Polarbrød

25g gjær
2,5dl vann
2,5dl melk
1 egg lett pisket
1ts salt
3ss sirup lys
6dl grovt rugmel
9-10dl hvetemel
50g mykt smør

Løs opp gjæren i lunken væske
Tisett egg, salt, sirup, rugmel og hvetemel.
Elt godt.
Ha så smøret oppi deigen bit for bit og elt i 10 minutter.
Sett til heving til dobbel størrelse.
Tøm deigen ut på melet underlag og kjevle den til 1/2 cm tykkelse.
Stikk ut rundinger på ca 10 cm i diameter.
Prikk godt med en gaffel.
Etterhev i 20 minutter.
Stek på 240 grader midt i ovnen ca 5-10 minutter.
Avkjøl på rist under et kjøkkenhåndkle.

Ps: Er ikke min egen oppskrift men knall god! Anbefales!

Perfekt til matpakkene til barna😋

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Du trenger:

3dl røde linser
1,5 l vann
1 hel løk

1 gulrot

2 mellomstore poteter
2 ss olje
1 ss smør
1 ss mel

2 dl fløte

1-2ss tyrkisk tomatpure

2 buljong (jeg foretrekker kyllingbuljong/kyllingkraft til denne suppen)
Salt

Slik gjør du:

Vask linsene i kaldt vann

Hakk poteter og gulrot (størrelse ikke viktig da det likevel skal moses med stavmikser)

Fres hakket løk i smør og olje

Ha i mel og rør om litt før du har i tomatpure.

La det putre litt på svak varme

Ha så i potetene og gulrot og bland lett

Tilsett linsene og vannet + buljong og salt og la det koke på medium varme til linsene og potetene er myke.

Mos med stavmikser og tilsett fløte (kan sløyfes men denne varianten tror jeg blir en favoritt hos nesten alle, både store og småe) ;)

Gi det en oppkok (på svak varme)

Ha gjerne litt stekt smør på før servering, både for utseende og for smakens skyld. Det gir det lille ekstra ;)

Velbekommen😋



  • 49 lesere

Likes

Comments

6 dl hvetemel
1 ss tørrgjær
1,5 ts salt
2 dl lunka vann
Olje å steke i

La gjæren godgjøre seg i lunka vann i ca.10 min.
Ha så i salt og mel og elt til en fin og jevn deig.
Hev deigen til dobbel størrelse.
Lag så små boller som du flater litt ut med hendene.
Jeg lagde et lite hull i midten siden jeg liker at de ser ut som smultringer. Men du kan lage de akkurat slik du selv ønsker.
Stek de så i olje og server til frokost mens de enda er varme. Nydelig med tyrkisk te, fetaost og tomater.

  • 32 lesere

Likes

Comments

Du trenger:

1 pk spring roll pastry eller 1 pk üçgen yufka (fås kjøpt på tyrkiske eller andre utenlandske butikker)

Feta ost

Persille

2-3 mellomstore poteter

Salt, pepper og chiliflak (pulbiber)

Eller det du måtte ønske av fyll. Noe kan sløyfes og noe kan du legge til. F.eks kan dette også lages med kjøttdeig, løk, persille, salt, pepper og chiliflak som du først steker sammen. Du kan godt bruke kokt potet også i dette fyllet.


Slik gjør du:

Kok potetene

Bland så alt sammen i en bolle og mos litt med gaffel

Legg litt fyll på deigen

Brett så inn kantene og rull.

Pensle ytterste kanten med litt vann slik at de holder seg slik

Stekes/friteres i olje til de er gyldne og sprøe på alle sider

Disse kan også hives i fryseren til en senere anledning. (Da trenger du ikke å steke dem før frysing)

Serveres med tyrkisk te (çay)

  • 32 lesere

Likes

Comments

Du trenger:

500gr. kjøttdeig (okse/lam eller en blanding av disse.

Brødrasp av 2-3 loffskiver (eller griljermel kan også brukes)

1 løk

Hvitløk etter ønske

1 egg

BladpersillSalt, pepper, spisskummin, chiliflak, köftekrydder (finnes på tyrkiske butikker, men kan sløyfes)

Olje å steke i


Slik gjør du:

Bland raspet (eller finhakket) løk, hvitløk, hakkede persille, brødrasp, egg, salt, pepper og resten av krydderet med kjøttdeigen. Bland godt for hånd og sett i kjøleskap i ca.30min.

Lag små kjøttkaker og stek i litt olje på medium varme på begge sider.

Serveres med pommesfri, salat, grillede/stekte grønn chilipepper eller det du selv måtte foretrekke.

Velbekomme

  • 41 lesere

Likes

Comments

Güllaç fikk jeg fra Tyrkia, men er sikker på at dere finner  dette også på tyrkiske butikker rundt om i landet.

Denne desserten/kaken er en typisk eid kake som vi spiser i ramadan måned.

Ingen eid uten güllaç 😂😜

​Gülsuyu - rose water

Også kjøpt i Tyrkia.

Denne brukes både i desserter o.l men også i sminkerutine\morgenrutine som f.eks ansiktsvask, toning +++

​Du trenger:

🌸 300gr güllaç

🌸 800gr sukker

🌸 2 L h-melk

🌸 200gr valnøtter

🌸 2ss gülsuyu (rose water)


Slik gjør du:

🌸 Kok melk og sukker

🌸 Legg til side til den er lunken (ikke kald)

🌸 Legg en og en güllaç på en litt dyp stekebrett/langpanne

🌸 Ha litt og litt av melkeblandingen mellom hver lag

🌸 Strø finhakkede valnøtter over hele når du er halveis

🌸 Ha 2ss "rose water" i melkeblandingen og ha over øverste laget

🌸 Sett i kjøleskap i et par timer

🌸 Pynt med hele eller finhakkede valnøtter/pistasje/moreller/granateple o.l etter ønske

  • 25 lesere

Likes

Comments

​Når ungene ikke vil ha fisk til middag, så må man improvisere ;)  Spaghetti m/konditorfarge og grilla laks på toppen 👌🏼😋😜

Og lager du i flere forskjellige farger kan du kalle det regnbuespaghetti eller noe 😂👍🏼

  • 27 lesere

Likes

Comments

Lag köfte som du også finner oppskrift inne på bloggen her: http://nouw.com/Matfurie/kofte-tyrkiske-kjottkaker-24987282?nstitle=Matfurie&nsuserid=1200704

(Bare ikke stek de)


Så trenger du:

2-3 aubergin

2 tomat

1 ss tomatpure (tyrkisk helst)

2dl olje

2-3 grønn chilipepper

1- 2fedd hvitløk



Slik gjør du:

Skrell aubergin slik som på bildet og skjær de tynt og på langs.

La de ligge i saltvann i ca. 30min.


(Kan lage köfte mens du venter)


Så vasker du av saltet og tørker auberginene med tørkepapir/kjøkkenpapir.


Stek de så i stekepanne rikelig med olje til de får en lett gylden farge og legg de på kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig olje.


Så bruker du 2 og 2 aubergin på tvers og legger en köfte i midten for så å brette de over köften.


Stikk en tannpirker med halvskive tomat og 1/3 grønn chilipepper i midten slik at den holder seg slik. (Som en gavepakke 😜)


Legg de fint på en litt dyp form.


Lag saus av tomatpure, 2-3 dl vann, salt, pepper og finhakket hvitløk (og buljong om du ønsker).


Jeg brukte også en hakket tomat i sausen men kan sløyfes.


Ha sausen over aubeginkebaben.


Stek i ovn ved 200grader med aliminiumsfolie over. (Kan også bruke en dyp stekepanne vis du ikke vil bruke ovn).


Kan serveres med tyrkisk yoghurt og godt brød til.


Serveres varm


  • 44 lesere

Likes

Comments

Blomkål er både sunn, mager, mettende og fiberrik ikke minst. Også inneholder den jo en god del C og B vitaminer. Perfekt som erstatning for ris om du vil. Den er jo så enkel å tilberede også. Og smaker nydelig godt 😋

Du trenger:

1 blomkål
1 løk
1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
2 egg
Litt amerikansk blanding
2 ss soyasaus (kan sløyfes)
Vårløk
3ss olje

Kjør blomkålen i blender til den har fått couscous/ris konsistens. La stå mens du ordner resten.

Fres hakket løk og hvitløk i litt olje.
Tilsett amerikansk blanding og la steke et par minutter.
Ha i egget og stek sammen enda noen minutter.
Tilsett 2ss soyasaus og blomkålen.
Bland godt.
Stekes så i 5 minutter.
Evt. smak til med salt og pepper.
Pynt med hakket vårløk.

  • 89 lesere

Likes

Comments

Du trenger:

1/2 kg hvetemel
3-4 dl vann
halv pose tørrgjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2-3 ss olivenolje (kan sløyfes)

Til fyllet trenger du:

3-400 gr kjøtt (okse indrefilet) eller kjøttdeig av okse eller lam
Tomat
Løk
2-3 fedd hvitløk
Persille
Grønn chilipepper
Salt, pepper
Sumak
Spisskummen
chilipulver (kan sløyfes)
paprikapulver (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Varm vannet til lunkent og bland inn olje, gjær, og sukker. La det godgjøre seg ca. 10-15min.
Ha i resten og elt godt.
Mens deigen heves i 1 time, kan du lage fyllet.
Det gjør du ved å kjære kjøttet i bittesmå biter og blande inn raspet hvitløk, hakkede løk, tomater,persille og chilipepper. Bland så i krydderet/urtene.

Kjevle avlange bunner av deigen. (De skal ikke være like tykke som pizzabunner).
«Smør» kjøttblandingen utover bunnene og stek på 200grader i forvarmet ovn.

Serveres med bladpersille og sitron og/eller løksalat med sumak.

Ps: denne kan du også lage med fetaost og tomat fyll eller annet fyll som du måtte ønske.

  • 135 lesere

Likes

Comments