Vi mennesker kommuniserer med hverandre hver dag. Vi snakker og snapper, blogger og sender mailer. Budskapet går fra den ene siden av jordkloden til den andre siden på bare noen millisekunder. Men har det alltid vært sånn? Hvor startet egentlig Internett?

Internett ble lagt inn i DARPA-prosjektet til USA i 1960-årene, og hovedsakelig skulle ikke Internettet brukes kommersielt. Begrepet«forskning» ble imidlertid brukt i svært generell betydning, og etter hvert kunne både offentlige institusjoner, universiteter, høyskoler og forskningsinstitutter koble seg til. Fra der har det utviklet seg til det Internettet vi har i dag.

Nå kommuniserer vi med hverandre hver dag, hele tiden. Alt fra å legge ut bilder av hva vi spiser til å fortelle hverandre glade og dårlige nyheter. Det har blitt en del av hverdagen og vi kunne ikke klart oss uten.

Her et lite prosjekt om «søkemotorer» som vi har jobbet med i Medie- og informasjonskunnskap. Følg linken under.

https://www.youtube.com/watch?v=slQwJE2Q4Yg&feature=youtu.be

Det ble ett kort innlegg i dag pga. lite tid i timen, men håper dere lærte noe nytt.

Kilder:

https://snl.no/Internetts_historie

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Debattinnlegg 

På den litt mer seriøse siden skal dere nå få høre min mening om ytringsfrihet, og hvordan den burde bli brukt/ikke brukt. Ytringsfrihet, er det retten til å diskriminere andre? Rett til rasisme, er det retten til å mobbe andre mennesker uten å vise sitt eget ansikt? Skal man kunne sitte gjemt bak en skjerm, tømme seg for alt hat, mot en person som man aldri har møtt?

§100 i Norges grunnlov sikrer at alle har rett til ytringsfrihet, men hvor går grensen? På den ene siden er det greit å diskutere, veie argumentene mot hverandre og få en god diskusjon, men på den ander siden må det finnes en grense. Når går diskusjon over til mobbing, diskriminering, osv.? Når går sunn fornuft over til rent hat, og på toppen av alt skal dette hatet få være anonymt?

Utøya ofrene er et godt eksempel på dette. Den 22.juli ble Emma skutt etter mens hun svømte for livet vekk fra Utøya, sammen med en 11 år gammel gutt som nettopp hadde blitt vitnet til at faren ble skutt. Tre måneder etter hendelsen sliter hun fortsatt med å spise og sove. Hun trues daglig på sosiale medier, som Facebook. «Om du visste hva jeg visste om 22. juli, så ville du ha skutt deg selv» ble skrevet i kommentarfeltet.

Hvor hjerteløst kan mennesker være? Å lese slike kommentarer skaper en helvetes sint reaksjon som kommer fra innerst inni benmargen min. Jeg har mest lyst til å angripe den personen som skrev kommentaren med en enda verre kommentar tilbake, men er jeg ikke bare et likehjerteløst menneske selv da?

Skriv med fornuft, det går en grense over hva man kan si og ikke si. Ytringsfrihet er retten til å ytre seg slik man selv ønsker, men det finnes da en grense.

  • 16 Lesere

Likes

Comments

Innlegg dos! Dagens oppgave var å redigere et bilde å skrive en liten artikkel om det, så here we go. Jeg valgte å bruke et program som heter Pixlr. Det er et veldig enkelt verktøy som gjør det lett å redigere. Selv liker jeg ikke å fixe så mye på bildene med effekter osv. men er alltid gøy å lage en liten collage. Hovedbildet er tatt fra oversiden av hotellet Anfi i Arguineguin, mens de små er fra helgens fest og forrige helgs Barbecue aften.

Likes

Comments

Testing Testing 1,2,3 mik1 faget i gang! Litt om meg: 

Gått hele vg på Den Norske Skolen på Gran Canaria

Bloggen kommer til å handle om livet mitt her nede! Stay tuned. 

  • 50 Lesere

Likes

Comments