Header
Övrigt

Tro det eller ej men jag är tillbaka i Göteborg. Jag åkte tillbaka i tisdags eftersom jag inte kände att jag mådde bra psykiskt, p.g.a ätstörning. Jag kände att det var bättre att åka hem än att stanna kvar och må dåligt. Jag har fått mycket stöd från alla och mår redan bättre! Vad som händer nu är jag inte helt säker på. Jag ska till skola nästa vecka och prata med våran lärare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Island

Idag har vi gjort massa hamburgare, sen var det bara lite små saker att göra efter lunchen.
Dagarna rullar på sakta men säkert

Likes

Comments

Island

I förra inlägget sa jag att jag börjat praktisera på ett hotel som heter Glymur, men tyvärr passade inte det mig riktigt. Vi hade inte mycket att göra och det var över 1 mil till både buss och affär!

Jag har nu fått byta till Harpa och bor i ett litet hus med Jenny, Sandra och två killar (en från Belgien och en från Frankrike). Här trivs jag bra och det finns alltid saker att göra på jobbet.

Självklart saknar jag alla där hemma och det är mycket man ska anpassa sig till men man vänjer sig nog snart.

Ikväll blir det tacos och på onsdag är det dags att jobba igen!

Det är bara 4 enheter som kan använda wi-fi samtidigt så kan inte använda min dator just nu

Likes

Comments

Island

Nu är jag på plats där jag ska praktisera och jag har haft min första arbetsdag. Hotel Glymur ligger utanför Reykjavik, det är jättefin natur och jag bor i ett eget litet rum. Dock är det långt till bussen och det det finns inget att göra. Första arbetsdagen var ganska långtråkig men jag hoppas det blir bättre.

Mitt lilla rum

​Norrsken från onsdags

Likes

Comments

Island

Efter en lång lektion med isländska och en två timma lång bilresa fick vi se gejsrar. Det var riktigt häftigt men det luktade väldigt äckligt. Vi fick även se ett stort vattenfall som var jättefint. Till middag fixade jag, Jenny och Sandra svensk taco, det var super gott!

I går kväll fick vi se jätte fint norrsken och det verkar bli minst lika fint ikväll.

Likes

Comments

Island

Igår var vi på utflykt hela dagen, vi började vid ett stort vattenfall. Det fanns en lång trappa vid sidan om som vi gick upp för och sen gick jag längs med vattnet en bit. Vi åkte sedan och så en kort film om vulkanen som hade utbrott 2010. Vi åkte sedan och kollade på en svart strand och lekte med vågorna.

Idag har vi haft isländska, badat och gjort egen pizza. Jag har tyvärr fått väldigt ont i halsen och det blev inte bättre av att bada.

Likes

Comments

Island

Då var det fredag, igår hände det inte mycket och idag har vi kollat på vattenfall igen. Det är jätte häftigt men det blir lite långtråkigt att göra samma sak. Vi åkte även till mataffären Bónus och köpte massa mat eftersom vi inte ska handla under helgen. Jag känner inte att det har varit en jätte bra start på resan, men bara en vecka till sen börjar det riktiga äventyret.

Likes

Comments

Island

Idag har vi lärt oss ännu lite isländska samt kollat på vattenfall. De var jätte fina, det första gick vi under, det andra fick vi klättra upp till och det sista fick vi gå in genom en klippvägg för att komma till. Det var verkligen en häftig upplevelse!

Nu sitter jag och äter nudlar och bara tar det lugnt.

Likes

Comments

Island

Efter en sen frukost, lite Isländska och en kort paus åkte vi till en simhall. Vi badade en stund innan vi gick in i en affär. Väl tillbaka på gården lagade i mat, det blev köttbullar med potatismos och brunsås. Alla tyckte et var jätte gott!

Likes

Comments

Island

Nu har vi kommit fram till Island, jag sitter just nu i det allmänna vardagsrummet och skypar med Marcus. Klockan är bara 7 här och frukost blir först klockan 10 så alla andra sover.

Igår gick flyget 6.30 och vi var framme i Island Ca 7.30 isländsk tid, vi tog en buss till Reykjavik där vi blev upphämtade av koordinatorn. Vi gick runt i staden till 17 då de sista ungdomarna kom, då åkte vi till gården och två timmar senare kom vi hit.

Jag har lärt mig att Island är platt, har få träd, kör många stora bilar och är kallt, samt väldigt vackert.

Likes

Comments