Det här receptet har vi redan hunnit göra några gånger och jag rekommenderar det varmt.

Ingredienser:
1 kg kycklingfiléer
1 stor gul lök
1 paket bacon
150 färskost med kantarellsmak
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 köttbuljongtärning
salt
Peppar
smör att steka i
200 g färska kantareller

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i smör. Lägg dem i en ugnsform.

Finhacka lök och fräs med klippt bacon, fördela sedan över kycklingen.

Rör ner färskost, creme fraiche och grädde i pannan. Smaka av med köttbuljong samt salt och peppar. Låt puttra en liten stund.

Stek kantarellerna i en torr panna tills de inte vätskas längre. Lägg då ner en klick smör och stek ytterligare 4-5 minuter. Salta och peppra lite.

Häll såsen över kycklingen och toppa med kantarellerna. Sätt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Detta recept hittade jag på Kokaihop. Serverade grytan med potatis åt herrfolket i familjen men själv åt jag den så här. Supergott! Bästa kålgrytan jag ätit!

Ingredienser (4 personer):
500 g köttfärs
1 st gul lök
1 paket tärnad bacon
smör att steka i
500 g strimlad vitkål
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk kalvfond

Fräs bacon och lök i en gryta. Tillsätt köttfärsen och låt brynas.

Tillsätt strimlad vitkål och låt fräsa med några minuter.

Häll i creme fraiche och grädde, salt, peppar, kalvfond, soja och senap. Rör om och lägg på locket.

Låt sjuda på svag värme ca 20-25 minuter. Rör om då och då.

Likes

Comments

Efter semestern försöker jag börja leva lite hälsosammare igen och jag mår så mycket bättre när jag utesluter socker och vitt mjöl. I veckoslutet åt vi musslor och till det vill man ju gärna ha bröd. Då prövade jag på detta recept och det blev riktigt gott.

Ingredienser:
4 ägg
200g färskost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk Fiberhusk
1 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
100g fetaost
10 oliver (jag uteslöt dessa eftersom dottern inte gillar oliver)
1 nypa rosmarin
30 g rödlök
1 msk flingsalt
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt.
tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.
Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.
Häll upp smeten i en långpanna (ca 15 x 23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper.
Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla över olivolja.
Ställ mitt i ugnen och grädda i ca. 25 minuter.

Likes

Comments

Lchf-recepten fortsätter.

Dessa plättar kan man som här serveras med lite turkisk joghurt och bär men även användas med saltiga tillbehör. Supergott!

1 portion (2-4plättar):
1 ägg
100 gram keso/grynost (1/2 liten burk)
3/4 msk fiberhusk
en nypa salt.

Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Smält kokosfett i en stekpanna. Klicka ut 3-4 klickar i stekpannan. Stek på svag värme tills plättarna har fått färg på ena sidan och är stabila nog att vända.

Likes

Comments

Vill man minska på kolhydraterna så är detta ett super-enkelt recept. Det finns många bra (och mindre bra) lchf-pizzabotten men detta är mer som omelett men supergott! Jag har hittat receptet i bloggen 56-kilo. Egentligen är det ett recept för omelettrulle men jag förstorade receptet.

Detta behövs:
9 ägg
1 1/2 dl grädde
salt
Vitpeppar

Vispa ihop alla ingredienser. Grädda i ugn (200 grader) ca 10 minuter tills omeletten stelnat.

Toppa med önskade ingredienser. Vi hade tomatsås, parmaskinka, rödlök, getost och riven ost.
Höj temperaturen i ugnen och grädda tills osten smält.

Vi toppade ytterligare pizzan med ruccola och balsamico.

Likes

Comments

Detta recept hittade jag hos Baka med Frida. Vi bakade detta igår och hade som bröd när vi grillade. Supergott och enkelt. Det tar ca 10 minuter att fixa brödet. jag använde ciabatta från Lidl och det var passligt för vår fyra personers familj.

Detta behövs:

1 rörd
ostskivor - valfri mängd
75 g smör
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk chiliflakes
0,5 kruka persilja
salt och peppar efter smak.

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

Smält smöret och blanda ner pressad vitlök, chiliflakes, hackad persilja, salt och peppar.

Skär brödet i rutor. Tryck ner osten i skårorna och ringla sedan över smörblandningen.

Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter eller tills osten smält.

Ta ut brödet och servera direkt.

Likes

Comments

Detta recept är från Leila Lindholms boka "The fresh foodie". Receptet gjorde jag om lite efter vad som passade vår familj och vad jag hade i kylskåpet.

4 portioner:
6 dl svart quinoa
ca 100 g rucola
Färsk ananas eller körsbär
2-3 nektariner
1 pakt fetaost
1 knippe färsk mynta (kan uteslutas)
Olivolja
Flingsalt och svartpeppar

Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.

Lägg upp rucolan på ett fat, strö över den kokat quinoan.

Skär nektarinerna och ananasen i bitar. lägg dem på salladen och smula över fetaosten. Strö över myntabladen och ringla över lite olivolja, salta och peppra.

Likes

Comments

Detta recept har funnits i min ägo i många år och är en favorit hos oss. Jag har även delat ut receptet till många vänner. Du kan använda äppel eller rabarber eller varför inte blanda dessa två.

Börja med att skiva äppel eller rabarber och skiva och sätt i en pajform på botten av formen.

Blanda därefter följande:

150 g smält smör
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl havregryn
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap

Bred ut smeten ovanpå äpplen eller rabarbern. Gräddai 175 graders ugn ca 30 minuter eller tills pajen fått färg och blivit knäckig.

Serveras gärna ljummen med vispad vaniljsås eller vaniljglass.

Likes

Comments

Detta recept hittade jag på nätet men minns faktiskt inte var. Grundreceptet är gjort på broiler men jag använde grisytterfilé och istället för hönsbuljong använde jag köttbuljong. Jättegott blev det! Till denna recept serverade jag ris.

600 - 800 gram broilerfilé / grisytterfilé
2 paprikor
2 stora lökar
4 vitlöksklyftor
350 gram smetana
70 gram tomatpuré
1 msk socker
2 tsk salt
2 dl hönsbuljong / köttbuljong
1 -2 saltgurkor
en handfull persilja (lämna halva mängden till dekoration)

Gör så här:

Strimla lök och paprika. Hacka vitlöksklyftorna och tärna saltgurkan. Koka 2 dla vatten och tillsätt en halv buljontärning som får lösas upp.
Skär broilerfiléerna/grisytterfilén i bitar. Värm en stekpanna och smält en klick med smör. Ge färg åt köttbitarna och krydda med salt, paprika och svartpeppar. Sätt de stekta köttbitarna i en ugnsform. Häll saltgurkstärningarna över.
Sätt stekpannan tillbaka på spisen och tillsätt lite olja och smör. Förgyll löken och paprikan en stund. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop några minuter. Häll såsen i formen och grädda i ugnen 175 grader i ca 30 minuter.


Likes

Comments

Detta goda recept prövade vi på förra veckoslutet. Det var jättegott och därför hamnar receptet här på bloggen. Receptet hittade jag hos bloggen"Made from scratch"

Grisytterfilé gillar vi att grilla. Billig och god mat! Jag serverade vitlökspotatis till eftersom vi ännu har vinerpotatis kvar som jag vill få slut och det var en god kombo.

Marinerad grisytterfilé med yoghurt-lime sås

6 port.

ca 1 kg griskytterfilé

1 dl chilisås (t.ex felix eller heinz)

1 dl olivolja

4 hackade vitlöksklyftor

3 msk vinäger

1 msk soja

2 tsk paprikapulver

2 tsk torkad timjan

svartpeppar

2 dl turkisk yoghurt

1-2 msk majonnäs

1 lime

1 vitlöksklyfta

1 tsk dijonsenap

salt och peppar

Putsa köttet och skär upp det i sex jämntjocka skivor. Banka köttet tunnare med en kötthammare. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vänd köttskivorna i marinaden och plasera dem i en fryspåse eller en bunke. Häll över den sista marinaden och knyt fast påsen eller plasta över bunken. Låt stå i kylen, gärna över natten men minst några timmar. Ta upp köttet och tempereras en halv till en timme innan tillagning.

Blanda ihop yoghurt med majonnäs och dijonsenap. Riv skalet av limen och pressa saft ur halva. Finhacka vitlöksklyftan. Rör ner lime och vitlök i yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Putsa bort marinaden från köttet och grilla tills det är genomstekt.



Likes

Comments