Smaker från grekland 🇬🇷 nötfärsbiffar fyllda med fetaost, serveras med rostade rotsakee, tzatziki, en lök & tomatsallad samt kalamataoliver 👌🏻


Till 4 portioner

Biffarna
400 gram nötfärs
1 ägg
1 msk kalvfond
1 tsk dijonsenap
100 gram fetaost, söndersmulad
Salt & peppar

Rotfrukter
3 potatisar, klyftade
3 palsternackor, skalade & klyftade
2 morötter, skalade & skurna i avlånga bitar
2 rödbetor, skalade & klyftade
Olivolja
Salt
Timjan

Tzatziki
1 burk grekisk yoghurt
1 riven gurka
2 pressade vitlöksklyftor
Salt, peppar
1 tsk olivolja

Lök & tomatsallad
15 miniplommontomater
10 cm purjolök, strimlad
Salt, svartpeppar & olja


Gör såhär

Ställ ugnen på 225 grader
1. Blanda rotsakerna med olja, salt och timjan, lägg på en plåt och in i ugnen tills de är klara, ca 30 minuter.
2. Blanda färsen med ägg, fond & senap, salta & peppra och blanda sedan försiktigt ned sen smulade fetaosten. Forma till biffar och stek på medelvärme.
3. Blanda yoghurt, gurka, vitlök & olja. Smaka av med salt & peppar.
4. Klyfta tomaterna och blanda ihop med purjolök, olja , salt & mycket svartpeppar!

Servera med oliver!
νόστιμο γεύμα 👌🏻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Instagram@aseas