Header

Jag har blivit helt kär i dadelbollar, de smakar nästan exakt som chokladbollar men utan det onödiga söta och feta!

Dadelbollar

24 st Dadlar

2 dl Havregryn

2-4 msk Kakao (jag tog 4)

Drygt 4 msk Kaffe (vatten funkar också)

Gör såhär

Mixa allt och rulla till små bollar

Rulla i kokos om du vill

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har jag bakat pepparkakor i två omgångar, både med Maria (och Léon förstås) och Marcus. För tredje året i rad, tror jag iaf, gör jag min egen pepparkaksdeg.

Det är mycket godare, nyttigare och roligare än att köpa, dessutom går det fort och är super enkelt. I år tror jag degen blev mest lyckad!

Pepparkaksdeg

200 g Smör/Margarin

2 dl Socker

1 dl Ljus Sirap

*2 tsk Kanel

*2 tsk Nejlika

*2 tsk Ingefära

2 tsk Bikarbonat

0,5 dl Vatten

1 st Ägg

8-9 dl Vetemjöl

*Måtten på kryddorna är ungefärliga, jag går efter ögonmått!

Gör såhär

Lägg smör, socker, sirap, kanel, nejlika, och ingefära i en kastrull

Värm tills smöret har smält och låt svalna

Rör ut bikarbonat med vatten, häll i kryddblandningen, tillsätt ägget

Rör ner mjölet, lite i taget, tills det blivit en deg

Forma till en längd och slå in i plast folie eller aluminiumfolie

Lägg degen i kylen minst en natt

Bakdag

Ta ut degen några timmar innan du ska baka

Sätt ugnen på 175 grader

Börja med en lite bit deg, knåda, kavla och gör pepparkakor

Lägg pepparkakorna på en plåt med ugnspapper

Grädda i mitten av ugnen ca 7 min (Varmluftsugn)

Ta av hela pappret och lägg på ett galler tills kakorna har svalnat

Kakorna är inte hårda när du tar ut dom i ugnen, om du inte bränt som förstås!

Lycka till!

Likes

Comments

Mitt humör, mående och min energi är verkligen som en berg och dalbana. Ena stunden är jag super glad för allt och nästa känner jag mig ledsen och deppig. Jag kan må super bra och helt plötsligt få huvudvärk och känna mig snurrig. Jag kan även verka jätte pigg för att snart se ut som att jag ska somna när som helst.

Det är mysko men det spelar ingen roll för livet rullar på och jag trivs med allt. Familj, kärlek, jobb etc. Även om jag fortfarande kämpar med vikt och ångest men det går framåt.

Idag har jag iaf varit övervägande glad, jag menar det är massa snö över allt! Hoppas verkligen inte det blir regn på onsdag som dom säger.

Nu ska jag snart förbereda min middag, undra vad det blir idag!

Gjorde en banankaka förut utan mjöl, blev inte så lyckat, hehe!

Likes

Comments

Swish så var det lördag och 9:e December!

Veckan har bestått av jobb, jobb och julklappsinslagning. I torsdags hade jag huvudvärk och på kvällen fick jag feber som höll i sig till fredagen så efter en kämpig jobbdag la jag mig i soffan och kollade på The O.C. Sen kom Marcus, vi köpte take away (Jag tog gratinerad spenat och ricotta fylld cannelloni med tomatsås). Vi la oss vid 23 och gick upp halv elva, äntligen fått sova ut lite!

Idag mår jag mycket bättre men inga stora planer planerade. Vi börjar med att öppna adventskalendern jag har gjort och skrapa våran trisskalender (Vi har inte hunnit med första luckan än). Sen kanske det blir lite julbak, julfilmer och annat mys!

Mamma och pappa är i Sälen så vi har lägenheten för oss själva!

Förra helgens comfy middag, gratinerad spaghettipumpa och vitkål!

Likes

Comments

God morgon världen!

Jag har precis ätit frukost, scrambled banana pancakes och klementiner, gott och juligt. Känner mig inte det minsta utvilad, kanske inte så konstigt dock, men nu startar dagen.

Först på schemat står promenad och lite styrketräning, sen pepparkaksbak och om jag hinner och orkar ska jag handla.

Men först, mys med Fläckis!

Scrambled banana pancakes

2 st Bananer

1 st Äggvita

Valfri smaksättning (Idag hade jag kakao, kanel och vanilj)

Stekfett (Jag använde kokosolja)

Gör såhär

Mosa bananerna med äggvitan och smaksättningen

Värm upp en stekpanna och häll i stekfettet

Häll i smeten i duttar typ och vänd några gånger

Blanda runt tills du fått klumpar

Likes

Comments

Idag börjar julmånaden äntligen!

Veckan har gått superfort och det har varit full rulle hela tiden. I onsdags började julborden och jag har arbetat endast med dem tisdag och onsdag. Stannade extra länge på onsdagen för att få bestämma hur vi skulle placera allt och se slutresultatet och gissa om det blev bra!

I torsdags vabbade min kollega som skulle hjälpa mig under frukosten så det blev stressigt och liksom alla dagar denna veckan övertid. Men det är iaf mysigt när julmusik går på repeat i köket och nästan alla sjunger med.

Blev jätte glad när jag kom hem och mamma hade satt upp adventsstakar och min julstjärna, det närmar sig!

Nu "borde" jag väl göra något kreativt eller något men jag är helt slut så det blir nog måla och kolla på The O.C tills mamma kommer hem.

Marcus lanar i helgen, mamma och pappa jobbar sent idag och ska ut imon och jobbar på söndag så jag får nöja mig med Fläckis sällskap (min katt). Imorgon på dagen blir det pepparkaksbak med Maria och Léon (syster och systerson)

Ostgratinerad vitkål och knäckebröd blev min middag idag!

Likes

Comments

Förra måndagen gjorde jag en god och enkel rödbetsgratäng.

Jag delade kokta rödbetor och blandade med spenat, keso och kryddor. Sen ställde jag in gratängen i ugnen på 250 grader tills osten fått lite färg!

Likes

Comments

Dagarna går fortare och fortare och på onsdag börjar julborden på Hotel Eggers, jag ska arbeta enbart med julborden 2 dagar i veckan och julmusik skall spelas dagarna i ända. Det ska bli jätte mysigt, tycker jag tills jag är så trött på allt att jag blir galen.

Förra året praktiserade på Villa Johanneberg och la upp julbord i 3 veckor sen var jag så otaggade på julmat som man kan bli.

I år blir det däremot annorlunda, jag har själv bestämt hur julfrukosten ska se ut och dessutom tjänar jag pengar.

Det är inte bara jobbet som gör att tiden går fort, det ska julbakas hemma också och pyntas etc. I helgen har vi julstädat för fullt så nu kan jag äntligen börja pynta lite smått!

Planering med apelsin och varm choklad!

Likes

Comments

I torsdags var det thanksgiving och även om det inte är en svensk högtid tycker jag det skall firas. Det är nog andra året vi uppmärksammar dagen men jag tycker det är mysigt.

Vi, mest jag, tillagade hel kalkon, potatismos, gräddsås och grönsaker. Det blev så gott!

Tyvärr glömde jag ta bild på hela kalkonen så det blev bara bild när vi hade trancherat den.

Vi lyckades verkligen få kalkonen perfekt, Vi satte in den i ugnen på onsdagen innan vi la oss på 64 grader och mamma höjde till 75 grader innan hon gick till jobbet!

Likes

Comments

Veckorna går fortare och fortare och nu är det bara en månad kvar till julafton!

I tisdags lagade jag middag, även onsdag torsdag och fredar ifs, hehe. I tisdags blev det kålsoppa, med bakat bröd som vi tog fram från frysen la ost på och in i ugnen samt hembakat knäckebröd. Super gott!

Kålsoppa

Ca 300-500 g Vitkål

500 g Broccoli (Jag använde fryst)

Vatten

Matlagningsgrädde

Salt

Vitpeppar

Gör såhär

Skär vitkålen i strimlor, de behöver inte vara jättesmå

Lägg vitkålen och broccolin i en kastrull, täck nästan helt med vatten och koka tills vitkålen är mjuk

Häll av nästan allt vatten och mixa, tillsätt så mycket grädde du vill ha och smaka av med salt och peppar

Ju längre soppan får stå desto godare

Servera med bröd och ost!

Likes

Comments