View tracker

Ingredienser till 2 st tårtbottnar:

  • 4 dl Sempers fin mix
  • 3 dl socker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 Oatlys havregurt
  • 2 1/2 dl starkt kaffe
  • 1 dl olja
  • 2 ägg

Glasyr och mellanrumskräm:

  • 5 dl florsocker
  • 2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl Oatlys havredryck

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. smörj och mjöla med mjölmix två formar om 20 cm i omfång.
  3. blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt havregurt, kaffe, olja och ägg. Vispa några minuter med elvisp tills du fått en fin jämn smet.
  4. Fördela smeten i de två formarna - grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Känn med en sticka att de är klara. Stickan ska vara torr. Låt kakan stå i formarna 10 minuter innan du stjälper upp dem på galler. Låt dem svalna.
  5. Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker i en bunke. Rör det mjölkfria margarinet pösigt i en annan bunke. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med mjölkersättningen i det mjölkfria margarinet.
  6. Lägg nu en av bottnarna på ett fat, bred ut ett generöst lager av glasyren. Lägg på den andra tårtbottnen, bred på resten av glasyren runt om hela tårtan. Låt den sedan stå och safta till sig några timmar.

    Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

    Likes

    Comments

    View tracker

    Ingredienser:

    • 50 g färsk jäst
    • 175 g mjölkfritt margarin
    • 2 påsar saffran
    • 2 dl strösocker
    • 1/2 tsk salt
    • 5 dl mandeldryck 1/2 tsk salt
    • ca 15 dl semper finmix


    Till garnering:

    • mjölkfritt margarin
    • russin

    ca. 30 bullar

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mandeldrycken och ljumma degspadet till ca 37 grader.
    2. Rör ut jästen i lite av degspadet Tillsätt resten av degspadet, socker och salt. Arbeta i nästan allt mjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa under bakduk 30 - 45 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda eventuellt i resten av mjölet.
    4. Forma till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Låt jäsa under bakduk 30 - 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Till garnering: Pensla med smält margarin och tryck i russin.
    7. Grädda mitt i ugnen 8 - 10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.


    Fri från: laktos, mjölkprotein, ägg och vete.

    Likes

    Comments

    View tracker

    En mjölkfri glass gjord på frysta bananer och smaksatt med färskpressade clementiner och kokos. Garnera med clementinfiléer, färska hallon eller mynta.

    4 portioner.

    Ingredienser:

    • 3 bananer
    • ca 2 dl färskpressad saft av clementin (2 dl motsvarar saft från 4 clementiner)
    • 1/2 dl riven kokos
    • 1 tsk vaniljsocker
    • mynta
    • hallon
    • klyftor av clementin

    1. Skala och dela bananerna i bitar och frys in dem i ca 4 timmar.
    2. Tina bananerna i rumstemperatur ca 5 minuter.
    3. pressa clementinerna.
    4. mixa bananer, clementinsaft, kokos och vaniljsocker i en matberedare.
    5. Till servering: Servera glassen i skålar. Garnera med hallon, myntablad och clementinklyftor.

    Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

    Likes

    Comments