Header

Då var sommarens resa bokad, det blir en vecka i Kreta med mamma och pappa. Just nu vet jag inte alls vad man kan göra där, är inte den som vill ligga på stranden hela dagen, så har ni några tips är dom mer än välkomna. Det är iaf skönt att kunna längta till något eftersom jag inte trivs super bra på jobbet, men det blir nog bättre snart.

Ska försöka kolla runt på lite resesidor och hitta insperation inför resan!

Italien 2013

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Plättar 1 port

1 st Ägg

0,5 dl Vetemjöl

0,5 dl grahamsmjöl

2 dl mjölk

Vaniljpulver

Olja

Gör såhär

Vispa ihop alla ingredienser förutom oljan

Värm ett plättjärn

Häll på lite olja och grädda

Jag tog i lite kakao i sista lagen, super gott!

Jordgubb och blåbärs sorbet

Frysta jordgubbar

Frysta blåbär

Gör såhär

Tina bären lite

Mixa ordentligt, kan behövas lite vatten

Likes

Comments

Fläskbiffar 1 port

Ca 150 g Fläskytterfilé

Grönpeppar

Svartpeppar

Cayennepeppar

Salt

Olja

Gör såhär

Skär bort det värsta fettet och senorna från filén, mal till köttfärs

Blanda med kryddorna, forma till två biffar och stek i olja, innertemperatur 68 grader

Ugnsstekt Blomkål

Blomkål

Olivolja

Flingsalt

Gör såhär

Bryt blomkålen i bitar och lägg i aluminiumfolie

Häll över olja och flingsalt, stäng foliet

Grädda i ugn på 250 grader tills den är mjuk, Ca 20 min

Servera med en god grönpepparsås, gurka och sallad!

Likes

Comments

Känns knappt som om jag hinner med dagarna över huvud taget. Jobbet börjar 6.30 och efter det har jag övningskört MC i flera timmar, förutom i måndags när jag träffade Maria en snabbis. Det är jätte kul att köra men jag får väldigt ont i ryggen och jag blir trött.

Den planerade uppkörningen är på tisdag och jag har bara en lektion på måndag kvar, plus att min lärare tycker inte jag kör 100% säkert på landsväg. Så jag måste bestämma om jag ska chansa eller boka om och vänta kanske 6 veckor till nästa uppkörningstillfälle! Snacka om att jag känner mig både stressad och orolig just nu, jag vill ju bara bli klar och dessutom är det sååå dyrt.

Likes

Comments

Hej hopp!

Har haft några dagar som varit sådär, eller inte hela dagar men det negativa tar oftast större plats än det positiva. Försöker dock hålla kvar den positiva energin och fortsätta le, men man kan inte alltid vara glad på samma sätt som man inte alltid kan vara sur eller ledsen. Man måste se det ljusa i det mörka och inse att bara för att något dåligt händer innebär inte det att allt är skit.

Dessutom händer inget ont utan att något gott kommer ut från det. Just nu tar jag mig igenom motgångar så fort jag kan och kommer ut med ett stort leende. Det finns så mycket att vara tacksam för så varför haka upp sig på sådant som får en på dåligt humör?

En av alla anledningar till att vara tacksam

Likes

Comments

Mac and chees 1 port

Ca 3 dl Makaroner

Rapsolja

Rödlök

1 st Morot

Vetemjöl

2-4 dl Mjölk

Vatten

Salt och peppar

Riven ost

Gör såhär

Strimla rödlök (hur mycket beror på tycke) tunt och skär moroten i skivor

Stek i oljan tills löken är "genomskinlig"

Häll i makaronerna och häll på mjölk så det precis täcker, häll på lite vatten

Låt koka tills makaronerna är klara, fyll på med vatten om det behövs

Salta och peppra och häll i lite ost

Lägg i en ugnsform, strö över lite ost och grädda tills fin färg på max temperatur

Likes

Comments

Igår invigde vi Marcus studentpresent, en Ken Wood. Det är en köksmaskin med jätte många delar och jag kan bara säga såhär, den är helt awesome.

En av delarna är en köttkvarn så igår till middag köpte vi högrev som vi malde med maskinen, formade till burgare, saltade och pepprade och som Marcus sedan grillade till perfektion. Till det tog Marcus pommes och jag rostade grönsaker.

Det var sååååå gott önskar jag kunde dela med mig av smaken till er alla!

Min uppläggning var långt ifrån lika inbjudande som Marcus så det blev en bild på hans mat!

Likes

Comments

Tog lite rester från gårdagens kyckling och gjorde en gratäng på bönpasta och grönsaker, super gott!

Pasta och kycklinggratäng

Färdig grillad/stekt kyckling

Bönpasta

Soltorkade tomater

Purjolök

Zucchini

Morot

Broccoli

Matlagningsgrädde

Salsa

Oregano

Cayennepeppar

Salt

Ost (jag tog hushållsost och sallads ost)

Gör såhär

Koka pastan

Strimla tomaterna och purjolöken, skär zucchinin i stänger, skiva moroten och bryt av broccoli buketter

Häll av pasta vattnet, låt pastan ligga kvar i kastrullen samt lite vatten, häll i grönsakerna, grädde, salsa och kryddor

Koka 5-10 min, häll i en ugnsform och toppa med ost

Gratinera på max tills fin färg

Likes

Comments