Dessa kanelbullar blir supersaftiga pågrund av mandelmassa i fyllningen! Perfekta att frysa in (om det blir några över)😅

Deg
50 gram jäst
6 dl mjölk
100 gram smör
1 dl strösocker
2 krm salt
2 tsk kardemumma
15 dl vetemjöl + mjöl till utbakning

Fyllning
200 gram mandelmassa
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kanel
150 gram rumstempererat smör

1 uppvispat ägg
Pärlsocker


Gör såhär
Sätt ugnen på 250 grader
1. Smält smöret & häll på mjölken, blandningen ska bli fingervarm. Smula ned jästen i en bunke och blanda i vätskan lite i taget till all jäst lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma & nästan allt mjöl och knåda degen tills den lossnar lätt ifrån kanterna, jäs under handduk i 30-45 minuter.
2. Blanda mandelmassa, kanel, vaniljsocker och ha i lite smör i taget tills det blir en len kräm.
3. Dela upp degen i två delar, kavla ut i rektangulär form och bred på kräm, vik sedan ihop degen till det dubbla och skär 3 cm långa strimlor och snurra upp dom runt fingret som ett garnnystan. Lägg på en plåt och låt jäsa i 15-20 minuter, pensla sedan med ägg & strö sedan över pärlsocker och in i ugnen i ca 8-10 minuter!

Hoppas det smakar!👩🏼‍🍳

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Instagram@aseas