Header

Efter en härlig springtur i solen gjorde provade jag något nytt till lunch. Zoodles, på både zucchini och pumpa (pumpan blev inte så bra, blev bara småbitar), med rostade grönsaker och soja-stripes.

Zoodles med rostade grönsaker

1/2 st Butternut pumpa

1/3 stZucchini

Lite Kålrot

1 st Rödbeta

ca 1dl Torkade soja-stirpes från Veggi

Sojasås

Matlagningsgrädde

Senap

Basilika

Spiskummin

Grönpeppar

Chilipulver

Salt

Gör såhär

Börja göra zoodles av zucchinin och pumpan.

Skär det som blir över samt resten av grönsakerna i mindre bitar och ugnsstek. (Har du bråttom kör på 250 grader ca 15-20 min, annars 175-200 grader under längre tid).

Koka stripsen enligt anvisningarna och häll av.

Stek zoodles och stripes i olja, krydda ordentligt och häll på sojasås, senap samt grädde.

Servera zoodles med de ugnsstekta grönsakerna!

Likes

Comments

Godmorgon! Började dagen med en banan och chokladsmoothie, jordgubbar och bönbröd med smör och ost. Enkelt och gott. Vi får se vad som händer idag på förmiddagen, ikväll blir det jobb samt hela dagen imon.

Banan och chokladsmoothie 1port

2 dl Mjölk

1 st Banan

Kakao efter smak

Mixa allt i mixer eller med stavmixer, se till att mjölken blir ordentligt skummad!

Likes

Comments

Idag hade vi en riktigt chill skoldag, jag och Marcus var ensamma i metodköket och lagade tre rätters till varandra. Jag gjorde Vitlöksbröd med gurksalsa, Fläskytterfilé med potatisgratäng och peppar sås och Citrus slush. Marcus gjorde Morotssoppa, Fläskytterfillé med rostade grönsaker och pepparsås och Hallon slush. Allt blev jätte gott!

Efter skolan gick jag med liten promenad med mamma, Maria och Léon (Syster och systerson) innan jag och mamma åkte till Freeport. Tyvärr hittade vi varken skor eller skidkläder som vi letade efter men lite presenter hittade vi iaf.

Nu har vi ätit middag vilket blev pulled chicken, och jag som inte alls var sugen på bröd gjorde "tortillas" av vitkål!

Kycklingen gjorde vi genom att lägga kyckling i en ugnsfast gryta, täcka med BBQ-sås och strö över klyftad Gullök, vitlök, morötter och kålrot. På med grytlocket och in i ugnen på 175 grader, eller mindre, tills det är klart.

Vitkåls "tortillasen" gjorde jag genom att bryta av blad av vitkål och lägga in i ugnen på 175 grader tills de blev mjuka. De blev dock lite sega så nästa gång ska jag prova att koka dem först!

Likes

Comments

Kom på ett jättegott mellanmål förut, jordgubbssorbet, cornflakes och blåbär!

Jordgubbs sorbet

Frysta Jordgubbar (ju fler desto bättre)

1 st Clementin

Ev vatten

Gör såhär

Tina jordgubbarna lite, förslagsvis i micron på svag effekt.

Lägg jordgubbarna i en mixer och pressa i en clementin, mixa till önskad konsistens (ev behöver du lite vatten)

Du kan äta den som den är eller göra som mig och blanda med blåbär och cornflakes!

Likes

Comments

Idag provar jag något nytt till lunch, nämligen bönpasta. Det ska bli jätte spännande! Till bönpastan sauterade jag grönsaker, hällde i en skvätt grädde och massa parmesan.


Krämig bönpasta 1port

Bönpasta (mängd beror på hur hungrig du är)

Olja att steka i

Ca 100 g Fänkål

1 st Morot

1 Vitlöksklyfta

1/2 tsk Senap

1/2tsk Honung

En skvätt Sojasås

En skvätt Matlagningsgrädde

Timjan

Salt

Vitpeppar

Parmesan efter smak

Gör såhär

Koka pastan efter anvisningar

Skär fänkålen och moroten i strimlor, hacka vitlöken och stek i olja.

När grönsakerna blivit mjuka häller du på honung, senap, soja och kryddorna. Häll sedan på grädden, blanda i pastan och avsluta med parmesanen.

Likes

Comments

Idag lyxade jag till lunchlådan och gjorde en vegetarisk wok, passade då på att inviga min spirelli!


Vegetarisk wok 1port

Morot

Vitkål

Kålrot

1 Klyfta Vitlök

1/2 Chili

75-100g Quorn strimlor

Salt

Cayenne Peppar

Paprika krydda

Soja sås

Sweet chili sås

Olja att steka i

Gör såhär:

Börja med att värma upp en stekpanna medan du skär vitkål, kålrot och chili i strimlor och kör ev moroten i en spirelli eller en grönsaks svarv. Stek grönsakerna i oljan medan du hackar vitlöken och sedan lägger i den också. Häll på kryddorna och efter ca 10 min lägg i quorn strimlorna. När allt har fått fin färg häller du på sojasås och sweet chilisås. Smaka av och krydda ev mer. Mängderna beror på vad man själv gillar!

Likes

Comments

Idag kom jag hem från en toppen vecka i Sälen men Marcus! Vi har haft jätte tur med vädret, mycket skidåkning och ätit god mat, det var helt enkelt över förväntningarna!

​Fler bilder på Instagram @matäventyr 

Likes

Comments

Härom dagen köpte jag lite nytt till köket, en Spirelli som man kan göra tex Zoodles med och en Mandolin! Ska bli roligt att testa.

Likes

Comments

Sötpotatisbiffar 2port

1st Mellanstor sötpotatis

En liten bit zucchini (efter smak)

1st Ägg

Cayennepeppar

Spiskummin

Salt

Basilika

Riv potatisen och zucchinin, lägg i en sil och tryck ut vattnet. Blanda det rivna med resten och stek i olja till fin konsistens.

Tillbehör

Morot

Grönkål

Blomkål

Skala moroten så mycket det går (man vill ha fina tunna strimlor), riv grönkålen i bitar och bryt blomkålen i stammar, lägg i ugnsform och häll på olja. Ugnsstek allt på 200 grader Ca 30-40min.

Servera med valfri sås, idag blev det grönpeppar!

Likes

Comments

Smoothie Bowl

1st Fryst banan

Ca 100g Halvtinade jordgubbar

2dl Natruell yoghurt

Blåbär

Mixa bananen, jordgubbarna och 1dl av yoghurten, häll i en skål och häll över resten av yoghurten samt blåbär!

Likes

Comments