Hej kära följare. Som ni vet är jag ju med i Sveriges yngsta mästerkock som sändes idag. Jag gjorde en fruktpaj där, som inte riktigt såg ut så här. Det var iallafall så här jag tänkte göra de när jag såg alla frukterna. Men Edvin och Carl grusade mina planer. Här är iallafall receptet som jag ungefär tänkte från början. Denna lagade jag hemma efter programmet.

Tack och hej.

/Ossian

Mördeg

150 g smör
4 dl mjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
0,5 msk kallt vatten

Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
Tryck ut degen i formen och grädda i ugn i ca 15-20 minuter

Fräst ananas

En ananas
Mald muskot
Mald nejlika
Råsocker
Smör
Skala ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten

Hacka ner en fjärdedel i mindre bitar. Sätt en panna på plattan och smält smöret. Lägg i ananasbitarna tillsammans med kryddorna. När de stekt en stund häll på socker och karamellisera snabbt. Var uppmärksam, detta går fort.

Limekräm

1 dl mascarponeost
1 dl crème fraishe
Rivet skal från en lime
Saften från en lime
0,5 dl florsocker
Rör ihop ingredienserna och smaka av.

Fruktsalsa

Ananas
Mango
Plommon, gärna gula
Passionsfrukt
Lime
Fikon
Pinjenötter
Mynta

Montering
Lägg ett lager av limekrämen i pajskalet,
toppa med den frästa ananasen och dekorera
med hackad mynta. Ställ pajformen på
tallriken sidan om fruktsalsan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments