Recept på tabbouleh (ca 4 portioner):

1/2 gurka
1 rödlök
8 körsbärstomater
0,5 paket fryst persilja
1,5 dl bulgur
1 buljongtärning (grönsak)
Citronsaft
Salt
Peppar


Gör såhär:
1. Koka bulgur enligt anvisning (med buljong.)
2 finhacka gurka, lök & tomater och blanda med persiljan.
3. Låt bulguren svalna något innan den tillsätts i grönsaksblandningen.
4. Smaka av med citron, salt & peppar 👌🏻

Sallad:

2 dl blandade salladsblad
6 st rädisor, klyftade
4 st körsbärstomater, klyftade
1 morot, skalad & hyvlad
0,25 dl pinjenötter
Balsamico

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En värmande köttfärsgryta med doft av kanel, perfekt i höstrusket!

Till 4 portioner

500 gram nötfärs
1 gul lök, finhackad
Smör att steka i
4 potatisar, i mindre kuber
3 morötter, slantade
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
2 msk kalvfond
3 klyftor vitlök, pressade
Kanel
Oregano
Basilika
Salt
Peppar
Socker
Creme fraiche


Gör såhär
1. Stek färsen i smör, salta & tillsätt löken.
2. Tillsätt morötter & potatis och slå på krossade tomater, vatten & kalvfond.
3. Krydda ordentligt, ta i med kanelen, pressa till sist i vitlöken & låt grytan puttra tills potatisen är lagom mjuk.

Servera med en klick creme fraiche 🍵

Likes

Comments

Riktigt saftiga biffar med en krämig paprikasås & timjanrostade klyftpotatisar😊


Till 4 portioner:


Klyftpotatis
700 gram fast potatis
Olivolja
Timjan
Flingsalt

Biffar
1 tsk salt
500 gram nötfärs
1 st ägg
1 msk smör
2 krm svartpeppar
2 tsk vegeta
150 gram stark ajvar
1 msk olivolja

Paprikasås
1 tsk torkad basilika
1 dl vatten
1,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 röd paprika
1 msk smör
1 gul lök
salt
svartpeppar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Klyfta potatisen och blanda den med olja, timjan & salt. In i ugnen i ca 25-35 minuter.
3. Blanda ihop köttfärsen med ajvar, ägg & kryddor och forma till 8 biffar. Stek dem i smör & olja på medelvärme. Skölj inte ur stekpannan.
4. Skölj & finhacka paprikan, finhacka även löken. Lägg i lite nytt smör i stekpannan och fräs paprika & lök mjukt. Tillsätt tomatpuré, basilika, vatten och grädde. Smaka av med salt & låt koka ihop 👌🏻

Likes

Comments

Till en lasagne som ger 6-8 bitar:

0,5 finhackad gul lök
1 riven morot
1 burk champinjoner
Oregano
Basilika
Timjan
Vegeta
0,5 dl Vatten
1 burk barilla oliv
300 gram fryst, hackad spenat
3-4 vitlöksklyftor
200 gram fetaost
4 dl creme fraiche
1 burk soltorkade, hackade tomater
1 paket färska lasagneplattor
Riven ost (mozzarella är gott)
Mini plommontomater
Salt
Peppar


Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader
1. Stek morot & lök i olivolja tills det mjuknar, i med champinjoner och kryddor häll på vatten, låt det koka ihop lite sen på med tomatsåsen, lägg sedan i spenaten och pressa i vitlöken, låt bubbla tills spenaten smält.
2. Blanda under tiden ihop creme fraiche och smulad fetaost, varva spenaten, lasagneplattor, fetaostkrämen och soltorkade tomater.
3. Lägg sist ett lager creme fraiche, krydda med salt, peppar & oregano sedan på med den rivna osten och skiva miniplommontomater.
In i ugnen tills osten är gyllenbrun 👩🏼‍🍳

Likes

Comments

Pankopanerad, friterad kyckling. Serveras här med ris & sweetchilisås 🌶

Till 4 portioner

Ris
Sweet chilsås
1 paket kycklingminutskivor
Vetemjöl
2 uppvispade ägg
Pankoströbröd
Salt
Vegeta
Chiliflakes
Olja att fritera i

Gör såhär
1. Koka riset enligt anvisning
2. Skär kycklingen i något mindre bitar och vänd de sedan i mjöl som är blandat med kryddorna, de uppvispade äggen och till sist i pankströbrödet.
3. Fritera på hög värme tills de blir gyllene!

Servera med ris, sweet chilisås & sallad 👌🏻

Likes

Comments

Smaker från grekland 🇬🇷 nötfärsbiffar fyllda med fetaost, serveras med rostade rotsakee, tzatziki, en lök & tomatsallad samt kalamataoliver 👌🏻


Till 4 portioner

Biffarna
400 gram nötfärs
1 ägg
1 msk kalvfond
1 tsk dijonsenap
100 gram fetaost, söndersmulad
Salt & peppar

Rotfrukter
3 potatisar, klyftade
3 palsternackor, skalade & klyftade
2 morötter, skalade & skurna i avlånga bitar
2 rödbetor, skalade & klyftade
Olivolja
Salt
Timjan

Tzatziki
1 burk grekisk yoghurt
1 riven gurka
2 pressade vitlöksklyftor
Salt, peppar
1 tsk olivolja

Lök & tomatsallad
15 miniplommontomater
10 cm purjolök, strimlad
Salt, svartpeppar & olja


Gör såhär

Ställ ugnen på 225 grader
1. Blanda rotsakerna med olja, salt och timjan, lägg på en plåt och in i ugnen tills de är klara, ca 30 minuter.
2. Blanda färsen med ägg, fond & senap, salta & peppra och blanda sedan försiktigt ned sen smulade fetaosten. Forma till biffar och stek på medelvärme.
3. Blanda yoghurt, gurka, vitlök & olja. Smaka av med salt & peppar.
4. Klyfta tomaterna och blanda ihop med purjolök, olja , salt & mycket svartpeppar!

Servera med oliver!
νόστιμο γεύμα 👌🏻

Likes

Comments

Supergoda piroger fyllda med nötfärs & ost! Perfekta att frysa in dessutom👍🏻


Till 15-20 st:

Degen
50 gram jäst
5 dl röd mjölk
200 gram smör
1 nypa strösocker
1 1/2 tsk salt
11 dl vetemjöl special, 1 dl till utbakning
1 uppvispat ägg- till att pensla på och limma kanterna

Fyllning
400 gram nötfärs
1 gul lök, finhackad
Smör till stekning
1 burk krossade tomater
2 tsk kinesisk soja
2 klyftor vitlök
1 smulad köttbuljongstärning
Vegeta
Oregano
Salt
Peppar
Riven ost

Gör såhär

Degen
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smör & häll ner mjölk i kastrullen och värm upp till fingervarmt (37 grader) smula jästen i en bunke och blanda ut den lite i taget med den ljumna smör & mjölkvätskan, till allt har lösts upp. Blanda ner resten av den ljumna vätskan i jästen med socker & salt och mjöl. Knåda degen tills den blir smidig tills och släpper från lätt kanterna. Låt sedan degen jäsa under en handduk i 45 minuter.

Fyllningen
Stek köttfärs & lök i smör och krydda upp med salt. Häll i de krossade tomaterna, sojan, buljongen & kryddorna, pressa sist i vitlöken och rör om. Låt puttra ihop en stund.


Dela upp degen i 15-20 bollar och kavla sedan ut de på en mjölad bänk, häll på köttfärsfyllningen och avsluta med riven ost. Pensla kanterna med ägg och vik sedan ihop pirogen och kläm ihop kanterna, tryck gärna med en gaffel längs med kanterna för att stänga kanterna ytterligare. Pensla med ägg & toppa med oregano.

In i ugnen tills de fått fin färg!

Likes

Comments

Enkel men lyxig sandwich med lättsaltade potatischips som tillbehör, perfekt till helgen eller när man vill lyxa till det mitt i veckan 🙃

Till 2 stycken

4 skivor Pågen Levain
1 avokado
1 tomat
4 salladsblad
4 skivor bacon
Några skivor rödlök
Ca 1 dl kött från en grillad kyckling
Lättsaltade potatischips

Sås:
1 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
1 msk mango chutney
1 tsk curry
Salt
Peppar


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader o lägg 4 skivor bacon på en bakplåtspappersklädd plåt in i ca 15-20 minuter tills det är knaprigt.
2. Blanda creme fraiche, majonnäs, mango chutney, curry och kryddor i en skål, förvara i kylen under tiden.
3. Dela kycklingen i mindre bitar, skiva rödlök, avokado och tomat.
4. Rosta bröden i brödrost och bygg sedan ihop sandwichen på följande sätt: bröd, dressing, sallad, tomat, lök, avokado, kyckling, bacon, dressing & till sist bröd.

Servera med potatischips 😏

Likes

Comments

Dessa kanelbullar blir supersaftiga pågrund av mandelmassa i fyllningen! Perfekta att frysa in (om det blir några över)😅

Deg
50 gram jäst
6 dl mjölk
100 gram smör
1 dl strösocker
2 krm salt
2 tsk kardemumma
15 dl vetemjöl + mjöl till utbakning

Fyllning
200 gram mandelmassa
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kanel
150 gram rumstempererat smör

1 uppvispat ägg
Pärlsocker


Gör såhär
Sätt ugnen på 250 grader
1. Smält smöret & häll på mjölken, blandningen ska bli fingervarm. Smula ned jästen i en bunke och blanda i vätskan lite i taget till all jäst lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma & nästan allt mjöl och knåda degen tills den lossnar lätt ifrån kanterna, jäs under handduk i 30-45 minuter.
2. Blanda mandelmassa, kanel, vaniljsocker och ha i lite smör i taget tills det blir en len kräm.
3. Dela upp degen i två delar, kavla ut i rektangulär form och bred på kräm, vik sedan ihop degen till det dubbla och skär 3 cm långa strimlor och snurra upp dom runt fingret som ett garnnystan. Lägg på en plåt och låt jäsa i 15-20 minuter, pensla sedan med ägg & strö sedan över pärlsocker och in i ugnen i ca 8-10 minuter!

Hoppas det smakar!👩🏼‍🍳

Likes

Comments

Instagram@aseas