Ingredienser

Älgstek ca 1 kg

Pepparmix

Vinäger 0,5 dl

Vatten 1 dl

Smör 500g

Ägg 6 st

Schalottenlök ca 4 stycken

Dragon (Efter smak)

Vitpepparkorn ca 7 st

Persilja (Efter smak)

Broccoli

Paulúns Supermix Rött råris med gröna linser, quinoa, brunt råris & pumpafrön (Inte nödvändigt)


Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 175 grader

2. Peppra hela älgsteken med pepparmix, tänk på att peppra ganska rikligt för att få en bra smak, använd händerna för att gno in pepparmixen i köttet.

3. Ställ in steken i ugnen med termometer, köttet är klart när innetemperaturen är 70 grader. Beror lite på hur rött du vill ha det.

4. Smält smöret på svag värme i en kastrull.

5. Dra bort smöret från plattan men håll det varmt.

6. Hacka schalottenlök och lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten, vitpeppar och dragon. Koka så det reduceras tills det är ungefär hälften kvar. (Reduceras det för lite kommer vinägern göra såsen för sur.)

7. Sila reduktionen i en annan kastrull som står i ett vattenbad med varmt vatten.

8. Rör ner äggulorna en och en och rör tills såsen är tjock.

9. Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner smöret sakta.

10. Strö i dragon, persilja, salt och peppar.

11. Koka broccolin

12. Strö eventuellt över lite supermix för att ge rätten lite "crunch". Går även självklart att göra pommes till rätten.

13. Servera och ät dig mätt, ta det som blir över och gör matlåda på! Ett av de bästa sätten att spara pengar i hushållet.








Likes

Comments