Som vi njuter, trots att inte vädret är tipp topp och man tror att husabilen ska lyfta med blåsten. Igår gjorde vi ett besök på IKEA Uddevalla och åt lunch. Det bara regnade och regnade. Har aldrig sett en så lång kö i en IKEA restaurang förut. Vi köade nog i en timme innan vi kunde sätta oss till ro och äta. Herregud. När vi på kvällen sedan kom tillbaka till vår idylliska campingplats så kom solen fram och vi fick en underbar kväll! Vi stötte på nya bekantskaper och det är ju alltid trevligt! En go och glad familj från Norge som vi hängde med hela kvällen. Barnen hoppade studsmatta nere på stranden tills benen värkte! Ja, campinglivet är allt bra fint!

Inget kan göra mig så glad som ett fång blommor. IKEA i Uddevalla hade en fin avdelning för växter!

Idag fick det bli en mycket enkel lunch, tillagad inne i husbilen. Det blåste helt enkelt på tok för mycket för att grilla. Hoppas att det lugnar ner sig tills den planerade grillningen ikväll! Man får verkligen använda sin kreativitet när man ska laga mat på liten yta, när man ändå vill få i sig bra råvaror. Dagens lunch var väl inte så vi hoppade av glädje, men funkar det inte att grilla då får man hitta andra alternativ! :)

Lite sallad choppade han ihop! :)

Nu blir det snart en promenix på området och därefter lite minigolf. Vi får väl gå förbi och kolla om där är något drag på After Beachen.

Lunch: Rydbergs potatissallad, stekt korv och sallato. Inget jubel men det funkade! :)

Då kör vi sista eftermiddagen, kvällen och natten här. Imorgon kör vi himm till Skåne, sover hemma en natt för att tvätta, gå på ansiktsbehandling och jobba några timmar. På onsdag kväll drar vi norrut igen. Båstad, Halmstad camping, några nätter hos vänner vi träffade på i Thailand nu i år, nice! Sen får vi se vart vi far vidare, lutar liiiite åt Göteborg!

Hoppas att ni njuter lika mycket som vi av sommaren!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag blir nästan lite generad när jag tänker på hur många det är som efterfrågat inlägg på min blogg. Det är så roligt att höra att ni gillar det jag skriver! Just nu har jag ingen motivation till skrivandet, tyvärr inte till matlagning heller. Hoppas att intresset kommer tillbaka! Nu är det bara jobb, jobb, jobb och familj. Jobbet tar en himla massa tid och energi. Jag fullkomligt älskar mitt jobb som jag snart haft i fyra månader, men det innebär mycket mer ansvar än vad jag kunde tro. Till och med nu när jag har semester måste jag ha jour, jag måste dessutom avbryta min semester och gå in och jobba åtminstone en dag. Känns sådär, men men. Jag är ändå såå glad för mitt jobb och vilka möjligheter det har gett mig! Världens bästa jobb och en unikt fin lokal och skola! Hade jag fått gå om gymnasiet idag så hade jag utan tvekan valt Realgymnasiet! :)

Här är vi på mässa för årskurs 8-elever. Kanske blivande Real-elever!?

Jaha, som sagt semester. En vecka har gått sedan vi lämnade Rydebäck. Första stoppet med Kenneth (husabilen) gjorde vi hos våra fina, goa och underbara vänner i Forserum, utanför Jönköping. Därefter styrde vi kosan till Eskilstuna för att slappa, mysa och hälsa på Johans härliga släkt! Det är så lugnt och skönt hemma hos dem, ljuvligt! Efter sköna dagar körde vi vidare och nu befinner vi oss i Hafsten, på den vackra campingen. Just nu, i skrivande stund sitter vi på poolområdet och solar i det fina vädret. Snart blir det att pinna tillbaka till huset på hjul för att grilla lite korv. Timmarna bara springer iväg..

Hur vacker utsikt har inte vi från bilen?

På tisdag rullar vi hem, kidsen åker till sin mamma på onsdag och vi behöver tvätta och jobba innan jag och Johan lämnar hemmet på onsdag kväll. Vart vi ska åka, det vet vi inte än, vi tar det som det kommer! Båstad blir det med all sannolikhet i alla fall, det är ju tennisvecka och Johan är ju tokig i tennis! By the way, om du också är en tennistok så kan ni hyra banan på Johans pappas gård sidan om Plantagen i Rydebäck för en vettig peng! :) Passar helt enkelt på att göra lite reklam!

Min fina njuter av utsikten!

Nä, nu ska vi njuta vidare! Nedan följer lite bilder från semestern!

Ha det härligt!
Kram K :)

Likes

Comments

Hey vänner! Längesen igen! Full fart här! Som ni vet har jag varit i både Göteborg och Norrköping med jobbet i veckan. Sedan for vi direkt till mammy för avkoppling och påskmys! Skönt att äntligen vara hemma i sin egen bostad igen! :)

Sugna på ett nytt recept? Vad sägs om foliegrillad lax och en god sås till det? Mmm! :)

Sånt här skitväder hade vi i Norrköping! Blää! Men idag ser vädret ut att bli kalejs i Helsingborg! Woho! :)

Receptet på laxen kommer här!

4 personer // 60 min

Ingredienser:
4 laxfiléer
14 färskpotatisar
Smör (smält)
Olja (vi hade avokadoolja)
5 vitlöksklyftor
Chilipulver
Chiliflakes
Parmesanpulver
Flingsalt
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Pepparmix
Cayennepeppar
1 knippe dill
8 sparrisar
Dillsås:
2 dl lätt créme fraiche
2 msk dijonsenap (vill du ha mer sting ta 3 msk)
1 msk flytande honung (för mer sötma, ta 2 msk)
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
0,5 dillknippe (eller så mkt dill du önskar)
(Lite vatten om tunnare konsistens önskas, inget måste men jag gillar lite rinnigare konsistens)

Gör så här:
Skölj potatisarna, behåll skalet, dela på mitten och förkok i vatten med salt och en del av dillknippet (cirka hälften - du ska ha andra halvan i dillsåsen). Kok tills potatisarna är halvklara. Låt svalna. Lägg laxen på folie (en bit folie för varje laxbit), ta rejäla och dubbla foliebitar. Ös på med smör, vitlök, chiliflakes, cayenne, svart- och vitpeppar, flingsalt, pepparmix och lite chilipulver. Gnid in på laxen och se till att det är rejält smörat runt om fisken så att den inte fastnar i foliet. Slå sedan igen paketen. Se till att det är rejält med rum och luft ovanför fisken, svårt att förklara men det ska vara ett utrymme upp mot "folietaket", så att det finns utrymme för fisken att även ångas på grillen. Det blir ett bättre resultat tycker jag! Lägg potatisarna även dem på en dubbel foliebit. Smöra, olja och krydda med vitlök, salt, cayenne, alla pepparsorterna ovan, chili- pulver och flakes. Lägg även på dillen som potatisen kokades med. Slå igen foliet runt potatisen. Skölj sparrisarna och skär bort den nedersta biten som är rälig och stabbig. Dela sedan sparrarna i två bitar. Förkok i cirka 2 minuter. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med smör, vitlök, salt, vitpeppar och parmesanpulver. Se till att sparrisarna blir rejält ingnidna i gojset. Grillen ja, den förutsätter jag att du startat! :) vi har både kol- och gasolgrill i detta hemmet, men just till denna maträtt föredrar jag gasolgrillen. Lägg på fiskpaketen och potatispaketet. Grilla tills potatisen har fått en härlig konsistens (gärna lite knaprig) och en fin gyllene färg. Laxen ska bli saftig så håll koll på den så den inte övergrillas och blir torr (du kan ta tempen på den och den ska bli cirka 55 grader). Gör under tiden såsen genom att blanda créme fraiche, senap, honung, salt, vitpeppar och hackad dill. Rör om såsen ordentligt (den ska med fördel serveras rumstempererad). När potäterna och fiskabitarna börjar bli klara så grilla på sparrisarna så de får färg. Allt serveras direkt efter att du tagit bort folien. Ät och njut! :)

Hur gott? Sååå sugen!!

Annars då? Vad hittar ni på i påsk? Idag är det ju pangväder och vi har total idétorka på vad vi ska hitta på. Har ni några bra förslag?

Här sitter jag i alla fall och planerar sommarens campingrutter. Men jag kan bannemej inte komma på nåt kul att hitta på idag. Ett som är säkert, det är att det blir grillning här himma ikväll! :)

Kommer ni på nåt bra tips på aktiviteter, skriiiv! Bomba mig med alternativ! :)

Ha en go söndag!
Kram

Likes

Comments

Hej svejs!
Hoppas ni mår väl där ute i vårt avlånga land! Idag vill jag tipsa om min bästa tsatsiki, den grekiska goda röran som passar bra till både grillat, sallader eller varför inte bara doppa ett gott bröd? Smaskens!

En massa vitlök är ett stort need i tsatsiki!

2 personer // cirka 10 minuter

Ingredienser:
1 dl turkisk yoghurt
10 cm gurka
1 msk olivolja
3-4 vitlöksklyftor (minska antalet om ni önskar)
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar

Tips 1!
Ibland blir jag jättesugen på tzatziki men har ingen yoghurt hemma. Då slår jag till på créme fraiche istället, det funkar hur bra som helst och det har vi alltid hemma!

Tips 2!
Jag brukar ha i en skvätt grädde, mjölk eller vatten för att få till önskad konsistens. Jag personligen gillar inte när tzatzikin blir för tjock!

Gör så här:
Grovriv gurkan och pressa ur vattnet från den genom att krama gurkbitarna i handen. Vill man vara väldigt seriös tzatzikimakare så kan man lägga gurkrivet i ett kaffefilter i en liten skål, filtret suger då upp vätskan. Detta momentet hoppar jag dock alltid över, jag nöjer mig med att krama bort vätskan, dessutom tycker jag inte att det gör något om det finns lite vätska kvar då jag ändå tycker att yoghurten är för tjock i konsistensen. Häll yoghurten i en skål och häll på olja. I med gurkan och krydda med salt, vit- och svartpeppar. Pressa i vitlök och rör om. Önskar du en tunnare konsistens så spä med vatten, mjölk eller lite grädde. In i kylen fram till servering. Röran skall serveras kall tycker jag! Gooott!

Redo att serveras!

Med det önskar jag er en fin dag kära ni!
Kramkram

Likes

Comments

Hej alla!
Just i denna stund är jag och mina kollegor på väg upp till Göteborg! Vi ska möta våra kollegor på Göteborgs Realgymnasium. Ser fram emot en rolig och intensiv dag! Faktum är att jag ska vara på resande fot hela veckan. Imorgon kommer Real från Lund och Malmö och besöker vår skola, jag har bokat bord till oss alla på restaurang Creo, ska bli roligt att testa! Någon som ätit där tro? På eftermiddagen sedan så far jag, samt skoladministratörerna från Malmö och Lund vidare upp till Norrköping och vårt huvudkontor för några dagars betygsutbildning, kan behövas nu när sommarlovet närmar sig med stormsteg! Nog om mitt underbara jobb, självklart ska jag bjussa på ett gott recept!

På resande fot...

4 personer // 30 minuters aktiv matlagning
(mååånga minuters puttrande för att köttet ska bli sådär härligt mört)

Ingredienser:
2,5 dl okokt ris
Smör till stekning
600 g fläskytterfilé
1 tomat
3 dl matlagningsgrädde
3 dl vatten
2 stora morötter
15 mindre champinjoner
2 gula lökar
10 cm purjolök
0,5 broccolihuvud
Salt
Vitpeppar
6 hela kryddpepparkorn
Curry
Cayennepeppar
Socker
1 msk Kinasoja
Svart vinbärsgelé
(Mjölk om mer vätska önskas, alt redning i form av mjöl + lite vatten om en tjockare konsistens önskas, tänk också på att vätskan ångar bort under puttringstiden så mer mjölk, grädde och vatten kan komma att behövas mer av än vad jag angivit i receptet)

Här fräses köttet, hur gottit?

Gör så här:
Strimla/skär upp köttet i mindre bitar. Stek upp och låt bitarna bli genomstekta, samt få en jämn, gyllenbrun färg. Hacka 1 lök och häll ner i grytan. Salta och peppra. Hacka/skär upp grönsakerna (morot, broccoli, lök, purjo och tomat) i lagom stora bitar. Ner med morötterna i grytan. Häll på vatten och kryddpeppar, låt sedan puttra en god stund, (ca 25 min). Häll på grädde och mjölk, krydda med curry, kinasoja, vitpeppar, socker och cayenne (smaka av hela tiden). Låt puttra ytterligare 25-30 min. Koka upp riset enligt anvisningarna på förpackningen, glöm inte salt. Håll koll då och då, känn på grönsakerna och glöm inte att smaka av. Häll ner lök, tomat, purjo och broccoli (dessa ska vara krispiga vid servering), låt puttra och häll på lite svart vinbärsgelé. Stek champinjonerna vid sidan om i lite smör, salt och peppar. Häll sedan ner dem i grytan. Smaka, smaka smaka.. när grönsakerna puttrat en stund och köttet blivit härligt mört börjar det bli klart. Red grytan med mjöl + vatten vid behov och önskas en mindre tjock konsistens kan du behöva hälla på mer vätska. När riset är klart, servera direkt! Svart vinbärsgelé är det bästa tillbehöret till! Mums!

Hur gott? Visst blir ni sugna?

Då var det påskvecka! Vad ska ni göra i påsk? Denna familjen lämnar nog Helsingborg för ett besök på Österlen hos mammsen! Årlig tradition, men denna gången ska jag se till att få till ett rejält påskbord med ägg, sill, potatis, gräddfil, köttbullar, prinskorvar, rödbetssallad, kanske Jansson och grönkål (jaaa, det är julbordsvarning), kanske en god kavring och en smakrik ost! Cheezez vilken fest! Har ni några påsktraditioner? Vad äter ni till påsk? Överös med inspo! Om du har nåt gott tips/inspiration till påskbordet så maila gärna mig på karoline.jonsson03@gmail.com.

Ha nu en fin måndag! Stor kram

Likes

Comments

God helg vänner! Har ni saknat mina recept? :) tycker att det är dags att bjussa er på ett snabblagat och gott recept! Håll tillgodo!

4 personer // cirka 30 minuter

Ingredienser:
Cirka 4 dl okokt pasta
2 paket bacon
2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 burk röd pesto
1 tsk riven parmesan
Smör
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Cayennepeppar
1 stor lök
5 stora champinjoner
1 dl soltorkade tomater
0,5 paprika (vi hade i röd)
4 stora vitlöksklyftor

Gör så här:
Koka pastan till al dente konsistens i saltat vatten. Stek bacon (jag använder aldrig smör/olja vid stekning av bacon då det blir så flottigt ändå). När baconet är välstekt så låt fettet rinna bort genom att lägga baconet på en bit hushållspapper. Hacka/skiva grönsakerna (champinjoner, lök, soltorkade tomater och paprika). Fräs hacket i lite smör. När pastan är klar häll på en klick smör och lite parmesan, blanda och låt osten smälta). När grönsakerna är färdigfrästa krydda med salt, vit- och svartpeppar, cayenne och pressa på rikligt med vitlök. Häll på grädde, mjölk och pesto, låt småputtra i några minuter. Servera direkt med den goda parmesanpastan. Toppa gärna med mer parmesan om så önskas! Smaklig spis!

Sååå ljuvlig gott!

Rekommenderar er verkligen att testa detta smakrika, goda recept!

Jaha, annars då? Hur mår ni? Jag mår som en prinsessa och lajvet rusar förbi i en rasande fart! Njuter till 110%, även om det känns mycket och stressigt ibland! Men jag har världens bästa jobb, ett riktigt drömjobb och jag kämpar på för att lära mig ALLT på fortast möjliga tid! Superbra kollegor och härliga elever. Igår bjöds alla på fika och påskgodis, stämningen var på topp!

Lite fika dukades upp i världens bästa skola!

Igår var vi hemma hos våra härliga, goa och underbara vänner Mattias och Tessan! Det blev många skratt, god grillmat, roliga spel och en massa hundgos! Längtar redan tills nästa gång vi ses!

Lite mörk bild, men ni fattar att jag fick gosa massor med Ruben och Diego! :)

Idag är en dag i kalendern då vi har kryss, dvs utrymme finns att kunna göra precis vad som faller oss in. Egentligen skulle vi ha träffat vänner, men de fick förhinder. Så nu har vi en heeelt oplanerad dag framför oss! Hur nice? Vad ska ni själva hitta på denna lördag?

Gällande händelsen i Stockholm så gråter jag. Tänker inte säga mer än så. Jag tänker hålla alla tankar, sorgen, oron och åsikter för mig själv! Men alla mina tankar går till Stockholm, offren och dess anhöriga! #peace #love

Ha en mysig dag och enjoy!
Kram

Likes

Comments

Längesen ja, så här länge har jag inte dröjt med ett inlägg.. Det har varit och ÄR lite mycket just nu. Lite krämpor, mycket jobb (kuuul dock), mycket privat och dålig tid till min matlagning. Just nu är vi inne i en sådan rälig situation och äter typ varma mackor och krögarpytt, ingen inspiration för tillfället. Vi har dock fått till grillen nu i helgen och igår eftermiddags körde vi all in STORSTÄDNING! Vi fortsätter idag och kommande vecka. Nu röjs det i varenda låda och vrå. Skönt! Johan stack precis och hämtade husbilen också så nu blir det fix med den så vi är redo att fara ut när vårvädret kommer! :)

Härligt att varje dag få mötas av en fin arbetsplats med inspirerande väggtexter! Ungefär som det är på IKEA! Tänk vad arbetsmiljön är viktig!

Vad har ni hittat på i helgen? Har ni grillat och varit ute något? Igår var det ju härligt väder!

Måste tipsa om Ramlösas nya smak med fläder och lime! Så fräsch och den blev direkt min nya favorit! Mums!

Jag måste också berätta att jag varit testpilot (prova och betygsätta) en massa produkter jag fått gratis! Vi har redan testat Lindahls kvarg med jordgubbssmak, riktigt len och god, så den lär vi plocka hem fler gånger! Vi har också fått testat Santa Marias nya streetfood produkter i form av kryddblandning med smak av ingefära och chili för lax, en supergod lemonchutney, samt chapatibröd. Så vi gjorde pulled salomon, det ser godare ut på bilderna än vad det smakade. Men det var ändå helt ok. Chutneyn kan vi nog dock tänka oss att köpa igen! Nedan följer lite bilder på det vi hittills testat!

Schysst att få en massa gratisprodukter att testa! Kvar att testa har vi nu Zetas gryner, Zetas fetaost, samt Salakis salladsost! Spännande och fortsättning följer!

Önskar er en skön söndag!
Kram

Likes

Comments

Men vilken mysig helg vi har haft! Halv åtta hos grannarna i fredags, som vanligt toppenkul! Det bjussades på en härlig fisksoppa och många goa skratt! I lördags stack vi till mamma, vi var och såg Johan Glans (min Johans favvo) på arenan i Kristianstad. Han fick bland annat det av mig i julklapp! Trött och sliten efter nästan en veckas utbildning gjorde att jag kände mig som en klump spaghetti, så jag blev servad av mammy och Johan med god mat i form av taaacos! Mums!

Underbara, roliga, bästa Johan Glans!

Som vanligt äter vi massor, en massa gotter slinker ner i våra magar titt som tätt, inte konstigt att det går utför.. :) Nedan får ni lite smakprover!

Mums mums!

På vägen hem från mamma tog vi en tur ner om Bo Ohlson i Tomelilla, hittar alltid en massa fint där! Woooop! Det blev shopping för en slant om man säger så! :)

Min klädhög vs Johans klädhög! Jag vann! :)

Ännu mer nytt! Måste se representabel ut på nya jobbet! :)

Dagen igår avslutades hemma (äntligen) och min fina vän Stephie kom förbi på mat.. Det blev en wok med lövbiff, jättegod - men hon tyckte den var stark! Söta! Jag och Johan äter nog på tok för stark mat kan vi konstatera! :) Jag har ett gott recept på wok (inte så värst stark) här om ni är intresserade!

...jaha där dog bloggen, blev utkastad och kan inte lägga till fler bilder.. Jag får helt enkelt ta resten av bilderna en annan dag.. Jag som är så glad då jag har fått så mycket gratis matprodukter.. Både mat jag ska skicka in mina åsikter om, men även gåvor! Attans! Jättespännande ju! :)

Förresten, kommer ni ihåg det viktiga, viktiga, viktiga inlägget jag gjorde om hemmatester? Blodprover man gör hemma, genom ett enkelt stick i fingret och därefter får en indikation på om något i kroppen inte står rätt till. Ni vet det där Johan testade sitt PSA (prostatacancer) och jag gjorde test för järn- och sköldkörtelbrist? Jag hade ju en otrolig järnbrist, inte undra på att jag har varit trött. Så efter det sökte jag vård, fick tabletter och nu är mitt mående top notch igen! Är ni sugna på att testa er i hemmets lugna vrå? Då erbjuder jag i samarbete med Quicktest 15% rabatt på ett helt köp. Ange rabattkod matbykiiso. Erbjudandet gäller till och med den 3/4, så skynda fynda! :) Ni hittar mitt inlägg om hemmatesterna här, och ni kan som bekant testa PSA-värde, järnbrist, graviditetstest, ägglossningstest och sköldkörteltest! Snart kan ni även göra drog- och klimakterietest hemma! Toppenbra! Klicka här för att komma till Quicktests hemsida.

Med detta inlägg önskar jag er en härlig kväll!
Varma kramar från mig!

Likes

Comments

5 minuter // 2 personer

Ingredienser
1 dl lätt creme fraiche
2 msk lätt majonnäs
2-3 msk "smulad" parmesanost (ex Grana Padano)
1-2 vitlöksklyftor
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
1 nypa salladskrydda (Santa Maria)
Matlagningsgrädde i önskad mängd för att få till önskad konsistens på dressingen.

Blanda ihop, smaka av och krydda mer om du önskar!

Passar bäst till sallader och fisk!
Exempelvis denna
sallad...

MUMS!

Nej, nu är det dags för denna damen att ta tag i lite things! Vi hörs senare!

Kram
Karoline :)

Likes

Comments

Lärande AB är vårt moderbolag och ligger i fina, vackra Norrköping. Här befinner jag mig just precis nu. På ett hotellrum mitt i city, helt slut i rutan. Lärande har två skolverksamheter, den ena jobbar jag på och det är Realgymnasiet, den andra är en grundskola som heter Erlaskolan.. Det är oerhört kul att få vara här, möta härliga nyfunna kollegor och lära sig massor av nya grejor.. Men trött, ja det är jag! :) Vi har haft två galet långa dagar och en till blir det imorgon. Sedan ska det bli skönt att sätta sig på tåget och åka hem till min älskade familj och vårt fina Helsingborg!

Såå god mat! Till vänster är maten jag åt på Kvartetskrogen Asken igår. Jättegod torskrygg med potatiskräm, brynt sojasmör, pepparrot och primörer. Idag till lunch bjöds vi på västerbottenspaj, bröd och nöt- och frösallad, samt en stingig senapsdressing.

Fina Norrköping!

Kvällen avslutar jag med finfin sushi och Pepsi Max på hotellet! Vi tre administratörer som är här på utbildning var heeelt eniga om att äta på varsitt rum. Dagarna har dragit ut på tiden och dessutom ska vi börja tidigare imorgon, så en tv-kväll i ensamhet tackade ingen nej till!

Som sagt, nu blir det TV-tittande, lite mer telefonprat med Johan (min stora, fina bonus Fabbe har redan ringt och saknat mig lite, det värmde i hjärtat), sen får ögonen slockna precis när de vill..

Vi har en relativt lång tågresa hem imorgon och sen lär det som sagt bli en intensiv men kulig helg! Längtar i alla fall såå mycket efter att få somna i armarna på min stora kärlek igen! Om 24 timmar är vi återförenade igen! Om du läser detta Johan, jag älskar OCH saknar DIG!

Trevlig kväll och sov gott när det är dags!
Håll ut, snaaart är det fredagsmys!
Kram på er

Likes

Comments