View tracker

​Jag slängde ihop en lövbitspasta, med vitlök, champinjoner, lite grädde och kryddor! Mycket gott.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag tycker att peanutbutter cups är hyfsat dyra och svåra att få tag i, i affär. Så jag bestämde mig för att göra egna. De flesta använder florsocker till att göra sånna här, men jag tog det jag hade och det funkade bra. Dem blev kanske inte särskilt fina, men väldigt goda!!

Du behöver:

340g Jordnötssmör (creamy)

1 msk Vaniljsocker

ca 400g Bakchoklad (ljus/mörk, jag gjorde av båda)


Du gör så här:

1. Smält hälften av chokladen och placera ut formar på en plåt.

2. Häll choklad i formarna med en sked, "vicka" formarna så att chokladen når kanterna också.

3. Använd sprits för att fylla formarna med jordnötssmöret (jordnötssmör och vaniljsocker) och försök fylla dem så att det blir så jämt som möjligt.

4. Smält resten av chokladen och häll på den ovanpå jordnötssmöret. Vicka formarna så att hela jordnötssmöret täcks.

5. Låt dem antingen stå framme och stelna i rumstermperatur eller ställ in dem i kylen eller frysen.

Klar!

Likes

Comments

View tracker

Här är några av mina favoritdrycker genom "tiderna".

Aloe vera Orginal/ Lingondryck (frasses lingondryck är den godaste)/ Celsius Jordgubb kiwi, godast iskall/ Persika isté, det godaste på sommaren/ Lättdryck hallon persika, jättegott/Festis raspberry & lemon, väldigt fresh och god dricka/Redbull, godast iskall och perfekt till sommaren/Snapple pink lemonade, de ända jag har att säga är sommar, sommar & sommar!!/ Energi XXL supergod och superbillig på dollarstore, en liter för 10 kr!!

Likes

Comments

Jag gjorde min egen version av herseys cookies 'n' cream där jag smälte vit choklad, och hamrade sönder oreos i en påse. Enkelt men gott!!

Likes

Comments

Ingredienser & Gör så här

  • 300 gram smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 1/2 dl brun farinsocker
  • 2 st ägg
  • 3 tsk vaniljsocker 
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 msk kakao
  • 200 gram grovt hackad mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält smöret. 
  2. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. 
  3. Blanda i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. 
  4. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. 
  5. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. 
  6. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. 

​Receptet hittade jag HÄR

Likes

Comments