig uppdatering under helgen, men jag hoppas att ni alla har haft en bra midsommar för det har jag även om det varit lite kallt, men det är ju så det är i Sverige under sommaren och speciellt under midsommar.

På Tisdag kommer jag försvinna i 11 dagar. Jag åker på läger, samma som förra året. Det kommer komma upp blogginlägg under tiden jag är borta men inte varje dag utan några gånger i veckan.
Jag hoppas att vädret kommer vara bra så att vi kan bada så mycket som möjligt. Det är så tråkigt att vara där ute när vädret är dåligt eftersom man inte kan göra så mycket. Men vädret är ju alltid bättre ute i skärgården så det blir nog bra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag beställde denna klänning i söndags när chiquelle hade 50% på allt och hur fin är den inte. Jag tänkte ha den imorgon på midsommarafton, men eftersom vi ska vara ute i stugan vet jag inte om det är så smidigt med en långklänning. Men jag är verkligen kär, det enda problemet är att det är strykmaterial så den blir skrynklig på direkten.

Ska ni göra något speciellt imorgon, eller under midsommarhelgen?

Likes

Comments

INGREDIENSER TÅRTBOTTEN: Jag hade 4 bottnar i min tårta, så antingen gör man detta recept dubbelt, vilket också blir två springformar eller så gör man en sats och så köper man två färdiga sockerkaksbottnar.

3 ägg

3 dl strösocker

1 dl kokhett vatten

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

2 1/2 tsk vaniljsocker

2-5 droppar karamellfärg, jag valde grön

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en springforms sidor och täck botten med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Vänd ner vattnet bland de torra ingredienserna i en annan bunke, vänd sedan ner det försiktigt i äggblandningen till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen och lossa sedan försiktigt längs med kanten med hjälp av en vass kniv. Täck med plastfolie och låt stå i frysen tills den är helt fryst. Dela kakan i 2 eller 3 delar när den är fryst. Jag valde att göra min kaka i förväg vilket gick jätte bra, så man behöver inte göra allt samma dag.

INGREDIENSER MARÄNGER: Man behöver inte göra egna maränger utan det går lika bra med köpta. Marängerna kan också göras i förväg för dom håller i 2 veckor om dom förvaras torrt och kallt. Detta är en sats till väldigt små maränger men det blev ändå 2 fulla plåtar

2 äggvitor 60 gram

120 gram strösocker.

Täck en stor plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Klä också en långpanna med bakplåtspapper, häll i strösocker och ställ in i ugnen i cirka 5 minuter, tills dess att sockret börjar smälta i kanterna. Under tiden väg äggvitorna i en skål av rostfritt stål eller glas. Se till så att det inte finns något fett i skålen eller på vispen.

Vispa äggvitorna långsamt till en början, så att det bildas små fasta bubblor. Öka sedan hastigheten och vispa tills små toppar bildas och skålen går att vända upp och ner. Sluta vispa äggvitan precis innan den antar en bomullsaktig konsistens.

Ta ur sockret ur ugnen och sänk gradantalet till 100 grader, låt ugnsluckan stå lite öppen för att gradantalet snabbare ska sänkas. Fortsätt vispa marängen på högsta hastighet och tillsätt en matsked i taget av det heta sockret. Vispa tills det igen bildas små toppar mellan varje matsked. När allt socker är tillsatt fortsätter du vispa på högsta hastighet i 5-7 minuter.

Ta en spritspåse och vänd ut och in om du vill ha färgade maränger annars placerar du bara smeten i spritspåsen. Men om du vill ha färg så vänd ut och in och dra 5 streck från mitten och ut med önskad hushållsfärg, jag valde grön. Vänd sedan tillbaka påsen och fyll med marängsmeten. Klipp ett tillräckligt stort hål i påsen eller använd en tyll. Spritsa lite smet i varje hörn under bakplåtspappret för att det ska hålla sig kvar.

Grädda dom i ugnen i 30-40 minuter och ta ut dom ur ugnen så fort dom släpper från bakplåtspappret. Jag måste säga att min maränger nog var inne i 1 1/2 timme.

INGREDIENSER VITT CHOKLADFLUFF: Måste förberedas minst 6 timmar innan.

3 dl grädde

160 gram vit choklad

Värm vispgrädden i en kastrull utan att det kokar. Tillsätt den vita chokladen, rör om tills det smälter och blandas till en slät smet. Låt smeten stå i kylen i minst 6 timmar, bäst är att göra den kvällen innan så att den får stå över natten. Vispa smeten till fluff efter kylningen.

INGREDIENSER JORDGUBBSKRÄM:

5 dl jordgubbar 250 gram

finrivet skal och skal från 1 citron

4 äggulor

1 1/2 dl socker

1 msk potatismjöl

75 gram smör

Skölj och rensa jordgubbarna, skär dom i mindre bitar och lägg i en mixer. Mixa jordgubbarna till ett mos och lägg över i en kastrull. Tillsätt saft och skal från 1 citron. Värm upp moset och låt koka utan lock i 12-15 minuter, tills mängden minskat ungefär hälften. Ta från värmen och låt svalna.

Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Blanda ner potatismjöl. Vispa ner äggsmeten i jordgubbsmoset. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt blandningen sjuda upp på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från plattan, den får absolut inte koka. Klicka i matfettet i små bitar lite i taget och låt smälta innan nästa tillsats. Ställ kylskåpskall att kallna till krämig konsistens.

INGREDIENSER SMÖRKRÄM: Använd äggvitorna som blev över från jordgubbskrämen.

400 gram rumsvarmt smör

1 msk vaniljsocker

4 äggvitor

2 1/2 dl strösocker

1 nypa salt

Vispa smör och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Vispa äggvitorna, socker och salt för hand över ett vattenbad tills sockret lösts upp. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen är kall. Tillsätt lite i taget av smöret och vispa tills det blir en slät och fin kräm.

IHOPBYGGNAD:

Jag skriver hur jag la ihop tårtan i punktform och börjar nerifrån och upp.

  1. grön botten
  2. vitt chokladfluff
  3. färdigköpt botten
  4. jordgubbskräm
  5. färdigköpt botten
  6. ytterst vitt chokladfluff, innerst jordgubbskräm med färska jordgubbar ovanpå
  7. grön botten
  8. smörkräm

Jag stoppade också ner några små maränger i vissa bottnar. Jag garnerade med rosor, noblesse, maränger, jordgubbar och hallon.

Likes

Comments

Igår köpte jag mitt första gula plagg och jag älskar det. Tröjan är så söt med volangen på tröjan, men den är också väldigt basic. Tröjan är från H&M och kostar bara 149 kr, finns även i blå, svart och vit.

Likes

Comments

Jag invigde idag sommarlovet på bästa sätt, med kompisar och mat. Hanna har jobbat hela dagen så Sandra och jag överraskade med mat. Maten blev tortellini med kyckling och en cremé fraiche sås, sen blev det bruschetta. maten blev faktiskt riktig god och jag älskar receptet på tortellini salladen ( om man kan kalla det, det ) Jag älskar sommarkvällar som dessa när man kan bada, umgås och få kramp i kinderna av för mycket skratt.

Likes

Comments

Denna efterrätten är en av mina favoriter, så himla enkel men så himla god. Det man gör är att man lägger lite blåbär i botten med lite rörsocker på, sen lägger man på vaniljyoghurten, man lägger på blåbär igen med rörsocker. Egentligen kan man varva ingredienserna hur mycket som helst, så man kan göra tre eller fyra lager med blåbär, det är upp till en själv.

Nästa efterrätt är också gjord på yoghurt, men den är helt vegansk. Det man gör är att man börjar krossa några digestive kex och lägger i botten på glaset eller vad man vill servera i. Sedan häller man lite yoghurt lägger på lite bär och börjar om med digestive kexen. Så den här är liknande den andra desserten, fast denna blir lite mer cheesecake liknande. Det går helt enkelt att varva och göra hur många lager man vill. Man behöver inte ta soygurt i blåbärs smak utan kan välja vilken smak man vill.

Den sista desserten jag har passar alla skulle jag gissa på, för vem gillar inte glass. Det enda man gör är att lägga glass i skål eller glas skiva jordgubbarna och lägga på resterande bär på glassen, sen är det bara att servera. Tar inte längre än 5-10 minuter beroende på hur snabbt glassen tinar.

Likes

Comments

KLÄNNING (CHIQUELLE) SKOR (H&M)

Anledningen till dålig uppdatering är för att jag har haft en super god tårta att göra (gilla om ni vill ha recept) och igår hade jag skolavslutning. Skolavslutningen gick så bra även om jag inte fick det jag ville mest av allt, men så är det här i livet. Däremot är jag så glad över att jag lärt känna så många personer under dessa 3 åren som jag aldrig kommer glömma.

Hur fin är inte min klänning? jag älskar den och är helt kär, det enda problemet är att den sitter åt lite vid halsen så att det kliar. Tårtan blev också både fin och god men jag tänkte mig inte att den skulle dekoreras sådär. Ser ni marängerna på tårtan? jag gjorde dom själv och det stod att dom skulle vara i ugnen i 30-40 min, men mina tog typ 2 timmar i ugnen och dom är ju inte stora.

Likes

Comments

Redo för avslutningsmiddag med klassen. Det ända är att vi inte ska åka förens om en timme och jag är redan klar, problemet när man är snabb. Jag är taggad på mat men också att bara hänga med alla en sista gång. Just nu ska jag väl kolla på PLL avsnittet som har kommit ut.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har fått en dille på just gult på senaste tiden, tycker verkligen det är en fin färg speciellt när man är lite brun nu under sommaren. Men jag valde till min midsommaroutfit att satsa lite på gult och tycker verkligen skorna är hur balla som helst, skulle lätt kunna ha på mig dom. Har ni någon färg ni har fastnat för lite extra för tillfället?

Likes

Comments

Famous in love är en serie som har gått några veckor i USA, men jag har inte vetat vart man kan se den. Men igår såg jag att den fanns på HBO nordic, så då var jag tvungen att börja se den. Än så länge har jag bara sett 5 avsnitt men dom 5 avsnitten är så himla bra. Skaparna till serien är samma som har gjort pretty little liars, eftersom den serien är bra så kan ju inte denna vara dålig. Gillar ni kärleksdrama som jag gör ska ni definitivt titta på serien.

Var bara tvungen att berätta för er vad jag kommer göra dom närmaste dagarna. Det är inte allt jag kommer göra, men stora delar av tiden kommer spenderas framför tvn.

Likes

Comments