Du trenger:
1 egg
1 dl matolje
1 dl yoghurt
2 dl semulegryn
Appelsinskall fra 1 appelsin (skal rives i rivjern)
10g bakepulver
4,5-5 dl hvetemel

Sukkerlake/sirup:
4 dl vann
1 dl appelsinsaft
4 dl sukker

Slik gjør du:
Bland egg, olje og yoghurt.
Ha i semulegryn, appelsinskall og bakepulver.
Tilsett melet og lag en jevn og fin deig. (Tilsett mer mel om nødvendig).
La deigen "hvile" 5-10 min.
Lag små kuler (i størrelse med valnøtter).
Rull de i semulegryn og legg de på stekebrett.
Stek kakene i forvarmet ovn på 180 grader til de får en lett gylden farge.
Mens de steker kan du lage sukkerlaken ved å blande vann, sukker og appelsinsaft i en kjele og varme opp for å smelte all sukkeret (skal ikke kokes slik som vanlig sukkerlake, bare blandes godt). La det avkjøles.
Fordel den kalde laken over kakene mens de enda er varm.
La trekke noen minutter.
Pynt gjerne med kokos eller pistasjenøtter (hakket/malt)

Afiyet olsun ;)

Ps: bildene er lånt fra nettet da jeg glemte å ta bilde før de var oppspiste. Men kommer med egne bilder etterhvert ;)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Du trenger:

2 ss hvetemel
2 l kyllingkraft (evt. vann, men da trenger du 2stk kyllingbuljong)
2 kyllinglår
2 ss smør
2 ss matolje
0,5 dl tel şehriye
1 stk kyllingbuljong
Salt og pepper
Sitronsaft
Evt. litt timian og rød chiliflak

Persille å pynte med


Slik gjør du:

Kok kyllinglår (evt. med en hel løk for en god aroma).

La det avkjøles før du fjerner kjøttet fra benet og river opp enten med gaffel eller fingrene.

Lag jevning ved å steke hvetemel i smør og matolje i et par minutter på lav-middels varme mens du visper lett.

Ha i vannet/kraften litt og litt mens du fortsatt visper, slik at det ikke klumper seg.

Ha i şehriye, salt og pepper (og mynte og/eller chiliflak om ønskelig).

Tilsett så kyllingkjøttet (og evt. kyllingbuljong) og la det småkoke på svak varme til şehriyene er gjennomkokte (ca.10 min).

Pynt med finhakket persilleblad og server med sitronsaft til.

Ps: for en mer aromatisk og sunn suppe kan du også tilsette gulrot og selleri.

Denne suppen er nydelig godt når man er forskjølet. Er  typisk sykemat i Tyrkia .



For de som lurer på hva şehriye er har jeg funnet bilder på nettet for dere. Vanskelig å forklare hva det er på norsk men er en blanding av ris og pasta og finnes på tyrkiske butikker rundt om i landet. Det finnes 2 forskjellige typer; tel şehriye som ligner mer på nudler -lange og tynne og arpa şehriye som minner mer om ris. Begge kan brukes i oppskriften. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Likes

Comments

DETTE TRENGER DU (6 STK): 

3 egg
3 ss krydderost
½ ts bakepulver
1 klype salt, kan sløyfes

SLIK GJØR DU:

1. Skru ovnen på 150 grader, over- og undervarme.

2. Separer eggehviten fra eggeplommen, og pisk eggehvitene stive med en håndmikser.

3. I en annen bolle, pisk sammen eggeplommene, krydderost, salt og bakepulver til en helt jevn blanding. Hvis du vil ha en mer nøytral smak på brødene, kan du bruke naturell kremost istedenfor krydderost.

4. Fold eggeplommeblandingen forsiktig inn i de stive eggehvitene. Her er det viktig å ikke slå ut luften av eggehviten, siden det fører til flate cloud breads.

5. Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg små hauger med røren på brettet. Denne oppskriften gir cirka seks cloud breads på størrelse med et burgerbrød. Sett midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gylne.

6. Ta brettet ut, og la brødene kjøle seg ned på brettet. De kommer til å synke litt sammen under avkjølingen. Når de er klare har de en fluffy og god konsistens. Smør pålegg på den flate siden som er ned mot stekebrettet ved servering.

(Oppskrift fra Coop extra) 😋

Likes

Comments

Du trenger:
100 gr. smør
100 gr. lys sirup
100 gr. brunsukker
1/2 ts. natron
1 ts. salt (eller mer, dette regulerer du selv)

Ca.100 gr. Poppet popcorn


Smelt smør i en stor kjele
Ha sirup og brunsukker i
Bland godt
Gi det et oppkok
La småkoke i ca.5 min.
Skru av varmen og tilsett natron og salt
Bland sammen
Ha i ferdig poppet popcorn
Og bland slik at all popcornet dekkes av karamell
Ha popcornet på et stekebrett dekket med bakepapir
Stek på 150grader i ca.7min. til den får en fin gylden farge (Rør gjerne litt i popcornet når du kommer halveis i steketiden)

Spis når den er avkjølt slik at den er crunchy og godt

Likes

Comments


🌸Begynn med å steke kjøtt (lam/biff/kylling i strimler..eller en blanding av disse)
🌸Ha i løk, hvitløk, paprika, tyrkisk grønnpepper, champignon og tomat + tomatpure og bittelitt vann. (Du kan også bruke aubergine, potet og squash om du ønsker)
🌸Ha i salt og pepper og andre krydder/urter etter smak.
🌸La det putre litt på svak varme.
🌸Ha til slutt alt i en ildfast form(eller gryte) og ha ost over. 🌸Gratiner i ovn til osten er smeltet og gylden på høy varme.

🌸Nyyyyyt🌸 😋

Likes

Comments

Du trenger:
2 egg
1,5 dl mandelmel
1dl tagatesse
100gr. smeltet smør
1 ts vaniljesukker/et par dr. vaniljeessens
4-5ss kakao
1/4 ts salt

Visp egg og tagatesse godt sammen
Bland i resten og rør godt til du får en fin og jevn røre
Ha det i ei 20 x 20cm kakeform eller rund kakeform ca. 25cm dia.
Stek på nederste rille ved 175grader i ca.30 min.
Pynt med sukrinmelis eller annet godt.

Likes

Comments


Du trenger:

4 egg
1ss fiberhusk
4ss majones
2-3ss sukrin melis
6ss mandelmel
Salt
Noen dråper vanilje essens

Miks eggene godt
Bland i resten og bland til du får en jevn og fin røre
Stek et par minutt på hver side i panne uten noe smør eller olje på svak varme

Bruk ønsket fyll eller lag fyll ved å blande smør, kanel og sukrinmelis og smør på svelene når de er avskjølt

Du kan bytte ut majones med litt fløte og også tilsette et par ss kokosmel så får du kokoslapper 😋


(Ikke min egen oppskrift, men denne redder meg når jeg har lyst på noe godt med minst mulig karbohydrater)

Likes

Comments

Polarbrød

25g gjær
2,5dl vann
2,5dl melk
1 egg lett pisket
1ts salt
3ss sirup lys
6dl grovt rugmel
9-10dl hvetemel
50g mykt smør

Løs opp gjæren i lunken væske
Tisett egg, salt, sirup, rugmel og hvetemel.
Elt godt.
Ha så smøret oppi deigen bit for bit og elt i 10 minutter.
Sett til heving til dobbel størrelse.
Tøm deigen ut på melet underlag og kjevle den til 1/2 cm tykkelse.
Stikk ut rundinger på ca 10 cm i diameter.
Prikk godt med en gaffel.
Etterhev i 20 minutter.
Stek på 240 grader midt i ovnen ca 5-10 minutter.
Avkjøl på rist under et kjøkkenhåndkle.

Ps: Er ikke min egen oppskrift men knall god! Anbefales!

Perfekt til matpakkene til barna😋

Likes

Comments

Du trenger:

2 dl røde linser
2 l vann
1 hel løk

1 gulrot

2 mellomstore poteter
2 ss olje
1 ss smør
1 ss mel

2 dl fløte

1-2ss tyrkisk tomatpure

2 buljong (jeg foretrekker kyllingbuljong/kyllingkraft til denne suppen)
Salt

Slik gjør du:

Vask linsene i kaldt vann

Hakk poteter og gulrot (størrelse ikke viktig da det likevel skal moses med stavmikser)

Fres hakket løk i smør og olje

Ha i mel og rør om litt før du har i tomatpure.

La det putre litt på svak varme

Ha så i potetene og gulrot og bland lett

Tilsett linsene og vannet + buljong og salt og la det koke på medium varme til linsene og potetene er myke.

Mos med stavmikser og tilsett fløte (kan sløyfes men denne varianten tror jeg blir en favoritt hos nesten alle, både store og småe) ;)

Gi det en oppkok (på svak varme)

Ha gjerne litt stekt smør på før servering, både for utseende og for smakens skyld. Det gir det lille ekstra ;)

Velbekommen😋



Likes

Comments

6 dl hvetemel
1 ss tørrgjær
1,5 ts salt
2 dl lunka vann
Olje å steke i

La gjæren godgjøre seg i lunka vann i ca.10 min.
Ha så i salt og mel og elt til en fin og jevn deig.
Hev deigen til dobbel størrelse.
Lag så små boller som du flater litt ut med hendene.
Jeg lagde et lite hull i midten siden jeg liker at de ser ut som smultringer. Men du kan lage de akkurat slik du selv ønsker.
Stek de så i olje og server til frokost mens de enda er varme. Nydelig med tyrkisk te, fetaost og tomater.

Likes

Comments