Linsbiffar med rödbeta🌱

Till 12 stycken
2 dl röda linser (okokta)
1 paket kikärtor (förkokta)
4 st rödbetor
1,5 vitlökar, pressade
1 dl ströbröd + ströbröd att vända biffarna i
1 dl vetemjöl
Ev 1 msk vatten
Salt, svartpeppar & cayennepeppar
Olja att steka i


Gör såhär:
1. Skölj linserna och koka sedan i 10-15 minuter. Skölj under tiden kikärtorna och mosa de sedan med en stavmixer.
2. Låt linserna rinna av i en sil, tillsätt de sedan till kikärtorna. Blanda i pressad vitlök, ströbröd, vetemjöl och kryddor. (Känns det för torrt kan man här tillsätta lite vatten).
3. Skala & riv rödbetorna på den grova sidan på rivjärnet, tillsätt till kikärtsröran och mixa lite med stavmixern. Smaka av med salt.
4. Forma till 12 stycken biffar och vänd dem i ströbröd, stek på medelhög värme i några minuter per sida.
Servera med valfria tillbehör, jag gjorde bulgur smaksatt med persilja & en Ajvar- och creme fraichesås👩🏼‍🍳



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Till 2 glas

3 st passionsfrukter
4-5 färska jordgubbar, skivade
1 dl vispgrädde
1 vaniljkvarg från valio


Gör såhär

1. Vispa grädden fluffig.
2. Sila 2 av passionsfrukterna över grädden.
3. Tillsätt kvargen & vispa ihop.
4. Häll upp i glas, toppa med kärnorna från sista passionsfrukten samt jordgubbar 🙌🏼

Likes

Comments

Idag blev det kikärtscurry på menyn! Supersnabb & enkel men sjukt god rätt!


Till 4 portioner

4 portioner ris
Olja att steka i
1 gul lök
2 klyftor vitlök
Ca 150 gram (typ en näve) små tomater
2 paket kikärtor (förkokta)
1 burk kokosmjölk
1/2 påse babyspenat

1/2 citron (saft från)

2 tsk Curry

1 tsk Cayenne
1 tsk Vegeta
Salt
Peppar


Gör såhär
1. Koka riset enligt förpackning
2. Skala & finhacka löken, stek sedan i oljan och pressa ner vitlöken.
3. Tillsätt kokosmjölken och citronsaft samt alla kryddor, cayenne kan uteslutas om man inte gillar starkt.
4. Klyfta tomater och i med dem, kikärtor & spenat och låt koka upp. Smaka av med salt & peppar!
5. Servera med ris & en god sallad 🌱

Likes

Comments

Ligger nedbäddad men en förkylning som blivit värre & värre sen i torsdags men nu har den nog nått sin peek.

Gjorde en smoothie till frukost i alla fall!

1 liten banan
1 clementin
1 näve fryst mango
0,5 dl apelsinjuice
1 dl naturell yoghurt
1 rågad tesked gurkmeja

Mixa allt i blender, serveras direkt!

Likes

Comments

Lingonsill

Till en mindre glasburk

1/2 paket 5 minuterssill (dock allt spad)
0.25 dl koncentrerad lingon & tranbärssaft
1.5 msk socker
1 liten morot
5 cm purjolök
0.25 rödlök
Ca 1 dl frysta lingon

Gör såhär:
1. Koka upp saft & socker hastigt, bara så att sockret smälter, häll i lagen och ställ åt sidan.
2. Skala & slanta moroten, skär purjolöken & rödlöken i tunna skivor.
3. Skär sillen i smala, fina bitar.
4. Varva lök, morötter & lingon med sillen.
5. När glasburken är full, slå över lagen och förvara i kylen.



Romsill

Till en liten glasburk

1/2 paket 5 minuterssill
1 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 msk stenbitsrom
1 msk fryst gräslök
1 msk fryst dill
0.25 rödlök
En nypa socker

Gör såhär:
1. Finhacka rödlöken och skär sillen i tunna, fina bitar.
2. Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, rom, gräslök, dill & rödlök. Smaka av med socker.
3. Lägg i sillen och blanda runt.
4. Häll upp i glasburk och förvara i kylskåp ✨👌🏻

Likes

Comments

En drink med smak av ingefära & äpple!


Till 2 glas

0,5 dl koncentrerad äppeljuice
4 dl ginger ale
Saften från 0,5 citron
Is
Ca 20 frysta lingon
2 rosmarinkvistar + florsocker

Dela upp äppeljuicen i 2 glas, fyll sedan på med 4-5 isbitar per glas, tillsätt ginger ale och citronsaften. Toppa med frysta lingon, strö florsocker över rosmarinkvisten och lägg på toppen, god jul! 🎄

Likes

Comments

Instagram@aseas